מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מנופורסיוון11/01/2012
האם אם אני אשתמש במנוגון זה אותו דבר כמו מנופור?
זאת אותה פעולה בעקרון לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מנופור - תגובה
פרופ' שחר קול12/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב-שאלהסהר11/01/2012
בתאריך 23/12/11 החזרת 3 בלסטוציסטים שגודלו 5 ימים.
בתאריך 05/01/2011 13 יום אחרי בטא 990.
מחר ,שבוע אחרי הבטא, אני הולכת לעשות אולטראסאונד.
האם אני מצפה לראות רק שק הריון או כבר גם דופק?
מכיוון שאני יודעת שמעל 1500 אמורים לראות שק הריון ,
אז זה אומר שבגלל הבטא הגבוה בפעם הראשונה אמור כבר להיות דופק?
אני רוצה לדעת למה אני אמורה לצפות כדי לא לדאוג אם זה לא יהיה ...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב-שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2012הבטא לא גבוה במיוחד ויראו רק שק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןyasmin11/01/2012
לד"ר שלום רב!
אני בת 23 לפני טיפול IVF ראשון. השאיבה היתה לפני כשבועיים וחצי אך ההחזרה טרם בוצעה בשל גירוי יתר שחלתי בינוני (אני פוליציסטית), והוקפאו 10 עוברים כאשר נאמר לנו ש- 3-4 הם מצויינים.
זה כבר כמעט שבועיים שאני לוקחת תמיכה בצורת אוטרוגסטן- מינון של 800 גר' (400 בבוקר ו-400 בערב) אך בשבוע האחרון רק בערב כיוון שבבוקר אני לא מספיקה. רציתי לדעת:
1. למה בכלל אני עם תמיכה אם ההחזרה תתבצע רק בעוד יותר מחודש? (הרופא אמר שנבצע לא בווסת הקרובה אלא בזו שאחריה)
2. לפי תאריך הווסת האחרונה כבר הייתי צריכה לקבל לפני שבוע (אע"פ שהווסתות לא סדירות בד"כ)- האם טרם קיבלתי בגלל התמיכה או שאין קשר?
סליחה על האורך ותודה מראש על התשובות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' שחר קול12/01/20121. לא ברור.
2. אפשר להפסיק, יגיע המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל.. דחווווווףגבי10/01/2012
היי לכולם,
בעוד שעה אני אמורה להזרי אוביטרל. האם צריך להוציא את בועת האויר? בסרטון שלהם ביו טיוב מקפידים שאסור להוציא את בועת האויר.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל.. דחווווווף - תגובה
פרופ' שחר קול12/01/2012בהזרקה תת עורית בועת אויר קטנה היא חסרת משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בבקשהממי10/01/2012
טיפול הפריה אחרון ב23/10 .אחר כך מחזור ב2/11.מאז לא קיבלתי מחזור.עשיתי בדיקת דם להריון פעמיים.פעם אחרונה ב21/12 והיה שלילי.בדיקות הורמונים גם ב21/12:אסטרדיול 846 פרוגסטרון 0.6
FSH 3.8
LH 7.79 ועדיין לא קיבלתי מחזור.הבטן שלי העליונה התנפחה.יש סיכוי להריון אם היה ביוץ אחרי?אשמח לתשובה.
+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה - תגובה
פרופ' דב פלדברג10/01/2012לללי שלומות,
ללא צל של ספק קיים פה שיבוש הורמונלי שבעקבותיו את לא מקבלת את המחזור. מאחר ו-2 בדיקות הבטא הן שליליות מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי לקבל כדורים לזרוז המחזור.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלי10/01/2012
שלום,
לאחר מספר טיפולים שכשלו והפסקה של כמה חודשים חזרתי לנסיון חוזר של הפריה. הפעם הרופא ביקש שאתחיל לקחת גלולות נגד הריון ?!? בשם מליאן (אם אני לא טועה) למשך 13 ימים ולחזור אליו (ללא בדיקת דם לפני).
כמו כן, אני אמורה לקחת את הכדור האחרון ביום שישי ולחזור אליו ביום ראשון. האני אני אמורה לקבל מחזור?(יש לציין שקיבלתי לפני חמישה ימים..)
קצת תמוהה בעיני דרך הטיפול הזו והייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא, בנוסף, לאחר הגלולות מה אני אמורה לקבל לקראת השאיבה? (יש לציין כי תמיד הייתי מטופלת על ידי גונל, דקאפפטיל..)
תודה רבה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ' דב פלדברג10/01/2012ללי שלומות,
ללא ספק הטיפול במליאן בא לאזן את הפרופיל ההורמונלי, להכין אותך לטיפול חדש של הפריה חוץ גופית ולווסת את המחזור הוסתי למועד הרצוי. אנא תקבלי בהבנה את הנחיות הרופא שלך מקופ"ח.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהרונה10/01/2012
שלום
אני בת 38.5.
בשלוש שנים האחורנות FSH גבוה עד 23.5.
ילדתי לפני כ 11 חודשים בניסה טבעית להריון שני.
יש לי מחזור די דליל מדי חודש.
החודש דימומים בין המחזורים.
בדקתי את ה FSH שלי לא במחזור והוא יצא 63.
האם יש לי סיכוי להכנס להריון נוסף?
LH 45
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוה - תגובה
פרופ' דב פלדברג10/01/2012לרונה שלומות,
בערכים כאלה של FSH ו-LH לדעתי הסיכוי להרות באופן ספונטני מהביציות שלך הינו שואף לאפס.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרונה
רנית10/01/2012הרית עם 23.5 fsh באופן ספונטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH
רונה10/01/2012כן
תוך 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, כנראה שבכל זאת אפשר להרות
אלמונית11/01/2012מFSH גבוה בניגוד לדעתם של הרופאים - תנסי תקופה ואז תראי ואם לא תפני לבדיקות.
כנראה שבכל זאת לא הכל שחור-לבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל10/01/2012
שלום,
כמה ימים לאחר ההזרעה ניתן לשבת בג'קוזי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/01/2012באופן ממשי אף אחד לא בדק מה קורה כאשר נכנסים לגקוזי אחרי יחסים או הזרעה.
לדעתי אין בעיה להכנס לגקוזי מספר שעות לאחר הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת בטאאלין10/01/2012
כעיקרון התחלנו טיפול לקראת שאיבה, הרופא נתן לי 100 פיוריגון למשך 4 ימים אחרי שהגעתי לבדיקה אולטרסאונד הוא ראה הרבה זקיקים של 16-14 ולכן החליט להקטין לי את הכמות של הפיוריגון ל-87.5 בתוספת צטרו כי הוא אמר שזה בשל מהר מידי, מה שגרם ל E- לרדת מ-700 ומשהו ל 300 למשהו, הוא החליט להעלות שוב את המינון של הפיוריגון ל-100 למשך יומיים בתוספת צטרו, כשעשיתי בדיקת דם נוספת ומעקב זקיקים היו שם רק זקיק אחד מכל צד באחד 20 ובשני 21 והשאר קטנים בערך 10.
הרופא הציע לי לקחת שני דקקפטיל כדי לאפס את המערכת לעשות הזרעה
עשיתי שתי הזרעות ב-2-3.1.2012.
השאלה שלי מתי אני אמורה לעשות בטא, ומה הסיכוי שדבר כזה באמת יצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר10/01/2012כל העניין של בשל מידי ואיפוס מערכת ,אין דברים כאלה.
בדרך כלל שיש ירידה כזאת בE2 זה לא טוב ובאמת לא כדאי לבצע שאיבה.
במהלך טיפולי הפריה כאשר יורדים במינון ההורמון בגלל תגובת יתר זה לא טוב ובשלב זה לא משנה מה תעשי.
הסיכויים להרות קיימים אך הם קטנים ובאמת צריך לוותר על מחזור זה ולנסות חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיעינת09/01/2012
שלום,
שאלתי כאן לפני כשלושה ימים לגבי המשמעות של ניסיון להיכנס שוב להריון מייד לאחר הריון כימי בשל הטענה הקיימת שזה עשוי להוביל להפלה בשל חוסר התאוששות / התחדשות של רירית הרחם.
פרופ' פלדברג התייחס לנתונים שכתבתי וענה שהבטא שהיתה לי היא נמוכה ולכן אין כל מניעה לנסות להיכנס להריון מייד.
אבל מאחר ולא כתבתי בשאלתי הקודמת את הבטא המקסימלית רציתי לציין זאת ולשאול שוב:
הבטא הראשונית היתה 30 והמקסימלית שנמדדה 50. לאחר 4 ימים זה ירד ל 16.
האם נתונים אלה משנים את התשובה? כלומר האם גם 50 נחשב לבטא נמוכה לצורך העניין ולא אמור ליצור בעייה (הפלה) במידה וייקלט הריון בחודש הקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי - תגובה
פרופ' דב פלדברג10/01/2012לעינת שלומות,
ערכי הבטא של 50 נחשבים כערכים נמוכים גם לגבי הריון כימי. אי לכך תשובתי בעינה עומדת.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידררנית09/01/2012
שלום לך,
אחרי תרומת ביצית באיסידה קייב שלא הצליחה. נאמר לי ביום ההחזרה כי יש לי חמישה עוברים. שלושה החזירו. עבר כבר חודש מאז ועדיין הרופא עוד לא יודע לומר מתי יוחזרו המוקפאים ואם בכלל נותרו. הדבר מאוד תמוה בעיני. אשמח אם תוכל לומר לי מהי הפרוצדורה בדרך כלל.
מתי מחזירים את המוקפאים?
מתי יודעים אם נותרו מוקפאים או לא?
ומה קורה אם אין מוקפאים? הרי התחייבו ל-5-6 ביציות.
אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
רנית10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2012אם אין מוקפאים מביאים השלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2012בדרך כלל בנסיעה של חודש אחרי מביאים את הקפואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להכנס להריון אחרי וריקוצלהמוריה09/01/2012
בעלי עבר ניתוח לטיפול בוריקוצלה. בניתוח חסמו את הוריד של האשך השמאלי על מנת לטפל בבעיה.ניסינו להיכנס להריון בצורה טבעית ולא הצלחנו. עשינו בדיקת זרע והתברר שהספירת זרע שלו אפסית. האם אפשר להיכנס להריון באיזשהיא דרך למרות הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להכנס להריון אחרי וריקוצלה - תגובה
פרופ' שחר קול12/01/2012כן, ב - IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להכנס להריון אחרי וריקוצלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2012בהפריה חוץ גופית, וזה היה כבר צריך להתחיל למרות הניתוח ,כי ברוב המיקרים אין שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישות יתר-הבדיקה מחר דחוףאתי09/01/2012
האם לבדיקת קרישות יתר יש צורך בצום?
נא לענות לי דחוף הבדיקות הן מחר בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ש09/01/2012היי
לפי מיטב זכרוני כאשר עשיתי את בדיקות הדם לקרישיות יתר לא הייתי צריכה להיות בצום.
ב ה צ ל ח ה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור, צריך להיות בצום לפחות 8-10
גלית09/01/2012אני עשיתי בדיקת קרישות לפני כ-3 חודשים וכן צריך להיות בצום כ- 8-10 שעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל ניתן לפי החוק לעשות IVFטל09/01/2012
שלום לרופאים המומחים ותודה למי שיענה , עד איזה גיל ניתן מבחינת החוק לעשות טיפולי ivf , כל אחד אומר משהוא וניסיתי לחפש באינטרנט מה אומר החוק אבל לא מצאתי בינתיים , הדבר היחיד שקראתי זה שמעל גיל 45 קופת חולים כללית לא משתתפת בהוצאות אבל השאלה שלי היא , אם נאמר אני מוכנה לשלם מכספי , ניתן גם אחרי גיל 45 לעשות טיפולי ivf?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה גיל ניתן לפי החוק לעשות IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר09/01/2012ניתן, רק שלא יצא מזה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור??שרון08/01/2012
ערב טוב
עשיתי אולטרסנד למטרת מעקב ביוץ
בצהריים עשיתי בבית חולים ויצא זקיק בשחלה ימין בקוטר 21 ובצד שמאל קטנים מ 10
בערב אצל רופאת הנשים עשיתי שוב אולטרסנד והרופאה ראתה זקיק קוטר 21 ועוד זקיק בצד שמאל בקוטר 17
1.שאלתי מאיפה הגיע הזקיק בגודל 17 ?
2.היתכן שמזקיק קטן מ-10 בשעה 16:00 הגיע בשעה 22:00 לזקיק 17?
העניין הוא שעשיתי מעקב 3 ימים ותמיד הייה זקיק 1 ופתאום נהייהשני זקיקים היתכן??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור?? - תגובה
ד''ר דוד ישי09/01/2012שלום
לא סביר שזקיק יגדל בקצב כזה. יתכן שבבית חולים "פפסו" את הזקיק אומדדו אותו לא נכון. או שמה שהרופאה רואה הוא לא זקיק אלא מבנה ציסטי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)