מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' בידרלירון29/02/2012
פרופ' בידר שלום
ב-27.2 E2 1690 פרוגסטרון 1.46
הזרעה 29.2
האם יש סיכוי שלא בייצתי עדיין מיום שני עד היום יום רביעי?
כמה זמן הזרע מחזיק מעמד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/02/2012לפי הבדיקות של 27 לחודש לא היה ביוץ לפני 29 לחודש.יתכן שהביוץ היום.
תלוי מה הטיפול או שזה מחזור טבעי.מה שאני עניתי זה במקרה של מחזור טבעי, ללא טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון29/02/2012פרופ' בידר שלום
הזרקתי פיוריגון 300 במשך 15 יום כל יום 50 והיום כפי שציינתי הייתה ההזרעה אז לפי נתונים אלה מנסיונך הרב יש סיכוי שלא פיספסתי את הביוץ?
התחלתי אוביטרל 250 היום למשך 3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/03/2012תלוי מה היו גדלי הזקיקים ובדיקות הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-תודהשרון29/02/2012
בת 40, לפי הרופא אתמול יום שלישי בשעה 10:00 הזרקתי אוביטרל לצורך הזרעה.
היום יום רביעי בבוקר הייתי אמורה לעשות הזרעה.אך לצערי בעלי לא הצליח לבוא ופיספסתי את היום.
1. האם גם מחר אפשר לעשות את ההזרעה (לא הצלחתי להשיג את הרופא), יש טעם לעשות מחר הזרעה או שזה אבוד? אם כן יש טעם, בעלי יגיע למרכז מחר בבוקר מוקדם.
לפי הבדיקות שהיום ביום ג': שני זקיקים - 24 ממ, אסטרודיל - 2517, פרוגסטרון: 3.2
2. במידה ולא יהיו ציסטות בעקבות הגונאל שהזרקתי החודש, גם בחודש הבא אפשר לעשות הזרעה או שבחודש הבא צריך לתת לגוף לנוח קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/02/2012אפשר לעשות הזרעה מחר אך גם יחסים היום.
לא כדאי לטפל חודש אחרי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם בהריון עד איזה שבוע מותרענת29/02/2012
שלום,
אני בשבוע 8 אחרי טיפולים ,כתוצאה מדימום קל שפסק מקבלת אסטרופם פעמיים ביום וזריקות אסטרוגן.
שאלתי עד איזה שבוע מותר לקחת אסטרופם?
יש לי תור לרופא רק בשבוע 10 האם להמשיך אסטרופם עד שבוע 10
קראתי שזה לא מומלץ לנשים בהריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם בהריון עד איזה שבוע מותר - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012לא ברור מדוע את מקבלת אסטרופם (אסטרוגן בכדורים) וגם זריקות אסטרוגן (איזה???).
בכל מקרה, תוספת אסטרוגן בשבוע 8 היא חסרת משמעות, וניתנת רק כדי "לתת משהו", וליצור תחושת ביטחון אצל המטופלת.
אסטרוגן לא ימנע הפלה טבעית, חו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוציתאתי29/02/2012
האם פס אחד ורוד כהה מעיד על ביוץ?
או שצריך 2 פסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוצית - תגובה
פרופ' שחר קול03/03/2012קראי בעיון הוראות היצרן ופעלי לפיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי היקלטות של עובריםשרון29/02/2012
אני בת 29, בריאה, רזה, לא מעשנת, עם מחזור סדיר. עברנו ivf בשל ליקויים בזרע של בעלי. מתוך 10 ביציות שנשאבו, רק 2 הופרו, ע"י מיקרומניפולציה.
מהם סיכויי ההיקלטות במקרה שנחזיר עובר אחד, ומהם במקרה שנחזיר שניים? עד כמה סביר שיהיו תאומים במקרה זה? אנחנו מעדיפים להימנע מהריון של תאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי היקלטות של עוברים - תגובה
ד''ר אריק כהנא29/02/2012הדרך היחידה להימנע מתאומים הינה החזרת עובר אחד (חוץ מהמקרים המאד נדירים שבהם עובר אחד מתחלק לשניים בשלב מאד מוקדם ויש תרומים זהים)
לפי ההנחיות אם מדובר בטיפול ראשון, לנשים עד גיל 30 יש להחזיר עובר אחד, בטיפולים חוזרים ניתן להעלות לשניים.
בכל מקרה יש לדון עם הרופא המטפל ועם האמבריולוגים לגבי איכות העוברים והסיכוי להקפאת העובר הנוסף.
בעקבות החזרת יותר מעובר אחד השכיחות לתאומים הינה בסביבות 20-25 אחוז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןא28/02/2012
מחזור אחרון 17/1/12
שאיבה בתאריך 31/1/12
החזרה 2/2/12
בטאחיובית 13/2/12
היום 28/1/12- באיזה שבוע אני בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב גיל הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/02/2012שלום רב,
את נמצאת בשבוע 6+ להריון, לפי מועד ההחזרה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרלירון28/02/2012
פרופ' בידר שלום
מחר אמורה לעשות הזרעה ראשונה מזריקה כבר שבועיים פיוריגון 300 כל יום 50 בדרך כלל יש ביוץ טבעי אין לי בעיות ביוץ אך עקב קרישיות היו לי 3 הפלות טבעיות ולא הצלחתי להרות 6 חודשים לאחר ההפלה האחרונה . אך כל ה-6 נסיונות היה ביוץ טבעי כל חודש.
לפי מה שהבנתי ממך צריך להזריק אוביטרל לפני הזרע כאשר משתמשים בגורמי ביוץ
התקשרתי לרופא המטפל והוא אמר לא להזריק אוביטרל וההנחיה לגבי אוביטרל תינתן לאחר ההזרעה האם זה הגיוני? אני קצת דואגת
ואין ניתן לעשות הזרעה עם רירית 6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2012עניתי כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףאתי28/02/2012
נתתי שתן בכוס והכנסתי את מקלון הביוצית
למעלה הופיעה פס אחד בצבע ורוד כהה...
האם זה אומר שאני מבייצת? עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/02/2012לאתי שלום רב,
אכן את נמצאת בביוץ, האורך 24 שעות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהמאיה28/02/2012
שלום רב
אני לאחר מספר טיפולים IVF אשר לא נקלטו, אני מופנית להיסטרוסקופיה,יש לי מוקפאים האם אני יכולה לבצע היסטרוסקופיה ביחד לטיפול עם פרוגינובה להחזרת מוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/02/2012דאי לבצע את ההיסטרוסקופיה לפני תחילת הטיפול, מאחר ולעיתים יש צורך בפעולה כלשהיא שעלולה לגרום לדימום.
אם כבר עושים היסטרוסקופיה כדאי לברר עם הרופא אם כדאי לשלב פעולת פיפל שמשמעותה דגימה של רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והשתרשותיעל28/02/2012
שלום רב,
בבדיקת ביוץ אני רואה תוצאה חיובית במשך ארבעה ימים.
האם הביוץ יתרחש לאחר ארבעה ימים אלה או במהלכם?
בנוסף, המחזור שלי מתחיל כשבעה ימים לאחר מכן - האם הסמיכות הזו עשויה להפריע להריון להשתרש?
האם מתחילים לספור את המחזור מהכתם הראשון או מהיום הראשון שבו יש דימום חזק?
הרבה תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והשתרשות - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/02/2012בדרך כלל הביוץ עצמו מתרחש כ24 עד 48 שעול לאחר הופעת הסימן הראשון הברור לביוץ.
אם מההוסת מופיעה כשבוע לאחר הביוץ המשוער, זה קרוב מידי ויש צורך לבצע ברור הורמונלי לאחר ביוץ או לתת תמיכה הורמונלית
היום הראשון של הוסת נחשב עם הופעת הדימום הטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העבור הזרעה?קרן27/02/2012
שלום!
עשיתי בדיקת דם יום לפני שאני אמורה לקבל מחזור (29 יום אחרי ווסת)
במטרה לעבור הזרעה......
התוצאות של הבדיקות הן:
ESTRADIOL (E-2) 773 pmol/L
LH <0.2
PROGESTERONE 94.8 nmol/L
ברצוני לדעת מה תוצאות אלה אומרות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם העבור הזרעה? - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/02/2012הבדיקות מצביעות שכנראה היה ביוץ והגופף הצהוב שהוא הזקיק לאחר יציטת הביצית ממנו מפריש הורמונים בצורה תקינה
אם כבר בצעת החודש הזרעה, במידב ולא תקבלי וסת, יש לבצע בדיקת הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות תוצאות הבדיקה?דינה27/02/2012
שלום
בת 39. FSH משתנה כל חודש.
*LH
4.7
FSH | IU/l | *
22.9
Estradiol (E2) | | לחץ לתוצאות
Progesterone | nmol/L | *
1.7
Testosterone Total | | 1.5 nmol/L -קטן מ
עם נתונים כאלו יש לי סיוכי להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרות תוצאות הבדיקה? - תגובה
ד''ר אריק כהנא27/02/2012דינה שלום
בדיקת fsh מעל 20 בדרך כלל מצביעה על ירידה באיכות השחלה.אל עדיין אין בכך עדות משמעותית שלא ניתן להרות
יש לבצע הערכה מחזורית כולל בדיקות אולטרהסאונד והורמונים לאורך החודש.
יש כיום בדיקה חדשה הנקראת AMH שגם היא יכולה לתת מידע לגבי הסיכוי לתגובה שחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROGAשיורדאיילה27/02/2012
אני לפני שאיבה הזקיקים גדלו אך הפרוג' יורד האם תקין אולי היה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROGAשיורד - תגובה
פרופ' שחר קול27/02/2012תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץא27/02/2012
האם אחרי זריקות של גונאל אף במידה ומתפתחים זקוקים בגודל מעל 18 בכל מקרה יהיה ביוץ גם בלי האוביטרל והאוביטרל זה רק לשם תיזמון הביוץ? או שבעצם לשם גרימת ביוץ חייבים את האוביטרל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד''ר אריק כהנא27/02/2012בדרך כלל בהזרקת גונאל ,יש צורך במתן אוביטרל על מנת לגרום הבשלה תקינה של הביציות בתזמון המתאים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרלירון27/02/2012
לפרופ' בידר
US זקיקים שעשיתי הבוקר:
מידות השחלה הימנית : X32X35 מ"מ
זקיקים בגודל: 16X22 מ"מ 17X18 מ"מ 12X13 מ"מ 13X15 מ"מ
הערות: בנוסף זקיק בקוטר 14 מ"מ ועוד זקיקים קטנים.
שחלה שמאלית:
מידות השחלה : X18X24 מ"מ
הערות : נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום :6
דוגלס : חופשי מנוזל
פרופ' בידר אני אמורה להיות לפני הזרעה האם לפי גודל הזקיקים פיספסתי את הביוץ?
האם עם רירית 6 ניתן בכלל לעשות הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר אינפומציה נוספת
לירון27/02/2012פרופ' בידר שלום
פרופ' בידר שלום
פרופ' בידר שלום
יש לי 3 שאלות חשובות בבקשה עם תוכל לענות לי
לפני הזרעה :
E2 1690
פרוגסטרון 1.46
זקיקים בשחלה ימנית : 16X22 מ"מ 17X18 מ"מ 12X13 מ"מ 13X15 מ"מ
בנוסף זקיק בקוטר 14 מ"מ ועוד זקיקים קטנים
שחלה שמאלית זקיקים קטנים\\
עובי רירית הרחם 6
הרופא המטפל אמר שהזרעה בעוד יומיים האם זה לא מאוחר מידי כי יש לי כאבי ביוץ?
האם עובי רירית הרחם 6 שזה יחסית דק יכול בכלל להחזיק הריון?
הרופא אמר לי לא להזריק אוביטרל ולהמשיך עם הפיוריגון 300 הזרקה 50 האם זה הגיוני לא להזריק אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר אינפומציה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2012צריך להזריק עוד יום פוריגון באותו המינון כדי שזקוקים יגדלונל 18-19 ואז להזריק אוביטרל ולעשות הזרעות יום ויומיים לאחר האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון27/02/2012פרופ' בידר שלום
הרופא המטפל אמר לי לא להזריק אוביטרל לפני ההזרעה
האם זה הגיוני? האם יכול להיות בגלל שיש לי ביוץ טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2012אם את לוקחת הורמונים לתהליכי ביוץ יש להזריק אוביטרל לפני הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)