מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש מצב להריון?אלונה21/05/2011
שלום רב:
אני בת 39 ב11.5 הייתה הזרעה 3 . הרקע, שתי מחזורים של הזרעה בטבעי שלא נקלטו והפעם בעזרת תמיכה של פיורגון ואוביטרל. נוצרו 2 זקיקים בשחלה אחת. היום הופע לי דימום (אולי מחזור).
האם יש מצב בו אני בהריון ויש דימום?
אני אמורה לעשות בדיקה ב25.5 (שבועיים לאחר ההזרעה)
מחזור אחרון היה ב28.4
מתנצלת על הבורות, האם יכול להיות מצב בו יש קליטה והריון מזקיק אחד והזקיק האחר יוצא מהגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב להריון? - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כנראה זה מחזור ולא הריון.
...אך אף פעם לא ניתן להיות בטוח ב - 100% .
זקיק לא יוצא מהגוף. זקיק מבייץ ביצית אחת שעוברת הפריה ויוצרת הריון, או שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
אלונה21/05/2011תודה רבה לתשובה ביום המנוחה.
סליחה על הבורות, בשביל להבין יותר... מה קורה עם הזקיק האחר? נגיד במצב של הריון ובשחלה היו כמה זקיקים, זקיק אחד מופרה ומה אם השאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בדיוק כמוך!
מירי22/05/2011ב11.5 הזרעה והיום קיבלתי לצערי.
קצת מדכא אבל חייבים להמשיך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
אלונה22/05/2011בהצלחה רבה יקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה לשתיכן
בינה22/05/2011אני בדיוק במצבכן... גם הזרעה ב - 11-12/5 עדיין לא קיבלתי.
למרות קצת בחילות, מיחושים מפעם לפעם בבטן, כאבים בשדיים. בדיקת ההריון הביתית הראתה רק קו אחד :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזה במשפחה וסיכוי להפלהרווית21/05/2011
האם העובדה שסבי נפטר מטרומבוזה בלב (קריש דם) מצריכה בירור אצלי לקרישיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוזה במשפחה וסיכוי להפלה - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011יש לברר בדיוק ממה הוא סבל ולהתייעץ עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קצב עליה של בטא יכול להסתדרלילך21/05/2011
האם קצב עליה של בטא יכול להסתדרעם הזמן ?
גיליתי שאני בהריון השבוע
יום א בטא 244
יום ה בטא 457
וקצב העליה של הבטא בין שתי הבדיקות לא היה תקין ,האם ניתן לקבוע על סמך זה בלבד כי קיימת בעיה או שיש מצב שהעניין יסתדר וקצת הבטא יחזור לעליה של פי 2 כל 48 שעות ?
אני מאוד מודאגת ולא ממש יודעת מה עלי לעשות העם להקדים את התור לרופאת נשים שלי או לחכות לתור שיהיה בחמישי הקרוב וזהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קצב עליה של בטא יכול להסתדר - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011הסיכוי להריון תקין אינו גדול.
מעקב חיוני כדי לשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה- המשך...
רווית21/05/2011התכוונתי לשאול: האם עליה זו של 3% באסטרדיול יכולה לגרום להפלות טבעיות או לאי-השרשה של התא המופרה ,בנשים שיש להם נטיה לקרישיות יתר/ בעיה בקרישיות יתר?
2. אם גונאל ופיוריגון זהים מדוע נוטים לתת את הפיוריגון ?(הפיוריגון לא בסל הבריאות).
אולי משום שפיוריגון מיוצר באופן "סיננטי " לעומת ייצור הגונל משתן נשים לאחר גיל המעבר עם כל המשמעויות הנובעות מכך ולכן טוב יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים והפלותרווית21/05/2011
האם זה נכון שהורמונים פוגעים / יכולים לפגוע בקרישיות הדם ולכן נגרמות הפלות?
איזה פקטורים יש לבדוק בדם כדי לשלול קרישיות יתר? האם יש צורך בהפנייה מיחדת לבדיקה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים והפלות - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011לא. "הורמונים" - סתם מילה. יש כנראה מאות הורמונים שונים בגוף...אין ברירה, חייבים לרדת לפרטים, למרות שזה מעיק ומעייף...
הורמון האסטרדיול מגביר את קרישת הדם. רמתו בהריון - גבוהה מאוד. עשרות מונים יותר בהשוואה לטיפולי פוריות.
אם בנוסף יש נטייה גנטית או נרכשת ליתר קרישיות - הריון עלול לסכן את האישה.
אם יש חשד לקרישיות יתר מומלץ לפנות ליעוץ אצל המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיוריגון ואוביטרל - שאלת המשך
רווית21/05/2011האם פיוריגון ואוביטרל יכולים לגרום לקרישיות יתר אצל מי שיש לה נטיה גנטית לגרום להפרעה בהשרשה או/ו הפלה?
נ.ב. איזה הורמון ליצור זקיקים עדיף: פיוריגון או גונאל אף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיוריגון ואוביטרל - שאלת המשך - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011לא, הם מעלים רמת האסטרדיול, ולכן יכולים להגביר בעקיפין קרישיות הדם. אך שוב, רמת האסטרדיול המושגת היא אולי 3% שהשוואה למה שקורה בהריון.
לא ברור מה זה "נטיה גנטית להפרעה בהשרשה או הפלה". חייבים לציין אבחנות מדויקות.
פיורגון וגונל זהים מבחינת ההרכב (=FSH).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלת תסמונת שחלות פוליציסטיותמ.ש.21/05/2011
שלום,
אני בת 26, וידוע לי על לקות בתסמונת השחלות הפוליציסטיות.
אני מטופלת בתסמונת על ידי גלולות מאז גיל 14 וכלל לא ידוע מהי תדירות הוסתות שלי ללא גלולות.
אני סובלת גם מהשמנה חמורה ומתחילה בתהליך להורדה במשקל.
השאלה היא האם לאחר הירידה במשקל יהיה עליי מיד להתחיל ייעוץ פריון או שקיימת אפשרות סבירה לכניסה להריון ללא התערבות רפואית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלת תסמונת שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011ירידה למשקל המומלץ עשויה להביא לביוץ סדיר ולהריון ללא טיפול כלשהו. פעילות גופנית ואימוץ תזונה איכותית ישפרו הסיכוי לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא??ויקי20/05/2011
ביצעתי ביום ה11 לאחר הפשרת מוקפאים בדיקת דם הבטא הייתה47 ולאחר יומיים היא הוכפלה בידיוק פי2 האם הבטא מתלחתחילה היא סבירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא?? - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהדלית20/05/2011
לאחר הסרת הדבקויות התחלתי לקחת פרוגינובה- הניתוח היה לאחר הביוץ-כיומיים לאחרי
ולכן גם הפרוגינובה נלקחה לאחר הביוץ- האם בגלל זה יכול להיות שאקבל מחזור בזמן נטילת הפרוגינובה. האם יש השפעה אחרת מכיוון שהביוץ כבר היה?
הפרוגינובה היא בשביל שיקום הרירית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כן, יש ערעור של המשטר הורמונלי הטבעי, שכן כ - 14 יום לאחר הביוץ הגופיף הצהוב ייסוג, רמות הפרוגסטרון והאסטרדיול המופרשות ע"י הגוף יירדו, ויביאו לדימום.
הבעיה שנטילת הפרוגינובה תשאיר את רמת האסטרדיול גבוהה ועלולה לשבש את משטר הדימום התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אז בעצם
דלית21/05/2011לא משנה שהתחלתי את הפרוגינובה לאחר הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קלים לאחר שאיבהגלי20/05/2011
ערב טוב,
עברתי ביום ה' בבוקר שאיבה. הכל היה תקין.
היום החלו לי כאבים קלים באיזור הרחם כמו כאבי מחזור, האם זה נורמלי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרהשלומית20/05/2011
האם מרגע הזרקת האוביטרל,זקיקים לא יגדלו יותר?
או שאחרי האוביטרל הם עדיין ממשיכים לגדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011ממשיכים לגדול מעט.
חסר משמעות מעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
סיון21/05/2011אם הזקיקים גודלים מעט אחרי הזרקת אוביטרל,
אז מדוע אתה כותב כי ה חסר משמעות?
אשמח להבין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011הקוטר ביום מתן האוביטרל הוא החשוב, שכן האוביטרל הוא טריגר הביוץ. ברגע המתן שלו הביציות אמורות להיות מוכנות להגיב (דרגת בשלות) כהכלה ל - LH (בדרך הטבע) או HCG (כתרופה = אוביטרל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקה-עזרה בבקשהדנה20/05/2011
שמי יעל בת 37.5
ללא ילדים
נשלחתי לעשות בדיקה הורמונלית ביום ה-21 למחזור
להלן הבדיקה ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפני שאלך לרופא..
תודה
PROGESTERONE 39.50 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקה-עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011תקין. היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לאחר שאיבהשיר20/05/2011
שלום רב,
היום היתה לי שאיבה.
הרופא הנחה אותי להתחיל לקית קרינון - לא זוכרת אם היום או מחר, כנראה שהייתי עדין רדומה... (מה שבטוח שלפני ההחזרה).
אני מעדיפה לא להטריד אותו אז מבקשת לדעת אם יש מניעה להתחיל כבר היום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011אפשר להתחיל מחר, ואפילו להמתין עד לאחר ההחזרה.
לא ממש עקרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר לקחתי היום
שיר20/05/2011ביום השאיבה...
זה לא יכול לגרום נזק. נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר לקחתי היום - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011לא יגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםמיכל20/05/2011
שלום רב, בת 36 נסיון ראשון להרות החודש עם גונל f. הזרקתי 5 ימים מינון של 75 יחידות והגעתי ליום ביוץ עם 10 זקיקים גדולים, הטיפול הופסק מייד, נאמר לי לא לקיים יחסים, כמו כן לא קיבלתי אוביטרל ופשוט הפסקתי הכל....היום אני 8 ימים אחרי ביוץ והתחלתי לדמם.. היה בוודאות ביוץ על פי בדיקות דם ואני צפויה לקבל מחזור רק ביום חמישי הבא (14 ימים אחרי הביוץ) אני מרגישה טוב אין לי כאבי בטן ושום דבר מיוחד אבל כבר יומיים דימומים קלים....רציתי לדעת ממה הדימומים נובעים.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011יש לדעת בדיוק איך אבחנו הביוץ. מה אמרו בדיקות הדם ומתי בדיוק נלקחו.
האם הוכחה עלית פרוגסטרון מספר ימים לאחר מועד הביוץ המשוער?
לא נדיר שהשלב הלוטאלי מתקצר משמעותית לאחר גירוי שחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ' קול
מיכל20/05/2011תודה שענית לי....הביוץ הובחן במדויק על ידי בידיקות דם ומעקב זקיקים, העניין הוא שהטיפול בוטל מחשש לגירוי שחלתי וריבוי עוברים...לשמחתי עברתי הכל בשלום בלי כאבי בטן....אני לא חושבת שהדימום הוא מחזורי הוא יותר הפרשות חומות...כשבוע לפני המחזור רציתי לרק לדעת אם זה נורמלי...אני מאד רוצה לקבל מחזור בזמן ולהתחיל טיפול חדש עם רבע מינון מהפעם הקודמת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ' קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011יש לחזור ולבחון את הפרטים הקטנים כדי לוודא שאכן הביוץ אובחן במדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול
מיכל21/05/2011ביום רביעי שעבר בדיקות הדם שלי הראו שמתחיל ביוץ עצמוני הפרוגסטרון עלה ל 5.5 וה lh היה 20 ואסטרדיות 12.000 , נאמר לי שמפסיקים הכל ואני לא מזריקה כלום ולא מקיימת יחסי מין אבל ביקשו ממני לבצע בדיקת דם ביום שלמחרת התוצאות האלה...אז ביום חמישי שעבר בבוקר ביצעתי שוב בדיקת דם שהראו שהפרוגסטרון המשיך לעלות הוא עמד על 6.9 אסטרדיול 13.000 וה lh ירד ל-7 ולכן נאמר לי שזה יום הביוץ (הוא ירד מ 20 ל 7 ביממה, נאמר לי שזה הפיק השני) ושזה יום הביוץ.....לא קיימתי יחסי מין ונאמר לי לחכות למחזור הבא בו אזריק רבע מהמינון של 75....נתתי לך את הפרטים הקטנים אין לי יותר מאלה....במעקבי זקיקים ביום ביוץ היו 10 זקיקים גדולים מאד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כנראה שלא היה ביוץ. אולי משהו חלקי בלבד.
הביוץ מתאפיין בעליה חדה של LH לפניו (LH עולה לסביבות 100! לא 20). אין פיק שני, רמת LH מאופיינת בזרוע עולה שאורכת כ - 12 שעות, רמת שיא של סביב 100 הנשמרת למשך 24 שעות, וזרוע יורדת של 12 שעות.
כל זה כמובן לא קרה אצלך. לכן ההכרזה שהיה ביוץ בוודאות - אינה נכונה.
בנוסף - לאחר הביוץ יש ירידה ברמת ה- E2 - אצלך הייתה עליה.
לסיכום - הדימום כעת הוא לא דימום לאחר ביוץ, שכן סביר להניח שרמת הפרוגסטרון עלתה באופן מינורי.
הדימום הוא "דיספונציונלי" הנובע מרירית לא יציבה על רקע ירידה חדה ברמת ה - E2 (שהתרחשה לאחר הפסקת הגונל), ללא עליה מספקת של פרוגסטרון החיונית למעבר תקין של הרירית משלב שיגשוגי לשלב הפרשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול דבר נוסף
מיכל21/05/2011תודה על התשובה...אני כבר מבלובלת ביותר, הרופאה שלי אמרה לי מפורשות שהחל אצלי ביוץ עצמוני...ואתה אומר שזה לא נכון....השאלה היחידה שיש לי זה מתי אקבל מחזור? אם היה לי ביוץ אז 14 ימים מיום הביוץ שזה ביום חמישי הבא ואם לא היה לי ביוץ מה יהיה איתי?? מתי אקבל מחזור? אני כן רוצה רק להגיד לך שאני בריאה לגמריי, מבייצת כל חודש, יש לי ילדה באופן ספונטני, עברתי כל בדיקה אפשרית כולל צילום רחם אצלך, בדיקת זרע וכו'....כנראה שהטיפול התפקשש לי החודש אבל הייתי רוצה לחזור במהרה לטיפול שני....איך אדע מתי יהיה לי מחזור אם אתה צודק בטענתך שלא בייצתי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול דבר נוסף - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011הגוף יחזור לביוץ מסודר, לאחר תום השיבוש הנוכחי.
אפשר כמובן לברר הסטטוס ההורמונלי כבר מחר. זה עשוי לשפוך אור על מה שקורה.
יש לשקול פרוגסטטיב סינטטי בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' קול
מיכל21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה מה ההגדרה של משקל כבדרותם20/05/2011
הי,
אחרי החזרה כאשר אומרים לא להרים משקל כבד למה הכוונה בדיוק?
האם יש הערכה לכמות המשקל?
ביום ההחזרה סחבתי שלושה כיכרות לחם וחשבתי לעצמי האם זה הרבה?
האם אפשר להרים מחשב נייד?
סליחה על השאלה הפרטנית אבל זה מציק לי וחשוב לי להצלחת הטיפול.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה מה ההגדרה של משקל כבד - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2011לא צריך להרים ,למשל , מקרר.
לאחר שאיבה את צריכה להתנהג רגיל.
אם את עובדת בעבודה קשה במיוחד כמו סבלות או בתי אבות אז באמת אפשר לתת לך מספר ימי חופש נומר 3 ימים.
3 ככרות לחם זה כלום ואם את לא בסבלות תתנהגי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה- בבקשה לענותפירי20/05/2011
שלום רב
היום בצעתי פרופיל הורמונלי (אני ביום השלישי לווסת).
הכל יצא בנורמה, למעט הפרוגסטרון שיצא ברמה של 1.8. הנורמה לי קופ"ח כללית הינה 19-78.
שאלתי היא האם זה אומר משהו? האם זה היום הנכון לבצע את בדיקת הפרוגסטרון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- בבקשה לענות - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011הבדיקה תקינה.
הערכים המצוטטים הם של השלב הלוטאלי, כלומר לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות אחריי בטא חיובית...א20/05/2011
שלום לרופאים, וסת אחרונה 10/4/11 שאיבה 6/5/11 החזרה של 2 עוברים ב- 9/5/11 והחזרת בלסטוציסט אחד ב- 11/5/11. בטא ב- 20/5/11 הראתה ערך של 153....תודה לאל ולפרופסור
1. בן כמה ההריון
2. ע"פ הערך, האם ניתן לראות לגביי כמות עוברים או האם אפשר להסיק מהערך דבר שהוא
3. מתי רואים שק הריון
תודה רבה ומאחלת לכל הבנות שעוברות הפריה להיקלט במהרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שלי20/05/2011אמן ואמן שכולן יקלטו במהרה ושיהיה לך הריון תקין ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בהצלחה לכולנו....
א20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות אחריי בטא חיובית... - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/20111. ראי שאלות נפוצות.
2. לא, יש להמשיך במעקב.
3. בדיקת א.ס. לשק הריון: 3 שבועות לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה החזרת מוקפאים מתי רואים?
ויקי20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)