מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר טיפול שלא הצליחממי09/08/2011
התחלתי טיפול בגונל 450 מ"ג במשך שבוע ביום השני של המחזור.לדברי הרופאים הטיפול לא הגיב טוב וכנראה היתה רק ביצית אחת ולכן החליטו שאפסיק את הטיפול.ברצוני לדעת אם אני אמורה לקבל דימום או שזה לא מחייב?אשמח לתשובה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול שלא הצליח - תגובה
ד''ר דוד ישי10/08/2011שלום
סביר להניח שגם אם היה רק זקיק אחד, יהיה דימום ויסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתתתתתתליטל09/08/2011
הסיפור שלי כזה:אני בת 27 אצלי הכול תקין ילדה מנשואיים קודמיים אצל בעלי בעיית זרע
הפרייה ראשונה 2 העוברים תקלטו לי חודש ימים דימום ירידת מים ולצערי 2 העוברים נשלפו החוצה בשבוע 15
הפרייה שניה עוברים יפיםם ותשובה שלילית
הפרייה שלישית עוברים יפים ותשובה שלילית
הרופאה שלך אותי לעשות היסטרוסקופיה והכול תקין
מה אני יעשה מה יכול להיות הבעיה ??????????????
מה אחוזי ההצלחה שלי להפרייה 4 אני ממש מיואשת ??
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשתתתתתת - תגובה
נסי עוד מחזור או שניים. אם לא תהרי , תשלימי את הבירור עם בירור תרומבופיליה ( קרישיות הדם ) וקריוטיפ ( בדיקה כרומוזומלית ) של שניכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל10/08/2011מזת אומרת תרומבופיליה?
הרופא שלי עשה לי בדיקת דם לקרישות יתר ויצא שיש לי קרישות יתר ושאני היה בהריון אני יצטרך להזריק קלקסן
אז מזה תרומבופיליה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד ישי13/08/2011שלום
אם כך, עשית בדיקת תרומבופיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר..ליהיא(חסוי)09/08/2011
אני(25) ובעלי(25) עברנו פעמיים טיפולי הזרעות לאחר מכן החלטנו להפסיק לתקופה מסוימת אני לא בטיפולים מזה כחודש .. בזמן הטיפולים קיבלתי ווסת באופן סדיר.
בדרך כלל לא מקבלת כל חודש בל לאחר בדיקות מקיפות אצלי הכול תקין אצל בעלי כמה אחוזים מהזרע הם תאים מתים והשאר חיים..
שאלתי היא ברגע שהפסקתי את הטיפול קיבלתי ווסת רגיל כחודש לאחר מכן ואפילו יותר עדיין לא קיבלתי...לחכות עד שאני אקבל או לגשת לרופא ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר.. - תגובה
חכי עוד כמה ימים. אם לא יופיע וסת עשי בדיקת הריון. אם היא תהיה שלילית, פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותחסויה09/08/2011
שלום רב...
לפני כחודש וחצי ילדתי את בני לאחר טיפולי IVF בניתוח קיסרי. לא נשארו לי עוברים מוקפאים ואני רוצה לחזור לטיפולים שוב השאלה היא מתי אני יכולה הכי מהר לחזור לטיפולים בהתחשב בניתוח קיסרי לפני כחודש וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
רצוי לא להגיע ללידה לפני שחולפת שנה וחצי מהניתוח. תעשי חשבון בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מפיקים הרבה זקיקים בחוץ גופיתגילי09/08/2011
אם בסופו של תהליך מחזירים בין 2 ל 0 (שניים לאפס) עוברים שיכלו להפיק אותם עם
הרבה פחות הורמונים?
זאת אומרת , מעניין אותי להבין - למה בהפרייה חוץ גופית גורמים ליצירת הרבה ביציות
כשמחזירים הרבה פחות (מה גם שסיכויי עוברים מוקפאים הרבה פחות טובים מטריים).
אשמח לדעת. (במיוחד הדבר תמוה בנשים צעירות שביציותיהן צעירות גם כן ולעיתים
מפיקות 20 ויותר ביציות במחזור).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מפיקים הרבה זקיקים בחוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול09/08/2011המטרה היא להשיג סביב 10 ביציות.
כמות זו משפרת מאוד הסיכוי להשגת הריון, ומקטינה מאוד הסיכון לסיבוכים.
יש לזכור כי אחוז ההפריה הממוצע הוא סביב 60%, וכי חלק מהעוברים הנוצרים הם באיכות לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פי ההגיון הפשוט- ד"ר קול
גילי09/08/2011לא עדיף לתת מינונים כמו בהזרעות או אולי טיפה יותר ואז להפיק מראש בין 2 ל- 3 זקיקים איכותיים בלי כמויות ההורמונים האדירות שפוגעות אולי גם באיכות הביציות בגלל הכמויות האדירות וקצב הגדילה המהיר מאשר בדרך הטבע?
אשמח לתגובתך.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול- אשמח לתגובתך...
גילי10/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל סיכוךאורית09/08/2011
שלום דוקטור
אני בת 35 ללא ילדים ובתקופת הפוריות - 13 יום מתחילת המחזור קימתי יחסים ובן זוגי השתמש בחומר סיכה של חב' דורקס עם אלוורה לא על בסיס של מים, ונראה לי שחומר זה יכול לפגוע בתנועתיות של הזרע, הוא גמר בפנים ולאחר מכן הרמתי רגלים 20דק',
למחרת בבוקר (בערך שש שעות מהפעם הקודמת) שכבנו שוב ללא הג'ל, והרמתי רגלים, (14 יום מתחילת המחזור)יום לפני הביוץ ,השאלה היא האם הזרע מרוכז אחרי שמקימים יחסים בפעם השניה? שש שעות אחרי , ( הבחור בן 33) ,
והאם ג'לים של סיכוך פוגמים בתנועתיות הזרע?
וכמה ימים מומלץ לשכב אחרי הביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורית עד שיענו לך
מיכל09/08/2011יש ג'ל סיכוך אחד שהוא ידידותי לזרע, בזמנו הרופאים כתבו פה שהוא לא מפריע קוראים לו ג'ל pre seed פרה סיד, אז אם את חייבת סיכוך הייתי ממליצה לך להשתמש בו, אם את לא צריכה סיכוך אז אולי עדיף בלי כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
אורית09/08/2011לי אישית אין בעיה,,, פעם ראשונה שהתמשתי בג'ל הזה... וכמובן שאחרונה...
אני רק מקווה שהוא לא הרס לי את הסיכויים להיקלט.....
תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ל סיכוך - תגובה
אין צורך לשכב סביב הביוץ. חשוב להשאר בשכיבה כ 15 דקות לאחר יחסי המין. טוב לקיים יחסי מין כמה פעמים סביב הביוץ כל פעם תורמת עוד תאי זרע שמשפרים את הסיכוי להצליח. עדיף לא להשתמש בחומר סיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס. אחרי בטא חיוביתא09/08/2011
1. כמה זמן אחרי בטא חיובית ניתן לעשות א.ס. לבדיקת שק הריון בתוך הרחם?
2. במקרה של הישנות הריונות מחוץ לרחם (פעמיים), מה השלב הכי מוקדם שניתן לבצע א.ס. לאחר בטא חיובית?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס. אחרי בטא חיובית - תגובה
פרופ' שחר קול09/08/20111. 3 שבועות לאחר השאיבה.
2. 3 שבועות לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAshir09/08/2011
שלום רב,
אני בת 35 לאחר הריון IVF. לאחרונה שמעתי על תוסף המזון DHEA כמצעיר את מערכת ההורמונים ומסייע בכניסה להריון בדרך טבעית. מקריאה בנושא אני מבינה כי הנושא שנוי במחלוקת. אודה לך אם תפרט את יתרונותיו וחסרונותיו של החומר, האם הוא יעיל? מהם הסיכונים וכו'.
בברכה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA - תגובה
פרופ' שחר קול09/08/2011DHEA הוא הורמון המופרש מבלוטת יותרת הכליה.
בשימוש נפוץ ע"י גברים המנפחים שרירים בחדר כושר.
באופן מקרי נמצא שאולי הוא מגביר התגובה השחלתית לגירוי שחלות במטופלות עם תגובה שחלתית ירודה.
הוא אינו "מצעיר" את "מערכת ההורמונים", ואינו מסייע בהשגת הריון טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםסיגל09/08/2011
אני שוב (פעם שלישית) בתחילת הטיפול להחזרת עוברים מוקפאים. מקבלת אסטרופאם 3 פעמים ביום.
מספר שאלות שמטרידות אותי:
1) האם נטילת כדורי אסטרופאם מונעים לחלוטין לגרימת ביוץ?
2) האם באותו יום ההחזרה , לקראת הפשרת העוברים, ניתן לבדוק באולטראסאונד את עובי הרירית וגם בדיקת דם, כדי לעמת שזהו היום האופטימלי להחזרת העוברים?
אודה לתשובתך, סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול09/08/20111. לא, המניעה היא סביב 90%
2. אפשר, אך מיותר אם מכינים נכון ובודקים בזמן המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לרופא
סיגל09/08/2011ומהו עובי הרירית האופטימלי לפני החזרת עוברים?
אודה לתשובתך, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתרשרות עוברים מוקפאים
יסמין17/04/2012ערב טוב,ד'ר שחר קול
היום עברתי החזרה של עוברים מוקפאים:
1 עובר של 4 תאים
2 עובר של 5 תאים
האם זה עוברים ''יפים'' שאמורים להיקלט
וכמה זמן לוקח לעוברים להיקלט ברחם שלי,באותו יום או אחרי כמה ימים
אודה לך עם תענה לשאלתי
תודה מראש יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאינוש08/08/2011
היי
אני אמורה לעבור הזרעה בעוד שבועיים בערך...
האם עד אז יש מניעה לקיים יחסי מין?
ובנוסף, האם עם קריון (לתמיכה) יש מניעה להיכנס לבריכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי08/08/2011שלום
ההמלצה היא שהגבר ימנע 3 ימים לפני ההזרעה.
אין מניעה להכנס לבריכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בירדשירן08/08/2011
שלום רב, לאחר סבב שני של IVF הוחזרו 2 עוברים מוקפאים , ועברתי הפלה טבעית בשבוע 6 בתאריך 4.7 .
ברצוני לדעת האם אני צריכה לעשות הפסקה בין טיפול לטיפול, האם אני צריכה לחכות כמה חודשים ?? האם יש צורך בבירור קרישיות יתר בשלב זה ?? זה הפלה טבעית מס' 2 ,0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בירד - תגובה
פרופ` דוד בידר08/08/2011אם זה הפלה חוזרת כדאי לבדוק קרישיות.
רצוי מאוד לעשות הפסקות בין טיפול לטיפול כשמדובר בשאיבה ולא כשמחזירים מוקפאים.
בין שאיבה לשאיבה צריכה להיות מנוחה של חודש עקב הגירויי השחלתי.
אחרי הפלה טבעית לא צריך לחכות ואפשר להתחיל כשההורמונים מתאפסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעההדס08/08/2011
היי,
בת 34.5 אחרי הזרעה ראשונה על בסיס טבעי (רק זריקת אוביטרל ) ועכשיו אחרי אנדומטרין פעם ביום.
(אי פוריות בלתי מוסברת)
5 ימים אחרי ההזרעה יש לי כאבי מחזור של יומיים בערך ואז נפסקו,
* אגב בדר"כ כמה ימים- שבוע וחצי אחרי ביוץ יש לי כאבי מחזור...
1.האם זה אומר שההזרעה נכשלה?
2. האם אנדומטרין יכול לגרום סכנות לעובר ולעתיד בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
אין קשר בין התחושות שאת מתארת לסיכויי ההצלחה.
האנדומטרין לא רק שאינו מזיק להריון. הוא תומך בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה דמית וטיפולי הפריהנטע08/08/2011
אני בת 30 עשיתי סבב ראשון ונכנסתי להריון אך העובר לא התפתח וביצעתי הפלה.
כרגע אני בסבב שני עם עוברים מוקפאים ויש לי ציסטה אמדרמיטיוזיס ואני מנסה בהמלצת הרופאים בדרך הטבעית כלומר לחכות לעיבוי רירית הרחם לאחר מס בדיקות הרופאים המליצו לי לקחת פרוגינובה לזירוז עיבוי הרירית .
אני דואגת שכאשר אתחיל בטיפול הציסטה תגדל (כמו שקרה בפעם הראשונה) מההרומונים שאקבל האם ישנה דרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה דמית וטיפולי הפריה - תגובה
אם הרירית לא מגיעה למצב אופטימלי ללא עזרה, אני חושב שאין מנוס מתמיכה של אסטרוגן. כמה ימים של אסטרוגן אינם משמעותיים מבחינת האנדומטריוזיס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה הפריה חוץ גופית קיבלתי מרשםגילי08/08/2011
ו ל א מ ס ו ג ל ת להזריק את כמויות ההורמונים הללו על אחת כמה וכמה ששמעתי על
אחוזי ההצלחה הלא גבוהים והנזקים הנלווים לכך. מה עושים? לוותר על אמהות.?????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרות שהסברתי לרופא
גילי08/08/2011על כך... הוא פשוט התעלם והמשיך לרשום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחילה הפריה חוץ גופית קיבלתי מרשם - תגובה
כמובן שלכל תרופה יש תופעות לואי וסיבוכים ולכל טיפול יש יתונות וחסרונות. אבל הרושם שלי שהחשש שלך מוגזם מאוד. אני מציע שתקבעי פגישה עם הרופא שלך, תעלי את כל השאלות והחששות שלך. אח"כ תחליטי האם כדי שתהיי אמא שווה לקחת את הסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרונה היקרה
מאיה08/08/2011אני יודעת כמה זה מתסכל שהדרך לאימהות באה בצורה כזו, אבל אל לך להתייאש. אם את מרגישה שהרופא שלך אינו רגיש מספיק אני ממליצה לך להחליף רופא או לחילופין להצטרף לקבוצת תמיכה כלשהי (יש בקופות החולים). בכל מקרה, כמי שנמצאת באותו שלב כמוך איני סבורה שזו עילה לויתור על האימהות. הרבה נשים הפכו לאימהות בדרך זו ואין מאושרות מהן... נכון שיש תופעות לוואי לא נעימות לתרופות ונכון שהמצב הרגשי מושפע מאוד מכל התהליך אבל תחשבי על זה כשלב חולף בדרך להגשמת חלום... בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי חיסון אדמתמאיה08/08/2011
אין לי פנקס חיסונים (אבד) ואיני יודעת אם עברתי חיסון לאדמת. הרופאה שלי שלחה אותי לעשות חיסון לפני ההפריה הראשונה. אני אמורה להתחיל זריקות בעוד כשבוע. האם לעשות את החיסון כעת (מחר)? האם זה מצריך דחיה של הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי חיסון אדמת - תגובה
פרופ` דוד בידר08/08/2011לא עשית בדיקת דם לאדמת?
כל אישה לפני הפריה צריכה , במסגרת הבדיקות , לבצע בדיקת אדמת ובדרך כלל , קרוב לודאי , שאת מחוסנת כך שלא ברור לי מדוע היפנו אותך לבצע חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
מאיה08/08/2011אני אבצע מחר בדיקת דם לאדמת כפי שהמלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)