מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה אפשר לשעות כדי לקבל עוברים יפיםשני22/01/2012
שלום,
אני ובעלי מוגדרים כאי פריון בלתי מוסבר לכאורה הכול בסדר רק שעברנו כבר 6 הפריות
אני בת 38 ,כאשר בכל טיפול הרירית 10 ,שואבים כ10 ביציות ובאמצעות מיקרו נוצרים בין 4-6 עוברים אך אף פעם לא בדרגה 1 (מלבד בהפרייה הראשונה) לרוב בדרגה 2 ובפעם האחרונה למרות שעברתי מאסותא לאסף הרופא כדי לשנות מעבדה ,התוצאה אפילו הייתה פחות טובה, הוגדרו כ"לא משהו" לדברי הפרופסור 5 עוברים בדרגה 2/3
מה הסיכוי של עוברים בדרגה זו להיקלט?
אני מיואשת ולא יוודעת מה אפשר לעשות כדי לקבל עוברים ברמה 1 ?
האם זה קשור לאיכות הביציות ?האם DHEA יכול לעזור?
אודה מאוד לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לשעות כדי לקבל עוברים יפים - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/01/2012לשני שלומות,
שאלתך הינה מורכבת ביותר ודורשת מידע ופרטים נוספים לגבי הפרופיל ההורמונלי שלך, בדיקת הזרע של בעלך ונתונים נוספים. ראשית, DHEA לא תעזור כי אין לך בעיה של תגובה שחלתית, שנית רצוי לשנות את הפרוטוקולים להשראת ביוץ כדי לנסות ולהשיג ביציות ברמה אופטימלית וכתוצאה מכך עוברים באיכות מקסימלית. כמו כן רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל על ביצוע פיפל (PIPEL) לשיפור ההשרשה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים אחרי הפלהאלמונית21/01/2012
שלום,
אני נכנסתי להריון אחרי טיפולים- 6 הזרעות וIVF אחד. בשל בעיית זרע וחשד לחסימה בחצוצרה. לצערי בשבוע 22 נאלצתי לעבור הפלה (בלידה) בשל מום חמור בעובר
(CCAM).
לאחר טיפול ה IVF התלוננתי בפני הרופא על כאבים חדים באזור השחלות בזמן קימה לעמידה ובזמן התעטשות. הרופא אמר לי כי לא יכול להיות שיש גירוי יתר כי הבטן שלי לא נפוחה. כאבים אלה המשיכו במהלך ההריון וכשניגשתי לרופא שוב הסביר לי שהרחם הגדל דוחק את השחלות ולכן הכאב.
באולטרסאונד שנעשה לאחר ההפלה נצפה נוזל סמוך לשחלה - יכול להתאים לממצא חצוצרתי. לפי הרופא זה כנראה תוצאה של דלקת בחצוצרה.
שאלותי הן:
1. האם ממצא זה יכול למנוע חזרה לטיפולי IVF
2. האם יש קשר בין הממצא לבין הכאבים שחוויתי לאחר הטיפול ובמהלך ההריון?
בנוסף בIVF עשיתי פרוטוקול ארוך עם הזרקה של 4 יח מונוגן. אולם התפתחו רק 5 זקיקים. האם יש מה לעשות להבא על מנת לייצר יותר זקיקים?
תודה וסליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, תודה
אלמונית22/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם שניה שמקפיצה. אשמח לתשובה
אלמונית23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב פעם לא מתייחסים! בבקשה תענו לי!
אלמונית24/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני הזרעהבר21/01/2012
שלום רב,
אנחנו בשלבי ההזרעות וזו תיהיה ההזרעה הראשונה
רציתי לשאול לגבי יחסים לפני הזרעות
שלחתי קובץ של הבדיקת זרע.
האם אנחנו יכולים לקיים לפני ההזרעה יחסי מין???
האם בדיקת הזרע יכולה להראות על קשיים בכניסה להיריון? מנסים שנה וחודשיים מתוכם שנה טבעי וחודשיים איקאקלומין ללא הצלחה כרגע נכנסנו לשלב ההזרעות +זריקת גונל
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לפני הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2012הזרע טוב מאוד ואין בעיה לקיים יחסים לפני הזרעות רק לא ממש לפני הזרעה כי זה לא נוח לעשות את זה במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותגרשון21/01/2012
שלום רב,
האם התרופות הבאות גורמות לבעיות מסוימות כאלו או אחרות בפוריות, ומה הבעיות הנגרמות בהקשר זה:
1. למיקטל
2. קלונקס
3. סטילנוקס
4. מלטונין
5.אימובן
6. פניטואין
אודה לפירוט ביחס לכל תרופה.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2012מה הכוונה לפוריות? אם הכוונה שמפריעות להרות אז לא אך חלק מהן לא רצויות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות-הבהרה
גרשון21/01/2012שלום רב,
האם התרופות הבאות גורמות לבעיות מסוימות כאלו או אחרות בפוריות הגבר מבחינת פגיעה באיכות ו/או תנועתיות הזרע, ומה הבעיות הנגרמות בהקשר זה:
1. למיקטל
2. קלונקס
3. סטילנוקס
4. מלטונין
5.אימובן
6. פניטואין
אודה לפירוט ביחס לכל תרופה.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות-הבהרה - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2012לא פוגעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות-הבהרה - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2012לא פוגעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןאלונה21/01/2012
שלום רב,
בטיפולי פוריות, לוקחת אנדומטרין (דרך הנרתיק) פעמיים ביום החל מיום אחרי השאיבה.
1. האם להחדיר כדור גם בבוקר של יום ההחזרה (החזרה נקבעה לצהריים)?
2. האם זה טבעי ששאריות של הכדור מגיעות לתחתונים גם אחרי לילה? האם הכרחי לשכב אחרי ההחדרה של הכדור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2012לא צריך לשכב אחרי החדרה.
את הכדורים לא שמים ביום השאיבה אלא יום לפני ההחזרה.
יש רופאים שמעדיפים שלא תשימי לפני החזרה כי יותר נוח לא לראות את החומר בהחזרה ויש רופאים שזה לא משנה להם.
לי לא היה משנה אם היית שמה בבוקר לפני החזרה ואם לא שאלת את הרופא שלך, שבכלל היה צריך להגיד לך מראש מה הוא מעדיף, תשימי אחרי החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר אחרי איקסי-אשמח לחוות דעת!!טלי20/01/2012
מקווה שזה בסדר שאני שואלת בפורום הזה אבל נראה לי שהרופאים כאן מבינים הכי טוב באיקסי. אני בת 32 בהריון יקר אחרי איקסי בשל בעיית זרע. בנתיים כל הבדיקות תקינות ועדיין אני שומעת שחלק מהרופאים ממליצים באופן גורף לעשות בדיקת מי שפיר אחרי איקסי.
מה אתם אומרים האם יש אכן צורך בבדיקה גם אם כל בדיקות המעקב תקינות? האם איקסי אכן מעלה את הסיכון לפגמים בעובר? ואם כן האם זה נכון שזה מעלה רק את הסיכוי לפגמים בכרומוזום 27 אצל עוברים זכרים שגורם לבעיות פוריות?
תודה מראש על התשובות כי אני מאוד מתלבטת, ההריון הזה מאוד יקר לי ולכן אני מנסה ככל יכולתי להימנע מבדיקות פולשניות אפילו עם הסיכון הכי קטן כדי לא לאבד חס וחלילה את ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר אחרי איקסי-אשמח לחוות דעת!! - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2012זה לא המלצות משרד הבריאות לעשות באופן גורף מי שפיר.
את הפגמים אפשר לראות באולטרה-סאונד.
אם כל המעקב תקין אזי אין התויה למי שפיר.
אפשרות נוספת היא להגיע לשבועות 30-32 ולעשות סקירה חוזרת שכוללת מוח העובר ,ואם תהיה בעיה אפשר לעשות מי שפיר ולקבל תשובה תוך יממה ,ואז אם תהיה בעיה בעקבות הדיקור אזי לידה בשבוע זה זה לא כל כך נורא ,ומצד שני אם משהוא לא בסדר עדיין אפשר להפסיק הריון.
לא הייתי מחליט כעת על מי שפיר אם כל הבדיקות תקינות לפי מהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להריון ?מיכל19/01/2012
שלום רב
בצעתי הזרעה ב 8/1/2012, ביום א אני אמורה לעשות את בדיקת הדם (14 יום)
לבדיקת הריון.היום (19/1/2012) קיבלתי מחזור.האם יש טעם לבצע את בדיקת הדם או שבוודאות אני לא בהריון ?
תודה,
יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי להריון ? - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2012כנראה שאין הריון ואין חובה לבדוק אלא אם הוסת שונה מהרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם COOMBS INDERECT POSנטלי19/01/2012
שלום! יש לי שאלה. אני עוברת טיפולי הפריה IVF. בטיפול אחרון ניכנסתי להריון, אך בגלל הריון לא התפתח(עובר ללא דופק) עשיתי גרידה בשבוע7.סוג דם שלי AB NEG. לאחר גרידה קיבלתי זריקה IM ANTI D.לאחר חודש עשיתי בדיקות דם ויצאה לי COOMBS INDERECT POS! אני מאוד לחוצה, מה זה אומר? ועם אני יכולה להמשיך טיפולים ומה מצפה לי ? יש לציין שלפני גרידה בדיקה יתה תקינה COOMBS NEG, אני מאוד מודע על התשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם COOMBS INDERECT POS - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/01/2012לנטלי שלומות,
אנא היי רגועה לגמרי מאחרו בדיקת ה-COOMBS לאחר מתן אנטי D כפי שקיבלת הופכת את בדיקת ה-COOMBS משלילית לחיובית. אין שום השלכות לגבי ההריון הבא. תצטרכי בהריון הבא להיות מחוסנת שוב בין שבוע 28-32 להריון ולאחר הלידה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות זרעגיא18/01/2012
שלום רב,
לאחרונה עברתי בדיקות זרע אשמח אם תוכלו לעזור בפענוח ובצעדים הבאים:
ערכים תקינים----- תוצאה------------------בדיקה
1.5-4.5 מ"ל ---- 1.5 מ"ל------------- נפח
15 מליון במ"ל----- 87 מיליון במ"ל----- ריכוז
39 מליון במ"ל ----130 מליו במ"ל------ תאי זרע
40 אחוז---- 36 מליון במ"ל (41 אחוז)---- בתנועה
32 אחוז---- בעיקר שלוש וארבע ---- סוג תנועה
עד 60 דקות -----מלאה ------------------התנזלות
צהבהב לבן------- לבנבן----------------- צבע
7.4-7.8-------- 7.5 ----------- נצפו----- לויקוציטים-------
החל מ ארבעה אחוז---- 5 אחוז תאי זרע בעלי ראשצואר וזנב תקינים
---------------------------5 אחוז תאי זרע עם ראש גדול
---------------------------6 אחוז תאי זרע עם ראש קטן
------------------------- 10 אחוז תאי זרע בעלי ראש עגול
תודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות זרע - תגובה
פרופ' שחר קול19/01/2012זרע תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאלי18/01/2012
עשינו החזרה של עוברים(2)בתאריך 8.1.12. כיום ה18 לחודש עשינו בדיקת הריון.
רשום 6 בבדיקה. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי19/01/2012שלום אלי,
תבחין הריון עם תוצאה של 6 הינו חיובי נמוך. מציעה שתעקבו אחרי רמת ההורמון בעוד מספר ימים לראות האם עולה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןדנה לה18/01/2012
בת 38 IVF ראשון. כמה עוברים אפשר להחזיר, האם יש חוק באשר לכמות?
מיום השאיבה לוקחת 3 פעמים ביום נרות אוטרוגסטן. עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי19/01/2012לפי המלצות משרד הבריאות, בגיל 38 לא מעבירים יותר משני עוברים טריים בשתי ההעברות הראשונות. לגבי נרות האוטרוגסטן, צריך להמשיך לקחת אותם עד יום ביצוע תבחין ההריון, ואם הוא חיובי, מומלץ להמשיך לקחתם עד שבוע 9 בערך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון סמוך ללידה קודמתאורה18/01/2012
מקווה שהשאלה אינה טיפשית..
ילדתי לפני כ 3 שבועות ושמעתי שעכשיו זה הזמן שהאישה נקלטת הכי מהר
1. האם אכן עכשיו הסיכוי שלי להיקלט הוא יותר טוב ? ( אתמול הסתיים הדימום פחות או יותר)
2. האם ישנו מכשיר בייתי בעזרתו ניתן לבדוק מתי יש ביוץ (מלבד מעוניינת בפיתרון שונה מערכות הביוץ הנמכרות בסופר פארמים וממעקבי זקיקים)
( יש לנו 2 ילדים, לכל ילד המתנו כ שנתיים-שלוש שנים ולכן פניתי לפורום זה, נא אל תפנו אותי לפורום אחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לאחר לידה
אורה20/01/2012מקפיצה, לא נענתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון סמוך ללידה קודמת - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/01/2012לאורה שלומות,
עם כל הכבוד לרצונך להרות שוב במהירות האפשרית, 3 שבועות אחר הלידה הינו מועד מוקדם מדי ואפילו מסוכן מדי להרות שוב ומיד. אני ממליץ בחום להמתין לפחות 3-4 חודשים לאחר הלידה. פרט לערכה ביתית אין אמצעי אחר שבאופן עצמוני את יכולה לעקוב אחרי הביוץ.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורה22/01/2012תודה על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהדיני18/01/2012
שלום,
אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית ויש לי כמה שאלות:
אמרו שהבדיקה היא עד 9 ימים מתחילת המחזור. המחזור שלי הוא לא מאוד סדיר, בערך 25-30 יום. .האם זה משנה אם זה ביום התשיעי/שמיני או החמישי/שישי?
האם אפשר לבצע את הבדיקה כשהמחזור עוד לא נגמר ויש דימום חזק?
כשאומרים תחילת המחזור, הכוונה היא כשמתחילות ההכתמות או רק כשמתחיל הדימום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי19/01/2012שלום ליה,
היסטרוסקופיה מבוצעת לרוב לפני מועד הביוץ המשוער, לכן, גם ביום 8-9 וגם ביום 6-7 עדיין מדובר על תקופה שהיא לפני הביוץ, גם בווסת של כל 25 יום, כך שזה לא ממש משנה. לגבי ווסת, לא מבצעים היסטרוסקופיה בווסת. לגבי חישוב מועד הווסת, בדרך כלל מחשבים מיום הדימום המשמועתי. בכל מקרה, גם אם את לוקחת בחשבון יומיים שלושה לפני כן, לא יהיה שום שינוי משמעותי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליה23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
איריס20/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ללא ביציות שאיבה שלישיתפרופ` דוד בידר18/01/2012
שלום, בת 36 אחרי 4 שאיבות (IVF) ללא הפריות. בראשונה - נשאבה ביצית אחת מ 6 זקיקים, בשאיבה שניה נשאבו 2 ביציות מ 6 זקיקים, בשאיבה שלישית לא היו ביציות ב 13 זקיקים, שאיבה רביעית (הבוקר)- מחזור טבעי ללא הורמונים לא נשאבה ביצית מזקיק בודד. כל הבדיקות תקינות: פרופיל הורמנלי, צילום רחם וקריוטיפ. אוביטרל תמיד קיבלתי בכמות של בין 2 ל4 זריקות כ 36-37 שעות לפני השאיבה.
שאלתי, מה הסיבה לכך שיש לי זקיקים ללא ביציות? האם זה עקרות? האם לפנות לתרומת ביציות? האם יש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות? האם יש דרכי טיפול אחרות? הרופאים שלי לא נותנים לי מידע, רק אומרים שצריך להמשיך לנסות והם בעד מחזור טבעי. אני רוצה שמישהו יגיד לי באמת מה הבעיה, בבקשה, אני מתחננת לעזרה. אני כבר משתגעת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול19/01/2012אפשר לנסות ביוץ על אגוניסט במקום אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אבל...
שירי19/01/2012שלום דר' ותודה על תשובתך.
סליחה, אבל לא כל כך הבנתי, האם במקום אוביטרל לקחת אגוניסט (כ 36 שעות לפני השאיבה)?
או שכוונתך שהפרוטוקול צריך להכיל תרופות אגוניסטים? כי בשלושת הניסיונות הראשונים קיבלתי דקפפטיל/סינרל (בנפרד) בתוספת פיוריגון/גונלF/לבוריס. רק המחזור האחרון טבעי ללא הורמונים (פרט לאוביטרל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול, לא הבנתי...
איריס20/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אבל... - תגובה
פרופ' שחר קול20/01/2012גירוי השחלות מתבצע עם אנטגוניסט למניעת ביוץ מוקדם.
הביוץ עצמו מושג עם אגוניסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שחר קול !!!!
איריס17/02/2012דר' שחר קול היקר, בהמלצתך פניתי לרופא שלי ובקשתי לא להשתמש באוביטרול הפעם, הוא הסכים ושינה לי את הפרוטוקול לגונל, צטרוטאיד ו36 שעות לפני שאיבה 2 זריקות של דקפפטיל. הלא יאומן קרה!!! אחרי 5 שאיבות (של זקיקים יפים) ללא שאיבה אף לא אחת של ביציות. בזכותך נשאבו לי אתמול בפעם הראשונה 6 ביציות!!! הרופאים הגדירו אותי תעלומה, מקרה יוצא דופן, חריגה ... אני לא מאינה שהכל בגלל האוביטרל ורק אתה הבאת את הרעיון הזה. היום הודיעו לי שיש 6 עוברים והחזרה ביום ראשון. אני יודעת שהדרך עוד ארוכה... אבל בזכותך, בפעם הראשונה זכיתי בביציות!!! תודה רבה לך! תודה תודה תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שחר קול !!!! - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2012לא תעלומה. לא ממש חריג.
תמיד צריך לזכור את הפיזיולוגיה של תהליך הביוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2012את צריכה לפנות לתרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובה דחופה.תודה.חנה18/01/2012
אמורה להתחיל טיפול בכדורי איקקלומין.מטופלת בכדורים פסיכיאטריים קבועים בבוקר ובערב.אני צריכה לשתות 3 כדורי איקקלומין ביום.מפחדת לערבב עם הכדורים הקבועים.
אפשר לשתות 3 כדורים ביחד בצוהריים?זה משנה לטיפול אם מחלקים למשך היום או אם שותים הכול ביחד?אשמח לתשובה.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה דחופה.תודה. - תגובה
פרופ' שחר קול19/01/2012לא עקרוני.
אפשר לקחת 3 כדורי איקקלומין ביחד בצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)