מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפרי B-LYNCH ובעיה להיכנס להריוןאני16/08/2011
בת 39 , בעברי לידה שהסתבכה עקב כשלון השראת לידה . בוצע קיסרי בהרדמה אפידורלית+מלאה. לאחר הוצאת השיליה החל דימום רב ממקור רחמי על רקע אטוניה.
טופלתי במכווצים, בוצעה קשירה של עורקי הרחם והושמו תפרי B-LYNCH . לאור
המשך הדימום בוצעה קשירה של העורקים ההיפוגסטריים דו"צ, הושגה המוסטזה.
אני מנסה להרות מזה כ-3 שנים ללא הצלחה, עברנו ל- IVF וגם שם בינתיים אין הצלחה.
האם הסיבה נעוצה בניתוח שעברתי? אולי זה מקור כל הבעיות? האם ידוע על נשים שהצליחו להרות לאחר ניתוח שכזה והאם ישנה סכנה של קריעת הרחם במהלך ההריון?
בצילום רחם הכל תקין למעט חצוצרה ימנית חסומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרי B-LYNCH ובעיה להיכנס להריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לרוית שלומות,
אין קשר בין תפרי B-LYNCH, קשירת הכלים ההיפוגסטריים וקשיים להרות. מאחר וצילום הרחם הוא תקין אני מציע לפני IVF הבא לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקת חלל הרחם.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, פרופ' פלדנברג
אני17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקת הריוןקטי16/08/2011
שלום,
אני ביום ה-16 אחרי שתי זריקות אוביטרל. היום בבוקר ערכתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה היתה חיובית. האם ייתכן שזה בהשפעת האוביטרל או שמה יש הריון? :)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל ובדיקת הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לקטי שלומות,
כדי לוודא סופית שמדובר בהריון ולא בהשפעת האוביטרל יש לבצע בדיקת בטא כמותית בדם ובמידה והערכים חיוביים יש לחזור על הבדיקה כעבור יומיים כדי לוודא את הכפלות הערכים ותקינות ההריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהeve16/08/2011
1.האם לפי ערכי הבטא ניתן להבין מתי התרחש הביוץ?
אם היה מחזור ב 12.7 והבטא 457 ב 14.8 .האם יש לשאר שהיה ביוץ ב 26.7?
2.אם עשיתי בדיקת אולטראסאונד ב25.7 והרופא אמר לי שיש זקיק בשל
יכול להיות שגם באותו היום של הדיקה היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לאיב שלומות,
לפי הנתונים שמסרת אכן נראה שהביוץ התרחש ב-26/7.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם בבדיקה להריון ביום 14גילי16/08/2011
כאשר התוצאות הן כאלה ביום 12 מהביוץ?
בטא: קטנה מ- 5
אסטרדיול: 247
פרוגסטרון:3.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי16/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טעם בבדיקה להריון ביום 14 - תגובה
פרופ' שחר קול16/08/2011כנראה שלא, אלא אם כן לא יגיע המחזור בתוך כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי פרוטוקול קצר יום אחריגילי15/08/2011
שהורו לי להתחיל. האם פגעתי בתוצאות ה"סבב" הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי פרוטוקול קצר יום אחרי - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפריה צריכה עזרה!!גל15/08/2011
שלום
אני בת 30 עברתי הפרייה שנייה , לפני 8 ימים היום הזרקתי אוביטרול והחל לי דימום נראה קצת כמו מחזור ... מה זה אומר? האם לא נקלט הריון או שכדאי עדיין לחכות לבדיקת בטא שתתקיים ביום ראשון. אני ממש דואגת האם הדימום אמור להפסיק? אשמח לקבל תשובות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפריה צריכה עזרה!! - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לגל שלומות,
במידה והדימום הינו חזק יש להניח שמדובר על טיפול שכשל. במידה והדימום הוא חלש, מופיע לסירוגין ובעל אופי חום יש להניח שמדובר על דימום של השרשה ומומלץ לבצע את בדיקת הבטא במועד.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה. השאלה הנוספת שלי-יעל15/08/2011
מדוע אחרי החזרה יש לי תמיד חום נמוך?
האם זה בגלל תמיכת הפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה. השאלה הנוספת שלי- - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011ליעל שלומות,
החום הנמוך איננו נובע מהטיפול בפרוגסטרון כי הורמון זה מעלה את החום ולא מוריד אותו.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה הטעיתי בניסוח
יעל16/08/2011הכוונה שתמיד יש לי חום! נמוך אמנם (37.4-37.5)
אבל יותר מחום גוף רגיל.
אז מדוע זה קורה לי אחרי החזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףמיכל15/08/2011
תחילת שבוע 6 אחרי החזרת עוברים מוקפאים ,בני 3 ימים.
בטא של היום 20653 , אתמול נצפה שק הריון אחד.
איך ייתכן בטא כזו גבוהה בשבוע 6 ושק הריון אחד?
האם ההריון תקין?
קראתי משהו מסוג הריון מולרי? מה זה?
אשמח למענה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל מענה
מיכל16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה על הרחםגילי15/08/2011
שלא ניתנת להסרה בגלל מקומה בגודל 3 ס"מ לערך. האם יש סיכוי שתמנע יכולת השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה על הרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הצטוטרייד מדכא את בלוטת יותרתגילי15/08/2011
המח כך שקצב חילוף החומרים יורד? או שהוא רק סותר את ה-LH וע"י כך מונע ביוץ?
האם דקפפטיל דומה בהשפעתו לצטוטרייד על יותרת המח או שהוא יותר אגרסיבי מבחינת הדיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי16/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה
גילי17/08/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הצטוטרייד מדכא את בלוטת יותרת - תגובה
פרופ' שחר קול18/08/2011ציטרוטייד פועל על בסיס עיכוב תחרותי של GNRH ברמת ההיפופיזה.
אינו משפיע על "חילוף החומרים".
דקפפטיל פועל במנגנון אחר לגמרי: גירוי הרצפטור בתחילה, ובהמשך הידלדלותו. לא מדובר על יותר "חזק" או "אגרסיבי" , אלא אחר, שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור - דחוף !בת 1815/08/2011
שלום, אני נערה בת 18. לפני כמה חודשים התחלתי להיות פעילה מינית, לעיתים עם קונדום ולעיתים בלעדיו, אך גם בפעמים שהיחסים נעשו בלי הקונדום הוא גמר בחוץ ומעולם לא בפנים.
אני יודעת שזה לא פוסל את האפשרות שאני אכנס להריון אך היני מתוסכלת.
אני רושמת את המחזור של כבר ב9/2009 ומעולם אך מעולם לא איחר לי המחזור, בדרך כלל הוא מקדים או פעם בכמה חודשים מגיע באותו תאריך.
הייתי אמורה לקבל מחזור ב12 לחודש או אפילו לפני (כי חודש שעבר קיבלתי ב12) והיום כבר ה15 ולא קיבלתי, דאגתי ועשיתי בדיקה הריון והיא יצאה שלילית.
יש אפשרות שאני בהריון למרות שהבדיקה יצאה שלילית ?
ואם לא אז מה יכולה להיות הסיבה לאיחור הקיצוני הזה ?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובה!
בת 1816/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא נמצאת בפורום הנכון
מירב16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא עזרה בבקשהנונה15/08/2011
הי
בתאריך8.8.11 בטא1590
ב11.8.11 בטא 3331
ב15.8.11 בטא 7186.1
האם הבטא מ11.8 עד15.8 תקינה ?האם זה בסדר?נכון שאם הבטא עולה ההריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/08/2011לנונה שלומות,
על פניו נראה שהבטא תקין וההריון מתפתח כשורה. בערכים אלו של בטא מומלץ לבצע אולטרסאונד וגינלי להגדרת שק וקוטב עוברי בחלל הרחם. מעתה המעקב צריך להיות סונוגרפי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בדיקת בטא להריון עשרה ימיםשיר15/08/2011
עשיתי בדיקת בטא להריון עשרה ימים לאחר תאריך הביוץ התשובה שקיבלתי זה "פחות מ3". האם יתכן שעשיתי את הבדיקה מוקדם מידי? מה זה פחות מ3? זה אומר שזה יותר מ2? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי בדיקת בטא להריון עשרה ימים - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/08/2011לשיר שלומות,
תוצאת הבטא פחות מ-3 מבטאת תוצאה שלילית. יחד עם זאת, 10 ימים לאחר הביוץ הינו מועד מוקדם מדי לקביעת הריון ורצוי לחזור על רמת הבטא בעוד 4 ימים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהתקוה15/08/2011
שלום רב,
אני 9 ימים לאחר החזרת עוברים 2 עוברים טריים קבלתי כתמיכה קורינון פעם ביום בבוקר ו-2 פרוגינובה.
רציתי לשאול האם זה הגיוני שעם התמיכה אני אקבל מחזור 9 ימים לאחר ההחזרה (24 יום מהמחזור האחרון)?
בהחזרות הקודמות קבלתי 3 אנדומטרין ו-3 אסטרופם והמחזור היה מגיע יום/יומיים לאחר הפסקת התמיכה.
האם תמיכת קורינון בהשוואה לתמיכה שקיבלתי בהחזרות הקודמות נמוכה יותר?
האם בעקבות הדימום החזק עליי להפסיק את התמיכה בדיקת דם בעוד 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/08/2011לתקוה שלומות,
כל פרוטוקול של תמיכה מעורר תגובה אחרת של הגוף למועד קבלת המחזור. במידה וההריון איננו מתבסס מאוד ייתכן שזה מה שקרה אצלך החודש.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררעות15/08/2011
פרופ' בידר שלוםפ רב
עקב הפלות חוזרות נעשה בירור מקיף צילום רחם ובדיקות הורמונליות תקינות זרע תקין מחכה לתוצאת בדיקת קריוטיפ . יש בעייה של קריות יתר הבנתי כי צריך קלקסן
בכל 3 ההריונות בזמן הביוץ וגם בלי שום קשר להריון מאז ההריונות יש לי כאבי רגליים עזים שבהריונות היו ממש חזקים גם עכשיו שאני לא בהריון זה קורה שוב זה אומר שזה עלול להופיע שוב בהריונות
מה יכול להיות הסיבות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2011כאבי הרגליים זה לא משהוא שכיח כפי שאת מתארת אך היות וכל אישה מגיבה שונה למצבים הורמונליים וביחוד בהריון כשרמת האסטרוגן עולה מאוד יכולים להופיע תופעות כאלה והטיפול בדרך כלל נגד כאבים ואם הזמן התופעה תעבור ואין לה כל כך משמעות מעבר לזה.
היות והדבר לא שכים כדאי גם להיבדק בזמן הכאבים ולהבין היכן הם ממוקמים ואז אפשר להציע כל מיני אלטרנטיבות לטיפול במצב.
אין למצב זה שום השפעה על ההריון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)