מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרלירז06/02/2012
פרופ' בידק שלום רב
אמורה לעשות הזרעה ראשונה החודש יש לי2 שאלות אודה לך עם תענה לי
1. באיזה איזור בגוף מזריקים את הפוריגון? האם בדרך כלל מזריקים עד ההזרעה?
2. הבנתי שצריך לעשות אולטרסאונד למעקב זקיקים ביום ה-6 , 7, או ה-8 לווסת האם זה משנה היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/02/2012מזריקים סביב הטבור.
את הזריקות מזריקים עד שיש זקיקים סביב ה20מ״מ .
בדרך כלל זה. 10-11 ימי זריקות.
את הזריקות מזריקים מהיום הרביעי של הוסת למשך 5 ימים ואחר בודקים את התגובה וממשיכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי תרומת ביצית שלא צלחנטע06/02/2012
החזרה מוקפאים שתי עוברים שהיו יפים אצל פרופ' מעולה שילבתי דיקור לפני ההחזרה מזון בריא הפסקתי לעשן הליכות מוזיקה נעימה חופש מהעבודה טיילתי נחתי ולא ניקלט מה עוד צריך לעשות?????????? יש לי אפשרות ל2/3 ביציות לקבל השאלה האם אני אנסה שוב או מה לנסות לחפש למה????? למרות שעברתי את כל הבדיקות 13 הפריות ביצית שלי שתי החזרות מתרומת ביצית. ידוע לי שאחוזי הצלחה בתרומת ביצית השאלה כמה צריך או סטטי כמה עושים עד שניקלטים? אני בת 44 תודה וסורי על הבכינות מתחיל להיות קשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרונה06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי תרומת ביצית שלא צלח - תגובה
פרופ` דוד בידר06/02/2012יש להמשיך ולהיות סבלנית כי אין ברירה אחרת עד שיתפס, ויש סיכויים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר
נטע07/02/2012על התמיכה והעידוד יישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לירויטל06/02/2012
היום הוחזרו לפונדקאית שלנו 4 עוברים שהופשרו,1\7, 1\7, 2\6,\2\4 שזה אומר.??אשמח מאד לקבל תשובה
בתודה מראש רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב...
רויטל07/02/2012אשמח לתשובה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
רויטל08/02/2012למה לא עונים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר טיפולש06/02/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת מתי המחזור החודשי צריך להגיע לאחר טיפול ללא החזרה.
תוך כמה זמן יורדת הנפיחות מהתרופות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ש06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדקס ג'ל 400אתי06/02/2012
יש סיכוי שאני בהריון.
אתמול לא יכולתי לעמוד בכאבי הראש ולקחתי 2 כדורי אדקס ג'ל 400 מ"ג
ביחד
האם ייתכן שעשיתי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדקס ג'ל 400 - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים טרייםאור05/02/2012
שלום בירצוני לשאול לפני יומים עשיתי החזרה של 4 עוברים . אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 3 פעמים ביום 1000 מ"ג ביום האים זה נורמאלי ?בעבר קיבלתי 900 מ"ג ביום. יש לי כאב שבא והולך באיזור השחלות האים זה יכול לנבוע מהתמיכה?אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
אור06/02/2012בבקשה תגובה אני קצת מודאגת היום נהיה לי כאבים קצת יותר חזקים עים בחילות איומות מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור עד שיספיקו לענות לך...
מלני06/02/2012הי אור,
עד שיספיקו לענות לך (אני לא רופאה אבל עברתי הרבה טיפולים),
כאבים נסבלים אחרי שאיבה הם נורמליים , תרבי בשתיית מים זה מרגיע את הכאבים במהירות, התמיכה גורמת לבחילות וזה הגיוני מאוד - לי עזר תה קמומיל וביגלה.
המינון של התמיכה נראה לי נורמלי אני קיבלתי גם כמויות כאלה בעבר, אבל תמיד את יכולה להתקשר לרופא שלך ולשאול אם הוא בטוח שזה המינון שהיית צריכה לקבל, בנוסף תקחי את הזמן הזה כזמן כיפי של תקווה שאת בהריון ושזה הצליח , אל תבזבזי את הזמן שלך על לחץ ודאגה זה רק יוריד את הסיכויים לקליטה מוצלחת.
מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם
מלני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים טריים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2012האם זה אחרי שאיבת ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים
אור07/02/2012כן זה אחרי שאיבה.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2012אז הכאבים זה כתוצאה מהפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבוה FSH וזקיקיםרונה05/02/2012
שלום
אני בת 38.5.
בשלוש שנים האחורנות FSH גבוה עד 23.5.
ילדתי לפני כ 11 חודשים בניסה טבעית להריון שני.
יש לי מחזור די דליל מדי חודש.
החודש דימומים בין המחזורים.
בדקתי את ה FSH שלי לא במחזור והוא יצא 63.
האם יש לי סיכוי להכנס להריון נוסף?
LH 45
ביצעתי בדיקת ULTRA SOUND
התוצאות הן שהיתה לי רירית בעובי 8 מ"מ וזקיק 20 מ"מ
האם זה אופטימי לגבי אפשרות שלי להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה FSH וזקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול06/02/2012כל זמן שיש לך ביוץ, יש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לטיפול באי קבלת מחזוראביב05/02/2012
שלום, אני בת 36 וחצי, אם לילד בן שנתיים שנולד בהריון טבעי ואף מהיר. מאז הלידה השתמשתי ב NuvaRing. כאשר הפסקתי את השימוש בNuvaRing באמצע אוגוסט האחרון בניסיון להיכנס להיריון, המחזור לא חזר. קיבלתי לפני חודשיים גלולות פרוגסטרון במשך 5 ימים, שלא הצליחו לעורר מחדש את המחזור. בחודש האחרון קיבלתי גלולות של פרוגסטרון ואסטרוגן במשך 21 יום, ואכן המחזור הגיע. האם מתיאור זה תוכלו להסביר לי היכן כנראה הבעיה? האם אפשר לשלול בעיה בהיפופיזה? האם זה סוג בעיה שבדרך כלל ניתן לפתרון שיאפשר לנו להביא ילד נוסף? הרבה תודה מראש למשיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לטיפול באי קבלת מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר06/02/2012היה צריך לעשות פרופיל הורמונלי לפני כל מתן של כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ivfגל05/02/2012
בוקר טוב
לאחר תרומת ביצית שבוע 12, התחילו לי הפרשות צהובות, תקין?
ומה זה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2012תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע או ביצית?תמר03/02/2012
על פי פי מחקרים,
מה ידוע לגבי הגורם שיותר משפיע על היכולת/ההסתברות להכנס להריון
איכות הזרע או איכות הביציות?
אני יודעת ששניהם חשובים ומשפיעים, אך מי יותר קרטי לסיכוי להכנס להריון וגם לסיכוי להפרות עוברים בהפריה חוץ גופית?
תודה רבה,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע או ביצית? - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2012איכות הביציות - הפרמטר החשוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gonal f + iui - הקפצהשרוני03/02/2012
לרופאים שלום רב,
בת 33 + 2 בנות (5 ו-2.7). מנסים כבר שנה ללא הצלחה.
איכות זרע (תקינה לאחר השבחה).
פרופיל הורמונלי תקין.
עברנו גם 2 הזרעות על בסיס ביוץ טבעי שלא צלחו לצערי הרב.
לפני שלושה ימים ביצעתי צילום רחם על מנת לשלול בעיות "צנרת ומבנה", לשמחתי הכל תקין, חצוצרות פתחות ורחם במבנה תקין.
הרופא העלה את האופציה למעבר להזרעות + גירוי שחלות באמצעות הורמונים (גונל).
1. האם ההחלטה נכונה, אינה פזיזה מידי? האם יש טעם להמשיך הזרעות על ביוץ טיבעי לאור סיכויי ההצלחה הפחותים? (נאמר לי כ- 10-15% סיכוי אחוז למחזור)
2. הבנתי כי הטיפול בגונל בעל סיכונים לא מבוטלים ביניהם הריון תאומים ויותר (הריון שלחלוטין אינני חפצה בו). עוד אציין כי בכורתי נולדה לאחר טיפול כזה (עם גונל והזרעה)
מהו הסיכוי להריון בכלל ולהריון תאומים בפרט?
אנא עיזרו לי לקבל החלטה מושכלת!!
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gonal f + iui - הקפצה - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2012אם הצילום תקין יש סיכוי סביר להרות ללא טיפול כלשהו, לא הזרעה, ולא גונל.
מציע לנסות באופן טבעי עוד 3 חודשים לפני טיפולי פריון.
הערה: תקינות הזרע נמדדת בבדיקת הזרע ולא לאחר "השבחה" (אין דבר כזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריס - שואלת שובאיריס03/02/2012
שלום ד"ר,
בתוצאות ההיסטרוסקופיה אבחנתית:
כל הפרמטרים תקינים מלבד תעלת הרחם שנרשם לא תקין עם הערה ISTHMOCELE (מניתוחים קיסריים קודמים).
האם ממצא כזה פוגע בסיכויי להיכנס להריון טבעי? האם בכלל ניתן להכנס להריון עם ממצא כזה או שאני צריכה היסטרוסקופיה ניתוחית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס - שואלת שוב - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2012אם הכוונה לצלקת רחבה לאחר לידה קיסרית, אין לכך השפעה על פריון עתידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבידר-מה קורה עם מסלול אסותא בתרומהחגית03/02/2012
שלום פרופ בידר
הבנתי שהמסלול שלך עובר לידיים פרטיות ויוצא מאסותא.
למה אף אחד לא נותן מידע על התנהלות העתידית
האם המעבדה תמשיך להיות אסותא ת"א
האם עלויות משתנות
האם ימשיך להיות טריים בארץ ובאיזה מקום
ועוד עוד...
לא תורם למסלול כל האי ודאות שקיימת כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבידר-מה קורה עם מסלול אסותא בתרומה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2012זה נשאר אותו הדבר רק שמצד אסותא יש דרישה שמטופלות יתחילו לשלם תמורת הקפאת זרע ועבור עוברים מוקפאים.
יש גם מסלול נסיעה לחו״ל שהוא לא קשור בפועל לאסותא אך הם מעוניינים שיקפיאו זרע אצלם על מנת שנוכל להביא עוברים.
עלות ההקפאה 1200 שקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר החזרת עובריםאלונה03/02/2012
החזרת 2 עוברים ב 22.1 ("לא מצטיינים", כפי שהגדיר אותם הרופא)
בטא 39 ביום ה - 12
האם אורגזמה מאוננות עלולה לסכן את השתרשות העובר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2012לא נראה לי.
גם לא מאורגזמה בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל העובר אחרי הפריה חוץ גופירונית03/02/2012
שלום רב!
שאיבה: 8/12
החזרה 11/12 (2 עוברים בעלי 8 תאים, אחד נקלט בשעה טובה)
לפי מה שהבנתי אמורים לחשב את גיל העבר ע"י כך שמורידים 14 יום ממועד ההחזרה וכך עשינו והתל"מ יצא 2/9
באולטרסאונד שעשיתי שבוע שעבר וגם השבוע נאמר לי שהעובר גדול ביומיים ממה שחשבנו. ז"א-אתמול חשבתי שאני בשבוע 9+4 ובעצם אני ב 10+2
רציתי לדעת ממה זה יכול להיות?מהיכן הגיעו היומיים הללו?הרי בהפריה ניתן לחשב במדויק.
ייתכן וביום שלישי ה 6/12- יומיים לפני השאיבה, ביום שלקחתי השראת ביוץ קימנו יחסי מין רגילים-יכול להיות שזה נקלט אז טבעי?או שזה לא הגיוני כי שאבו את כל הביציות יומיים אחר כך?יכול להיות שהעובר הופרה ביומיים האלה והספיק להגיע לרחם?
מנסה פשוט להבין מהיכן הפער ואיך באמת מחשבים
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב גיל העובר אחרי הפריה חוץ גופי - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2012ראי "שאלות נפוצות".
תאריך העוגן הוא יום השאיבה, לא ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)