מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' דוד בידרלירון02/03/2012
פרופ' בידר שלום
יש לי 2 שאלות בבקשה עם תוכל לענות לי
1. יומיים לאחר הזרעה יש לי כאבי בטן תחתונה בין איזור השחלות לבטן
האם זה בסדר? האם יש קשר לאוביטרל?
2. את האוביטרל התחלתי לפי הוראת הרופא ביום ההזרעה למשך 3 ימים אך באתי במגע יום לפני ההזרעה האם זה בסדר להזריק אוביטרל כאשר היה מגע וגם הזרעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/03/2012הכאבים ההם כתוצאה מהביוץ שלאחר אוביטרל.
את האוביטרל לוקחים ואז אחרי 36 יהיה הביוץ,
הצורה שבה קיבלת את האוביטרל אינה כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון03/03/2012פרופ' בידר שלום
בהמשך לתגובתך כי הצורה שקיבלתי אוביטרל אינה כמקובל אומר שאין סיכוי שיהיה הריון מההזרעה למרות שהרגשתי ממש את הביוץ?
שאלתי את הרופא למה לא ניתן אוביטרל לפני ההזרעה והוא טען שלא הייתי צריכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/03/2012אם הרגשת ביוץ והיה ללא צורך בזריקת האוביטרל אז תמיד יש סיכויים להרות.
בדרך כלל מטרת מתן האוביטרל זה לביוץ זקיקים.
אם הרופא אמר שלא היה צורך אז בכלל אין ערך למתן אוביטרל בהמשך.
בטיפולי הפריה חוץ גופית אנחנו נותנים אוביטרל לאחר הביוץ למטרת חיזוק הפרשת הפרוגסטרון מהשחתות אך במקרה שלך זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן וטיפולי פוריותסיוון02/03/2012
האם זה בסדר שאני יעשה צילום רנטן אגן כמה ימים לפני שאיבת ביציות או שזה יכול להפריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן וטיפולי פוריות - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012במידה ויש צורך רפואי לבצע צילום שלא ניתן לדחות, אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל-שבוע14רונית02/03/2012
היום התחלתי בשעה טובה שבוע 14..
כבר שבוע שיש לי מן כאב בבטן בצד שמאל למטה,בעיקר כשאני קמה ממצב של ישיבה לעמידה או להיפך וגם אם אני נוגעת זה כואב (מן כאב חד כזה). הולך ובא לסרוגין
על מה זה יכול להעיד? האם שי מקום לדאגה?
יש לי אולטרסאונד ביום שני ב"ה ואין לי סבלנות לחכות..האם יש טעם לנסוע לבריאות האשה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד שמאל-שבוע14 - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012בדרך כלל כאבים מהסוג הזה מוכרים בהריון
יחד עם זאת אם יש סימנים נוספים כמו דימום ,כאב שמופיע בגלים, כאבים במתן שתן וכו' כדאי להיבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי זקיקים- עלות תועלתאלה01/03/2012
שלום לכולם, למרות הזרקת מינונים נמוכים של גונל נצפו 9 זקיקים מתוכם 4 מעל 15ממ.
הרופא המטפל אמר לי שאחשוב על הסיכונים ואחליט אם לבצע ההזרעה, ובמידה ואחליט שכן אז להזריק אוביטרל.
אני לא מתכוונת לוותר על הסיכוי במחזור הזה לחלוטין וחשבנו לנסות ביחסים ללא הזרעה.
נאמר לי שבמידה ומוותרים על ההזרעה אז לא להזריק אוביטרל.
אך מאחר ואינני מוותרת לגמרי מדוע ללא אוביטרל?
תודה רבה מראש
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי זקיקים- עלות תועלת - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012על מנת למנוע את הסיכון הכרוך בהריון מרובה עוברים, בדרך כלל נהוג לא לתת זריקת אוביטרל כאשר יש 3 זקיקים ומעלה הנראים בשלים .
מתן זריקת אוביטרל יכול לגרום לביוץ של כל 4 הזקיקים
קיום יחסי מין ללא מתן אוביטרל מגדיל את הסיכוי שלא יהיה ביוץ בו זמני של כל הזקיקים ומפחית את הסיכון להריון מרובה עוברים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל01/03/2012
מאיזה שבוע אפשר לראות שק הריון?ההחזרה היתה ב-6.2...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012בדרל כלל כחודש לאחר ההחזרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרלירון01/03/2012
פרופ' בידר שלום
לאחר הזרעה הזרקתי אוביטרל ולמחרת הזרקתי באותה שעה בדיוק 24 שעות אחריי האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/03/2012את באוביטרל מזריקים ואחרי 36 שעות מסצעים הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפול הזרעהCITY GIRL01/03/2012
אחרי שנה של ניסיונות ללא הצלחה הופנתי ע"י הגניקולוג שלי לטיפולי הזרעה בתקווה שזה יקרב אותי להגשמת החלום שלי-להיות אמא
לאחר עשר דקות של חיפושים ברשת הבנתי שזו הולכת להיות משימה בכלל לא פשוטה להחליט אצל מי לעבור את הטיפול.
אני חברת קופת חולים מכבי והייתי רוצה לנסות קודם כל דרך הקופה (במידה ויש רופאים מומלצים) לפני שאני בוחרת באופציה של רופא פרטי
האם יש איזשהו רופא שאתם ממליצות עליו?
אני מתגוררת באיזור המרכז .
אני מודה לכולכן מאוד
שיהיה סופ"ש מדהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לטיפול הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012שירותי מרפאות הפריון במרכזי בריאות האישה של מכבי הם מעולים.
ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר קול
לירון03/03/2012ד"ר קול שלום
בהתאם ךתגובתך כי מרפאות הפריון של קופת חולים מכבי מעולים האם מדובר במרפאה באיזור מסויים או באסותא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהנולי01/03/2012
שלום
אני לאחר החזרה ומקבל תמיכה של קרינון, קרטיה ו2 כדורי פרוגינובה ליום
שאלתי היא האם את כדורי הפרוגינובה אני יכולה לקחת באותו זמן במקום בבוקר/ערב
אפשרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012אפשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני הזרעה: e2 ופרוגסטרוןחני01/03/2012
שלום רב,
אני בת 38 ללא ילדים בטיפולי הפרייה (fsh 13), אבל החודש אני נחה בלי הורמונים וטיפולים, לאחר שאיבה והחזרה בחודש שעבר. לכן החודש החלטנו לנסות רק בהזרעה, ללא הורמונים.
אתמול עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד במטרה לצפות את הביוץ לקראת הזרעה. יום 13 למחזור , זקיק 20 רירית 6.7 , אסטרדיול 428 ופרוגסטרון 4.1. אמרו לי לבוא להזרעה היום אחר הצהריים.
בכל זאת יש לי הרגשה לא מוסברת שמאז אתמול להיום הביוץ כבר חלף.
מה דעתך? מה עולה מהנתונים? האם נתוני האסטרדיול והפרוגסטרון מעידים על קרבה לביוץ או על זה שיש עוד יום יומיים?
ובאופן כללי לידע כללי לעתיד: בבקשה בבקשה, מהי דרגת האסטרדיול ופרוגסטרון שמעידות שהביוץ ממש קרוב?
תודה רבה, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפני הזרעה: e2 ופרוגסטרון - תגובה
פרופ' דב פלדברג02/03/2012לחני שלומות,
לפי הנתונים שמסרת מועד ההזרעה שנקבע לך הינו מתאים לנתונים האולטרסונוגרפיים והרמות ההורמונליות. אין ערכים אבסולוטיים של אסטרוגן ופרוגסטרון לקראת הביוץ ומדי חודש בחודשו יש לבצע השוואה בין רמות ההורמונים לבין גודל הזקיקים כדי לקבוע את מועד הביוץ המשוער או לתת זריקת אוביטרל, אשר מכתיבה את מועד הביוץ בין 24-36 שעות מאז ההזרקה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהסיון01/03/2012
שלום, אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא:
אני בשבוע 17 נמצאו לי אבנים בכיס מרה + בעיות בתפקודי כבד אני לאחר ארוחה מקבלת כאבים נוראיים שנימשכים כמעט רבע שעה. אני עובדת במשרד פירסום בתור מפיקה במחלקת הגרפיקה העבודה מול קהל לקוחות נסיעות וישיבה ממושכת ליד מחשב. בחודש האחרון כמעט ולא יכולתי לעבוד בגלל הכאבים, רופא כירורג המליץ על שמירת הריון לרופא נשים, רופא תעסוקתי המליץ על שמירת הריון לרופא נשים, איך רופא הנשים לא רואה לנכון להוציא אותי לשמירת הריון, רציתי לציין שבשבועיים האחרונים אני כמעט ולא אוכלת כי זה הפתרון היחידי שנימצא כאשר אני בעבודה, אני מגיעהלמצבים בסוף יום עבודה של תשישות עד עילפון (בבית התעלפתי פעמיים) אין לי בררה כי כאשר אני לא אוכלת אני לא מקבלת כאבים ואז אני יכולה לתפקד ליד הלקוחות ובמרוץ של העבודה.
רציתי לדעת אם אני מועמדת בכלל, לשמירת הריון ולמי אני יכולה לפנות עם רופא הנשים שלי לא נותן לי מענה.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012רופא הנשים שמכיר אותך הוא הכתובת למתן ההמלצה
יחד עם זאת האם עלה נושא כל ניתוח לכריתת כיס מרה, בהחלט ניתן לבצע ניתוח כזה בהריון ,התועלת עולה על הסיכון להפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה01/03/2012
שלום רב.
יש לנו ילדים , אך אני בת 35 ומנסה להרות מזה שנתיים.
במהלך שנים אלו, היו הפלות חוזרות בשבועות הראשונים, הריון חוץ רחמי - חוזר שהוביל לכריתת חצוצרה.
לאחר כריתת החצוצרה לא הצלחתי להיכנס להריון.
בין היתר נבדקה קרישיות יתר - שיצאה תקינה.
והיסטרוסקופיה- גם תקינה.
בצענו שנינו בדיקת קריוטיפ.
לבעלי- Xy,46
לי- qh+16, qh+9,xx,46
מה עלינו לעשות כעת?
האם הפרייה חוץ גופית - יכולה לעזור לנו?
תודה רבה. על העזרה והנכונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012על מנת לקבל הסבר מדוייק לגבי תוצאות הבדיקה עליך לפנות ליועץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולגל01/03/2012
בוקר אור,
כתבתי לך בעבר אני מתרומה כפולה מסלול אלישע וזרע גם מאלישע.
לא קיבלתי מבחנת דם ע"מ לבצע בדיקות לתורמת. (לא מוצאים אותה.. עצוב).
קיבלתי מדיאנה את הבדיקות הגנטיות של התורם שלקחתי.
רציתי לשאול יש אפשרות לקבל מבחנת דם של התורם ובו אעשה עוד בדיקות גנטיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012מציע לפנות לדיאנה עם שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםshira29/02/2012
עשיתי פרופיל הורמנלי ביום 5 למחזור , המחזור לאחר טיפול שנכשל .
האם יש השפעה על התוצאות ובמיוחד על fsh* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012ככל שרמת הFSH גבוהה יותר, הדבר מצביע על תפקוד שחלתי ירוד יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מוזר לי מאוד- לא מצליחה להביןכרמל2929/02/2012
בעבר הריון שלא צלח- הפלה שבוע 19 בעקבות מומים.
7 חודשים מנסים להרות ובחודש הקודם קיבלתי איקקלומין כדור ליום. . ב- US זקיק אחד ו- E2 3500. מה קורה שם? זה לא גדול מדי?
לאורך כל התקופה שעשיתי מעקב זקיקים היה תמיד זקיק אחד (ללא התערבות תרופתית) ומלבד פעם אחת תמיד הזקיק בצד ימין.
1. זה לא מוזר שזה רק בצד ימין?
2. מה פשר גובה הערך של E2 עם זקיק אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מוזר לי מאוד- לא מצליחה להבין - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012בהחלט יתכן שהביוץ אינו סימטרי ,כלומר כל פעם מצד אחר אלא פעמים חוזרות באותו צד
הערך של האסטרוגן בסדר גם לזקיק אחד גדול, יתכן שיש עוד זקיקים קטנים יותר התורמים גם הם לרמת האסטרוגן
אין בעייה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב- הפעם עם גונל F
לד"ר כהנא03/03/2012האיקקלומין היה לפני חודש וקצת. במחזור שאח"כ קיבלתי גונל F לשבוע במינון של 75 כל יום (יום אחד הזרקתי 150 בטעות), גם הפעם זקיק אחד (כמו במחזור טבעי ללא התערבות). ה- E2 היה אלף. בוצעה הזרעה.
זה לא נמוך מדי זקיק אחד? אולי אני לא מגיבה? חשוב לי לציין שפרופיל הורמונלי היה תקין וגם בדיקת זרע לבעלי.
אני עם פרדניזון בגלל מחלה אוטואימונית כבר שנתיים (15 מ"ג ביום). האם יכולה להיות בעיה בביציות כתוצאה מנטילת התרופה
שוב, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלתלחוצה29/02/2012
שלום,
אתמול גיליתי שאני בהריון (אני בטיפולי פוריות). כבר שבוע יש לי חום 38 מעלות שמסרב לרדת למרות שאני לוקחת 2 אקמול כל 4 שעות ולקחתי פעמיים ביום סטרפסילס.
1. קראתי שחום גבוה בשליש הראשון עלול לגרום למומים בעובר - האם אכן יש סיכון?
2. במידה ואכן יש מומים ניתן לגלות אותם בבדיקות ההריון שמבצעים?
3. האם האקמול והסטרפסילס מסוכנים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
לחוצה29/02/2012הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר כי זו מחלה ויראלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012אקמול סטרפסילס אינם מסוכנים
החום עצמו יכול להעלות במידת מה את הסיכון להפלה
בהמשך תתבקשי לבצע בדיקות לזיהומים ויראלים, כדי לשלול הדבקה בוירוס שיכול לגרום למומים בעובר, כגון : ציטומגלווירוס CMV
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)