מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אביטרל בזמן ביוץדוש09/11/2022
אם אני בביוץ טבעי מאתמול כנראה ורק מחר אוכל לקיים יחסים אם אני יזריק אביטרל הוא ימשיך את הביוץ למחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר09/11/2022לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד שאיבה וזקיק מובילדנה09/11/2022
ד"ר שלום,
אני בסבב לצורכי שימור פוריות רפואי.
בת 35, שחלה אחת (על רקע תסביב) וערכי AMH 0.35.
אני כיום בסבב (יום 13 למחזור ויום 12 לטיפול הורמונלי).
נוטלת גונל 375 + צטרוטיד מדי ערב.
לפני הווסת נטלתי כשבוע אסטרופם.
היום עשיתי דם וזקיקים:
E2 7372 pmol/l
LH 5.4 IU/L
progesterone 2.6 nmol/L
זקיקים:
שחלה ימנית גדלים במ"מ
20,17,16,16,14,14,13
הרופא רוצה לשאוב ביום ראשון ואני ממש חוששת שזה יהיה מאוחר מדי.
כרגע הוסיף לי צטרוטיד גם בבוקר (בנוסף לגונל והצטרוטיד של הערב).
טריגר יהיה בלילה שבין שישי לשבת.
אני נורא חוששת שמה צריך שיתבצע ביום שישי ולא בראשון (הרופא שלי שואב גם בימי שישי) כי יש כבר היום זקיק של 20 מ"מ.
כל ביצית חשובה עם הרזרבה הנמוכה ומפחדת לאבד את הסבב בגלל ביוץ מוקדם או שהזקיק המוביל יהיה גדול מידי.
ד"ר מה דעתך והמלצתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד
פרופ` דוד בידר09/11/2022שאיבה יום א זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרחש ביוץ?גל09/11/2022
שלום, בת 38 עם 2 ילדים,הריונות ספונטניים ומחזור בדיוק 29-30 יום.
ביום ה 12 למחזור:
E2 -1001
Pro -4.9
Lh-37.80
אותו יום נצפה זקיק 21 עם עובי רירית 8 ללא נוזל.
יום 21 למחזור:
E2-297
Pro-35.6
Lh-4.70
א. האם התרחש ביוץ ?
ב. מה הסיכויים להיכנס להריון בכל חודש לפי הרקע שמסרתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר09/11/20221. היה ביוץ.
2. סביב 30%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטה להריון טבעי
גל09/11/2022אז אני משערת שהסיבה שזה לא קורה לי על החודש -חודשיים הראשונים כמו בילדים הקודמים זה בגלל הגיל? יש לי סיכוי להיכנס טבעי לדעתך? מנסה חודש 4 כרגע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנשך
פרופ` דוד בידר09/11/2022יש סיכויים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן דימום והריון?אנונומית09/11/2022
שלום. החזירו לי שני עוברים מוקפאים בני 3 ימים לפני 11 ימים. לוקחת דופסטון. היום התחיל לי קצת דימום (שמרגיש לי כמו התחלה של מחזור). האם עדיין יש סיכוי להריון? האם להמשיך את הדופסטון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ` דוד בידר09/11/2022רוב הסיכויים שזה וסת אך גם בהריון יכול להיות דימום לכן אנחנו מבקשים בדיקת דם גדי להיות בטוחים.
תעשי מחר.
יכולה להמשיך טיפול ומחר לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לי בבדיקה
אנונימית10/11/2022תודה רבה על המענה. עשיתי היים בדיקת בטא ויצא קטן מ-2 IU/L. יחד עם זאת, את הבדיקה הייתי אמורה לעשות מחר (הונחיתי לאחר החזרת העוברים לעשות אותה מחר). האם רלוונטי שאעשה מחר או שהתשובה שלילית בוודאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה שלילית בוודאות
פרופ` דוד בידר11/11/2022התשובה שלילית בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס או גונאלדנה09/11/2022
אהלן..
אשמח לדעת מה ההבדל בין שתי התרופות ולפי מה הרופא בוחר מה מביניהן לתת בסבב של הפריה חוץ גופית. האם זה נכון שעל מבוגרות הפרגובריס עובדת יותר טוב? כך קראתי בקבוצה של מטופלות אבל לא ברור לי על סמך מה הן כתבו את זה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרגובריס הנו תכשיר המכיל הורמון LH המסייע בהעצמת התגובה ההורמונלית ועשוי להיטיב את התגובה ההורמונלית במקרים הנבחרים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולפי מה מחליטים מה לתת למטופלת?
דנה09/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עוברים של יום 5הילה09/11/2022
שלום, רציתי לדעת מה זה אומר דירוג עוברים (של יום 5) שדורגו 4bb ומה זה אומר על סיכויי ההשתרשות באישה בת 31?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרוג עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/20221. שלב התפתחות הבלסטוציסט - מצב התרחבות ובקיעה 2. ציון מסת תא פנימי (ICM), או איכות 3. ציון Trophectoderm (TE), או איכות הַרחָבָה דרגת התפתחות בלסטוציסט ומצב שלב 1 חלל Blastocoel פחות ממחצית נפח העובר 2 חלל Blastocoel יותר ממחצית נפח העובר 3 בלסטוציסט מלא, חלל ממלא לחלוטין את העובר 4 בלסטוציסט מורחב, חלל גדול מהעובר, עם דילול של הקליפה 5 בקיעה מתוך הקליפה 6 בקעו מתוך הקליפה איכות מסת התא הפנימי בדרגת ICM תאים רבים, ארוזים היטב B מספר תאים, מקובצים באופן רופף ג מעט מאוד תאים איכות Trophectoderm בדרגת TE א תאים רבים, היוצרים שכבה מלוכדת B מעט תאים, היוצרים אפיתל רופף C מעט מאוד תאים גדולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת אודה לקבלת דעתך
הילה10/11/2022ובכל זאת זה מרגיש סינית אז אשמח לדעת מה אתה חושב על סיכויי ההצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר בבלסטוציסט באיכות בינונית שלמרות זאת סיכוייו להשתרש הינם טובים מעצם התמיינות העובר לשלב מתקדם של בחסטוציסט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל ומיקום ההזרקהאלה08/11/2022
שלום, אני לפני שאיבה ומוקדם יותר הערב הזרקתי לפני הנחיות אורגלוטרן ומנופור 450
בנוסף, כעבור 4-5 שעות הזרקתי הלילה את האוביטרל באותו מיקום בו הזרקתי כמה שעות קודם את האורגלוטרן. האם זה בעייתי שהזרקתי באותו המיקום או שאין חשיבות לצד ההזרקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר09/11/2022אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתישואלת08/11/2022
שלום,
אני אחרי שאיבה+החזרה. יש כאבים מאז השאיבה בצדדים בשחלות, מרגיש כמו דקירות שבאות והולכות ומקרין לאגן. כאב מורגש אך נסבל. קבלתי אוביטרל לביוץ, נשאבו הרבה ביוציות ולצערי בשאיבה הקודמת היה גירוי יתר ואשפוז.
מקפידה לשתות הרבה ולנוח.
כדי לנסוע למיון או אפשר להמשיך עם מעקב בבית כל עוד לא מחמיר?
ממש דואגת מתסביב שחלתי- האם זה משהו שבטוח ארגיש או יכול להיות שקורה ללא ידעתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד המצב נשאר במצב דומה ולא מתגבר
פרופ` דוד בידר09/11/2022כל עוד המצב נשאר במצב דומה ולא מתגבר יכולה להישאר בבית . לשתות יותר ולקחת נגד כאבים.
תסביב הוא דבר לא שכיח ואם יש תסביב יש סימנים של כאבים, בחילות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ שהיה אתמולדוש08/11/2022
יתייעצתי עם עוד רופא והוא אמר שכנראה הביוץ היה אתמול האם פספסתי אתמול אסטריודול 19008
פוסטרגון2.06
Lh14.03
Fsh9.5
היום זה
אסטריודול 1308
פוסטרגון1.63
Lh2.1
Fsh5.8
במעקב זקיקים היום היה זקיק 16ו15
ועוד 2גודל13 האם אני אחרי ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי ירידת האסטרוגן היה תהליך אך בדיקת הפרוגסטרון עדיין נמוכה
פרופ` דוד בידר08/11/2022לפי ירידת האסטרוגן היה תהליך אך בדיקת הפרוגסטרון עדיין נמוכה
אם מחר או מחרתיים תעלה רמת הפרוגסטרון סימן שהיה ביוץ היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ שהשתנה ביום אחדדוש08/11/2022
הי אתמול הבדיקות דם היוEstiodiol 1908.20
prostregon 2.06
Lh 14.3
Fsh 9.5
היום זה ישתנה estriodol1308.24
Prostregon1.63
Lh2.1
Fsh5.8
היה אמור להיוץ ביוץ מה קרה שזה ישתנה ככה ביום1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שאת כבר בהליך ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4זקיקים לא גדוליםדוש08/11/2022
היום הייתי במעקב היו 4זקיקים שתיים מהם גודל 15 ו16 אתמול הייתי קרובה לביוץEstiodiol 1908.20
prostregon 2.06
Lh 14.3
Fsh 9.5 האם להזריק גונאל שוב היום ואביטרל אפשרי ביחד מתי יהיה הביוץ היום או מחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי אפשר להמשיך עם הגונל יום נוסף כדי חהבשיל את הזקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרת עוברגלי08/11/2022
שלום,
אני מתוכננת לעבור שאיבה ביום רביעי, מה שאומר שלא אוכל להחזיר עובר טרי יום 3 כי הרופא לא עובד ביום שבת. האם ניתן להחזיר עובר יום 2 או יום 4? האם החזרת עובר יום 2 לעומת החזרת עובר יום 3 פוגעת בסיכוייו להשתרש?
מה עדיף להחזיר עובר יום 2 או יום 4?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף שתעשי זאת ביום 2 ,הדבר לא יפגע בסיכוייו להשתרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עןברים טרים יום 5אמור08/11/2022
היי , עשיתי החזרה של 2 עוברים טריים יום 5 ב31.10 אתמול עשיתי בדיקת בטא אחרי 7 ימים מההחזרה .. בטא 25 פרוגסטרון 190.80 ( אני ללא תמיכה ) וe2-3400…. האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים בטא 7 ימים אחרי החזרה
פרופ` דוד בידר08/11/2022לא עודים בטא 7 ימים אחרי החזרה כי היא אפשר לדעת אם הערך תקין ומה קובע היא התוצאה 10 ימים אחרי.
יתכן שמתפתח הריון תקין אך גם יתכן שלא…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר יום 5
אמור08/11/2022הרופא ביקש ממני לא עשיתי על דעת עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר
פרופ` דוד בידר08/11/2022אז מה יוצא מזה שכעת יבקש לחזור על הבדיקה ביום המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים יום 5
אמור08/11/2022אתה צודק גם אני לא הבנתי למה … בגלל זה שאלתי בפרום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד לתשובתיכםכנרת08/11/2022
1. האם העובדה שכל המנשים המבוגרות במשפחתי סיימו מחזור בגיל 51 גם אני אסיים בגיל הזה?
2. בת 43, פרופיל הורמונלי תקין לחלוטין בזמן המחזור, יש הפרעות קצב בליווי גל חום הזעה קלה
האם עצם העובדה שהפרופיל הורמונלי תקין לגמרי עדיין ישנה אפשרות תיאורטית שאני בכניסה לטרום גיל מעבר?
בדיקות מקיפות ללב תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שעדין הסטטוס ההורמונלי שלך תקין לגילך,ניתן לבצע הערכה נוספת על ידי ביצוע בדיקת דם ל-AMH שעשויה לספק מידע אמין לגבי מצב הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן ודופק איטיM.f07/11/2022
היי
אני בטיפולי i.v.f
בתאריך 20.09 קיבלתי ווסת
ב06.10 בוצעה לי שאיבה וב09.10 החזרה
היום 07.11 ביצעתי אולטרסאונד הריון צעיר שבו נצפה שק הריון תוך רחמי התואם בגודלו ל6.5 שב', נצפה שק חלמון בקוטר 5 מ"מ, הודגם הד עוברי התואם ל5+6 ולא ל6+6
אורך העובר 3 מ"מ
ונצפה דופק עוברי איטי
האם יש לי ממה לחשוש
ממש מפוחדת
לפני שנה בדיוק גילית בבדיקה כזו הריון חוץ ריחמי ועברתי ניתוח ומאז ממש מפוחדת
נאמר לי לחזור על הבדיקה ביום ראשון 13.11
האם יש לי תקווה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגלל הדופק האיטי הייתי חוזר על בדיקת האולטרסאונד עוד 4-5 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)