מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא נכנסת להריון לאחר הפלהאלונה03/06/2012
שלום
בת 31. לפני מספר חודשים נכנסתי להריון ראשון, ספונטני (כבר בחודש הראשון שניסינו), שלא התפתח ועברתי הפלה באמצעות ציטוטק. מאז ומתמיד היה לי מחזור ממושך יחסית ועם כמות דם מרובה. מאז ההפלה משך וכמות הדימום שלי בוסת הולכת ומתמעטת - במחזור הראשון לאחר ההפלה היה מחזור רגיל, לאחר מכן מחזור מעט קל יותר, ולאחר מכן שני מחזורים קצרים של יומיים עם כמות מועטה יחסית של דם. יש לציין שמאז ההפלה כבר שלושה מחזורים לא הצלחתי להיכנס להריון, ואני מאוד במתח שמא משהו השתבש..
בבדיקת אולטראסאונד ביום ה-21 למחזור מראה הרחם היה תקין, והרירית נראתה בריאה בעובי 8-9 ממ. בדיקות הורמונליות תקינות ומעידות שמתקיים ביוץ.
מה יכולה להיות הסיבה להתמעטות דימום הוסת? האם זה יכול להעיד על בעיה בפוריות? האם יש צורך לדעתך בבדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה עם ציטוטק
מיכל27/06/2014אני חצי שנה אחרי הפלה בכדורים הכל התנקה מאוד מהר שבוע 11 בלי דופק לא מצליחה להיכנס להריון מאז ההפלה כל מחזור 26 יום עם כאבים מפחידים והמחזור קצר הרבה הפרשות כל החודש עשיתי בדיקות הרופאים אומרים הכל בסדר לא יודעת מה לעשות אני משתגעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא נכנסת להריון לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2014מתקבל הרושם שהכול תקין ואת צריכה עדיין להתאזר בסבלנות לעיתים נדרש זמן נוסף על מנת להרות,בכל מקרה אם לא תהרי בפרק זמן נוסף של 3 חודשים יהיה צורך לפנות לבירור אצל מומחה פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהנורית02/06/2012
שלום רב,
1. שבוע חמש וחצי, הפלה טבעית לאחר טיפול שני בהזרעה. מתי מומלץ לשוב לטיפולים? קראתי מחקרים שמדברים על תקופת המתנה?
2. גילי 39 על פי הבדיקות הכל תקין (בדיקות דם, זקיקים, צילום רחם) הבעיה אצל בעלי, איכות זרע נמוכה, מורפולוגיה בבדיקה ראשונה 1% בבדיקה שנייה מורפולוגיה 3%, קיים וריקוצל קל בצד ימין עם זרימה לאחור.
האם כדאי לנסות להיכנס להריון באופן טבעי? האם במקרה זה כדאי לבעלי לעשות ניתוח?
תודה מראש לתשובתכם האדיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/06/2012לגבי טיפול בבעלך כדאי להתייעץ עם אורולוג מןמחה לפוריות הגבר
בכל מקרה במידה ואין הריון טבעי לאחר תקין לאחר תקופה קצרה להמשיך בטיפול
לגיל האישה חשיבות גבוהה לסכויי ההצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות תקינות?יפתי02/06/2012
היי,
בת 39 בצעתי בדיקות הורמונליות ביום השני למחזור
FSH 6.2
LH 3.5
האם הבדיקות תקינות? האם עלי לבצע שוב היום השלישי למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות תקינות? - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/06/2012הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי החזרהגלית02/06/2012
אני נאלצת להיות בחול ואוכל לבצע בדיקת בטא אחרי 13 ימים מההחזרה במקום 12. האם זה קריטי לבצעה במועד (12 יום) או שיום אחד אחרי זה גם בסדר? ואם הבדיקה חיובית, האם עיכוב של יום אחד משבש את המעקב אחרי הבטא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא אחרי החזרה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/06/2012לא משנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב לאחר שלא קיבלתי תשובהירדן01/06/2012
שלום,
תוצאות של פרופיל הורמונלי ביום ה21 למחזור מה הן אומרות?
estradiol 1701
LH -4.89
fsh1.8
פרוגסטרון 0.7
יש לציין שאני לא מטופלת בשום דרך כרגע באופן טבעי
לשתובתכם המהירה אודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב לאחר שלא קיבלתי תשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2012הבדיקות אומרות שאת לפני ביוץ, ואם זה כך כנראה יש הפרעות בתהליכי הביוץ שלך, אך זה לא מונע שתבייצי טוב, ולא מונע הריון אך זה תלוי גם בגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בידרשרה01/06/2012
היי. אני בת 25
החודש עושים לנו הזרעה
במשך 4 ימים לקחתי פיורגון במינון של 58
הלכתי למעקב זקיקים ובדיקת דם
בכל שחלה בערך היה 3,4 זקיקים שגדלים...ועובי רירית 14
האחות אמרה שההורמונים גבוהים...
יכול להיות שלא תיהיה הזרעה החודש????????
ורירית 14 זה לא עבה מדי?????????
אוףףף מיואשת כבר!!! שנה וחצי מנסים בטבעי ואין כלום!!! מה הבעיה אצלי????
דרך אגב צילום רחם תקין..! ושאר הבדיקות גם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2012אין מספיק נתונים על מנת לענות על השאלה..
יש לברר את מכלול הבדיקות שלך.
גם תגובת הטיפול לא ברורה לי.
כביכול יש לך תגובה של שחלות פוליציסטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע לשימורמיקי31/05/2012
שלום
היום הבאתי זרע להקפאה. נאמר לי שהקפיאו. שאלתי האם זה אומר משהו לגבי הסכוי להצלחת טיפול IVF.? כלומר כמה חשיבות יש לתוצאות המפורטות או עצם ההקפאה אומרת שזה בסדר לטיפול?
אני ממש מעריך ומודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע לשימור - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/06/2012עליך לבקש מהמעבדה את נתוני הזרע
בדרך כלל כאשר הזרע גרוע מאד, לא מקפיאים
כאשר הזרע תקין להקפאה עצמה יש השפעה מועטה על איכותו
כל תרומות נזרע מתקבלות מזרע מוקפא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- תזמון בתרחלי30/05/2012
אני אמא יחידנית בת כמעט 40 לבן בן שנה וחצי מדהים. בפעם שעברה, נכנסתי להריון מהזרעה ללא שום הורמונים - עם זקיק 20 ואוביטרל 24 שעות לפני (לפי ההורמונים היה כבר ביוץ E2 6.6).
הייתי רוצה לעודד בת - כמה ימים לפני הביוץ לבצע הזרעה? באיזה גודל זקיק? האם בכל זאת להזריק אורביטרל לפני וכמה זמן לפני ההזרעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה- תזמון בת - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2012אין דבר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה- תזמון בת - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה- תזמון בת - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHדינה30/05/2012
שלום
בת 39
החודש FSH גבוה מד 28
LH 6
ערכת ביוץ הראתה ביוץ.
האם יש לי סיכוי להכנס להריון עם נתונים כאלו?
FSH כ"כ גבוה?
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH - תגובה
פרופ' שחר קול01/06/2012כל זמן שיש ביוץ יש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאור30/05/2012
שלום רב,
רצ"ב תוצאות של ב2 דיקת זרע של בעלי אחת מלפני שנתיים ואחת מעכשיו :
בסוגריים התוצאות מלפני שנתיים
נפח - 2 מ"ל (3.5)
צמיגות - תקינה
(7.2 )PH - 7.6
אגלוטינציה - אין
ריכוז - 6^10*65 (6^10*120 )
מס' זרעונים כללי - 6^10*130 (6^10*420)
תנועה %-49 (50): טובה - 18 (15), בינונית - 21 (20), איטית -10(15)
מורפולוגיה - 7% (15%)
תאי דם לבנים - 6^10*3 (אין)
קודם כל איך ייתכן כזאת הדרדרות אצל גבר צעיר(30) שלא מעשן ולא שותה ?
מה זה אומר - הימצאות של תאי דם לבנים ? האם זה מחייב טיפול רפואי ?
האם נתוני נמורפולוגיה לא תקינים ? מה חומרת המצב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ' שחר קול01/06/2012הזרע תקין.
הסר דאגה מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןקרן30/05/2012
שלום, אני אמורה להתחיל פרוטוקול IVF מס 5. הפעם הוסיפו לי פרדניזון 10 מ"ג ליום.
כשקראתי את עלון התרופה כתוב שיש להוועץ ברופא אם יש בעיה מוכרת של תת פעילות בלוטת התריס. אני חולת השימוטו , האם זה מהווה בעיה כל שהיא?
זה כמובן מוםיע בתיק הרפואי שלי ביחידה אבל אני רוצה לוודא שזה אכן בסדר.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
פרופ` דוד בידר30/05/2012מה הסיבה שאת לוקחת את התרופה.
לא קיבלת הסבר?
הרופא לא יודע על אשי מוטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
קרן31/05/2012בוקר טוב,
נתן לי את התרופה כדי לנסות לפתור כשלונות חוזרים לאחר ברור קרישיות יתר- הכל תקין. 7 הזרעות, 4 הפריות, 5 החזרות - תמיד בטא 0, צילום רחם, היסטרוסקופיה - הכל תקין. יודע על ההשימוטו.
האם לדעתך לא כדאי לקחת? האם מסוכן עם ההשימוטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2012אין טיפול כזה שנותנים פרדיזון על מנת למנוע כישלונות חוזרים.
זה המצאה של הרופא המטפל.
זה יכול להזיק לבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר התייעצותקרן30/05/2012
פרופ' בידר שלום
בת 36 לאחר 3 הפלות עקב קרישיות כיום הריון ראשון עם קלקסן שבוע 15
בבדיקת שקיפות עורפית באולטרסאונד יצא תקין 1/1426
בבדיקת דם יום למחרת יצא לפי גיל ובדיקה 1/1400
טריזומה 18 1/10000
הרופא המטפל חושב שזה תקין וכי עם סקירה מוקדמת וחלבון עוברי יהיה תקין אין סיבה לדקירת מי שפיר ולא היה מסכן את ההריון.
מה דעתך המקצועית האם להסתמך על כל הבדיקות התקינות והאם אתה חושב ש- 1/1400 זה מספיק תקין לגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר התייעצות - תגובה
פרופ` דוד בידר30/05/2012בעבר היינו ממליצים לכל אישה בגילך לעבור מי שפיר.
בגלל חוק זכויות החולה את צריכה לדעת מה הסיכויים והסיכונים.
את הסיכויים שלך קיבלת וקשה ליעץ כי בכל מקרה יש בעיה לכן את צריכה להחליט ולפי הבדיקות שלך הסיכויים לבעיה קטנים.
אם אומר לך לא לעשות אז 1 ל1400 כן תהיה בעיה ואני לא אהיה צודק והפוך ככה שעליך להחליט.
בהמלצה עקב גיל כן הייתי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן30/05/2012פרופ' בידר שלום
ראשית תודה על תשובתך
האם אתה חושב שרצוי לאחר קבלת תשובת חלבון עוברי וסקירה ראשונה לקבל החלטה למי שפיר.
ההתלבטות שלי למרות הגיל 36 ולבנתיים הבדיקות בסדר היא כי היו דימומים חזקים בשבוע 6 במשך 3 ימים לאחר שנצפה כבר דופק.
האם אתה חושב שעקב הדימומים שהיו עלולים לסכן את ההריון בדיקור או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר31/05/2012הדימומים לא יסכנו.
בדרך כלל עושים את מי השפיר אחרי הבדיקות שציינת.
אפשר לעשות את מי השפיר גם בשבוע 30 ולקבל תשובה תוך יממה.
תתחילי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פריון למכירה במחיר זולגל30/05/2012
שלום רב,
נשארו לי 8 זריקות של דקפפטיל + עט גונל 900 חדש.
מי שמעוניינת נא לחזור אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לקראת שאיבת ביציותממי29/05/2012
אני לקראת שאיבת ביציות.אם יצא והרמתי כבד האם זה פוגע בביציות?אשמח לתשובה.קצת דואגת.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת שאיבת ביציות - תגובה
ד''ר אריק כהנא29/05/2012לא פוגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בודקים את איכות הביציות ?מיטל29/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איך בודקים את איכות הביציות ? - תגובה
ד''ר אריק כהנא29/05/2012לפני שאיבה לא נית׳ן לבדוק ביציות
אחר השאיבה הקריטריון הוא המראה תחת מיקרוסקופ,אבל יותר פרקטי איכות ההפריות וחלוקת הביציות המופרות בימים שאחרי השאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה תאים הביציות צריכות להתפתח ?
מיטל30/05/2012ההשתלה שלי בוצעה ביום ה3 ולכן הביציות לא התפתחו למצב מצויין מתוך תשע שהופרו רק ארבעה היו במצב טוב להשתלה לכן רציתי לדעת לכמה תאים הביציות צריכות להתפתח בשביל להיות מצוינות ( אני מקווה שאני שואלת נכון ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מיטל31/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי ????????
מיטל01/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)