מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחוזי הצלחהשירי14/06/2011
מהם אחוזי ההצלחה:
IVF ראשון לפני שנתיים ניכנסתי להריון בפעם הראשונה,
החודש הIVF שני החזירו לי 2 עוברים ביום השלישי
1. 8 תאים דרגה 2
2. 6 תאים דרגה 2-3
בת 31, מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירי14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה
שירי14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי הצלחה - תגובה
ד''ר דוד ישי15/06/2011שלום
טובים. כ 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטארינת14/06/2011
תוצאות בדיקת בטא בשבוע 4 היו 3280 ולאחר 3 ימים 7098 בשבוע חמישי. עקב הפרשות חומות ביומיים האחרונים ביצעתי היום שוב בדיקת דם וזאת שוב לאחר יומיים מהבדיקה האחרונה (עדיין שבוע חמישי). ברצוני לדעת האם התוצאות של היום אמורות להיות שוב כפולות בערכיהן או רק עליה ממסויימת בערך הבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2011בשבוע 4 אין ערכים כאלה גבוהים ומדוע את חוזרת על בדיקות דם ולא מבצעת אולטרה-סאונד כדי לראות שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כמה ימים אחרי הביוץאור14/06/2011
שלום רב ,
אני בת 28 יש לי מחזורים סדירים של כ-30 יום . המחזור קצר -3 ימים וחלש יחסית .
אני כבר כמה חודשים עוקבת אחרי הביוץ בהתחלה רק עם ערכות ביוץ ובחודשיים האחרונים גם אם בדיקות דם . בדר"כ מזהים ביוץ ביום 21-22 לווסת .
החודש זיהו ביוץ ביום 22 לווסת והיום היום ה-28 לווסת כבר יש לי סימני מחזור .
מה עושים ? עד כמה זה חמור ? אני ממש כבר מיואשת .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אושרית14/06/2011
אני בת 27 מנסה להכנס להריון 9 חודשים ללא הצלחה.
לפני כן לקחתי גלולות במשך 5 שנים. בתחילה המחזור לא היה סדיר, ובארבעת החודשים האחרונים המחזור שלי סדיר כל 28 ימים . אני מקיימת יחסים סביב מועד הביוץ מהיום ה-14 לווסת. האם עלינו לפנות להבדק? או להמשיך לנסות?
שאלה נוספת:
ביום ה-15 למחזור (כולל את יום תחילת המחזור) הופיעה לי הפרשה צהובה על מה זה מעיד?
תודה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקפיצה
אושרית14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהסיגל14/06/2011
בת 38, ביום 6/6/11 עברתי הפלה יזומה (תסמונת דאון) בשבוע 12.
מתי אוכל לנסות להרות שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2011מיד עם קבלת הוסת הראשון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק לנסות ?סיגל14/06/2011
עד איזה גיל מבוצעות הפריות חוץ גופיות?
וכמה ניסיוניות מומלץ לבצע בשנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להפסיק לנסות ? - תגובה
פרופ' שחר קול14/06/2011סל הבריאות כולל טיפולי IVF עד גיל 45.
מומלץ לבצע עד 6 נסיונות בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענבל14/06/2011האם אחרי גיל 45,קופת חולים כללית תממן
הזרעות?
דהיינו על הזרעות אין הגבלת גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ובדיקת זקיקיםאליזבטה14/06/2011
לאחר שנה של ניסיון לכניסה להריון התחלתי החוד שטיפול באיקקלומין כדור 1 פעמיים ביום 5 ימים.
היום זה היום-12 מהמחזור עשיתי בדיקת זקיקים והתשובה שקיבלתי היתה רירית בעובי 5.4 שחלה ימנית זקיק ממוצע 10 מ"מ שחלה שמאלית זקיק ממוצע 11 מ"מ בשתי השחלותמופיעים עוד זקיקים קטנים עד 10 מ"מ.....
מה זה אומר....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ובדיקת זקיקים - תגובה
ד''ר דוד ישי14/06/2011שלום
זה אומר שהזקיקים עדיין קטנים והרירית עדיין דקה בהתאם. צריך לקוות שזקיק אחד או יותר ימשיכו לגדול ויגיעו בעוד כמה ימים לגודל של 18-20 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהקרן14/06/2011
ד"ר שלום
מחכה לתשובת בטא ראשונה לאחר שחזרתי מהרופא התחיל כאבים למטה מאזור השחלה אך נסבלים לפ חודש הפלה טבעית אותם כאבים חזקים יותר והפרשות חומות ואז הפלה הפעם הכאב הוא כמו דקירות אך נסבל ביחינתיים ללא דימום
האם אני צריכה לדאוג ולחשוש מפלה טבעית נוספת אציין כי אני ממש לאחר 2 הפלות טבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
קשה לדעת רק לפי התחושות שאת מתארת. החשש שלך ברור, אבל תאלצי להמתין להמשך כדי לראות אם ההריון מתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשירי14/06/2011
שלום רב,
לפני שנתיים עברתי הפריה ראשונה שהניבה הריון, (ממונוגון) עכשיו ניסינו פעם שניה עם אותו פרוטוקול הבעיה שהמונוגון השפיע פחות טוב ככלומר פחות ביציות והפריות והחזירו רק 2 עוברים מדרגה 2.
אם טיפול זה לא יצליח האם אזריק תרופות אחרות שיעשו לי יותר ביציות או שהמצב יהיה דומה בכולן? ולמה המונוגון השפיע פחות טוב מפעם קודמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' שחר קול14/06/2011השפעת תקופות אחרות תהיה דומה.
אפשר להעלות המינון.
אפשר לבחור פרוטוקול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןקרן14/06/2011
ד"ר שלום רב
היום ביצעתי בדיקת בטא ראשונה ואולטראסאונד וגינאלי הרופא אמר שגיל ההריון 10 ימים הביוץ היה מאוחר ביום ה-20 אז איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
קשה לדעת בשלב הזה. תשובה מדוייקת יותר תהיה כאשר ניתן יהיה למדוד את גודל העובר , בעוד כמה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמצאה חצוצרה שמאליתאורי14/06/2011
היי
הייתי היום בצילום רחם הבדיקה ייצאה תקינה לחלוטין, למעט שלא נבדקה חצוצרה שמאלית.
הרופא אמר שזה מכיוון שלא מצא אותה.
מה פירוש הדבר? האים לא אוכל להביא ילדים?
מה הסיכוי שלי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נמצאה חצוצרה שמאלית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2011אין דבר כזה שהרופא לא מצא חצוצרה ולכן אי אפשר לומר שהבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
כאשר מזריקים חומר לרחם הוא פשוט צריך לעבור בשתי החצצרות.
זה שלא רואים חצוצרה זה בגלל שהחומר לא עבר בתוכה אז או שהצד חסום או באותו רגע החצוצרה התכווצה.
סיכויי ההריון תלויים ההרבה גורמים ולכן לא נוכל לענות ממש ,אך היות וצד אחד פתוח אזי תמיד יש סיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהאורטל13/06/2011
שלום החזירו לי 2 עוברים בערב חג שבועות רציתי בבקשה לדעת כבר כמה ימים יש לי בחילות ואפילו הקאות היום לא היו לי שום בחילות ושום הקאות רציתי לדעת אם אפילו בימים הקרובים אני לא ארגיש כלום האם יש מצב שיש כישלון או שהבחילות וההקאות שהיו לי יש מצב שזה טוב וזה מראה על הצלחה בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
אורטל14/06/2011בבקשה שמישהו יענה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
אורטל14/06/2011בבקשה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
אורטל14/06/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה - תגובה
ד''ר דוד ישי15/06/2011שלום
קשה להתיחס לתחושות שלך. הן לא אומרות אם יש הצלחה או כשלון. תצטרכי להמתין בסבלנות לבדיקת הדם כדי לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולעירית13/06/2011
שלום רב,
בת 43
שאיבה אחרונה (קצר, שלושה ימים דקא 0.1 ו-6 מנופור)
נשאבו 8 ביציות מהן 5 הופרו באיקסי
ביום 2 הוחזרו 4 עוברים
כולם 4 תאים : 2 דרגה 1 ושניים דרגה1-2.
רירית הייתה 12.3 .
אני מודעת לגילי הבעייתי, בטיפול ראשון היה הריון עד שבוע 11 כעת זהו טיפול מס' 6
(טיפול קודם פרוטוקול אחר, נשאבו 3 והופרו 2. ביום 2 היו 4 תאים דרגה 1 ו3 תאים דרגה 2 )
לאור התוצאה מהטיפול האחרון האם נכון להמשיך או להפסיק את הטיפולים?
תודה רבה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2011להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהקרן13/06/2011
ד"ר שלום
בהתאם לתשובתו של ד"ר ישי כי בירור להפלות חוזרות עושים בדרך כלל לאחר 3 הפלות אני בהריון ממש צעיר ובדרך לעשות בדיקת בטא האם להיד לרופא שיתן בדיקת תרומבופיליה לבדוק קרישיות יתר? או לחכות ולראות מה יהיה הפעם
אני מפחדת לקחת קלקסן מבלי לדעת תשובה של תרומבופיליה. האם זה מסוכן לקחת קלקסן מבלי לדעת תשובה של הבדיקה?
לפני חודש עברתי הפלה טבעית שנייה ועכשיו זה הריון שלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר דוד ישי13/06/2011שלום
המלצתי היא לעשות את הבירור רק אם תהיה הפלה נוספת ולא בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה- בבקשה לענותמירס13/06/2011
שלום רב
אשמח לךהוועץ בכם:
הוסת האחרונה שלי הייתה ב17.5
בתאריך 5.6 בצעתי בדיקת פרוגסטרון שיצא שהיא קטנה מ1.20
רופא הנשים שלי אמר שעד לתאריך זה הייתי אמורה כבר לבייץ, ולכן אם לא בייצתי סימן שאו שאני לא מבייצת או שהביוץ שלי מאוחר.
אציין שהווסתות שלי סדירות. ממה שהבנתי מרופא הנשים, אם ארצה להכנס להריון אצטרך ליטול כדורים שישמרו עליו ויסייעו בכניסה להריון. האם זה משהו שבודקים על סמף בדיקת דם אחת?
ומה הכדורים האלה יכולים להיות?
נשארתי עם המון תהיות...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- בבקשה לענות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2011בדיקה בודדת לא מספיקה כדי לתת תשובה ולייעץ לגבי טיפולים עתידיים.
אם יש לך וסת סדיר אז צריך להיות ביוץ.
אם את מאוד מעונינת לדעת מה קורה ואיך הביוץ יש דרך לברר זאת והרופא המטפל צריך להסביר לך מה לעשות.
באופן עקרוני צריך לבצע מעקב הורמונים במקביל לאולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)