מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' דוד בידרקרן19/02/2012
פרופ' בידר שלום
ווסת אחרון 12.2
בדיקות הורמונליות ביום השני לווסת יצאו תקינות
התחלת הזרקת פיוריגון 300 ב-14.2 לאחר 5 ימים של הזרקות כל יום מינון 50 עשיתי היום US זקיקים
החודש הזרעה ראשונה עקב 3 הפלות טבעייות כתוצאה מקרישיות ולאחר מכן לא הצלחתי להרות 5 חודשים
נתוני שחלה ימנית:
מידות השחלה: X 21X31 מ"מ
זקיקים בגודל: 11X11 מ"מ
הערות נצפו זקיקים קטנים
נתוני שחלה שמאלית:
מידות השחלה X 15X21 מ"מ
הערות : נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 5 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
פרופ' האם הנתונים הם טובים ועובי רירית הרחם בסדר בשלב זה?
מתי הינל חושב שתהיה ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2012עוד לא התחלת להגיב לזריקות.
הזקיקים צריכים להגיע לגדלים של 18-20מ״מ וגם רמות הדם צריכות לעלות ואז מזריקים אוביטרל ויהיה ביוץ אחרי 36-40 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דוד בידרקרן18/02/2012
פרופ' בידר שלום רב
מזריקה פיוריגון 300 כל יום 50 כבר 5 ימים מתי צריך להזריק את האוביטרל 250 והאם מזריקים את כל הכמות במזרק?
האם שעת ההזרקה משנה עם זה בוקר או ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2012האוביטרל גורם לביוץ של זקיקים גדולים. זקיקים שמגיעים סביב ה 20 מ״מ מתאימים לביוץ ואחרי 36-40 מהזריקה תחרוג הביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורגרשון18/02/2012
שלום רב,
אני מנסה להכנס להריון מזה 5 חודשים.
אני מאחרת במחזור כבר 3 ימים (משהו שלא קרה לי אף פעם היות והמחזור שלי די סדיר, מקסימום הקדים קצת).
מבדיקת הריון בערכה ביתית שעשיתי הבוקר התשובה שלילית. בדיקת הריון נוספת מערכה ביתית עשיתי לפני 3 ימים -גם היא יצאה שלילית. לפני יומיים גם עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון (בטא) ויצא תוצאה שלילית.
כמו כן, חשוב לציין שאני מרגישה הרבה בחילות, בעיקר בעת הקימה מהשינה, אתמול גם היה כמה פעמים במהלך הצהריים והערב. חשוב לציין שבחילות מאפיינות אותי לא מעט גם במצב רגיל, אולם התדירות והעוצמה חזקה יותר בזמן האחרון.בשבועיים האחרונים אני מאוד עייפה מעבר לרגיל, אבל זה גם מאפיין אותי בטרם שאני מקבלת מחזור. הביוץ האחרון התרחש לפני 16 ימים (ערכה ביתית).
האם ייתכן מצב שאני בהריון, למרות כל הבדיקות השליליות, ובכלל זה בדיקת הדם? מה הצעדים שעלי לעשות אם ממשיך האיחור ובאיזה שלב (בימים) עלי לפנות לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור - תגובה
פרופ' דב פלדברג18/02/2012לדנה שלומות,
מאוד ייתכן שהביוץ אצלך היה מאוחר ולא במועד שנקבע ע"י הערכה. אני ממליץ בחום להוריד מהמתח ובעוד כשבוע, במידה ולא יגיע המחזור, לחזור על בדיקת בטא בדם. במידה וגם היא תהיה שלילית יש לפנות לרופא המטפל שיבדוק אותך, יבצע אולטרסאונד וגינלי, כדי לשלול ציסטה בשחלה שיכולה לחקות מצב של הריון. אז יינתנו כדורים לזירוז המחזור שיפסיקו את כל תופעות הלואי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ בידר היקרלחוצה17/02/2012
שלום. עברתי ביום חמישי IVF ראשון. שאבו 12 ביציות. היום (יום שישי) הרופא אמר לי שהופרו רק 6 וזה קצת נמוך.. קראתי שבדר"כ יש הצלחה של כ - 50-60%.
1. אז בעצם כאשר מדברים על הצלחה למה הכוונה - להפריות או לעוברים שהתפתחו?
2. האם יתכן שכאשר אגיע ביום ראשון להחזרה יהיו פחות מששה עוברים תקינים?
3. אני אמורה לקחת 3 נרות אנדומטרין ביום לאחר ההחזרה, האם צריך לקחת אותם בבוקר, צהריים וערב, או שניתן לקחת בבוקר נניח נר אחד ובלילה 2 נרות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפרופ בידר היקר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2012בדרך כלל לוקחים כדור בבוקר וכדור אחד בערב וזה הוראות היצרן.
יש רופאים שנותנים עוד אחד בצהריים כדי להיות מיוחדים..
בקשר לעוברים , הכל יכול להיות ואין ברירה אלא להיות סבלניים.
מה שחשוב שיהיו לפחות 2 עוברים יפים להחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ופוריותגלית17/02/2012
האם זה נכון שלמי שחסר ויטמין D ולא לוקח את הויטמין הזה בתרופה/טיפות זה יכול להזיק לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D ופוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני?אורית17/02/2012
שלום
עברו שבועיים מהביוץ.
אתמול עשיתי בדיקת דם
אסטרדיול 183
פרוגסטרון 10.2
כיצד ייתכן שהיום,(יום למחרת הבדיקת דם)קיבלתי מחזור?
האם הפרוגסטרון לא גבוהה מדי?
ומה ה אומר שקיבלתי מחזור עם פרוגסטרון כה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012זה בסדר כי הפרוגסטרון בירידה וממש ביום הראשון יורד מ 10 ל 6 ואחרי יום לערכים נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםמירן16/02/2012
שלום רב,
אני בת 25 מנסה מזה שנה להיקלט להריון ללא הצלחה. רופאת הנשים שלי שלחה אותי לבדיקות דם, יום 4 למחזור צום והשכמה 3 שעות לפני הבדיקות.
תוצאות:
tsh 0.97
prolactin 223
lh 3.1
fsh 5.9
estradiol 153
testosterone total קטן מ- 1.5
אשמח לחוו"ד לגבי תקינות, ומה זה אומר לגבי ביוץ שהיה לפני הווסת בהתייחב למועד הבדיקה (היה או לא) בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012הבדיקות בוסת תקינות.
זה לא אומר כלום לגבי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דקפפטילגלית16/02/2012
אני עוברת טיפולי IVF בפרוטוקול ארוך, ואני לוקחת דקפפטיל במשך שבועיים עד לקבלת המחזור האם אפשרי לקחת יום אחד שעתיים לפני הזמן הקבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דקפפטיל - תגובה
פרופ' שחר קול17/02/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מחזור?אורית15/02/2012
להלן בדיקות דם:
PROGESTRON 10.7
E2 183
מתי להערכתם אמור להגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מחזור? - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012יכול להיות כל רגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישה שפיכהshay15/02/2012
אשתי לא מרגישה את השפיכה שלי, שגמרתי.
אנחנו לא יודעים למה אבל רק עכשיו התחלנו לנסות להכנס להיריון.
אנחנו נהנים מאוד מהסקס, פשוט העובדה הזאת מטרידה אותנו.
היא צריכה להרגיש כשאני גומר את הזרע בתוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרגישה שפיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012לא חייבת להיות תחושה של השפיכה.
מספיק שאתה מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידרדנה15/02/2012
בהמשך לשרשור השאלות שלי:
ברצוני לעבור יחידה,(נקבעה פגישת יעוץ)
האם הפרוצדורה של העברת המוקפאים מסובכת?
ההעברה פוגמת באיכותם?
חבל על כל רגע ועל כל חודש ואני רוצה להתחיל מיד.
רופא שהתייעצתי איתו אמר שכדאי להתחיל להריץ טיפולים כמעט חודש אחרי חודש עד להצלחה(שתבוא בוודאי לאור הנתונים הגבוהים שלי)מה דעתך על גישה זו(עד כה עברתי בשנה וחצי 2 הפריות ו6 החזרות מוקפאים ,2 הריונות כושלים באמצע-,מעט מדי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום, אם את רוצה רופא פרטי
אורליקו15/02/2012אז תקבעי אליו תור!!!
מספיק, אני מבינה שאת מתוסכלת מהמצב הזה אבל כמה התייחסות את צריכה?
במצב הזה תקבעי אליו תור ותשאלי את כל השאלות אז.
אין לו את כל הממצאים עלייך, למרות שעם כמות השירשורים הללו יש לו הרגשה שהוא כבר מכיר אותך לפחות כמחצית שנותיו!
בכל אופן בהצלחה שיהיה לך, אבל תתני גם לאחרות הזדמנות לשאול אותו שאלות!
סליחה אם פגעתי בך, פשוט יש בנות שלא מקבלות התייחסות לשאלות שלהן ואת מתכתבת איתו כאילו את בפגישת ייעוץ פרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב בסדר
דנה16/02/2012לא צריך להתרגז,
שאלתי והוא ענה,לא יענה זה גם בסדר,
ואני דווקא לא מתוסכלת,רק מנסה לפתור בעיות,והפרופ' עוזר לי,אז המשכתי לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום, אם את רוצה רופא פרטי - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012אצלנו בתל השומר לא תקבלי טיפול אחר מהמרפאה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012הגישה להריץ היא לא נכונה.אולי הרופא שלך אוהב לרוץ.
העברת עוברים ממקום למקום לא גורמת לשום פגיעה וההעברה היא עניין פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פונדקאות.בתיה15/02/2012
שלום רב,
אני בת 45, יש לי אישור לפונדקאות, האם ניתן בגילי לבצע הליך של שאיבת ביציות לצורך קידום הנושא ?
לתשובתכם אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פונדקאות. - תגובה
פרופ' שחר קול17/02/2012טכנית, ודאי שאפשר, אך הסיכויים להריון תקין מביציות של אישה בגילך הוא אפסי. לכן, הגיל המרביי לטיפולי הפריה לפי סל הבריאות הוא 45.
בכל מדינות אירופה הגיל המרבי נמוך הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון - קרינוןברנדה15/02/2012
הרופא רשם לי לקחת תמיכת פרוגסטרון אחרי שקיבלתי מחזור ביואב 8..
הלכתי לקחת המרשם ולא ברור לי מתי לוקחים וכמה לוקחים בדר"כ?
באיזה יום מתחילים לקחת את התמיכה? ביום הביוץ? אחרי? לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - קרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012לא הבנתי את הסיבה לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן15/02/2012
פרופ' בידר שלום
התחלתי אתמול פעם ראשונה להזריק פיוריגון 300 כל עום 50
7 שעות לאחר ההזרקה היו לי דקירות וכאב קל בשחלה השמאלית בבוקר קמתי ללא כאבים.
האם זאת תופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש נוכחות של בטא בדם גם בלישלגיה14/02/2012
הריון?
האם הורמון הבטא נוכח בדם גם אם אין הריון?
האם הוא נוכח בצורה קבועה ברמות קטנות של מתחת ל- 3 ???
או שבאופן נורמלי רמת הבטא בדם כשאין הריון היא אפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש נוכחות של בטא בדם גם בלי - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2012מתחת לערך מסויים-הכוונה שמכשיר הבדיקה בודק רק עד ערך 3 ומעלה.
אם יש בטא חיובי ולא בהריון אז זה מגידול שמפריש אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)