מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רחם חד קרני והריון חוץ רחמיטופז14/11/2022
היי , מנסה להיקלט להריון שנה וחצי לאחר הריון חוץ רחמי לפני 7 חודשים וצילום רחם התברר כי יש לי רחם חד קרני , מה הסיכוי להיקלט להריון טבעי ? והאם יש צורך ב IVF למרות שהרופא המטפל מציין ומדגיש כי איני צריכה IVF וכי הוא מעדיף הריון טבעי אשמח לדעת האם יש סיכוי או שעדיף להתחיל בירור מעמיק יותר או יעוץ אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכל מקרה ראוי לבצע בירור לאחר כישלון להרות לאחר חצי שנה של נסיונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשההההההההההההההההמיטל14/11/2022
שלום
עשיתי מעשה טיפשי אך בבקשה אני מאוד מבולבלת(לא לוקחת גלולות אסור לי): ב11.10 הייתי במחזור. וב21.10 לאחר יחסים כיוון שלא הייתי בטוחה עם הקונדום נטלתי פוסטינור. ב27.10 שוב קבלתי. ב02.11 לאחר יחסים שהייתה קצת חדירה נלחצתי ולקחתי שוב פוסטינור וב06.11 שוב היה לי דימום ארבעה ימים לערך. שאלתי היא איך אדע מתי אקבל שוב?השתגעתי כבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם תעשי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון
פרופ` דוד בידר14/11/2022רק אם תעשי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון תדעי.
תבצעי עוד 10 ימים ונגיד לך מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרילמטורנור באל ווסתחיה13/11/2022
ילדתי לפני שנה והפסקתי הנקה לפני 3 חודשים ועדיין לא הגיע ווסת כיוון שאנו מעונינים בהריון נוסף פניתי לרופאה נשים לבירור
נתנה לי פרימולטור 2 ביום כפול 10 שאלתי האם ניתן לנצל את המחזור שעתיד לבוא להריון? אם כן כיצד אדע מתי מגיעה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטרת הטיפול היא קבלת מחזור ולכן לא תוכלי לתזמן את מועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון שלישילורן13/11/2022
שלום, אני בת 38 בעלי בן 40 . 2 ילדים מהריונות ספונטניים וקליטה ישר לאחר הפסקת גלולות .
כעת מוכנים לילד שלישי ורק התחלנו לנסות.
עברו 4 שנים מהריון אחרון האם זרע יכול להפוך לפחות פורה לפתע בגלל גילו? כמובן שמצבו הבריאותי ללא שינוי.
לגביי עשיתי בדיקות הורמונלית והכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זרע הוא יהיה בסדר גמור
פרופ` דוד בידר14/11/2022בשלב זרע הוא יהיה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות אחרי החזרת עובריםגליה12/11/2022
שלום. בת 43
אתמול יום שישי הוחזרו לי עוברים.
ביום שני הקרוב, 3 ימים אחרי ההחזרה מתקיים במקום עבודתי יום גיבוש בירושלים, והבנתי שתהיה הליכה די מרובה.
אני מאוד רוצה ללכת ובאותה נשימה חוששת לסיכון קטן ככל שיהיה - נסיעה באוטובוס (״קפיצות״ בכביש וההליכה עצמה). מה דעתך המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שכתבת לא יגרום נזק להשרשה
פרופ` דוד בידר14/11/2022כל מה שכתבת לא יגרום נזק להשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים.. פליטת עובריםפאתן12/11/2022
שלום רב..
באותו יום של החזרת עובר מוקפא יצא מהנרתיק הפרשה כמו בשר קטן בצבע חום.. האם ייתכן שהעובר נפלט?
או שעובר בן 3 ימים לא רואים בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואים בעין ולא נפלט
פרופ` דוד בידר13/11/2022לא רואים בעין ולא נפלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בנרתיק בתחילת הריוןשירה12/11/2022
היי, אני בהריון שבוע 6 ויש לי אבצס כתוצאה משיערה שלא צמחה טוב אשר ממקום בשפה הגדולה של הנרתיק אבל מהחלק הפנימי. יש רק כמו גולה פנימית כואבת אבל אין משהו שנראה כלפי חוץ. בעבר זה קרה לי ועבר לבד. העניין שהפעם הגולה גדולה יותר וגם אני בהריון וחוששת. האם זה דורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס צריך לטפל ללא קשר להיריון
פרופ` דוד בידר13/11/2022אבצס צריך לטפל ללא קשר להריון, או טיפול אנטביוטי או לפתוח אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה - המשך
שירה13/11/2022במיון נשים הביאו לי טיפול באמצעות משחת שנקראת איכטמול ל4 ימים. ורק במידה וזה לא יעזור אמרו לי לגשת שוב לבדיקה ושאולי אקבל אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שלבי הטיפול ובמידה והדלקת תעבור
פרופ` דוד בידר14/11/2022אוקיי, זה שלבי הטיפול ובמידה והדלקת תעבור אז בסדר ואם לא מריך ללכת לטיפול עד פתיחת המורסה.
עצ הריון זה לא נשפיע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה עובר - פספוס של תמיכהשילה12/11/2022
שלום, יום חמישי ה10 לנובמבר עשיתי החזרת עובר יום 5 מוקפא. הרופאה ביקשה ממני לקחת קרינון פעמיים ביום, ושכחתי מזה.. לקחתי רק בבוקר, חמישי בערב ושיש בערב לא לקחתי ככה שיצא שפיספסתי פעמיים. בבוקר כן לקחתי. כמה זה קריטי? אני קצת בדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון הנכון של קרינון הוא אחד ליום
פרופ` דוד בידר12/11/2022המינון הנכון של קרינון הוא אחד ליום בבוקר לנרתיק ולהסתובב 10 דקות בבית.
כך שלא פיספסתי כלום.
2 קרינון ליום זה מינון עודף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל לאחר החזרהזהר12/11/2022
שלום,
האם יש תועלת בהזרקת דקפפטיל לאחר החזרה - 6 ימים לאחר השאיבה ו-9 ימים לאחר השאיבה?
אני לוקחת כבר אנדומטרין פעמיים ביום, מה התועלת של הזרקת הדקפפטיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רופאים שכן נותנים במחשבה
פרופ` דוד בידר12/11/2022לדעתי אין.
יש רופאים שכן נותנים במחשבה שזה עוזר לגופיף הצהוב , אך אחרי 6 ו 9 ימים, לא מכיר גישה כסו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בהחזרה של טרי והאם הגופיף הצהוב רלוונטי
זהר12/11/2022מדובר בהחזרה של טרי, האם הגופיף הצהוב רלוונטי בכלל במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי לא רלוונטי אבל הרופא שלך חושב אחרת
פרופ` דוד בידר13/11/2022לדעתי לא רלונטי אבל הרופא שלך חושב אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ..יום 11 להחזרהלאה11/11/2022
שלום,
מקבלת תמיכה דופסטון ואסטרופם דרך הפה 3 פעמים ביום.משהו הסיח אותי בערב ולא זוכרת אם לקחתי תמיכה בפעם השלישית היום..עד כמה זה נורא ?
לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר12/11/2022לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא הכפילה את עצמהענת11/11/2022
רציתי לדעת אם ההריון תקין. בבדיקה קודמת הבטא הכפילה את עצמה פי 2.7 ובבגיקה האחרונה מ256 עלתה ל461 , כלומר חסר 51 להכפלה. האם זה מעיד על הריון לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הייתי קובע זאת רק על סמך הנתון הזה,יש להמשיך בביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא הכפילה את עצמהענת11/11/2022
רציתי לדעת אם ההריון תקין. בבדיקה קודמת הבטא הכפילה את עצמה פי 2.7 ובבגיקה האחרונה מ256 עלתה ל461 , כלומר חסר 51 להכפלה. האם זה מעיד על הריון לא תקין?
מוקדם לקבוע לא הייתי כבר חורץ את גורל ההיריון,המשיכי במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf לעומת icsiאלינה11/11/2022
שלום, לאחר שלא היו הפריות בטיפול הקודם נאמר לי שהפריה נעשתה בשיטת מיקרו מניפולציה ויש עדיפות לנסות את שיטת ivf הרגילה.
לצערי, זה מאוד בעייתי בשביל בעלי להגיע לארץ בשביל לתת זרע טרי ואנו נאלצים להשתמש במבחנות הקפואות.
אך נאמר לי, ששיטת ivf הרגילה נעשית אך ורק בזרע טרי ואי אפשר לבצע זאת עם זרע מופשר.
האם זה נכון ששיטת הicsi באמת פחות מומלצת בגלל שהיא יכולה לפגוע באיכות של הביציות בעת הפעולה? והאם באמת אי אפשר לבצע ivf רגיל עם זרע מופשר?
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר הפריה רגילה לא עובדת
פרופ` דוד בידר11/11/2022כאשר הפריה רגילה לא עובדת עושים icsi ולא להיפך.
כל מה שאת כותבת על שיטת ה ICSI והביציות זה שטויות.
אם לא הייתה הפריה במיקרומניפולציה ועכשיו עוברים להפריה רגילה כי פוגעים בביציות זה גם שטויות.
מיקרומניפולציה נעשית כאשר יש בעיה בזריע שלא מפרה ברגיל.
כאשר הזרע תקין אם יעשו מיקרומניפולציה או לא יעשו בשניהם יהיו הפריות טובות והצלחות דומות.
לא יודע איפוה את מטופלת אך כל מה שכתבת זה מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIvf לעומת icsi
אלינה11/11/2022תודה על המענה המהיר פרופ׳ דוד,
לפי מה שאמרו לנו זה שהזרע תקין. ומיקרו מניפולציה הם החליטו לעשות בגלל שהזרע קפוא והופשר בשביל הטיפול. (אנחנו לא גרים בארץ, ובעלי כרגע בחול ולא נמצא בזמן הטיפולים).
אז בעקרון זו השיטה שהם בחרו כי לפי דברי הרופאה אז על זרע קפוא אי אפשר לבצע הפריה רגילה והפתרון שלה זה להביא את בעלי מחול לפה בשביל זה…
בכל מקרה, מה יכולה להיות לדעתך הסיבה שמתוך 14 ביציות היו רק 7 הזרקות ורק הפריה 1 שלא התפתחה?
באמת יכול להיות שאיכות הביציות שלי כלכך ירודה? (בת 28, שחלות פוליציסטיות, טיפול שני ובטיפול הקודם היו 4 הפריות מתוך 5 ביציות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות הפריה למרות ההליך הייעודי שבוצע עם הזרע,תלוי באיכות הטיפול,מספר הביציות הבשלות,האיכות המורפולוגית של הביציות,איכות המעבדה,ואיכות המורפולוגית של הזרע,,רקע רפואי,גיל ,חזקה על הרופא שלך שיפעל לשיפור התוצאה העגומה בטיפול הייעודי בעתיד אם ידרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע קפוא או לא קפוא
פרופ` דוד בידר12/11/2022זרע קפוא או לא קפוא ,כאשר עושים מיקרומניפולציה צריכות להיות תוצאות יותר טובות ממה שאת כותבת, וכמו שפרופסור אשכנזי כותב זה תלוי בכל מה שכתב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על תמיכהאדר11/11/2022
האם נטילת כדורים בנוסף לתמיכה וגינלית מעלה את סיכויי ההשתרשות לאחר החזרה? אגב, אני מתקרבת לגיל 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההצלחה תלויה יותר בטיב העובר
פרופ` דוד בידר11/11/2022לא.
ההצלחה תלויה יותר בטיב העובר התלוי בגיל הביצית וכן במיעוט המקרים, תלוי במצב הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בסבב טיפולאדר11/11/2022
היי׳, יומיים לפני השאיבה, במעקב זקיקים האחרון היה לי גם זקיק בגודל 23, ובאותו יום הונחיתי להזריק פעם אחרונה את הזריקות היומיות הרגילות לעידוד זקיקים ודיכוא הביוץ פלוס אחרי כמה שעות אוביטרל בלילה. הוסבר לי שהזקיק לא ״יילך לאיבוד״ משום שהזרקתי גם מדכא ביוץ. האם דעתך דומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעקב כולל גם בדיקות דם
פרופ` דוד בידר11/11/2022המעקב כולל גם בדיקות דם. אם בדיקות הדם הלכו בסדר, ולפי מה שאת ,כותבת היו עוד זקיקים ,אז יתכן ותמצא ביצית בזקיק זה.
התנאי לשאיבה שהיו עוד זקיקים מתאימים ודם שעלה בצורה תקינה עד לאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)