מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופהסיון01/03/2012
שלום, אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא:
אני בשבוע 17 נמצאו לי אבנים בכיס מרה + בעיות בתפקודי כבד אני לאחר ארוחה מקבלת כאבים נוראיים שנימשכים כמעט רבע שעה. אני עובדת במשרד פירסום בתור מפיקה במחלקת הגרפיקה העבודה מול קהל לקוחות נסיעות וישיבה ממושכת ליד מחשב. בחודש האחרון כמעט ולא יכולתי לעבוד בגלל הכאבים, רופא כירורג המליץ על שמירת הריון לרופא נשים, רופא תעסוקתי המליץ על שמירת הריון לרופא נשים, איך רופא הנשים לא רואה לנכון להוציא אותי לשמירת הריון, רציתי לציין שבשבועיים האחרונים אני כמעט ולא אוכלת כי זה הפתרון היחידי שנימצא כאשר אני בעבודה, אני מגיעהלמצבים בסוף יום עבודה של תשישות עד עילפון (בבית התעלפתי פעמיים) אין לי בררה כי כאשר אני לא אוכלת אני לא מקבלת כאבים ואז אני יכולה לתפקד ליד הלקוחות ובמרוץ של העבודה.
רציתי לדעת אם אני מועמדת בכלל, לשמירת הריון ולמי אני יכולה לפנות עם רופא הנשים שלי לא נותן לי מענה.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012רופא הנשים שמכיר אותך הוא הכתובת למתן ההמלצה
יחד עם זאת האם עלה נושא כל ניתוח לכריתת כיס מרה, בהחלט ניתן לבצע ניתוח כזה בהריון ,התועלת עולה על הסיכון להפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה01/03/2012
שלום רב.
יש לנו ילדים , אך אני בת 35 ומנסה להרות מזה שנתיים.
במהלך שנים אלו, היו הפלות חוזרות בשבועות הראשונים, הריון חוץ רחמי - חוזר שהוביל לכריתת חצוצרה.
לאחר כריתת החצוצרה לא הצלחתי להיכנס להריון.
בין היתר נבדקה קרישיות יתר - שיצאה תקינה.
והיסטרוסקופיה- גם תקינה.
בצענו שנינו בדיקת קריוטיפ.
לבעלי- Xy,46
לי- qh+16, qh+9,xx,46
מה עלינו לעשות כעת?
האם הפרייה חוץ גופית - יכולה לעזור לנו?
תודה רבה. על העזרה והנכונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012על מנת לקבל הסבר מדוייק לגבי תוצאות הבדיקה עליך לפנות ליועץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולגל01/03/2012
בוקר אור,
כתבתי לך בעבר אני מתרומה כפולה מסלול אלישע וזרע גם מאלישע.
לא קיבלתי מבחנת דם ע"מ לבצע בדיקות לתורמת. (לא מוצאים אותה.. עצוב).
קיבלתי מדיאנה את הבדיקות הגנטיות של התורם שלקחתי.
רציתי לשאול יש אפשרות לקבל מבחנת דם של התורם ובו אעשה עוד בדיקות גנטיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012מציע לפנות לדיאנה עם שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםshira29/02/2012
עשיתי פרופיל הורמנלי ביום 5 למחזור , המחזור לאחר טיפול שנכשל .
האם יש השפעה על התוצאות ובמיוחד על fsh* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012ככל שרמת הFSH גבוהה יותר, הדבר מצביע על תפקוד שחלתי ירוד יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מוזר לי מאוד- לא מצליחה להביןכרמל2929/02/2012
בעבר הריון שלא צלח- הפלה שבוע 19 בעקבות מומים.
7 חודשים מנסים להרות ובחודש הקודם קיבלתי איקקלומין כדור ליום. . ב- US זקיק אחד ו- E2 3500. מה קורה שם? זה לא גדול מדי?
לאורך כל התקופה שעשיתי מעקב זקיקים היה תמיד זקיק אחד (ללא התערבות תרופתית) ומלבד פעם אחת תמיד הזקיק בצד ימין.
1. זה לא מוזר שזה רק בצד ימין?
2. מה פשר גובה הערך של E2 עם זקיק אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מוזר לי מאוד- לא מצליחה להבין - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012בהחלט יתכן שהביוץ אינו סימטרי ,כלומר כל פעם מצד אחר אלא פעמים חוזרות באותו צד
הערך של האסטרוגן בסדר גם לזקיק אחד גדול, יתכן שיש עוד זקיקים קטנים יותר התורמים גם הם לרמת האסטרוגן
אין בעייה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב- הפעם עם גונל F
לד"ר כהנא03/03/2012האיקקלומין היה לפני חודש וקצת. במחזור שאח"כ קיבלתי גונל F לשבוע במינון של 75 כל יום (יום אחד הזרקתי 150 בטעות), גם הפעם זקיק אחד (כמו במחזור טבעי ללא התערבות). ה- E2 היה אלף. בוצעה הזרעה.
זה לא נמוך מדי זקיק אחד? אולי אני לא מגיבה? חשוב לי לציין שפרופיל הורמונלי היה תקין וגם בדיקת זרע לבעלי.
אני עם פרדניזון בגלל מחלה אוטואימונית כבר שנתיים (15 מ"ג ביום). האם יכולה להיות בעיה בביציות כתוצאה מנטילת התרופה
שוב, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלתלחוצה29/02/2012
שלום,
אתמול גיליתי שאני בהריון (אני בטיפולי פוריות). כבר שבוע יש לי חום 38 מעלות שמסרב לרדת למרות שאני לוקחת 2 אקמול כל 4 שעות ולקחתי פעמיים ביום סטרפסילס.
1. קראתי שחום גבוה בשליש הראשון עלול לגרום למומים בעובר - האם אכן יש סיכון?
2. במידה ואכן יש מומים ניתן לגלות אותם בבדיקות ההריון שמבצעים?
3. האם האקמול והסטרפסילס מסוכנים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
לחוצה29/02/2012הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר כי זו מחלה ויראלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת - תגובה
ד''ר אריק כהנא02/03/2012אקמול סטרפסילס אינם מסוכנים
החום עצמו יכול להעלות במידת מה את הסיכון להפלה
בהמשך תתבקשי לבצע בדיקות לזיהומים ויראלים, כדי לשלול הדבקה בוירוס שיכול לגרום למומים בעובר, כגון : ציטומגלווירוס CMV
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרלירון29/02/2012
פרופ' בידר שלום
ב-27.2 E2 1690 פרוגסטרון 1.46
הזרעה 29.2
האם יש סיכוי שלא בייצתי עדיין מיום שני עד היום יום רביעי?
כמה זמן הזרע מחזיק מעמד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/02/2012לפי הבדיקות של 27 לחודש לא היה ביוץ לפני 29 לחודש.יתכן שהביוץ היום.
תלוי מה הטיפול או שזה מחזור טבעי.מה שאני עניתי זה במקרה של מחזור טבעי, ללא טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון29/02/2012פרופ' בידר שלום
הזרקתי פיוריגון 300 במשך 15 יום כל יום 50 והיום כפי שציינתי הייתה ההזרעה אז לפי נתונים אלה מנסיונך הרב יש סיכוי שלא פיספסתי את הביוץ?
התחלתי אוביטרל 250 היום למשך 3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/03/2012תלוי מה היו גדלי הזקיקים ובדיקות הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-תודהשרון29/02/2012
בת 40, לפי הרופא אתמול יום שלישי בשעה 10:00 הזרקתי אוביטרל לצורך הזרעה.
היום יום רביעי בבוקר הייתי אמורה לעשות הזרעה.אך לצערי בעלי לא הצליח לבוא ופיספסתי את היום.
1. האם גם מחר אפשר לעשות את ההזרעה (לא הצלחתי להשיג את הרופא), יש טעם לעשות מחר הזרעה או שזה אבוד? אם כן יש טעם, בעלי יגיע למרכז מחר בבוקר מוקדם.
לפי הבדיקות שהיום ביום ג': שני זקיקים - 24 ממ, אסטרודיל - 2517, פרוגסטרון: 3.2
2. במידה ולא יהיו ציסטות בעקבות הגונאל שהזרקתי החודש, גם בחודש הבא אפשר לעשות הזרעה או שבחודש הבא צריך לתת לגוף לנוח קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/02/2012אפשר לעשות הזרעה מחר אך גם יחסים היום.
לא כדאי לטפל חודש אחרי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם בהריון עד איזה שבוע מותרענת29/02/2012
שלום,
אני בשבוע 8 אחרי טיפולים ,כתוצאה מדימום קל שפסק מקבלת אסטרופם פעמיים ביום וזריקות אסטרוגן.
שאלתי עד איזה שבוע מותר לקחת אסטרופם?
יש לי תור לרופא רק בשבוע 10 האם להמשיך אסטרופם עד שבוע 10
קראתי שזה לא מומלץ לנשים בהריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם בהריון עד איזה שבוע מותר - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012לא ברור מדוע את מקבלת אסטרופם (אסטרוגן בכדורים) וגם זריקות אסטרוגן (איזה???).
בכל מקרה, תוספת אסטרוגן בשבוע 8 היא חסרת משמעות, וניתנת רק כדי "לתת משהו", וליצור תחושת ביטחון אצל המטופלת.
אסטרוגן לא ימנע הפלה טבעית, חו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוציתאתי29/02/2012
האם פס אחד ורוד כהה מעיד על ביוץ?
או שצריך 2 פסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוצית - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012קראי בעיון הוראות היצרן ופעלי לפיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי היקלטות של עובריםשרון29/02/2012
אני בת 29, בריאה, רזה, לא מעשנת, עם מחזור סדיר. עברנו ivf בשל ליקויים בזרע של בעלי. מתוך 10 ביציות שנשאבו, רק 2 הופרו, ע"י מיקרומניפולציה.
מהם סיכויי ההיקלטות במקרה שנחזיר עובר אחד, ומהם במקרה שנחזיר שניים? עד כמה סביר שיהיו תאומים במקרה זה? אנחנו מעדיפים להימנע מהריון של תאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי היקלטות של עוברים - תגובה
ד''ר אריק כהנא29/02/2012הדרך היחידה להימנע מתאומים הינה החזרת עובר אחד (חוץ מהמקרים המאד נדירים שבהם עובר אחד מתחלק לשניים בשלב מאד מוקדם ויש תרומים זהים)
לפי ההנחיות אם מדובר בטיפול ראשון, לנשים עד גיל 30 יש להחזיר עובר אחד, בטיפולים חוזרים ניתן להעלות לשניים.
בכל מקרה יש לדון עם הרופא המטפל ועם האמבריולוגים לגבי איכות העוברים והסיכוי להקפאת העובר הנוסף.
בעקבות החזרת יותר מעובר אחד השכיחות לתאומים הינה בסביבות 20-25 אחוז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןא28/02/2012
מחזור אחרון 17/1/12
שאיבה בתאריך 31/1/12
החזרה 2/2/12
בטאחיובית 13/2/12
היום 28/1/12- באיזה שבוע אני בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב גיל הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/02/2012שלום רב,
את נמצאת בשבוע 6+ להריון, לפי מועד ההחזרה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרלירון28/02/2012
פרופ' בידר שלום
מחר אמורה לעשות הזרעה ראשונה מזריקה כבר שבועיים פיוריגון 300 כל יום 50 בדרך כלל יש ביוץ טבעי אין לי בעיות ביוץ אך עקב קרישיות היו לי 3 הפלות טבעיות ולא הצלחתי להרות 6 חודשים לאחר ההפלה האחרונה . אך כל ה-6 נסיונות היה ביוץ טבעי כל חודש.
לפי מה שהבנתי ממך צריך להזריק אוביטרל לפני הזרע כאשר משתמשים בגורמי ביוץ
התקשרתי לרופא המטפל והוא אמר לא להזריק אוביטרל וההנחיה לגבי אוביטרל תינתן לאחר ההזרעה האם זה הגיוני? אני קצת דואגת
ואין ניתן לעשות הזרעה עם רירית 6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2012עניתי כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףאתי28/02/2012
נתתי שתן בכוס והכנסתי את מקלון הביוצית
למעלה הופיעה פס אחד בצבע ורוד כהה...
האם זה אומר שאני מבייצת? עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/02/2012לאתי שלום רב,
אכן את נמצאת בביוץ, האורך 24 שעות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהמאיה28/02/2012
שלום רב
אני לאחר מספר טיפולים IVF אשר לא נקלטו, אני מופנית להיסטרוסקופיה,יש לי מוקפאים האם אני יכולה לבצע היסטרוסקופיה ביחד לטיפול עם פרוגינובה להחזרת מוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/02/2012דאי לבצע את ההיסטרוסקופיה לפני תחילת הטיפול, מאחר ולעיתים יש צורך בפעולה כלשהיא שעלולה לגרום לדימום.
אם כבר עושים היסטרוסקופיה כדאי לברר עם הרופא אם כדאי לשלב פעולת פיפל שמשמעותה דגימה של רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)