מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקפפטילמאמי16/08/2011
אמורה לקבל דקפפטיל 3.75 מ"ג בעוד שבועיים.
קראתי דברים מפחידים מאד וגם עדויות על תופעות לוואי של הזריקה.
האם לבקש אלטרנטיבה?
האם יש אלטרנטיבה?
אני מאד חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל - תגובה
פרופ' שחר קול17/08/2011תרופה מאוד מקובלת עם נסיון של עשרות שנים. אין מקום לחשש.
אלטרנטיבה: ראי http://ivf.co.il/hprocess.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות וכאביםיעל16/08/2011
שלום רב.
אני 6 ימים לאחר החזרה של 3 עוברים.
מאתמול התחילו לי מעין התכווצויות קטנות בבטן תחתונה. לרוב זה מיחוש קל כמו לפני מחזור,אבל בא בגלים כל כשעתיים.
אתמול היו גם רגע או שניים שממש חלף בי כאב חד שגם לי לרגע להתקפל. וחלף לו.
היום ממשיך בגלים מדי פעם,אבל קליל.
האם יש פשר לכאבים הללו? האם עליי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יעל17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעניתי והכאב ממשיך
יעל18/08/2011היום כבר 8 ימים לאחר החזרה וכל הזמן גלים בבטן תחתונה כמו לפני מחזור
אנא ענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעניתי והכאב ממשיך - תגובה
פרופ' דב פלדברג20/08/2011ליעל שלומות,
תחושה של התכווצויות רחמיות לאחר החזרת עוברים, שלפעמים מזכירה את תחושת הקדם-מחזור, יכולה בהחלט לרמוז על תוצאה חיובית של הטיפול והתבססות של הריון. אנא בצעי את בדיקת הבטא בזמן בתקוה שתהיה חיובית.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים והתכווצויות
תמר21/08/2011גם אני אחרי ההחזרה שבוצעה לפני 8 ימים התחלתי לחוש בהתכווצויות שהתגברו לכדי כאבים שבאים בגלים, תאמת בהתחלה מאוד נלחצתי אבל לפי תגובת הרופא לפעמים זה סימן חיובי אשמח אם תצייני לי אם בסופו של דבר הוא צדק והעוברים נקלטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם הדחופהאני16/08/2011
שלום,
נמצאת בשבוע 6+4 לאחר החזרת מוקפא.
נוטלת אוטרוגסטן ואסטרופם.
היום בערב היה דימום טרי :-)
ללא כאבים וללא התכווצויות.
מה לעשות?
מה זה אומר לגבי תקינות ההיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
אני17/08/2011בוקר טוב,
היום ב"ה נצפה עובר 0.83 ס"מ עם דופק ושק המתאים בדיוק ל 6+5.
הדימום אתמול היה טרי וחד פעמי, האם עלי להמשיך לחשוש?
לפני 5 חודשים הפלה בשבוע 11 עם עובר שהתאים לשבוע 8 ללא דופק והתחיל בדימום ישן (חום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתכם הדחופה - תגובה
פרופ' שחר קול17/08/2011יש לפנות לבדיקה ע"י הרופא המטפל.
יש להמשיך בנטילת התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל אנדומטריןחסוי16/08/2011
שלום, היום עברתי הזרעה ואני אמורה לקחת נרות אנדומטרין. שכחתי לשאול מתי להתחיל לקחת. לפי מה שזכור לי מהזרעות קודמות: מחר קיום יחסים ומחרתיים להתחיל אנדומטרין. האם אני צודקת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל אנדומטרין - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי16/08/2011את יכולה להתחיל נרות אנדומטרין מחר לאחר קיום היחסים. ניתן גם להתחיל אנדומטרין יום לאחר מכן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא - דחוףףףףהדס16/08/2011
שלום ,
ביצעתי בדיקת בטא 13 יום לאחר החזרת עוברים הבטא הייתה 138 , היום 15 יום לאחר ההחזרה בטא 224 . האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקרים , תוכלו לענות לי בבקשה
הדס16/08/2011אני ממש בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - דחוףףףף - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011להדס שלומות,
כולי תקוה שעליית הבטא הינה תקינה. עלייך לחזור על בדיקה נוספת מחר כדי לראות את ההכפלות. במידה והערך של אתמול יוכפל מחר אפשר להניח שמדובר על הריון תקין.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה -יש לי עוד שאלה
הדס16/08/2011הבטא הראשונה הייתה ביום ראשון ואת השנייה ביצעתי היום .
כוונתך היא כי מחר אבדוק האם ערך הבטא מיום ראשון הכפיל את עצמו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ביום חמישי
רות16/08/2011את צריכה לבדוק הכפלות כל יומיים כדי לוודא שההכפלות תקינות. כלומר, אם ביצעת יום ראשון ושלישי - אז ביום חמישי גשי לבדיקת דם והתוצאה אמורה להיות הכפלת הערך של יום שלישי (לא של יום ראשון). שיהיה לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל 100מיטל16/08/2011
למה לוקחים את המדבקה ומתי לוקחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל 100 - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי16/08/2011שלום מיטל,
אוורל 100 הוא מדבקה עורית של אסטרוגן הניתנת בדרך כלל כטיפול הורמונלי תחליפי בגיל המעבר. בטיפולי הפרייה חוץ גופית, משתמשים בה לעיתים במחזורי העברת עוברים מופשרים על מנת להכין את רירית הרחם להעברת העוברים. בדרך כלל יש להחליף מדבקה כל 3 ימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד לשאיבה היוםאח16/08/2011
שלום, היום אחר הצהריים שאיבה ראשונה אולם על המזל שלי הבעל עם חום מאתמול בלילה... כמה זה יכול להשפיע על איכות הזרע? בינתיים לוקח אקמול להוריד את החום
בבקשה הרגיעו אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד לשאיבה היום - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי16/08/2011שלום אח,
גם אם יש השפעה על ייצור הזרע עקב תהליך זיהומי אצל הגבר, וזה לא תמיד קורה, ההשפעה אינה מיידית אלא תיראה רק לאחר כחודשיים וחצי, כאשר תבשיל קבוצת תאי זרע חדשים. אין מה לדאוג לגבי מתן זרע יום לאחר חום.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה והפשרהיעל16/08/2011
שלום רב
אני צריכה להעביר בלסטוציסט מוקפא מיחידה ציבורית לאסותא ראשל"צ שם אני מטופלת.
האם יש חשיבות למידע כיצד הוקפא הבלסטוציסט. שמעתי שיש שיטות שונות כולל אחת חדשה יותר נדמה לי משהו כמו הויטריפיקציה..
האם שיטת ההקפאה אמורה להשפיע על שיטת ההפשרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה והפשרה - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011ליעל שלומות,
בדו"ח ההקפאה של ביה"ח הציבורי יהיה מצויין ללא ספק באם מדובר על הקפאה בויטריפיקציה או בהקפאה איטית. ללא ספק האמבריולוגים של אסותא ראשל"צ יידעו את אופן ההפשרה והכנת הבלסטוציסט להחזרה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. העניין הוא שהבנתי
יעל16/08/2011שאם הוקפא בויטריפיקציה-
אזיי יש בעייה לנייד אותו,כי הוא חייב להיות כל הזמן בחנקן, ללא שנייה אחת של הפסקה.
כך שמיכל רגיל לא יעיל לעניין.
האם ידוע לך על דרך מיוחדת לנייד בלסטוציסט שהוקפא בויטריפיקציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות ברחם שבוע 7- דחוףג'וליה16/08/2011
בוקר טוב, אודה מקרב לב למי שיענה.
אחרי IVF שבוע 7, ביום א' האחרון נצפה דופק תקין ובכללי הכל תקין.
הבוקר חשתי התכווציות כואבות ברחם. האם זה דורש פניה דחופה למרפאה או שמא זהו מצב רגיל של התרחבות הרחם?
ללא דימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מקפיצה כי הכאבים ממשיכים.....
ג'וליה16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווציות ברחם שבוע 7- דחוף - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי16/08/2011שלום ג'וליה,
למרות שאין דימום, היייתי מציעה לפנות לרופא מטפל עקב ההתכווצויות הכואבות.
מצב זה מחייב התיחסות, למרות שיתכן כי מדובר בכאבים על רקע מתיחת הרצועות המייצבות את הרחם עקב גדילת הרחם.
מאחלת לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרי B-LYNCH ובעיה להיכנס להריוןאני16/08/2011
בת 39 , בעברי לידה שהסתבכה עקב כשלון השראת לידה . בוצע קיסרי בהרדמה אפידורלית+מלאה. לאחר הוצאת השיליה החל דימום רב ממקור רחמי על רקע אטוניה.
טופלתי במכווצים, בוצעה קשירה של עורקי הרחם והושמו תפרי B-LYNCH . לאור
המשך הדימום בוצעה קשירה של העורקים ההיפוגסטריים דו"צ, הושגה המוסטזה.
אני מנסה להרות מזה כ-3 שנים ללא הצלחה, עברנו ל- IVF וגם שם בינתיים אין הצלחה.
האם הסיבה נעוצה בניתוח שעברתי? אולי זה מקור כל הבעיות? האם ידוע על נשים שהצליחו להרות לאחר ניתוח שכזה והאם ישנה סכנה של קריעת הרחם במהלך ההריון?
בצילום רחם הכל תקין למעט חצוצרה ימנית חסומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרי B-LYNCH ובעיה להיכנס להריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לרוית שלומות,
אין קשר בין תפרי B-LYNCH, קשירת הכלים ההיפוגסטריים וקשיים להרות. מאחר וצילום הרחם הוא תקין אני מציע לפני IVF הבא לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקת חלל הרחם.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, פרופ' פלדנברג
אני17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקת הריוןקטי16/08/2011
שלום,
אני ביום ה-16 אחרי שתי זריקות אוביטרל. היום בבוקר ערכתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה היתה חיובית. האם ייתכן שזה בהשפעת האוביטרל או שמה יש הריון? :)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל ובדיקת הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לקטי שלומות,
כדי לוודא סופית שמדובר בהריון ולא בהשפעת האוביטרל יש לבצע בדיקת בטא כמותית בדם ובמידה והערכים חיוביים יש לחזור על הבדיקה כעבור יומיים כדי לוודא את הכפלות הערכים ותקינות ההריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהeve16/08/2011
1.האם לפי ערכי הבטא ניתן להבין מתי התרחש הביוץ?
אם היה מחזור ב 12.7 והבטא 457 ב 14.8 .האם יש לשאר שהיה ביוץ ב 26.7?
2.אם עשיתי בדיקת אולטראסאונד ב25.7 והרופא אמר לי שיש זקיק בשל
יכול להיות שגם באותו היום של הדיקה היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לאיב שלומות,
לפי הנתונים שמסרת אכן נראה שהביוץ התרחש ב-26/7.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם בבדיקה להריון ביום 14גילי16/08/2011
כאשר התוצאות הן כאלה ביום 12 מהביוץ?
בטא: קטנה מ- 5
אסטרדיול: 247
פרוגסטרון:3.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי16/08/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טעם בבדיקה להריון ביום 14 - תגובה
פרופ' שחר קול16/08/2011כנראה שלא, אלא אם כן לא יגיע המחזור בתוך כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי פרוטוקול קצר יום אחריגילי15/08/2011
שהורו לי להתחיל. האם פגעתי בתוצאות ה"סבב" הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי פרוטוקול קצר יום אחרי - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפריה צריכה עזרה!!גל15/08/2011
שלום
אני בת 30 עברתי הפרייה שנייה , לפני 8 ימים היום הזרקתי אוביטרול והחל לי דימום נראה קצת כמו מחזור ... מה זה אומר? האם לא נקלט הריון או שכדאי עדיין לחכות לבדיקת בטא שתתקיים ביום ראשון. אני ממש דואגת האם הדימום אמור להפסיק? אשמח לקבל תשובות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפריה צריכה עזרה!! - תגובה
פרופ' דב פלדברג16/08/2011לגל שלומות,
במידה והדימום הינו חזק יש להניח שמדובר על טיפול שכשל. במידה והדימום הוא חלש, מופיע לסירוגין ובעל אופי חום יש להניח שמדובר על דימום של השרשה ומומלץ לבצע את בדיקת הבטא במועד.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)