מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה להריוןרנית24/01/2012
שלום לרופאים,
רציתי לשאול, כמה זמן מרגע שעושים ניתוח להגדלת חזה מותר להכנס להריון?
שאלה שניה- יודעת כי ויטמין A אינו רצוי סביב כניסה להריון, האם מינונים נמוכים של 600 מיקרוגרם ליום מותרת? (מדובר על תערובת של ויטמינים ומינרלים בכמוסה אחת.)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A והריון
צוות סופהרב24/01/2012נטילת ויטמין A במינון גבוה מדי לפני הריון ו/או במהלך ההריון יכולה לפגוע בעובר.
חשוב לציין כי מדובר בצורת הרטינול של ויטמין A . אין הדבר נכון לגבי בטא קרוטן שהוא פרו ויטמין A.
מומלץ לצרוך מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות המכיל בטא קרוטן ו/או מינון נמוך של ויטמין A המותאם ובטוח לנטילה ע"י נשים המתכננות הריון או הרות.
600 מק"ג של ויטמין A הם 2000 יחב"ל (IU).
לשם השוואה מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות - פרג'נטלי- מכיל 1500 יחב"ל של ויטמין A בטבלית ויש ליטול רק כדור 1 ביום.
כהכנה להריון מומלץ לצרוך מולטי ויטמין שמותאם לנשים הרות ומניקות או מולטי ויטמין שמכיל בטא קרוטן בלבד או מינון נמוך (1500 יחב"ל ופחות) של ויטמין A.
בברכה,
עדי ישראל - צוות סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובת הרופאים
רנית26/01/2012ותודה לסולגאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/01/2012להללויה שלומות,
לדעתי רצוי להמתין כ-3 חודשים מניתוח הגדלת החזה ועד לכניסה להריון אך כמו כן עלייך להתייעץ גם עם הרופא הפלסטיקאי שניתח אותך. אין מניעה לקחת ויטמין A במינונים שציינת מסביב ובזמן הריון צעיר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה או הפריה ????????????מבולבלת23/01/2012
שלום
אני עברתי צינתור חצוצרות.אמרו שצריך לעשות IVF עשיתי 2 טיפולים במשך שנה .הריון ראשון בטיפול ראשון נקלט ואחרי 4 שבועות נעצר ההתפתחות עובר והייתה הפלה טביעית .אחר כך היו עוד 2 החזרות של מוקפאים ללא הצלחה.אחר כך היה טיפול שני עם פרוטוקול ארוך שממנו הייתה החזרה 1 רגילה ו החזרה של מוקפאים עם 3 עוברים גם ללא הצלחה .לפני החזרה אחרונה עשו לי היסטרוסקופיה והודגמו חצוצרות,למרות הבדיקה החזרה לא הצליחה.רופא מטפל שלי ממליץ לשעות טיפול ארוך ולעשות פיפל.אני לא יודעת מה לעשות תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה בבקשה!!!!!
מבולבלת !!!!!26/01/2012שלום
אני עברתי צינתור חצוצרות.אמרו שצריך לעשות IVF עשיתי 2 טיפולים במשך שנה .הריון ראשון בטיפול ראשון נקלט ואחרי 4 שבועות נעצר ההתפתחות עובר והייתה הפלה טביעית .אחר כך היו עוד 2 החזרות של מוקפאים ללא הצלחה.אחר כך היה טיפול שני עם פרוטוקול ארוך שממנו הייתה החזרה 1 רגילה ו החזרה של מוקפאים עם 3 עוברים גם ללא הצלחה .לפני החזרה אחרונה עשו לי היסטרוסקופיה והודגמו חצוצרות,למרות הבדיקה החזרה לא הצליחה.רופא מטפל שלי ממליץ לשעות טיפול ארוך ולעשות פיפל.אני לא יודעת מה לעשות תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתה או הפריה ???????????? - תגובה
פרופ' דב פלדברג28/01/2012למבולבלת שלומות,
לאור הנתונים שמסרת אני בדעה אחת עם הרופא שלך. מומלץ לבצע פרוטוקול ארוך עם ביצוע פיפל במועד המתאים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרת עובריםאתי23/01/2012
שלום רב: אתמול הוחזרו לי 2 עוברים טריים לרחם אני עם תמיכה מאז ההחזרה
היום בצהריים התחילו לי כאבים נוראים ברחם מין התכווצויות חזקות שבקושי יכולתי לעמוד על הרגליים חום גוף 37.2 שאלתי היא: מה זה אומר הכאבים האלו ? האם זה אומר שניכשל הטיפול יכול להיות שהעוברים לא ניקלטו? או שזה כאבים של השתרשרות של העוברים? אודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי כי אני מאוד לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול24/01/2012הכאבים אינם משקפים כישלון הטיפול.
השתרשות אינה גורמת לכאבים.
כאבים כה עזים מחייבים בדיקת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק ריקסהר23/01/2012
מה המשמעות של שק ריק?
שק שהיה בו בהתחלה חלבון והיה נראה יפה ומבטיח
ואחרי שבוע הוא ריק? מה ההסבר לדבר כזה?
האם זה יכול להצביע על משהו פטולוגי בעובר
או שזה לא אומר כלום לגבי הסיכוי של עובר אחר בעתיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק ריק - תגובה
פרופ' שחר קול23/01/2012שק ריק הוא לרוב תוצאה של הריון שאינו תקין מבחינת ההרכב הכרומוזומלי.
אין קשר להריון עתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמבולבלת23/01/2012
יום מחזור 21, לאחר איקקלומין.
יום מחזור 18, ה19 לינואר
רירית: 9.7
שחלה ימנית: 12
שחלה שמאלית: 16, 12
E2 - 464
P - 1.8
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
יום ראשון 22 לינואר
רירית - 9
ללא נוזל בדוגלס
שחלה שמאלית - 13, 11
שחלה ימנית - 13, 13, 12
e2 - 335
p - 3.1
ביום חמישי היה זקיק 16 לאן נעלם? יכול להיות שהיה ביוץ?
בשבת כאבי בטן תחתונה צד שמאל.
מבחינת יחסים היינו יחד ביום חמישי שישי ושבת.
הביוץ קרוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/01/2012היה ביוץ על זקיקים קטנים שזה סיבוך של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש סיכוי להריון??
ברנדה24/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרלירז23/01/2012
פרופ' בידר שלום
אמורה להיות יומיים לפני ביוץ האם ניתן לעשות צילומי שיניים לאחר מגע כאשר הביוץ אמור להיות בעוד יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר23/01/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם-HCG-B Qualitative Bאנה22/01/2012
שלום,
מחזור אחרון 22.12.11,טיפול באיקקלומין מיום חמישי וביום ה-12 למחזור זריקתOVITRELLE 250 .
מחזור לא סדיר בין 24-36 יום.
עשיתי היום בדיקת דם קיבלתי תוצאה:
תוצאת בדיקת דם-HCG-B Qualitative B
1000 IU/L-גדול מ
האם אני בהריון?איזה שבוע?האם הריון תקין?
צריכה תשובה דחוף טסה מחר לחו"ל ל-10 ימים.
תודה,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם-HCG-B Qualitative B - תגובה
פרופ' שחר קול23/01/2012מתחיל הריון.
שבוע 4 וחצי.
תקינות אפשר להעריך בבדיקת א.ס.בעוד כשבועיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוציסט והקפאת עובריםדנה בר22/01/2012
היי
אני בשבוע שעבר עברתי שאיבה של 13 ביציות מתוכן הופרו 7 עוברים יפים כאשר 2 הוחזרו.
שאר העוברים הושארו לגידול בחוץ במטרה להפוך לבלוציסטים. היום נאמר לי שהם לא התפתחו לבלציסט וכי לא הקפיאו אף עובר.
שאלתי היא האים לא היה ניתן להקפיא את 5 העוברים שנותרו? 5 עוברים היו מדרגה 2, 3 . למה הרופאה רצתה שכולם יהפכו לבלוציסט?לא ניתן להקפיא עוברים בדרגה 2, 3?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוציסט והקפאת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר23/01/2012בדרך כלל לא מקפיאים ביום 3 עוברים שלא נראים הכי טוב ואז מנסים לגדל ליום 5 ואם לא מתקדמים אזי הם לא טובים ולכן לא מקפיאים.
אני משער ש 2 הוחזרו היו הכי טובים והיתר נראו לא מתאימים להקפאה באותו רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי? לפרופ בידרגבי22/01/2012
שלום לכולם,
אני אחרי טיפול. הזרעה ב 12.1 (ב 10.1 זריקת אוביטרל) היו לי זקיק גדול בכל צד בנוסף לעוד אחד של 15.
היום עברו 12 יום מהאוביטרל ו- 10 ימים מההזרעה.. יש לי הרבה כאבים בתחתית הבטן ובאיזור השחלות..
היום עשיתי בדיקת דם יצא בטא 3 , E2=1260, ופרוגסטרון 11
1) האם מוקדם מדי לבדוק או שעדיין יש סיכוי שזה יהיה חיובי?
2) אני עם תמיכה של אסטרופם ואנדומטרין, זה ניפח אותי.. תוך שבועיים עליתי 5 קילו!!!!! זה מלחיץ אותי, האם זה טבעי?
סליחה על אורך השאלה.. אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי? לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר23/01/2012בדרך כלל צריך לבצע בדיקה 14 יום לאחר אוביטרל אך בכל אופן היה כבר צריך להיות ערך מעל ל10 כך שהסיכויים קטנים.
לגבי אסטרופם ואנדומטרין הם מיותרים בטיפולי הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
גבי23/01/2012על מה מעיד הערך של ה E2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2012ה E2 הוא הורמון האסטרוגן המופרש מתאי הזקיק המתפתח והוא עולה ברמתו בדם עם גדילת הזקיק וכשרמתו בדם יורדת זה אחרי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפסיון22/01/2012
שלום,
לפני חודשיים ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית ומצאו ל פוליפ בגודל 8 מ"מ ...
קבעו לי תור להיסטרוסקופיה ניתוחית לפני חודש , ואמרו לי לשתות שתי כדורים
( ששכחתי את שמם ) אחרי שאני מתעוררת ושאני צריכה להיות בצום ... אך לצערי הם עודדו את הוסת וקיבלתי ביום שאני צריכה לבצע את הניתוח...
דחו לי את הניתוח לחודש 2.
השאלה שלי היא : האם אני צריכה לעבור את הניתוח למרות שמצאו לי פוליפ קטן ( 8 מ"מ ) ייש לציין שאני עוברת טיפולי ICSI ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/01/2012לחנית שלומות,
ללא ספק גם פוליפ בגודל של 8 מ"מ יכול להפריע להשרשת עוברים אחרי ICSI. אנא עברי את הניתוח להסרת הפוליפ.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי סופרים את ימי המחזורורד22/01/2012
שלום רב, ברצוני לדעת אם ביום שישי היה לי כתם אדום קטן על התחתון והיום יום ראשון החל לי דימום, האם ימי המחזור נספרים מהיום(יום ראשון)או שסופרים את היום האחד למחזור מיום שישי. אודה לכם על תשובתכם בהקדם מאחר ואני מתחילה טיפול IVF .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיום הדימום הרציני הראשון
ברנדה22/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי סופרים את ימי המחזור - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/01/2012לורד שלומות,
ספירת ימי המחזור מתחילה מהיום הראשון של הדימום החזק והאקטיבי, דהיינו מיום ראשון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהסיגל22/01/2012
שלום,
חודש שעבר עברתי הזרעה 1 ואחרי 12 יום קיבלתי מחזור - הלכתי לרופא הוא עשה לי בדיקת אולטרסאונד ואמר לי שיש לי ציסטות שהגוף לא רגיל לקבל כזו כמות של הורמונים ובגלל זה זה יש לי ציסטות ולכן החודש אי אפשר לעשות טיפול שאני אגיע חודש הבא. השאלה שלי האם הציסטות יעברו לי במחזור הבא בעוד כחודש? והאם זה עובר לבד? כי אני מרגישה שפיספסתי חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/01/2012לסיגל שלומות,
הציסטות השחלתיות הינן תופעה ידועה ומקובלת כתוצאה מתרופות להשראת ביוץ, לפני טיפולי הפריה חוץ גופית או לפני השבחות והזרעות. הציסטות תמיד נעלמות לבד ללא צורך בהתערבות ניתוחית, בדר"כ תוך החודש הראשון של הפסקת תרופות וקבלת המחזור.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מהבדיקותסיון22/01/2012
אני מעל שנה וחצי בבדיקות .... לאחר שבעלי אובחן כאזוספרמיה ... האם זה לוקח כל כך הרבה זמן עד שמתחילים את הטיפול מעצמו????????? התייאשתי מהמתנה דששל כל תור ותוצאות הבדיקות.....
האם זה הגיוני שמעל שנה וחצי אנחנו רק בבדיקותתתתת.
יש לציין שאנחנולפני טיפול ICSI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת מהבדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2012לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאורד22/01/2012
שלום,
ביצעתי בטא 12 לאחר החזרת עוברים:
18/01 194
20/01 420
22/01 759
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2012לא כל כך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ברטולין בהריוןדנה22/01/2012
שלום ,
אני בהריון IVF - מחר שבוע 14 , לפניי יומיים בבדיקה של רופא מוקד נשים (בעקבות עניין אחר לחלוטין שהתברר כתקין) נאמר לי שיש לי ציסטה ברטולין בשפה הימנית בקוטר של 4 ס"מ (!), זה לא כואב ולא מפריע אבל זה שם . הרופא במוקד אמר שאם זה לא כואב אין מה לטפל בזה, השאלה : האם זה נכון ולא זקוקים לטיפול כלל? האם זה עובר לבד או שתמיד זה יהיה קיים שם ? וממה זה נובע? האם זה קשור להריון או איזו שהיא בעיה חלילה?
אודה מאוד על תשובותיכם, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ברטולין בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר22/01/2012לא צריך כלום רק מעקב.
זה נוצר עקב חסימה בחור הניקוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה ברטולין
אור07/01/2016שלום רב,
אני בהריון שבוע 33 ,לפני ההריון הופיעה לי ציסטת ברטולין(לפני 4 שנים גם היה לי והתפוצצה בעזרת אוגמנטין)עד לפני 4 ימים היא לא כאבה,לפני 4 ימים ראיתי שהיא ממש ענקית,אדומה וכואבת,עד כדי כך שאני לא יכולה לשבת ללכת לעמוד,רק שוכבת וזה גם עד שמוצאת תנוחה נכונה.
אני ביום הרביעי של לקיחת כדורי אוגמנטין,אין שום שינוי ואני ממש לא מצליחה לתפקד!מה הן האופציות הנוספות בהתחשב שאני בהריון מתקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה ברטולין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2016לגשת למיון שינקזו אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מנקזים את הציסטה?!מותר בהריון?
אור07/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מנקזים את הציסטה?!מותר בהריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2016כן.
תגשי למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)