מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון שוב שאלה לפרופ' בידרקרן12/06/2011
פרופ' בידר היקר שוב שלום
לפני שבועיים יום ראשון בדיוק היה ביוץ ושבועיים לפני הביוץ ב-9.5 היה דימום חזק לאחר הפלה טבעית הרופא טוען שזה היה דימום של הפלה אך שבועיים לאחר מכן זיהיתי ביוץ בבדיקה ביתית יש כאבי ווסת אך אין ווסת
האם עם זיהיתי ביוץ לפני שבועיים כשבועיים בדיוק לאחר ההפלה זה היה דימום של ווסת אציין שהבטא התאפסה תוך כדי הדימום. ויכול להיות מצב של הריון?
עשיתי בדיקה ביום ה-10 ויצאה שלילית האם יש צורך לחזור על הבדיקה?
יש כאבים אך אין ווסת למרות שכאבי ווסת זה בדיוק אותם תופעות של הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שוב שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2011אם זיהית ביוץ אז כנראה שהיה ואם באמת היה וזה 10 ימים לאחר הבוץ הבטא צריכה הייתה להיות חיובית.
הכל יכול להיות אך היה צריך לבצע יחד עם הבטא בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון אז היינו יודעים הרבה ותר.
בכל אופן אם הוסת לא יגיע עד 3 ימים יש לחזור על בטא אך גם לבצע ההורמונים שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קרן13/06/2011תשובה חיובית אכן הוסת לא הגיע למרותבדיקה ביום ה-10 שהיתה שלילית ו-4 לאחר מכן חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2011אם זה חיובי אז בסדר וצריך לחזור על הבדיקה ונקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דוד בידרקרן12/06/2011
פרופ' בידר שלום רב
לפני 3 חודשים עשיתי בידיקות הורמונליות
LH תקין
E2 תקין
AMH תקין
FSH 10.6
פרוגסטרון תקין
הבדיקות נעשו ביום ה-3 לווסת
חודש לאחר מכן FSH 7 גם נעשה ביום ה- 3 לווסת
הבנתי שזה קצת גבוה 10.6 אבל חודש אחריי הבדיקה היתה תקינה והיה הריון טבעי אך לא תקין.
שאלתי היא איך יכול להיות FSH גבוה ובווסת שאחריי בדיקה תקינה?
פעמיים עשיתי בדיקות הורמונליות ביום ה-3 לווסת והפרוגסטרון יצא תקין אך ב-2 הריונות שאחד מהם הבטא עלתה יפה הפרוגסטרון שוב נחת והיתה הפלה אז בבדיקות זה מראה פרוגסטרון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2011קודם כל לא ציינת את גילך.
ה FSH משתנה ונדד בין ערכים של 2 ל10.6 ולכן זה בסדר.
לפרוגסטרון א5ין שום משמעות ובהריון תקין הוא לבד יעלה בסדר.
ההפלה לא הייתה בגלל פרוגסטרון או משהוא אחר אלא בלל עובר לא תקין.
ואם גילך מעל 40 אז כך זה קורה בתדירות גבוהה יותר.
אך עצם העובדה שהרית זה מעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי אוביטרלשמרית12/06/2011
שלום רב,
אני עוברת טיפולי IVF. בתאריך 31.5.2011 בוצעה החזרה (שלשה עוברים).
מאז, כל שלשה ימים אוביטרל כחלק מתמיכה.
קיבלתי זריקת אוביטרל אחרונה ביום חמישי ה - 9.6.2011 (לפני שלשה ימים).
בדיקת ההריון (בדיקת הדם) שעשיתי היום הראתה רמת בטא של 174.
אשמח לדעת בהקדם רב מה המשמעות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא לא אומרת כלום כנראה כי זו השפעה
מירי13/06/2011של האוביטרל
חכי שבועיים אחרי הזריקה האחרונה ותעשי בדיקת דם.
שיהיה בהצלחה.
אני גם בתקופה של שבועיים בכזה לחץ ותקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011לא ניתן לדעת עקב הסמיכות הרבה לאוביטרל האחרון, והכמות העצומה של אוביטרל שהוזרקה מ - 31.5.
יש להתרחק לפחות 10 ימים מהאוביטרל האחרון כדי שהבדיקה תהיה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר מועט של ביציותאני12/06/2011
שלום. עברתי ב-26/5 שאיבת ביציות לאחר טיפול (פרימולוט נור+דקפפטיל+פיורוגון), הצליחו לשאוב 2 ביציות בלבד! לפי מה שנאמר לי שתי הביציות היו טובות ושתיהן הופרו. ב-29/5 עובר אחד הוחזר אך לא הושג הריון והעובר השני לא הוקפא בכלל מאחר ולא המשיך להתחלק (השאירו אותו למעקב התפתחות בתנאי מעבדה למשך מספר ימים נוספים לאחר שהופרה). לפי מיטב ידיעתי כל הטיפול ההורמונלי אמור לגרום לריבוי ביציות (לפי זה קובעים את מועד השאיבה), ולכן שאלתי היא מדוע שאבו לי רק שתיים?? (ביחידה נאמר לי "שזה מה שהיה", נשמע לי קצת מוזר), האם זהו מצב נורמלי שקורה גם אצל אחרות? מה יכול לגרום למיעוט ביציות? יש לציין שההפריה שאני עוברת היא בגין בעיה בזרע של בעלי (ספירת זרע נמוכה) ואילו אצלי אין כל בעיה.. אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר מועט של ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011כמות הביציות הנשאבת תלויה בגיל האישה, במינון התרופות ובנטיה טבעית.
כיוון שהמידע הנ"ל ידוע ליחידה המטפלת, ראוי להתייעץ איתם לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיכלי12/06/2011
בת 32 מנסה להיכנס להיריון 3 קרוב לשנה . סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת כרגע. מחזור אחרון 11/5.
יותר מחצי שנה שהמחזור מגיע קבוע בין 28 -29 יום. כרגע באיחור קל עשיתי בדיקת היריון בבוקר שיצאה שלילית אך אין לי כל סימן של קבלת מחזור לא הפרשות לא כאבי בטן שהם קבועים אצלי לפני מחזור.
שאלתי היא האם בדיקת היריון יכולה לצאת שלילית למרות שיש היריון? האם ישנם מקרים כאלו?או עליי לעשות בדיקת דם ? ואם כן באיזה שלב עוד שבוע ?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר דוד ישי13/06/2011שלום
התשובה היא כן. חכי עוד כמה ימים ואם הוסת לא יופיע עשי בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטן בהריון.....דדדד12/06/2011
אני בהריון תאומים שבוע 14 יש לי התכווצויות מידי פעם לא לעיתים קרובות אבל הן מרגישות כמו קילקול קיבה בעיקר אחרי מוצרי גבינות שמנות....ובאמת אני צריכה אח"כ להתפנות.
האם ההריון גורם לכך שיש יותר יציאות ????
כי מפעם ביום אני יכולה לעשות גם 3 פעמים או שקשה מאוד לעשות.
אני עדיין לא לוקחת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בבטן בהריון..... - תגובה
השאלה שלך לא מופנת לפורום המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת AMHbesmile12/06/2011
שלום,
אני אחרי 3 וחצי שנים של ניסיונות להרות (רצון לילד שלישי- זה אחרי שיש לי תאומים בבית מאיקוקלומין),
אני עברתי 6 הזרעותו-5 הפריות.וכלום לא קורה...
עתה הרופא שלח אותי לבדיקה פרטית- של AMH שתוצאותייה > 0.16.
מה זה אומר???????
האם יש לי סיכוי להרות שוב מביצית שלי- או רק מתרומת ביצית.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת AMH - תגובה
הרמה נמוכה ומשמעותה היא שהסיכוי להריון מהביציות שלך נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טובשרון12/06/2011
שלום אני אחרי 10 ימים מהחזרת עוברים אני יכולה לעשות היום בדיקת הריון ביתית?
אתמול עשיתי ויצא לי שלילי ביום ה 9
?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אולי12/06/2011אני אמורה לעשות בדיקה ביום חמישי. יש איזה שהם תופעות שאמורים להרגיש טרם הבדיקה? כי הכל אצלי רגיל, אין כאבי בטן יש מעט כאבים בחזה כמו לפני מחזור והסקרנות הורגת.......בכל מקרה בהצלחה לך ובשורות טובות וחיוביות אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שנאל
שרון12/06/2011אני לפני 4 חודשיים עשיתי החזרה אבל לצערי נפל לי אבל היה לי כאבי חזה כאילו אני הולכת לקבל ונקלט לי אז שהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריומוריה12/06/2011
שלום רב בתאריך 24/5 עברתי שאיבה בתאריך 26/5 הוחזרו 2 עוברים שכול אחד 4 תאים היום 12/6 ביצעתי בטא שיצא 1092 האם זה תקין? ואם אפשר לדעת לפי הבטא אם יש 2 עוברים ? ובהזה שבוע אני לא הבנתי את החישוב לפי שאלות נפוצות
ומתי אפשר לבצע א.ס תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
מוריה13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דלגתם עליי
מוריה13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריו - תגובה
את בהריון. רמת הבטא טובה. לא ניתן ללמוד ממנה על מס' העוברים. את גיל ההריון מתחילים לחשב משבועיים לפני השאיבה. בד,כ מקובל לעשות אולטרסאונד ראשון בשבוע 6-7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית החזרהתמר12/06/2011
עשיתי היום סופסוף שאיבה. שאבו 25 ביציות (!!!).
לאחר כל התהליך המייגע והארוך הרופא ממליץ לא להחזיר בכלל החודש, להקפיא את כולם ולהחזיר רק בעוד חודש מחשש לגירוי יתר שחלתי.
סיכויי ההצלחה בהחזרת מוקפאים קטנים יותר, לא?
מה הסיכון בגירוי כזה?
מישהי שמעה על מקרה כזה?
מה אומרים הרופאים בפורום?
ואיך לכל הרוחות עוברים עוד חודש של המתנה???
תודה על כל עזרה שהיא
עדיין עם תקווה בלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון12/06/2011גם לי הרופא שלי אמר אותו דבר הקפאתי אותם אותם אחרי חודש עשיתי החזרה של 2 ושתיהם נקלטו לי בהצלחהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה+שאלה
אולי12/06/2011אני עשיתי שאיבה לפני שבוע וחצי שאבו 23 ביציות אבל החזירו לי אחרי 3 ימים 2 עוברים. לציין כי אני בריאה בד"כ ויש לי 2 ילדות מנישואים ראשונים הריונות טבעיים. אני בטיפולים בגלל בעיית זרע של בעלי הנוחכי.אחרי ההחזרה הבטן באמת הייתה נפוחה וכאבה ושיחה עם הרופא המטפל שלי מסר שזה הגיוני בגלל כמות הבציות שנשאבה. האם גגרוי יתר שחלתי עלול לפגוע בהיקלטות העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/06/2011זה תלוי בהרגשה שלך ובסיפור שלך.
אם סך הכל ההרגשה טובה אני הייתי מחזיר עוברים טריים.
יש רופאים שחושבים אחרת .וכדאי לסמוך על הרופא שלך שמכיר אותך יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר נטילת פרוברהדנה12/06/2011
הפסקתי ליטול גלולות לפני יותר מחצי שנה ומאז המחזור לא הגיע באופן טבעי. בבדיקות הדם שערכתי לא נמצא משהו חריג. לפני 3 חודשים נטלתי כדורי פרוברה ומחזור הגיע כמה ימים לאחר מכן. החודש שוב נטלתי את הכדורים (לאחת בדיקת הרייון שלילית) וכיום שבועיים לאחר הגלולה האחרונה עוד לא קיבלתי מחזור. האם יש סיכוי להכנס להריון בזמן השימוש בפרוברה? מה עלי לעשות הלאה?
תודה מראש,דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור לאחר נטילת פרוברה - תגובה
פרוברה לא מונעת הריון
יכולים להיות כמה מצבים שיסבירו את העובדה שלא הופיע דימום לאחר פרוברה
הריון
רירית דקה ולכן אין מה שידמם
ביוץ שהתחיל ולכן לפרוברה אין השפעה מידית
כדאי שתפני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאי פריון המתמחים בטיפול באנדו'רינת12/06/2011
שלום,
רציתי לדעת אם ישנם רופאי פריון המתמחים בטיפול באנדומטריוזיס ?
אני מאיזור הצפון ומטופלת באופן פרטי אצל רופא שמבחינתי הוא מצויין מבין אותי קשוב
ומאד אופטימי.
ועם זאת אני אחרי החזרה שניה של שלושה עוברים שנכשלה.
תודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון השאלה
רינת12/06/2011אני לא מבקשת המלצות על רופאים , או ייחצון.
אני רק מבקשת לדעת אם קיים אכן רופא פריון ספציפי לטיפול באנדו או שכל רופא פריון מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון השאלה - תגובה
בד"כ אין רופאים מומחים לאנדומטריוזיס ולפוריות אלא ברופאים בעלי התמחויות שונות. יש מצבים, אצל נשים שסובלות מאנדומטריוזיס, שבהם צריך לשקול התערבות נוספת ( ניתוחית או אחרת ) כדי לשפר את הסיכויים להריון. לכן כדאי, ביחוד לאחר כשלון חוזר של הטיפול, לערב גם רןפא מומחה לאנדומטריוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מאוחרת בטיפולי IVF?מיקה12/06/2011
שלום רב,
אני אחרי שאיבה של 5 ביציות ביום שישי לאחר פרוטוקול קצר שהתחיל בי"מ 3 , בעברי אובדן הריון מטיפול IVF בינואר שהיה שני במספר , לאחר פרוטוקול קצר שהתחיל בי"מ 2, הניב 9 ביציות 4 הפריות אחת רגילה והשאר באיקסי מתוכן עובר אחד לא התפתח(דווקא איקסי) והחזרת 3 עוברים בני 6-8 תאים ביום השלישי(בראשון היו 8 ביציות 2 הופרו באיקסי בלבד והוחזרו ביום השני, עובר ראשון בעל 4 תאים והשני בעל 2 תאים והטיפול נכשל- התחיל דימום חזק ביום ה9 מהשאיבה- הפרוטוקול אז היה ארוך)
אני בת 42 ומגיבה יפה לגונל אך בעלי סובל מבעיית זרע חמורה ולכן הופנינו לטיפולי הפריה חוץ גופית
נמסר לי הבוקר שהופרה רק עובר אחד ורק היום התרחשה ההפרייה
ממה שאני זוכרת, באו"ס האחרון יום לפני האוביטרל הזקיקים הכי גדולים היו בקוטר 19 מ"מ (והיו שניים כאלו) והשאר בין 15-17 מ"מ
ראשית, אני מבקשת לדעת האם תתיכן הפריה באיקסי גם לביציות שאינן בוגרות? ושנית, מה המשמעות של הפריה מאוחרת המתבטאת רק ביום השני לשאיבה (כ45 שעות לאחר השאיבה) והאם ידוע על הריונות מוצלחים מהפריה מאוחרת במקרה כזה? באיזה יום נהוג להחזיר עובר שההפריה התרחשה ביום השני לשאיבה?
תודה, וסליחה על האורך
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה מאוחרת בטיפולי IVF? - תגובה
יכול להיות שהיתה ביצית שהבשילה במעבדה ולכן הופרתה מאוחר יותר. במצב כזה ההחזרה זזה יום קדימה. אבל לדעתי, ההפריה אינה מאוחרת אלא לא מדווחת. כלומר לא ראו, יום למחרת ההפריה, את הסימנים המעידים שהביצית הופרתה ולמרות זאת התפתח ביום השני עובר. הפריה כזאת יכולה להיות תקינה לחלוטין אבל גם לא תקינה כדוגמת הפריה כפולה. מכיון שכך, ההחזרה היא בימים הרגילים.
ביציות לא בשלות לא יכולות להיות מופרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלת המשך לד"ר ישי
מיקה13/06/2011שוב שלום,
הוחזרו לי היום (13/6) בסופו של דבר שני עוברים (משאיבה ב10/6)
הראשון: בעל 4 תאים דרגה a והשני 3 תאים דרגה A
האם יכול להתפתח הריון תקין למרות שההפריה "נצפתה" רק אחרי כ 45 שעות משאיבת הביציות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלת המשך לד"ר ישי - תגובה
ד''ר דוד ישי14/06/2011שלום
יכול, אבל הסבירות נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של בהלה על קליטת עובריםמיכל11/06/2011
שלום
עברתי החזרת עוברים ביום רביעי ומאז אני משתדלת לנוח (אם כי מתנהגת כרגיל). היום הייתי בסרט בקולנוע והיה קטע פתאומי שממש הבהיל אותי, ולאחר מכן חשתי מעין כאבים בבטן כמו כאבי מחזור. האם יכולה להיות לכך השפעה על קליטת העוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של בהלה על קליטת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2011לא,אבל תצפי מהיום רק בקומדיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו תשובה צינית?
מיכל11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו תשובה צינית? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2011לא.
אם מתקדמות ממריון בהלה יכולה לגרום לתופעות כאלה ואז נשים פונות למיון ומחכות שעות לבדיקת רופא.
לא כל אחת מגיבה אותו הדבר לכן המלצתי לא לגרום לעצמך חרדה מיותרת.
בכל אופן שום בהלה לא תיפגע לא בהשרשה ולא בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע ירוד או ללא זרעדוד11/06/2011
שלום רב,
בעלי עבר בדיקת זרע, כאשר הממצא היה שכמות הזרע נמוך וכך גם האיכות. לאחר ימים ספורים החל להשתמש בחומר שנקרא aminexil sp94- למניעת נשירת שיער של חברת VICHY. לאחר מספר חודשים שוב עשה בדיקת זרע והתוצאה היתה 0 בכמות. לא נמצא זרע כלל. כך היה גם בבדיקה העוקבת. שאלתי היא, האם עשוי להיות קשר בין השימוש בחומר לשיער לבין "היעלמות" הזרע. אני לא מחפשת כאן קשר ישיר, אבל אשמח לדעת באם מומלץ שיפסיק להשתמש בחומר שהוא שם על ראשו?
אשמח לתשובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע ירוד או ללא זרע - תגובה
פרופ' שחר קול11/06/2011החומר מדכא רמות dihydrotestosterone - DHT
שהוא טסטוסטרון חזק. תופעות הלוואי העיקריות הן מתחום התפקוד המיני, ולא בהכרח השפעה על הזרע, אך אם התוצאה היא כה ירודה, למען הסר ספק, יש לשקול הפסקת השימוש ובדיקה חוזרת לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)