מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' בידרקרן24/02/2012
פרופ' בידר שלום
אמורה לעשות הזרעה, נמצאת ביום ה-13 למחזור ומזריקה פיוריגון 300 מהיום ה-3 כל יום 50.
US זקיקים שעשיתי היום:
שחלה ימנית:
מידות שחלה X28X33 מ"מ
זקיקים בגודל: 12X13 מ"מ , 9X12 מ"מ, 8X12 מ"מ
הערות : נצפו זקיקים טקנים מ-10 מ"מ
שחלה שמאלית:
מידות השחלה X18X21 מ"מ
זקיקים בגודל: 10X10 מ"מ
הערות : נצפו עוד זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 6.2 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
מתי לפי דעתך תהיה הזרעה לפי הנתונים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2012הזקיקים צריכים להגיע סביב 18-20 מ״מ לפני הזרקת אוביטרל ורק 36-40 אחרי אוביטרל יהיה ביוץ. יש להמשיך להזריק עוד 3 ימים ולחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן23/02/2012
פרופ' בידר שלום
לאחר 3 הפלות טבעיות עקב קרישיות לא הצלחתי להרות מס' חודשים היום ידוע לי כי אצטרך קלקסן בהריון .
כל הבדיקות ההורמונליות ביום ה-3 לווסת תקינות, קריוטיפ וצילום רחם תקין
בדיקת לפי מה שהבנתי ממש טובה
איך יכול להיות שאין הריון כאשר נקלטתי 3 פעמים במהלך 7 חודשים ?
האם הפלות טבעיות יכולות לגרום לשיבוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2012לפעמים אחרי הפלות טבעיות קורה שיש קשיים. הסיבה לא תמיד ברורה אך חלק מהנשים מגיעות לטיפולי הפריה חוץ גופית למרות שבעבר היו הריונות. היות ולא ברור היכן ההריון הכימי, שיכול להיות גם להתפתח לא ברחם, יש תמיד עוד גורמים שמוסיפים לאי הצלחה להרות.
אנחנו לא מחפשים את הסיבה אלא עוקפים את הדרך על ידי הפריה .
בעבר היו ברורים רבים אך זה לא קידם את המטרה.
לא צריך לחפש את הסיבה אלא להשתמש בטיפולים שעוקפים את החצוצ׳רה ולהחזיר עוברים לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן24/02/2012פרופ' בידר שלום
ומה לגבי הזרעה לפני שמגיעים להפריה האם יש סיכוי להצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2012אני לא חושב שצריך לעשות הזרעות כשהזרע תקין או הוכיח שהוא מסוגל לתת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרגל23/02/2012
שבוע 15 לאחר תרומת ביצית.
אתמול הייתי אצל רופא שיניים ונתן לי 3 זריקות להרדמה (טען שמיוחד לנשים בהריון) כי תמיד כאב לי , האם זה בסדר? פשוט התחילו לי סוג של פחדים שאולי נגרם נזק כלשהו..
אשמח למענה.
נ.ב. לא אוהבת את כל התגובות של הבנות פה עלייך, אתה בשבילי מספר 1 ועוד אצל הרבה נשים...
תודה על התמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2012לא נגרם כל נזק.
חייבים לטפל בשיניים בהריון ושום דבר בטיפולי רופא השיניים לא יזיק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלאכה 21 פ"תחגית23/02/2012
שלום רב ,
במהלך השנה וחצי האחרונות עברתי 4 הפלות 3 בשבוע 6-7 ואחת בשבוע 10 לאחר שכבר ראינו דופק .
אני מטופלת ב - IVF .
האם יש קשר לקרישיות יתר ?
טרם עשיתי בדיקה אבל, מהבדיקות בבית החולים יצא אני חושבת 360+- .
האם זה גבוהה
אודה על תשובתכם ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קרן23/02/2012שלום לך
לאחר מס' הפלות טבעיות בשבוע 6-7 עשיתי בירור והסיבה היחידה שיצאה כגורם אפשרי להפלות היא קרישיות יתר
מי שהמליץ לי דווקא לעשות את הבדיקות הוא פרופ' בידר היקר מפורום זה שהאמין כי זה הגורם להפלות והוא צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלאכה 21 פ"ת - תגובה
פרופ' דב פלדברג24/02/2012לחגית שלומות,
ללא ספק ערך של 360 בטא הוא ערך מצויין. מאוד ייתכן ו-2 ההפלות הקודמות היו על בסיס של קרישיות יתר. אי לכך, טיפול בנוגדי קרישה מומלץ במצבים אלו לשם מניעת הפלות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץנט23/02/2012
היי, אשמח בבקשה לעזרה....
היום התחלתי מעקב ביוץ לפני הזרעה- פעם ראשונה
מצאו זקיק 15 מ"מ ועוד כמה קטנים.
יש לי מרשם לאוביטרל - מה זה? מה זה עושה מתי מזריקים?
איך ממשיכים פה?
זימנו אוצי שוב למעקב זקיקים ביום ראשון
האם הכל קורה מהיום להיום ?
אשמח למידע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
פרופ' דב פלדברג24/02/2012לנט שלומות,
מעקב זקיקים במחזורי ההשבחות מתבסס על בדיקות סריאליות של אולטרסאונד והערכת רמות הורמונליות בדם. זריקת האוביטרל נועדה לגרום לביוץ תוך 36 שעות מאז הזרקתה. אי לכך, מומלץ להשתמש בתכשיר זה בכל מחזור של השבחה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהeve23/02/2012
שלום
מה מחיר הליך PDG (לקביעת מין הילוד )ברומניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לפרופ' בידרקרן23/02/2012
פרופ' בידר שלום
האם בנק הזרע קריו בנק שידוע לי שזה פרטי מוכר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר23/02/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -אחר מנוטרופין ללא זריקות ביוץדינה22/02/2012
לאחר הזרקת מנוגון 225 בימים 3-9 (יום כן/לא לסירוגין) נוצרו 4 זקיקים גדולים (16-26) והרופאה סירבה לעשות הזרעה מחשש להריון מרובה עוברים. האם אבייץ גם ללא הזרקת פרגניל ודומיו? היום אני ביום 11 ובד"כ הביוץ הוא ביום 11-12.
,usv* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה -אחר מנוטרופין ללא זריקות ביוץ - תגובה
פרופ' דב פלדברג24/02/2012לדינה שלומות,
ללא צל של ספק בשלב מסויים יתבצע ביוץ ספונטני גם ללא זריקת האוביטרל.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרת עובר טריאילה22/02/2012
שלום!
היום החזירו לי עובר אחד טרי דרגה 1 בעל 8 תאים . אני פוליציסטית שאבו לי 26 מתוכם 16 הופרו אחד עכשיו בבטן... ונאמר לי שבערך כ4 או 5 יקפיאו לי....
הרופא שלי אמר לישתות הרבה אכן אני שותה .
בנוסף הוא אמר שאין בעיה לשתות אקמול/ אופטלגין.. האם זה בסדר כי אני כל כך חוששת להזיק חלילה ... למרות שיש לי כאבים לא ממש ניסבלים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי החזרת עובר טרי - תגובה
פרופ` דוד בידר23/02/2012את יכולה לשתות אופטלגין או אקמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנולי22/02/2012
שלום רב
צריכה להזריק מחר זריקה אחרונה של מנוגון אבל לא נשאר לי. מה שכן יש לי זה מנופור. האם אותו דבר? אפשר להזריק במקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול25/02/2012אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרקרן22/02/2012
פרופ' בידר שלום
מחר בעלי אומר לעשות הקפאת זרע עקב מגורים בחו"ל .
לפי מה שהבנתי מהרופא המטפל ניתן לעשות הזרעה על בסיס זרע טרי יום אחריי מתן זרע לצורך הקפאה (במידה וההזרעה לא תצליח)
האם זה בסדר לתת זרע להקפאה ולמחרת לתת שוב זרע טרי להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרקרן22/02/2012
פרופ' בידר שלום רב
החודש הזרעה ראשונה, פרוטוקול פיוריגון 300 50 כל יום היום שזה היום ה-11 לווסת עשיתי אולטרסאונד למעקב זקיקים להלן התוצאות:
נתוני שחלה ימנית:
מידות השחלה : X15X30 מ"מ
זקיקים בגודל : 10X12 מ"מ, 10X13 מ"מ, 11X10 מ"מ
הערות: נצפו זקיקים קטנים
נתוני שחלה שמאלית
מידות השחלה : X17X24 מ"מ
הערות נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 5.2 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
האם ליום ה-11 הזקיקים ועובי הרירית לא קטנים , האם בכלל יש תגובה של הגוף לזריקות?
מתי הינך חושב שתהיה הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2012להמשיך זריקות עוד 2 יום ולחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן22/02/2012פרופ' בידר שלום
האם לעשות US זקיקים ביום שישי או ביום ראשון?
האם יש סיכוי שההזרעה תהיה יום ראשון הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2012יום שישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה אחרי שאיבת ביציותטל22/02/2012
בת 42
יומיים וחצי לאחר החזרת עוברים, היתה לי אורגזמה בלתי רצונית מתוך שינה (זה קורה לי מדי פעם).
מכיון שהקליטה מתרחשת שניים - שלושה ימים לאחר החזרה, האם נגרם נזק רציני לקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה אחרי שאיבת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2012את כותבת שאולי היה נזק רציני. כלומר את יוצאת מתוך הנחה שהיה נזק.
אז לא נגרם שום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא חיובית ואח"כ ירידהיעל22/02/2012
שלום רב,
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך שבכל 5 ההפריות שביצעתי, הביצית שהוחזרה הופרתה וביום ה-15 הבטא היה בין 45-60 ויום או יומיים למחרת זה התחיל לרדת?
צילום רחם ובדיקת היסטרוסקופיה תקינים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה
יעל24/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא חיובית ואח"כ ירידה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/02/2012יש להשלים בדיקת קריוטיפ ובדיקת טרומבופיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' קול בנוגע להיסטרוסקופיהג'ודי21/02/2012
שלום רב,
נשלחתי דרך היחידה בבני ציון לעשות היסטרוסקופיה,
(לאחר 2 IUI, 5 IVF ו IUI על בסיס טבעי בזמן מעבר לבני ציון מאלישע לשם "הנצה")
ביחידה ביקשו שאעשה אותה בבני ציון,
הסתבר לי היום במכבי שלא מאשרים לי
אלא שלחו אותי לעשות בבריאות האשה בצ'ק פוסט.
שאלה - האם בצ'ק פוסט יש היסטר' ניתוחית ולא רק אבחנתית?
האם במידה ולאחר ההבחנתית תהיה סיבה לעשות ניתוחית אז אצטרך להגיע בשנית?
בבני ציון באבחנתית במידה ומתגלה משהו מטפלים במקום.
אמרתי במכבי שמוכנה להוסיף כסף עם זה עניין של הפרשי עלויות,
אמרו לי שזה לא העניין ושעלי לקבוע תור לבריאות האשה.
מה דעתך?
בכבוד רב
ג'ודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' קול בנוגע להיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' שחר קול23/02/2012מדובר בהיסטרו אבחנתית בלבד, ללא הרדמה, ללא אישפוז. בדיקה קצרה האורכת דקות ספורות.
אם לא מוצאים כלום (רוב הסיכויים) בכך זה נגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)