מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי ביוץ וכאבים בשחלותגלי17/11/2022
בוקר טוב! רציתי לשאול בבקשה. עשיתי הזרעה ולצערי אין הריון אך אני שואלת באופן כללי:
אם לוקחים זריקת אוביטרל ולא מרגישים את הביוץ בכלל (בדרכ אחרי אוביטרל אני מרגישה בערץ במשך 8 שעות כאבי ביוץ חזקים). אם לא מרגישים בכלל זה לא טוב? או שאם מרגישים כאבים זה לא טוב? וגם לא הרגשתי גם כאבים בשחלות כ10 ימים לאחר מכן בדרכ זה מורגש אצלי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי סומך על התחושות האלו כמדד לביוץ או לא
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית מלאה בבדיקת היסטרו אבחנתיתליה16/11/2022
בהמשך לתגובתך, מבצע הפעולה שקורא לעצמו פרופסור לא נתן לי הסברים אלא ברגע שהגעתי למקום ורציתי להתפנות כבר המזכירה ביקשה שלא ולאחר מכן כשאמרתי לרופא גם הוא ביקש שלא מבלי להסביר למה. סמכתי כמובן על שיקול הדעת הרפואי של הפרופסור. אך מאותה הבדיקה שאמנם הייתה קצרה מאוד אבל כאבה בצורה בלתי נסבלת, אני סובלת מבעיות בשלפוחית השתן שכללו שתי דלקות לאחר מכן וגם אחרי שהן עברו אני ממשיכה לסבול מתסמינים קשים ומשביתים של שלפוחית השתן. כאבים דחיפות תכיפות תחושת חוסר התרוקנות הכל החל מיד לאחר אותה הבדיקה. האם נעשה כאן רשלנות רפואית לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין הבדיקה שעברת לממצאים בדרכי השתן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני החזרהורד16/11/2022
היי, אני בת 42, לפני החזרת מוקפאים. כבר חודש שני שיש לי מעט דימום בסביבות הביוץ (לפני הביוץ וגם מעט דימום אחריו).
הבדיקות שלי טובות:
רירית 11 מ"מ,
אסטרוגן 662
פרוגסטרון 0.6
LH 9.3
האם הדימום מפריע להחזרה? האם יכול להעיד שהרירית לא יציבה והחזרה על בסיס מחזור טבעי כבר לא מתאימה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצריך בירור,כולל משטח פאפ,היסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לפני החזרה
ורד16/11/2022כלומר אתה ממליץ לוותר על ההחזרה החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על כך עלייך לדון עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית האם הגיוניאלינור16/11/2022
היי רציתי לשאול אני בת 38 , מחזור מסודר ותקין שנים כמו שעון אני מקבלת כל 28 ימים, קרה לי פעם אחת שהמחזור איחר בחודש ועשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית ועוד כמה כולם יצאו שליליות, בדיקת בטא גם שלילית שאין הריון . לאחר חודש שקיבלתי זה היה מחזור מפחיד בערך 8 ימים עם דימומים קשים ממש שאף פעם לא חוויתי , לאחר השמונה ימים חזר לי המחזור שוב לסדיר כל 28 ימים קיבלתי מאז כבר. איזה 4 פעמים מחזורים סדירים, האם יש איזשהו הגיון שמה שעברתי בכל זאת היה הפלה טבעית למרות שנשללו אפשריות של הריון? אשמח לתשובה ואשמח לדעת אם לדעתך אני צריכה ללכת לבדיקה והאם בבדיקה יכולים לדעת אם אכן עברתי הפלה
אשמח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי לא מדובר בהיריון,אלא בשיבוש במחזור כחלק מתופעה שמתרחשת בשכיחות לא מבוטלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקים מהיום החמישי להזרעה שנייהShiran15/11/2022
בתאריך 8.11 הזרעה מס 2 אחרי גונל f מינון 100 2 זקיקים בגודל 20 פלוס מיום ראשון שזה רק היה היום ה5 להזרעה ועד היום שזה היום ה8 להזרעה כאבי מחזור כאילו צריכה לקבל כל רגע ואני עדיין שבוע לפני מחזור או להפך האם זה יכול להיות או הריון או ששה כאבי מחזור? ביצעתי בדיקה ביתית היום ) יום 8 להזרעה יצא שלילי יודעת שהזה מוקדם מאוד אך מודאגת מכאבי המחזור החזקים ככ מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר,בהחלט יכול חהיות תגובתי להליך הטיפולי ההורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולים להיות הכאבים מחזור באמת או הריון?
Shiran16/11/2022יכול להיות שהכאבים האלו זה מחזור או הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל האפשרויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקים מהיום החמישי להזרעה שנייהShiran15/11/2022
בתאריך 8.11 הזרעה מס 2 אחרי גונל f מינון 100 2 זקיקים בגודל 20 פלוס מיום ראשון שזה רק היה היום ה5 להזרעה ועד היום שזה היום ה8 להזרעה כאבי מחזור כאילו צריכה לקבל כל רגע ואני עדיין שבוע לפני מחזור או להפך האם זה יכול להיות או הריון או ששה כאבי מחזור? ביצעתי בדיקה ביתית היום ) יום 8 להזרעה יצא שלילי יודעת שהזה מוקדם מאוד אך מודאגת מכאבי המחזור החזקים ככ מוקדם
יכול להיות בעקבות התגובה השחלתית לטיפול ההורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה עדיין לא אומר שאלו בהכרח כאבי מחזור ושאני צריכה לקבל כמו שמרגישה?
Shiran16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן להתנבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה מאוד מוטרדתמירי15/11/2022
שלום פרופ׳ , אתמול הוחזרו לי 3 עוברים. הבעיה שגם אתמול ביום ההחזרה וגם היום למחרת ההחזרה הייתה לי עצירות ונאלצתי ללחוץ חזק ב 2 המקרים הנל. לאחר מכן אף חשתי כיווצים קלים ברחם. אני מאוד חוששת שנגרם נזק ולו הקל שבקלים לעוברים. האם הלחיצות החזקות במשך דקות ארוכות ב 2 הפעמים האלו עלולים לגרום לסיכון גם אם קלוש להשתרשות? תודה וסליחה על הפירוט
לא סביר,מאפייני םעולת המעיים אינם משפיעים על ההחיך הטיפולי או ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה להקלט להריוןלאה14/11/2022
שלום,
בוא נדבר באחוזים,
מהם סיכויי הצלחה להקלט להריון ivf בגיל 39 עם רקע של אנדומטיריוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ-10-12% לכל מחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חד קרני והריון חוץ רחמיטופז14/11/2022
היי , מנסה להיקלט להריון שנה וחצי לאחר הריון חוץ רחמי לפני 7 חודשים וצילום רחם התברר כי יש לי רחם חד קרני , מה הסיכוי להיקלט להריון טבעי ? והאם יש צורך ב IVF למרות שהרופא המטפל מציין ומדגיש כי איני צריכה IVF וכי הוא מעדיף הריון טבעי אשמח לדעת האם יש סיכוי או שעדיף להתחיל בירור מעמיק יותר או יעוץ אחר?
בכל מקרה ראוי לבצע בירור לאחר כישלון להרות לאחר חצי שנה של נסיונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשההההההההההההההההמיטל14/11/2022
שלום
עשיתי מעשה טיפשי אך בבקשה אני מאוד מבולבלת(לא לוקחת גלולות אסור לי): ב11.10 הייתי במחזור. וב21.10 לאחר יחסים כיוון שלא הייתי בטוחה עם הקונדום נטלתי פוסטינור. ב27.10 שוב קבלתי. ב02.11 לאחר יחסים שהייתה קצת חדירה נלחצתי ולקחתי שוב פוסטינור וב06.11 שוב היה לי דימום ארבעה ימים לערך. שאלתי היא איך אדע מתי אקבל שוב?השתגעתי כבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם תעשי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון
פרופ` דוד בידר14/11/2022רק אם תעשי בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון תדעי.
תבצעי עוד 10 ימים ונגיד לך מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרילמטורנור באל ווסתחיה13/11/2022
ילדתי לפני שנה והפסקתי הנקה לפני 3 חודשים ועדיין לא הגיע ווסת כיוון שאנו מעונינים בהריון נוסף פניתי לרופאה נשים לבירור
נתנה לי פרימולטור 2 ביום כפול 10 שאלתי האם ניתן לנצל את המחזור שעתיד לבוא להריון? אם כן כיצד אדע מתי מגיעה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטרת הטיפול היא קבלת מחזור ולכן לא תוכלי לתזמן את מועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון שלישילורן13/11/2022
שלום, אני בת 38 בעלי בן 40 . 2 ילדים מהריונות ספונטניים וקליטה ישר לאחר הפסקת גלולות .
כעת מוכנים לילד שלישי ורק התחלנו לנסות.
עברו 4 שנים מהריון אחרון האם זרע יכול להפוך לפחות פורה לפתע בגלל גילו? כמובן שמצבו הבריאותי ללא שינוי.
לגביי עשיתי בדיקות הורמונלית והכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זרע הוא יהיה בסדר גמור
פרופ` דוד בידר14/11/2022בשלב זרע הוא יהיה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות אחרי החזרת עובריםגליה12/11/2022
שלום. בת 43
אתמול יום שישי הוחזרו לי עוברים.
ביום שני הקרוב, 3 ימים אחרי ההחזרה מתקיים במקום עבודתי יום גיבוש בירושלים, והבנתי שתהיה הליכה די מרובה.
אני מאוד רוצה ללכת ובאותה נשימה חוששת לסיכון קטן ככל שיהיה - נסיעה באוטובוס (״קפיצות״ בכביש וההליכה עצמה). מה דעתך המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שכתבת לא יגרום נזק להשרשה
פרופ` דוד בידר14/11/2022כל מה שכתבת לא יגרום נזק להשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים.. פליטת עובריםפאתן12/11/2022
שלום רב..
באותו יום של החזרת עובר מוקפא יצא מהנרתיק הפרשה כמו בשר קטן בצבע חום.. האם ייתכן שהעובר נפלט?
או שעובר בן 3 ימים לא רואים בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואים בעין ולא נפלט
פרופ` דוד בידר13/11/2022לא רואים בעין ולא נפלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בנרתיק בתחילת הריוןשירה12/11/2022
היי, אני בהריון שבוע 6 ויש לי אבצס כתוצאה משיערה שלא צמחה טוב אשר ממקום בשפה הגדולה של הנרתיק אבל מהחלק הפנימי. יש רק כמו גולה פנימית כואבת אבל אין משהו שנראה כלפי חוץ. בעבר זה קרה לי ועבר לבד. העניין שהפעם הגולה גדולה יותר וגם אני בהריון וחוששת. האם זה דורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס צריך לטפל ללא קשר להיריון
פרופ` דוד בידר13/11/2022אבצס צריך לטפל ללא קשר להריון, או טיפול אנטביוטי או לפתוח אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה - המשך
שירה13/11/2022במיון נשים הביאו לי טיפול באמצעות משחת שנקראת איכטמול ל4 ימים. ורק במידה וזה לא יעזור אמרו לי לגשת שוב לבדיקה ושאולי אקבל אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שלבי הטיפול ובמידה והדלקת תעבור
פרופ` דוד בידר14/11/2022אוקיי, זה שלבי הטיפול ובמידה והדלקת תעבור אז בסדר ואם לא מריך ללכת לטיפול עד פתיחת המורסה.
עצ הריון זה לא נשפיע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)