מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריוןקרן13/06/2011
ד"ר שלום
כאשר הביוץ היה ביום ה-20 האם זה נחשב לשוע 4 ולא שבוע 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי13/06/2011שלום
כן. אם הביוץ מתעכב, גיל ההריון האמתי קטן מזה המחושב לפי הוסת האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שאלות בבקשהשירי13/06/2011
שלום, אני אחרי טיפול ivf נמצאת בשבוע 7+6 יש לי שלוש שאלות בבקשה:
1. במהלך השבועיים האחרונים אני סובלת מבחילות והקאות. כאשר אני מקיאה הבטן שלי מתקווצת מאוד עד כדי כאב באזור הרחם. אני ממש משתדלת למנוע את ההתקווצות אך זה מעבר לשליטתי. האם זה יכול לפגוע בעובר? והאם זה תקין?
2. האם בחילות אמורות להופיע כל יום או שישנם ימים בהם לא ארגיש בחילה כלל? אני שואלת מכיוון שישנם ימים שאני ממש לא מרגישה טוב ולפעמים יש ימים בהם אני לא מרגישה בחילה כלל ואני מתחילה לדאוג שמשהו לא בסדר.
3. דבר נוסף שמטריד אותי הוא שבמהלך השבועיים האחרונים בהם אני סובלת מבחילות והקאות, כל יום המצב שלי קצת משתפר. שמעתי שתופעות האלה אמורות להמשך לאורך השליש הראשון. האם זה תקין שהסימפטומים פוחתים כבר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
שירי13/06/2011בבקשה תענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוש שאלות בבקשה - תגובה
1. לא
2. משתנה מיום ליום
3. גם זה משתנה מאישה לאישה ולכן לא צריך להסיק מזה על מצב ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
שירי13/06/2011לא הבנתי את התשובה לשאלה ראשונה.
האם התשובה ״לא״ אומר שזה - לא יכול לפגוע בעובר או ״לא״ אומר שזה - לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוש שאלות בבקשה - תגובה - תגובה
ד''ר דוד ישי14/06/2011שלום
ההתכווצויות של הבטן לא פועות בהריון.
הבחילות יכולות להיות יום אחד קשות יותר ויום אחר קלות. אין לזה משמעות
העובדה שאת מרגישה טוב יותר לפני שהסתיים השליש הראשון של ההריון אינה מעידה שההריון הפסיק להתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ישר לאחר הפלה טבעיתקרן13/06/2011
ד"ר שלום רב
לפני חודש בדיוק עברתי הפלה טבעית שניה בשבוע 5 בדיקה ביתית שעשיתי יצאה חיובית
האם הרחם מספיק חזק כדי להחזיק הריון לאחר הפלה טבעית? במיוחד שמדובר ב-2 הפלות עקב הריונות לא תקינים?
מה הסיכוי שזה יקרה שוב? ובכלל איך יכול להיות באותו חודש הפלה טבעית ובאותו חודש ביוץ והריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ישר לאחר הפלה טבעית - תגובה
הרחם מספיק חזק. אחרי ההפלה וירידת ההורמון של ההריון מתחיל מחזור חדש עם ביוץ ולכן אין מניעה שיהיה שוב הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני13/06/2011
אני אמורה ללכת להחזרת עוברים אני ביום השלישי של הווסת עשיתי בדיקות דם התקשרו אלי מבי החולים להגיד שלפי בדיקות הדם אני לא במחזור e2- 502 pro-1.79 הרופא ביקש שאפסיק את האסטרופם איך יתכן שלפי בדיקות הדם אני לא במחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
תני יותר פרטים. מהנתונים שמסרת קשה להבין מה הטיפול שאת מקבלת ולצורך מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אני14/06/2011אין מה להסביר התחלתי אסטרופם והפסקתי לפי הנחיית הרופא שאלה היא איך אני ביום השלישי לווסת ובדיקות הדם מראות אחרת אני לא אוכל להחזיר את עוברים החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
מצטער , אני לא מבין מה את שואלת. יתכן שבדיקות הדם מראות שעדיין את לא במצב הורמונלי שמאפשר התחלת הטיפול.
אולי תפני את השאלה לרופא אחר . יתכן שהוא יבין אותך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים הבבקשה עזרהקרן13/06/2011
ד"ר שלום
אתמול בבדיקה ביתית תשובה חיובית לפני חודש עברתי הפלה טבעית שניה
ורק לפני 3 שבועות בטא התאפסה
הריון שני הבטא הוכפלה יפה אך הפרוגסטרון ירד והרופא ראה לפני ההפלה עדות להריון אך לא ראה שק
נמצאת בחול והייתי אמורה לחזור לארץ להתחיל בירור להפלות חוזרות
האם צריך לבצע היום בדיקה לקרישיות יתר?
האם צריך לתת תמיכה קלקסן ופרוגסטרון לפני בדיקת בטא ראשונה?
האם יש סיכוי בפעם השלישית להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים הבבקשה עזרה - תגובה
יש סיכוי להריון שלישי תקין. לכן מקובל בד"כ לעשות את הבירור רק לאחר 3 הפלות. אם מחליטים לעשות את הבירור בכ"ז, הוא אכן כולל גם בדיקת קרישיות יתר (תרומבופיליה).
על הבירור, אם בכלל צריך, מחליטים רק לאחר קבלת התוצאות של הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגוןמודאגת13/06/2011
שלום רב,
אני אמורה להתחיל להזריק
5 אמפולות מנוגון לקראת סבב IVF
האם מומלץ להזריק בבטן או בישבן?
האם המיקום שייך לאפקטיביות של הטיפול או למזער כאב /נוחות ההזרקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011המיקום שייך למזער כאב /נוחות ההזרקה.
האפקטיביות - זהה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהשירי13/06/2011
שלום רב,
אתמול החזירו לי 2 עוברים אחרי 72 שעות:
אחד בעל 8 תאים דרגה 2 ואחד בעל 2 תאים דרגה 2-3
האם הסיכויים גבוהים להיקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011כן, מהעובר עם 8 תאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון בקשר לעובר השני
שירי13/06/2011העובר השני עם 6 תאים ולא 2, האם יש סיכוי גם ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי - יום 2 למחזורהדס13/06/2011
בת 34
בדיקת פרופיל הורמונאלי ביום השני למחזור, להלן התוצאות:
Est (E2) – 54.57
DHEA SULPHATE 213
TSH 1.35
LH 6.9
FSH 5.9
Prolactin 15
Testosterone total 0.31
1. האם הערכים תקינים, מה זה מראה על רמת הפוריות
2. מתי יהיה הביוץ החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - יום 2 למחזור - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/20111. הערכים תקינים, אך אינם מנבאים "רמת פוריות".
2. לא ניתן לנחש על סמך התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענושרון13/06/2011
היום אני 11 יום אחרי החזרת עוברים עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי
האם יש עדיין עוד סיכוי או מחר זה יכול להראות לי תשובה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011יש לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה. כל בדיקה אחרת - לא אמינה ב - 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתיויקי13/06/2011
בדרכלל אם הריון תקין לאחר החזרת מוקפאים עד מתי צריך לקחת את התמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/20117 שבועות מההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה דחופה לפרופ' בידרקרן13/06/2011
פרופסור בידר שלום
יש לי מס' שאלות שחלקן קריטיות בשבילי אודה לך עם תעזור לי
כפי שציינתי בשאלה אחרת כ-3 שבועות לאחר התאפסות בטא גיליתי היום בבדיקה ביתית הריון לפני 3 ימים התשובה היתה שלילית
1. האם בטוח שזה הריון ביום ה-10 לאחר ביוץ תשובה שלילית וביום ה-14 חיובית
2. כאשר היתה הפלה שנייה לפני חודש אמרת שאני צריכה בדיקה לקרישיות יתר וקלקסן מה עליי לעשות מחר אגש לרופא לבדיקת בטא ראשונה האם עליי לומר לרופא לתת תמיכה של פרוגסטרון עוד לפני שאני יודעת מה הבטא כי ההריון השני הבטא היתה יפה והפרוגסטרון צנח וז יומיים אחריי הפלה
3. עוד לא הספקתי אפילו לעשות בירור להפלות חוזרת וזהו הריון שלישי בתקווה שיהיה תקין הפעם. אז האם אתה ממליץ לקחת ממחר קלקסן ותמיכה של פרוגסטרון או לחכות לתוצאת בטא ראשונה?
4. פרופ' בידר גם הפעם אין בחילות אין רגישות בחזה אין הקאות כמו בפעם הקודמת האם זה מראה שוב על הריון לא תקין? האם יש סיכוי שהפעם יהיה הריון תקין גם ללא קלקסן ותמיכת פרוגסטרון?
בבקשה אני בלחץ זה בא לי בהפתעה לא ציפיתי להפלה ובאותו חודש גם הריון מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה דחופה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2011אם הבטא חיובית אז זה הריון חדש.
צריכה להתחיל קלקסן.
פרוגסטרון לא צריך.
קודם כל יש לבצע בטא ולבתחיל קלקסן עם הרמה טובה.ואז לחזור על הבדיקה כעבור יומיים ונראה מה קורה.
הפרוגסטרון יהיה טוב אם ההריון טוב ולא שתקחי פרוגסטרון ובגלל זה ההריון יהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות לפני הביוץשושה12/06/2011
שלום,
בת 33, מנסים כבר מעל שנה.
3 מחזורי איקקלומין
2 הזרעות לאחר גונל F ואוביטל (+תמיכת קרינון ובהזרעה אחרונה גם אוביטרל נוסף 4 ימים לאחר ההזרעה)
באופן קבוע ישנה תופעה של הכתמות חומות-
מאז תחילת הטיפולים הדימום בזמן הוסת אינו חזק אך הופך לאחר כיומיים להפרשות חומות שנעלמות רק עם תחילת לקיחת קרינון.
יש לציין שבדיקות דם הראו רמות תקינות של פרוגסטרון לאורך החודש.
(בנוסף סבלתי מתופעה דומה - הכתמות חומות סביב אמצע החודש - גם בעבר תוך כדי לקיחת גלולות והחלפתי בשל כך מספר פעמים את סוג הגלולות).
להזרעה הקרובה הרופא המליץ להחליף את הקרינון ב- 3 פעמים ביום אנדומטרין.
אשמח לשמוע ממה יכול להיגרם, האם יכול להפריע לכניסה להריון ומה הטיפול המומלץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב...
שושה13/06/2011אשמח להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכתמות לפני הביוץ - תגובה
אם רמת הפרוגסטרון תקינה, אין לנו הסבר טוב להפרשות הדמיות. למיטב הבנתי, להכתמות האלה בנוכחות פרוגסטרון תקין אין השפעה על הסיכויים להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןתרופתית12/06/2011
שלום רב
אשמח לךהוועץ בכם:
הוסת האחרונה שלי הייתה ב17.5
בתאריך 5.6 בצעתי בדיקת פרוגסטרון שיצא שהיא קטנה מ1.20
רופא הנשים שלי אמר שעד לתאריך זה הייתי אמורה כבר לבייץ, ולכן אם לא בייצתי סימן שאו שאני לא מבייצת או שהביוץ שלי מאוחר.
אציין שהווסתות שלי סדירות. ממה שהבנתי מרופא הנשים, אם ארצה להכנס להריון אצטרך ליטול כדורים שישמרו עליו ויסייעו בכניסה להריון. האם זה משהו שבודקים על סמף בדיקת דם אחת?
ומה הכדורים האלה יכולים להיות?
נשארתי עם המון תהיות...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
כדאי לחזור על הבדיקה. הסיכוי שהמחזור שלך סדיר למרות שאת לא מביצת נמוך ביותר. הזמן הנכון הוא כשבוע לפני הוסת הצפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםליאת12/06/2011
שלום,
לפני שמונה ימים החזירו לי 2 עוברים טריים, אני לא מרגישה שום תופעות מיוחדות כמו כאבי שדיים, בחילות וכדומה האם זה מעיד על כשלון הטיפול?
כחלק ממחזור הטיפול לשאיבה קבלתי 2 זריקות דקפפטיל 0.1
האם תמיכה של אנדומטרין 100 מ"ג 3 פעמים ביום ומדבקת אוורל 100 פעם ביומיים
ייצרו את התמיכה הראויה, לאחר הורדת ההורמונים באמצעות הזריקות?
שאלה נוספת האם זריקות אלו יכולות למנוע דימום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
ליאת13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות בבקשה
ליאת13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים - תגובה
היעדר התחושות שאת מתארת לא מעיד על כשלון הטיפול
התמיכה של האנדומטרין והאוורל בהחלט מספקת.
יש סבירות גבוהה שלא תהיה הפרשה דמית עם התמיכה שאת מקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאורית12/06/2011
ערב טוב, לפני 13 יום התבצעה ההזרעה ומאז אני נוטלת אוטרוגסטן 200 פעמיים ביום. לא עשיתי עדיין בדיקת הריון והיום הופיע דימום קל. מה זה אומר? יש סיכוי שזו וסת למרות האוטרוגסטן או סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' שחר קול13/06/2011כנראה וסת, אך תמיד יש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)