מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על הזרעהאח18/05/2011
האם דימום קל כמו הפרשה חומה לאחר כ 4 שעות מהזרעה הינו נורמלי? זו הזרעה שנייה שלי. בראשונה לא הרגשתי כלום ולא היה דימום. היום קצת כאב לי בהחדרת הצינורית ואני מסיקה שהדימום נובע מכך. האם מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הזרעה - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן21/05/2011אין בכך שום בעיה, לעיתים מעבר הקטטר בתעלת הצוואר גורם למעט חיכוך ודמם קל המתבטא בהפרשה חומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה?ויקי18/05/2011
היי סוף סוף הצלחתי התקבלה תשובה חיובית לאחר החזרת מוקפאים והיום כעבור יומיים הבטא הכפילה את עצמה,אבל יש לי כאבי בטן חזקים מידי פעם בבטן התחתונה מצד ימין ממה יכול לנבוע?האם יכול להיות שההריון לא תקין?אני לוקחת אוטרוגסטאן ואסטרופם לתמיכה
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה יכול לנבוע כאבי בטן תחתונה בימי
ויקי19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ???
ויקי20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן תחתונה? - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/05/2011לחסויה שלומות,
מזל טוב על ההריון הצעיר. בתחילת ההריון יכולים להיות מיחושים שונים בתחתית הבטן או באגן. במידה והבטא ממשיך לעלות אין חשש לאי תקינות ההריון, במידה והכאבים יתגברו יש להבדק ע"י הרופא המטפל כדי לשלול ציסטה שחלתית או חשד להריון חוץ רחמי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הפחד שלי..החוץ רחמי
ויקי22/05/2011מה התופעות של חוץ רחמי?מפחיד צריך לחכות עד ל א.ס הכאבים הם רק לאחר עמידה ממושכת או התאמצות לא מפריע לי ביומייום והכאב הוא ממש בצידי המפשעה וגב תחתון והאם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםאני18/05/2011
אני אחרי הפריה ראשונה שנכשלה.
המחזור שלי סדיר מאוד כל 28 יום
בדר"כ יום מחזור 9 יש לי זקיק 11/12 מ"מ
ואסטרדיול כ-300/400 ומבייצת ביום 14
החודש לאחר שחודש שעבר נטלתי 375 גונל 9 ימים ויומים צטרוטייד
החודש הזה יום מחזור 9 עדיין האסטרדיול קטן מ-200,
פרגסטרון קטן מ-0.8
LH 6.4
האם ההורמונים של חודש קודם דיכאו את המערכת הורמונלית שלי?
האם החודש אבייץ מאוחר יותר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
ד''ר רונית חיימוב-קוכמן21/05/2011אין קשר לטיפול שקבלת בחודש שעבר.
התגובה הנמוכה לטיפול בחודש הנוכחי עלולה להעיד על רזרבה שחלתית נמוכה, לא ציינת את גילך אך התגובה שלך מתאימה לנשים מעל גיל 38.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf ופוליפ- מופנה לפרופ' בידרסיגל18/05/2011
לפרופ' בידר שלום
בת 39, בחודש ספטמבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית בשל אי פוריות ולקראת טיפולי ivf. תוצאת הבדיקה היתה תקינה מכל הבחינות.
היסטוריה: הריון 1 ספונטני ותקין, לאחר מכן 3 הפלות נידחות מהריון ספונטני, (בעיות קרישה וקריוטיוטיפ - תקין). ניתוח בעבר: היסטרוסקופיה ניתוחית להורדת הידבקויות.
חודשיים לאחר בדיקת ההסטרו' אבחנתית ,התחתלתי טיפולי הפרייה שבמהלך הטיפול תוך כדי זריקות הורמונליות (מונופור), התגלה באולטראסאונד ביום ה-10 של הווסת:
פוליפ בגודל 12 על 7 מ"מ בחלל הרחם, עובי רירית 8 מ"מ.
הרופא הסביר לי שזה קורה כתוצאה מרירית שמתעבה ולפעמים כתוצאה מכך נוצרת דמוי פוליפ, לדעתו הכל תקין ואני צריכה להיות רגועה מכייון שעשיתי בדיקת היסטרוס' אבחנתית והיא מדוייקת ותקינה חודשיים לפני...אך שוב בטיפול הפרייה שני היה אותו סיפור.
ברצוני לציין בימים הראשונים של הווסת לא רואים באוטראסאונד פוליפ, אלא לאחר 10 ימים מיום הווסת.
היום אני לאחר 3 טיפולים שלצערי כשלו...ואני לא רגועה לאור בדיקת האולטאסאונד.
נשארו לי 2 עוברים מוקפאים, והחלטתי החודש לקחת הפסקה מהטיפול ההורמונלי כדי לבדוק האם הממצא הנ"ל חוזר על עצמו. בבדיקת אולטרסאונד הנוכחית ביום ה-14, התגלה שוב בחלל הרחם פוליפ בפונדס השמאלי בגודל 0.7X1.1 ס"מ.
שאלתי היא כזאת:
1. האם הטיפול במונופור, כחלק מתופעת הלוואי - עלול לגרום לפוליפ?
2. האם רצוי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית בכדי לעמת את בדיקת האולטסאונד או שזה מיותר והאולטאסאונד מעיד חד משמעית על הפוליפ?
3. מהו הזמן המשוער שמתפתח פוליפ בחלל הרחם, האם תוך חודש חודשיים?
4. במידה וישנו הריון, האם פוליפ בגודל הנ"ל עלול לגרום להפלה?
5. האם הפוליפ, לאחר הסרתו בניתוח, יכול לחזור על עצמו בעתיד כתוצאה מטיפולים הורמונלים?
מאוד אודה להיענותך לשאלותי לאור המצב.
מצטרת מראש על אורך הטקסט,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ivf ופוליפ- מופנה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/20111. המנופור לא גורם לפוליפ.
2. כל עניין הפוליפים לא ברור ולא בטוח שזה בכלל מפריע.
3מוזר שחודשיים אחרי היסטרוסקופיה תקינה הופיע פוליפ, ואולי זה לא פוליפ.
4.הפוליפ לא יגרום להפלה.
5.אני גם חושב לא להתייחס לזה אך בכל זאת יש בדיקה היסטרוסקופית ממש פשוטה עם אנדוסקופ קטן שאפילו לא צריך לפתוח על ידי מפסק את הנרתיק והוא כמו חוט חודר לרחם ואפשר שוב לראות מה קורה ואם את במכבי אני אגיד לך איפוה לעשות את זה ואם לא תגידי איזה קופה את.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - שאלה נוספת לתשובתך
סיגל19/05/2011לפרופ' בידר היקר
תודה על המענה לכל שאלותי.
ואכן זו הנקודה שתמוהה גם בעיני ובעיני הרופאים כיצד חודשיים לפני כן, בדיקת ההיסטרוס' אבחנתית היתה תקינה וללא פוליפ ולאחרייה רואים פוליפ.
בכל אופן אשמח להתעדכן איפה ניתן לעשות את הבדיקה הנ"ל - אני שייכת לכללית.
האם הבדיקה ההיסטרוסקופית עם אנדוסקופ קטן - היא בעצם נקראת ההיסטרוס' אבחנתית עם מיכשור מאוד מודרני וחדשני?
האם אין בכך סיכון בבדיקה חוזרת להחדיר שוב אנדרוסקופ קטן לחלל הרחם?
האם יש צורך בהפנייה מהרופא המטפל לכך?
תודה: סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - שאלה נוספת לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2011אין שום סיכון בבדיקה אך אני לא מכיר מישהוא בכללית.
הרופא שאני ממליץ הוא דר. זולטי 0526666468.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץהילה18/05/2011
שלום רב,
עברתי ניתוח להוצאת חצוצרה בצד שמאל. אני יודעת שכל חודש מבייצים בצד אחר, האם קיים איזשהו טיפול או כדור שיכול לגרום לביוץ להתקיים אך ורק בצד ימין? יש דבר כזה???...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011לא. וזה לא בטוח שכל חודש מבייצים בצד זה או אחר.
את לא צריכה להתייחס לצד הביוץ אלא לעובדה האם את מצליחה להרות או לא כי כאשר הייתה בעיה בצד אחד לרוב יש בעיה גם בשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא מתפתחים- IVFסיון18/05/2011
טיפול הפריות ראשון. pgd בעקבות בעייה גנטית. שאבו 9 ביציות. הופרו 7 היום נאמר שהעוברים לא התפתחו מספיק עבור הבדיקה הגנטית. כולם. האם הגיוני? למה זה קשור? אשמח לתגובה אני מוטרדת. אני בהפריות בגלל הבעיה הגנטית ולא בעיית פוריות. בת 37
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים לא מתפתחים- IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011זה תלוי במצב ההורמונלי שלך, בפרוטוקול הטיפולי ואיך הלך הטיפול כך שקשה לומר מה קרה ועדיף שתשבי עם הרופא המטפל שיסביר לך מה היה לאחר שיעיין בתיק ובמעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיותלימור18/05/2011
שלום רב, בת 29 נשואה 4 שנים ,3 הזרעות שכשלו-כרגע אחרי IVF ראשון, נשבו 4 ביציות רק אחת הופרתה -ביצעתי החזרה של עובר אחד,שאלתי האם יש סיכוי להריון מביצית אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליצסטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011יש סיכויים תמיד רק לא ברור לי אם את פוליציסטית למה יצאה ההפריה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פולציסטיות
לימור18/05/2011גם אני לא יודעת למה-הזרקתי פרגון כמעט חודש כאשר בשבועיים האחרונים הזרקתי בנוסף לפרגון גם צטרודייט ולובריס כלומר 3 זרקות כל יום ולמרות כל זה הגוף יצר רק 4 זקיקים-האם הטיפול לקוי. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פולציסטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2011חודש פיוריגון? אין דבר כזה.
או שהזריקות היו בעיה או שיש לך באמת בעיה בשחלות.
צריך לברר העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פולציסטיות
לימור19/05/2011תודה רבה על המענה המהיר, ככה גם היה בהזרעות (אני קונה 2 פרגון תמיד ולפעמים קונה את השלישי ומשמשת בשליש ממנו) התגובה שלי לתרופות משונה כל זקיק גודל לגודל שונה ,לפני השאיבה הגעתי לזקיקים גדולים וקטנים כמובן שהתחלתי עם מינון נמוך ולאט עליתי מאחר והרופא הסביר שאיתי הנושא עדין ויש להמנע מגירוי יתר,עדיין התגובה שלי שונה...האם נתקלת בעבר במצב דומה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - תודהד18/05/2011
המחזור שלי הוא כל 26 יום ובסביבות היום ה - 12 או 13 של המחזור יש ביוץ (לפני ערכות ביוץ).
החודש אני עומדת לפני הזרעה ראשונה עם זריקות הורמונים (גונאל אף 75 ליום ואח"כ קרוב לביוץ זריקת אוביטרל).
האם עם זריקות הורמונים הביוץ אמור להתרחש יותר מוקדם מיום - 12-13 למחזור? (אני שואלת כי ייתכן שבעלי לא יוכל להיות בארץ אחרי היום ה - 11 למחזור- אז אני לא יודעת אם להתחיל את הזריקות או לא, עכשיו אני ביום השני של המחזור וממחר אני צריכה להתחיל את הזריקות).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםשחר18/05/2011
לרופאים שלום, אני אחרי החזרה של שני עוברים מקבלת תמיכה של אנדומטרין + סטרואידים וקצת אחרי ההחזרה התחלתי להרגיש שנוזל לי מלמטה סוג של נוזל ( סליחה על התיאור) ואני מפחדת שהעוברים שלי פשוט החליקו החוצה. שכבתי חצי שעה אחרי ההחזרה בהתאוששות וכבר במיטה בהתאוששות הרגשתי את זה. האם אלו העוברים שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011לא.
למה את לוקחת סטרואידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שחר18/05/2011אני לוקחת סטרואידים כחלק מהתמיכה למשך 5 ימים מהשאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2011אין דבר כזה תמיכה על ידי סטרואידים, אלא אם עשו לך חלון לעוברים.
מתן סטרואידים בלי זה זה שטויות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מחכה לתשובהשרון18/05/2011
אני לאחר גירדה בשבוע מאוחר 14 עבר מאז 5 שבועות והרופאה שלי אמא אים אני לא יקבל עד שבוע הבאה הוא יתן לי כדורים השאלות שלי ככה
1 האם לקחת את הכדורים האלה זה בסדר ?
2 ואם אני לוקחת את הכדורים האלה אני יכולה להמשיך באפולי ההפריה שלי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מחכה לתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לטוס כשעה שבוע לאחר הזרעה?לילך10018/05/2011
שלום,
האם מותר לטוס כשעה שבוע לאחר הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לטוס כשעה שבוע לאחר הזרעה? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011את יכולה לטוס ואם תקלטי להריון את גם יכולה לרחף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי...מאחלת לכולנו לרחף
מירי18/05/2011מהסיבה הזו
שיהיה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןרינה18/05/2011
ברצוני לדעת מה מה המינון של לקיחת איקקלומין האם פעם אחת ביום או פעמיים ?
והאם הביוץ מגיע בעיקוב בעקבות נטילת איקקלומין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011מתחילים בדרך כלל ב 50 מ"ג מיום 4 או 5 לוסת ל 5 ימים. מתן הכדורים ומינונם תלוי בגילך והסיבה לעקרות.
הביוץ קורה לבד, בדרך כלל, בין יום 5 ל10 אחרי הכדור האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' בידר
קסם21/05/2011ההחזרה תעשה ביום א' מחר ב10 בבוקר,
ניתן לי אסטרופם ואנדומטרין 3 פעמים ביום.
בתקווה שהפעם זה ילך,
ואם לא אני בהחלט אשכול לעבור יחידה... נשארו עוד 2 עוברים מוקפאים...
תודה לך על תשובותיך ובתקווה שבעוד שבועיים אוכל לרשום כאן שכל זה היה לטובה..
תודה ושבת שלום!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היש הגיון??קסם18/05/2011
(מתנצלת אם ההודעה פורסמה פעמיים)
IVF 5 מוקפאים (היו 14 ביציות שהופרו!! ) הראשון הריון כימי, כל השאר שלילי, רירית עקשנית שמתעבה בפיוריגון, טיפול זה מה5/5 -50 פיוריגון, היום דם וא.ס הרופאה ראתה גם זקיק 19ממ וחושבת שכדאי להשתמש גם באוביטרל לתמיכה נוספת ושיחרור הביצית..( למה לא בעצם??) כשהתקשרו להודיע לי את ההמשך נאמר לי כך: 50 פיוריגון היום, וממחר אנדומטרין ואסטרופם 3 ביום עד יום א' ההחזרה.
שאלתי את האחות מה עם האוביטרל ? אמרה שתבדוק ותחזור אלי...
לאחר בדיקתה : אוביטרל היום(במקום הפיוריגון..)בכול שעה בערב... ממחר אנדומטרין ואסטרופם 3 ביום עד יום א' ההחזרה.
אשמח לדעתכם בנושא !!!
תודה והמשך יום נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה ליפני הרגע המכריע..
קסם18/05/2011האם זה הגיוני ובעל השפעה להזריק היום את האוביטרל כשההחזרה היא ביום א'?
בבבקשה אודה לתשובתכם ליפני הרגע המכריע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיש הגיון?? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011מעקב בזריקות פיוריגון צריך להתבצע , מלבד האולטרה-סאונד, גם עלידי בדיקת רמות E2 ופרוגסטרון בדם.
אם נצא מתוך הנחה שהזקיק מתאים לבדיקות וקיבלת בערב אוביטרל אזי הביוץ יהיה אחרי 36 שעות כלומר זה יהי לפנות בוקר של מחרתיים ואז היום הזה זה כאילו שאיבה ואז צריך להחזיר עוברים לפי יום שהוקפאו.
אם נומר הביוץ היה ביום ו זה כמו שאיבה אז ביום א יהיו עוברים של יומיים וכך הלאה ולפי זה צריך להחזיר.
האסטרופם לדעתי מיותר.
אנדומטרין אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך פרופ' בידר, עוד שאלה בבקשה
קסם18/05/2011הזרקתי היום ב20:00 את האוביטרל ,
למיטב זיכרוני העוברים שלי בני שלושה ימים כשהוקפאו,
ההחזרה תתבצע ביום א' בשעה 10 בבוקר,
*אז בעצם לא עשינו כלום עם האוביטרל ?
(סתם הוספתי לעצמי זריקה כואבת נוספת :( ?
הרירית שלי היא אחת העקשניות האמת שהייתי מעדיפה להוריד את האנדומטרין כי הוא לא נעים..
*האם לא מועיל לא מזיק אפשר לומר על תוספת האסטרופם לאנדומטרין?
תודה מראש על תשובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך פרופ' בידר, עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2011שזה לא סוג הטיפול שאני מכיר.
כאשר נותנים פיוריגון חייבים לתת אוביטרל לביוץ. אם הזרקת היום ,למשל ,בערב אז הביוץ יהיה ביום שבת בבוקר ואז ההחזרה ביום ג.
אולי מסתמכים על הפרוגסטרון שהתחלת ואז כביכול הרחם יכול לחשוב שהיה ביוץ בזמן מתן הפרוגסטרון אך אז למה בכלל לקחת פיוריגון היה אפשר מראש לתת אסטרוגן ואחר כך פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת לערער אותי פרופ בידר
קסם19/05/2011פרופ' בידר שלום !!
קודם מודה לך על התייחסותך!
הבעיה שלי היא כזו ששום כדור/מדבקה(אוטרוגסטן100, ואוורל100) לא עזרו לרירית שלי להתעבות,
רירית מאוד עקשנית שבמצב הטוב הייתה מגיעה ל4 ממ, לאחר 4 ניסיונות כושלים הוחלט לנסות עם ההזרקות ואכן זה עבד, בא.ס האחרון שהיה ביום רביעי (אתמול) הרירית היתה 7.8 שזה הכי עבה שהייתה לי !!!
הזרע של בעלי תקין++ (:
בשאיבה נישאבו 43 ביציות !! מתוכן 14 הופרו והוקפאו חלוקה בין 5-7, ההחזרה נדחתה עקב תגובת היתר, IVF ראשון (אגב גם בו הזרקתי אוביטרל ליפני..) היה הריון כימי בשבוע 6.5 נפל לבד.
IVF שני -שלילי
IVF שלישי -בטא 7 שירדה לבד
IVF רביעי -שלילי
ועכשיו אנחנו ליפני החמישי,אתה חושב שבאמת לא היה צורך באוביטרל או שבעצם עשינו אותו מאוחר מידי? האם ישנה שיטה אחרת שאולי שווה לנסות...(בתקווה שלא אצטרך)
האם אני צריכה לדחוף את היחידה לנסות דברים אחרים?
מה הבעיהה למה לא הולך?
מצטערת על כל השאלות אבל הצלחת לערער בי את האמון ביחידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת לערער אותי פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2011למה לא הולך זה צריך לעבור על התיק ולדון עליו וזה בדרך כלל מה שאנחנו עושים ביחידה שלנו במצבים כמו שלך.
בכל אופן להגיע לרירית עם הזריקות זה בסדר רק לא הבנתי למה לא הלכו לפי האוביטרל.
בכל אופן אם קיבלת פרוגסטרון והחזירו לך עוברים נחכה והראה מה קורה.
בכל זאת להוציא מעל 40 ביציות זה לא כל כך טוב והגירויי המוגזם לא נותן תוצאות טובות.
אם לא תהרי ממליץ לך לעבור אולי יחידה לקבלת רעיונות חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאור18/05/2011
שלום רב ,
אחרי IVF מתי אמורים לבצע בדיקת הריון ? 14 יום אחרי שאיבה או 12 יום אחרי החזרה .
אני עושה בנוסף גם PGD ולכן זה לא אותו הדבר (ההחזרה היא בדר"כ ביום 4-5 אחרי השאיבה ) .
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011אם מחזירים 3 ימים מהשאיבה אפשר לעשות אחרי 11 או 12 יום אחרי החזרה ואם יום 5 אז אחרי 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אני לא מתפקדתמיה18/05/2011
אתמול קיבלנו תשובת זרע של בעלי התוצאות שלהלן:
נפח 3 מ"ל
ריכוז 37*10 נראה לי שזה אומר 37 מליון
תנועה 73%
התנזלות מלאה
PH 7.5
לויקוציטים רבים
אולם במורפולוגיה
7% תאי זרע בעלי ראש,צוואר וזנב תקינים
5% בעלי ראש גדול
4%בעלי ראש קטן
6% בעלי ראש עגול
18% ראש מאורך
31% ראש מחודד
2% ראש אמפורי
4% ראש אמורפי
10% ראש סיכה
7% תאי זרע בעלי וקואלות
לסיכום עלה כי
הכל תקין חוץ מה מורפולוגיה נמוכים מהנורמה של WHO
יש לי בעיית ואגיניזמוס שפתרתי אותה דרך הזרעות לנרתיק אולם האם לאחר התוצאות האלה יש סיכוי טוב להיכנס להיריון בדרך טבעית ואם לו מה הפתרון ? בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה דחוףףףף
מיה18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עדיין מחכה לתשובה דחוףףףףףף
מיה18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עדיין מחכה לתשובה דחוףףףףףף - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011כתבתי כבר שזה תקין.
בטח את במכבי וכך הם נותנים תשובות לכולם.
זרע לא תקין אז כל הפרמטרים הם בירידה ולא שניים טובים מאוד ואחד לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני לא מתפקדת - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011תתחילי לתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)