מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור לאחר הפסקת התמיכה ההורמונאלית אחרי החזרהלאה20/11/2022
שלום,
האם לאחר שמגלים בטא שלילית ומפסיקים תמיכה לאחר החזרה ,המחזור מתארך ? כבר כמעט שבוע מחזור ועדין הפרשות חומות כאלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור יופיע כ14-16 יום אחרי האוביטרל
פרופ` דוד בידר21/11/2022המחזור יופיע כ -14-16 יום אחרי האוביטרל ללא קשר לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לאחר החזרת עובריעל20/11/2022
ערב טוב, לפני כשבוע הוחזר לי עובר ועד שלשום היו לי כיווצים ברחם וכאב ורגישות בחזה. משלשום הכאבים והרגישות חלפו כלא היו.
האם זה אומר שהטיפול כשל בשל התסמינים שפסקו? כי הבנתי שרגישות החזה היא תסמין ״חשוב״ המרמז על קליטה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הייתי בונה על תסמינים או תחושות כמדד לקביעת סיכוייך להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים שבוע אחרי ביוץדור20/11/2022
שלום ,
מצ״ב בדיקות הורמונים שבוע אחרי ביוץ
בהמלצת הרופאה אני נוטלת אוטרוגסטן 100 מ״ג 2 כדורים שעה לפני שינה .
האם באמת הורמונים כאלה יכול להיות הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה מצביעות על ביוץ ותמיכה ראויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תמיכה נעשה רק בטיפולי הפריה ולא אחרת
פרופ` דוד בידר21/11/2022לדעתי לא.
מתן תמיכה נעשה רק בטיפולי הפריה ולא אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני התחלתי טיפול לצורך איזון הורמונלי
דור21/11/2022אני התחלתי טיפול לצורך איזון הורמונלי שכלל אסטרוג׳ל חצי סרגל ואוטרוגסטן כדור של 100מ״ג .
עשיתי בדיקות דם ביום 13 מתחילת הטיפול שזה בתאריך 10.11.2022 ,
התוצאות שהתקבלו הן:
אסטרודיול - 3183
Lh - 34.30
פרוגרסטרון - 30.4
הרופאה הנחתה להפסיק עם האסטרודיול והעלתה את האוטרוגוסטן ל 2 כדורים סה״ה 200 מ״ג .
עשיתי בדיקות חוזרות בתאריך 20.11.2022 והתוצאות שהתקבלו :
אסטרודיול 130
Lh 44.30
פרוגסטרון 80.7
היום הרופאה הנחתה לחזור לקחת אסטרוג׳ל חצי סרגל ולא הנחתה לגבי האוטרוגוסטן. כרגע אני עם כאבי ראש נוראיים, בחילה וזיעה.
האם זה נובע מה פרוגסטרון הגבוה?
האם זה אומר שאני צריכה לקבל ואז כאבי הראש יפחתו.
אציין שאני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה ורוצה להיכנס להריון .
הרופאה חשבה שמדובר בפעילות שחלתית לכן הפסיקה עם האסטרוג׳ל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלקחת זה כמו גלולות למניעת היריון
פרופ` דוד בידר22/11/2022מה שלקחת , שזה למעשה אסטרוגן ופרוגסטרון, זה כמו גלוחות למניעת הריון ולכן אין סיכויים לשום הריון.
את לא ציינת את גילך ,אבל אני חא הבנתי את מהות הטיפול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים שבוע אחרי ביותדור20/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים על בסיס ביוץ טבעישואלת19/11/2022
שלום,
אם מחזירים מוקפא על בסיס ביוץ טבעי אז יש סיכוי בעצם להריון תאומים בחודש זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדי שתיווצר הזדמנות כזו צריכים להתממש תנאים רבים שביחד ההסתברות שלהם אינה גבוה אם כי לא בלתי אפשרית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם לאחר לטרוזולדניאל19/11/2022
היי
לאחר מעקב זקיקים ודם שהראו שאין התקדמות התחלתי טיפול בלטרוזול.
לפי התחלת הטיפול רירית הרחם הייתה 5 ולאחר התחלת הטיפול הרירית ירדה ל3 והזקיקים לא גדלו…
האם זה הגיוני שהרירית ירדה פתאום במקום לקבל את התוצאה ההפוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרירית לא ירדה בגלל התרופה
פרופ` דוד בידר19/11/2022הרירית לא ירדה בגלל התרופה ,וזה שמדדו קודם 5 ואחר כך 3 לא אומר כלום .
ללא ציון גילך, פרופיל הורמונלי ובדיקת הורמונים לאחר כמה ימים מסיום לקיחת התרופה, לא ניתן לתת עיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרן בהול אין מי שירשום לי מרשם בשעה כזאת יום שישי..מיטל18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

נא להירתם לעזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ וכאבים בשחלותגלי17/11/2022
בוקר טוב! רציתי לשאול בבקשה. עשיתי הזרעה ולצערי אין הריון אך אני שואלת באופן כללי:
אם לוקחים זריקת אוביטרל ולא מרגישים את הביוץ בכלל (בדרכ אחרי אוביטרל אני מרגישה בערץ במשך 8 שעות כאבי ביוץ חזקים). אם לא מרגישים בכלל זה לא טוב? או שאם מרגישים כאבים זה לא טוב? וגם לא הרגשתי גם כאבים בשחלות כ10 ימים לאחר מכן בדרכ זה מורגש אצלי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי סומך על התחושות האלו כמדד לביוץ או לא
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית מלאה בבדיקת היסטרו אבחנתיתליה16/11/2022
בהמשך לתגובתך, מבצע הפעולה שקורא לעצמו פרופסור לא נתן לי הסברים אלא ברגע שהגעתי למקום ורציתי להתפנות כבר המזכירה ביקשה שלא ולאחר מכן כשאמרתי לרופא גם הוא ביקש שלא מבלי להסביר למה. סמכתי כמובן על שיקול הדעת הרפואי של הפרופסור. אך מאותה הבדיקה שאמנם הייתה קצרה מאוד אבל כאבה בצורה בלתי נסבלת, אני סובלת מבעיות בשלפוחית השתן שכללו שתי דלקות לאחר מכן וגם אחרי שהן עברו אני ממשיכה לסבול מתסמינים קשים ומשביתים של שלפוחית השתן. כאבים דחיפות תכיפות תחושת חוסר התרוקנות הכל החל מיד לאחר אותה הבדיקה. האם נעשה כאן רשלנות רפואית לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין הבדיקה שעברת לממצאים בדרכי השתן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני החזרהורד16/11/2022
היי, אני בת 42, לפני החזרת מוקפאים. כבר חודש שני שיש לי מעט דימום בסביבות הביוץ (לפני הביוץ וגם מעט דימום אחריו).
הבדיקות שלי טובות:
רירית 11 מ"מ,
אסטרוגן 662
פרוגסטרון 0.6
LH 9.3
האם הדימום מפריע להחזרה? האם יכול להעיד שהרירית לא יציבה והחזרה על בסיס מחזור טבעי כבר לא מתאימה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצריך בירור,כולל משטח פאפ,היסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לפני החזרה
ורד16/11/2022כלומר אתה ממליץ לוותר על ההחזרה החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על כך עלייך לדון עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית האם הגיוניאלינור16/11/2022
היי רציתי לשאול אני בת 38 , מחזור מסודר ותקין שנים כמו שעון אני מקבלת כל 28 ימים, קרה לי פעם אחת שהמחזור איחר בחודש ועשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית ועוד כמה כולם יצאו שליליות, בדיקת בטא גם שלילית שאין הריון . לאחר חודש שקיבלתי זה היה מחזור מפחיד בערך 8 ימים עם דימומים קשים ממש שאף פעם לא חוויתי , לאחר השמונה ימים חזר לי המחזור שוב לסדיר כל 28 ימים קיבלתי מאז כבר. איזה 4 פעמים מחזורים סדירים, האם יש איזשהו הגיון שמה שעברתי בכל זאת היה הפלה טבעית למרות שנשללו אפשריות של הריון? אשמח לתשובה ואשמח לדעת אם לדעתך אני צריכה ללכת לבדיקה והאם בבדיקה יכולים לדעת אם אכן עברתי הפלה
אשמח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי לא מדובר בהיריון,אלא בשיבוש במחזור כחלק מתופעה שמתרחשת בשכיחות לא מבוטלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקים מהיום החמישי להזרעה שנייהShiran15/11/2022
בתאריך 8.11 הזרעה מס 2 אחרי גונל f מינון 100 2 זקיקים בגודל 20 פלוס מיום ראשון שזה רק היה היום ה5 להזרעה ועד היום שזה היום ה8 להזרעה כאבי מחזור כאילו צריכה לקבל כל רגע ואני עדיין שבוע לפני מחזור או להפך האם זה יכול להיות או הריון או ששה כאבי מחזור? ביצעתי בדיקה ביתית היום ) יום 8 להזרעה יצא שלילי יודעת שהזה מוקדם מאוד אך מודאגת מכאבי המחזור החזקים ככ מוקדם
סביר,בהחלט יכול חהיות תגובתי להליך הטיפולי ההורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולים להיות הכאבים מחזור באמת או הריון?
Shiran16/11/2022יכול להיות שהכאבים האלו זה מחזור או הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל האפשרויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקים מהיום החמישי להזרעה שנייהShiran15/11/2022
בתאריך 8.11 הזרעה מס 2 אחרי גונל f מינון 100 2 זקיקים בגודל 20 פלוס מיום ראשון שזה רק היה היום ה5 להזרעה ועד היום שזה היום ה8 להזרעה כאבי מחזור כאילו צריכה לקבל כל רגע ואני עדיין שבוע לפני מחזור או להפך האם זה יכול להיות או הריון או ששה כאבי מחזור? ביצעתי בדיקה ביתית היום ) יום 8 להזרעה יצא שלילי יודעת שהזה מוקדם מאוד אך מודאגת מכאבי המחזור החזקים ככ מוקדם
יכול להיות בעקבות התגובה השחלתית לטיפול ההורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה עדיין לא אומר שאלו בהכרח כאבי מחזור ושאני צריכה לקבל כמו שמרגישה?
Shiran16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן להתנבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה מאוד מוטרדתמירי15/11/2022
שלום פרופ׳ , אתמול הוחזרו לי 3 עוברים. הבעיה שגם אתמול ביום ההחזרה וגם היום למחרת ההחזרה הייתה לי עצירות ונאלצתי ללחוץ חזק ב 2 המקרים הנל. לאחר מכן אף חשתי כיווצים קלים ברחם. אני מאוד חוששת שנגרם נזק ולו הקל שבקלים לעוברים. האם הלחיצות החזקות במשך דקות ארוכות ב 2 הפעמים האלו עלולים לגרום לסיכון גם אם קלוש להשתרשות? תודה וסליחה על הפירוט
לא סביר,מאפייני םעולת המעיים אינם משפיעים על ההחיך הטיפולי או ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה להקלט להריוןלאה14/11/2022
שלום,
בוא נדבר באחוזים,
מהם סיכויי הצלחה להקלט להריון ivf בגיל 39 עם רקע של אנדומטיריוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ-10-12% לכל מחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)