מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היריון לא תקין חוץ רחמי או תוך רחמימישהי05/11/2022
שלום פרופסור
אני בת 38 ללא ילדים ועם רזרבה תקינה. נמצאת מספר שנים בטיפולי פריון ללא הצלחה. לאחר החזרת העוברים האחרונה שכשלה, התגלתה בבדיקת דם אקראית בטא 14 ביום ה3 לווסת. הבטא עלתה באופן לא תקין, מלווה בדימומים והגיעה נכון לכרגע ל461. חשד גבוה לחוץ רחמי בחצוצרה שמאל לפי ממצאי us בבית חולים. הרופא מציע להמתין עוד על מנת לאשש סופית את הממצא. מאיזו בטא יהיה ניתן לאתר בוודאות שק היריון?? רק מבטא 1000,? במידה וההיריון הוא בחצוצרה, האם אתה ממליץ על מטוטרקסט או הסרת החצוצרה? קראתי שכריתה עלולה לפגוע באספקת הדם לשחלה ובעקבות כך לירידה ברזרבה?? מאוד חוששת כיוון שהרזרבה תקינה. במידה וההיריון בתוך הרחם מתי ניתן לאתר שהוא תקין?? במידה ואינו תקין האם אתה ממליץ על ציטוטק או גרידה? קראתי שגרידה עלולה לפגוע ברירית הרחם
אודה מאוד לתשובותיך לאור נסיונך העשיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיריון לא תקין ואם הבטא תמשיך לעלות
פרופ` דוד בידר06/11/2022ההריון לא תקין.
אם הבטא תמשיך לעלות ולא יראו באולטרה סאונד , בין השבועות 6-7 להריון, שק ברחם אז הטיפול הוא
במטוטרקסט או ניתוח , ועקב גילך לא הייתי משתמש במטוטרקסט.
בדלב זה יש להמשיל לעקוב אחרי הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת בייציות מוקפאותאור05/11/2022
האם אפשר להעביר בייציות מוקפאות מביה"ח אחד לאחר, וכיצד זה יכול להעשות באופן בטוח כך שאיכותן לא תפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביציות מוקפאות בחנקן נוזלי
פרופ` דוד בידר06/11/2022אפשר.
הביציות מוקפאות בחנקן נוזלי ויש מיכל מיוחד להעברה.
העברה לא פוגעת בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאוד לגביי יום הביוץ ובדיקות דםאור04/11/2022
לא מצליחה חהבין אם עברתי את יום הביוץ או עדיין לא?
בתמונה מקלוני ביוץ מיום ה12 בדקתי והאחרון הוא ביום ה20
בדיקת דם נעשתה ביום ה16
אציין מחזור סדיר כל 16 לחודש
אשמח לעזרה 🙏☺️
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברת את יום הביוץ
פרופ` דוד בידר05/11/2022עברת את יום הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לפענוח בדיקה הורמונלית! תודה לכל העוזריםנערה דואגת04/11/2022
אני בת 17 ולא יודעת מה לעשות, אני לא מקבלת מחזור כבר שבעה חודשים ולא מוצאת פתרון. אני לא רןצה לקחת גלולות כי הבנתי שלא מחזיר את המחזור באופן לא טבעי. אני לא מבינה מה לא בסדר (יש לי כולסטרול גבוה אבל אני לא יודעת עם זה קשור) אשמח אם אתם רואים משהו לא תקין:)
Prolactin- 55mlu/l
LH luteinzing hormone- 4.6 ul/l
FSH- 10.1 iu/i
Estradiol- 139 pmol/l
Hydro y progesterone-17 - 2.06nmol/l
DHEA-S- 7.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכי הביוץ שלך לא תקינים
פרופ` דוד בידר05/11/2022תהליכי הביוץ שלך לא תקינים ומעשה בשעת הבדיקה עדיין התהליכים לא החלו.
יש טיפולים שונים לדבר ולכן יש לפנות לרופא מטפל שיתן לך מה שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים מרובים והריוןדוש04/11/2022
אם היה לי ריבוי זקיקים בשתי שחלות גודל 15ו18איזה 20זקיקים אני פוליציסטית וקיימתי יחסים כשהייתי לוקחת איקוקלמין הייתי מבייצת בלי אביטרל יכול להיות מזה הריון בלי אביטרל מה עושים במצב וכן נכנסתי להריון מרובה של 20 זה לא 4או5 לא הסכימו לי לבצע בדיקת דם אמרו רק ביום השני של המחזור אבל אני מפחדת שיצא הריון מרובה עוברים מה עושים במצב הזה יש מצב שעם גונאל לא מבייצים בלי אביטרל כי אני רואה בנות שמזריקות ימים ארוכים ולא בייצו בלי אביטרל אני בת 32פוליציסטית הזאקתי מינון 150כי75לא עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוב המקרים כשמזריקים זריקות פריון אין ביוץ
פרופ` דוד בידר05/11/2022ברוב המקרים כשמזריקים זריקות פריון אין ביוץ ללא אוביטרל אך יכול להיות שכן במעט המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונטוגסט וכאבים באגןשיר04/11/2022
שלום. ביוני, הטיפול האחרון שלי, הזרקתי פרונטוגסט כתמיכה אחת ליומיים. מאז האזור היה רדום, ועכשיו כבר כמה חודשים אני עם כאבים נוראיים באגן. דקירות וכאבים באופן כללי. לא קראתי על עוד מישהי עם תופעות כאלו חמורות
תוהה אם אולי זה בכלל לא מהזריקה?
חוץ מזה צריכה לחזור לקחת אותן שוב בעוד שבועיים אז אני בהתלבטות
אשמח לחוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה שיש קשר לזריקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הפריות מתוך 14 ביציותאלינה04/11/2022
שלום רב,
בת 28, שחלות פוליציסטיות
ביום רביעי הייתה לי שאיבה שבה נשאבו 14 ביציות.
יום למחרת הודיעו לי שהייתה רק הפריה אחת ולהגיע להחזרה ביום ראשון ולהתחיל תמיכה עם אנדומטרין.
היום התקשרו אלי ואמרו שבסוף אין הפריה ולא תהיה החזרה.
השאלות שלי
1) להפסיק עם אנדומטרין בגלל שאין החזרה?
2) יומיים לפני השאיבה בבדיקת דם האסטרדיול התחיל לרדת, בנוסף דחו לי ביום נוסף את השאיבה (בגלל הבחירות) והשאיבה עצמה התעכבה במקום 9:30 בבוקר ל12 בצהריים. האם כל זה יכול להיות הסבר לכך שלא היו הפריות מתוך 14 ביציות? או הסיבה היא בכך שהביציות שלי פשוט לא איכותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל להפסיק אנדומטרין
פרופ` דוד בידר04/11/2022קודם כל להפסיק אנדומטרין.
קשה לדעת למה לא נוצרו עוברים וצריך לשאול במעבדה.
כמובן שאסטרוגן לא צריך לרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז על מה בעצם נפילת האסטרדיול
אלינה04/11/2022אז על מה בעצם נפילת האסטרדיול לפני השאיבה יכולה להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שהיו ביציות צעירות או לא בשלות
פרופ` דוד בידר04/11/2022יתכן שהיו ביציות צעירות או לא בשלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לאחר ביוץגלי04/11/2022
שלום רב פרופ'!
אני נוטלת ויטמין e וויטמין c ונראה כי ישנה השפעה חיובית על תוצאות הזקיקים ורירית הרחם ! השאלה היא האם עלי להמשיך ליטול גם לאחר ביוץ את הויטמינים הללו? אציין כי אני נוטלת אותם על דעת עצמי לאחר ששאלתי אותך מה יכול לעזור לשיפור איכות הזרע (וזה אכן עזר!) אז החלטתי שאם זה לתקופה קצרה אז זאת לא בעיה אם גם אני אקח את זה. השאלה היא אם עלי להפסיק לאחר ביוץ ליטול אותם שאז אכנס בע"ה להריון?
תודה רבה על הייעוץ והעצות המקצועיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים לא משפרים תוצאות של טיפול
פרופ` דוד בידר04/11/2022ויטמינים לא משפרים תוצאות של טיפול, לא משפרים ביציות ולא זרע.
זה לא מזיק ככה שאת יכולה לקחת או לא לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי שאיבהמאיה04/11/2022
שלום ,
האם יש סיכוי להתפתחות הריון תקין אחרי שאיבה כשלא לוקחים תמיכה ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר04/11/2022יש סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאבון רב לאחר הזרעהעמית03/11/2022
לפני שבוע פחות יום עברתי הזרעה.
מאז אני לא מפסיקה לאכול.
תיאבון כזה מטורף לא חוויתי שנים.
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי זה קשור לטיפול תרופתי
פרופ` דוד בידר04/11/2022אולי זה קשור לטיפול תרופתי.
באופן כללי אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון חם לי ואני שונאת את בעלישלומי ניסיחם03/11/2022
אני חווה גלי חום תמידים ושלשולים ותהיתי אם תהייה לי עזרה אני מרגישד בתור טרנסית בהריון שלא תומכים ושמים זין על התינוק למרות שככה הכניסו אותי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי למה שמים על התינוק מה ששמים
פרופ` דוד בידר04/11/2022קודם כל לא הבנתי למה שמים על התינוק מה ששמים.
אך יש לי בשורה משמחת: השלשולים יפסקו ואת תתחילי לאהוב את בעלך.
הרגשת גלי החום יחלפו בחורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת דם אחרי שעות מהחזרת עובר קפואשארה03/11/2022
הי. אתמול החזרה לעובר קפוא יום 6 אחרי שעות ראיתי על נייר טואלט טיפת דם והיום בבוקר הפרשה בצבע חום האם זה תקין או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת
פרופ` דוד בידר03/11/2022תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי 15 יום להחזרה 27 וללא שינויגינה03/11/2022
ביום 12 להחזרה הבטא הייתה 10 בבדיקה אחרי יומיים הייתה הכפלה והבטא הייתה 27 אחרי שלושה ימים עשיתי בדיקה והבטא נשארה 27... מה זה אומר? יש מצב שהתוצאה שגויה ומסרו באתר אותה תוצאה שהייתה לפני כי התוצאות של שאר ההרמונים היו מאוד טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיריון נקרא כימי והוא לא תקין
פרופ` דוד בידר03/11/2022ההריון נקרא כימי והוא לא תקין ועש להמשיך לבדוק בטא הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת ההריון ועבודה אינטנסיביתאמיליה02/11/2022
היי אני בתחילת הריון (ivf)
אני עובדת ברשת פארם גדולה
סניף גדול ולרוב לחוץ בעבודה
והעבודה שלי היא כל הזמן בתזוזה , בין כריזה לכריזה ,
שירות מעברים , סחורה מהמשטח לחנות ולמחסן
בגדול אפשר להגיד יושבת סה״כ חצי שעה בעבודה
משמרת בממוצע 8 שעות .
האם זה בסדר או שזה עלול לסכן את ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את בריאה לא יקרה כלום
פרופ` דוד בידר03/11/2022אם את בריאה לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק ריק בשאיבהמאיה02/11/2022
שלום ,
לפני כמה ימים היתה לי שאיבה וזקיק הכי גדול היה ריק . שאבו רק כמה קטנים . האם יכול להיות מצב שהיה ביוץ מהזקיק הזה ממש לפני שאבה ? כי כמה דקות לפני שאבה הרגשתי דקירות בצד הזה . ( למרות ש באולטרסאונד לפני שאבה כן ראו את הזקיק ונראה שלא בייץ ).
אם המצב הזה אפשרי האם יכול להיות הריון תקין בלי תמיכה ( לא היה מה להחזיר וקיימנו יחסים לפני שאבה ). תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ` דוד בידר02/11/2022זקיק גדול לא מתאים להכיל ביצית. כמו כן אם נעשתה בדיקת דם לפני השאיבה והפרוגסטרון היה נמוך, הרי שלא היה ביוץ.
הריון לא יצא מהסיפור הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)