מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 16 ימים אחרי הזרעהאתי10/04/2011
שלום לרופאים היקרים
עברתי שתי הזרעות יום אחרי יום בתאריכים 24-25/3/2011 על בסיס ביוץ טבעי וזריקת אוביטרול בתאריך 23.3.11
לפי הרופא המטפל הביוץ היה אמור להיות ביו 24.3 ל 25.3 - מה זאומר שאני 16 עד 17 ימים אחרי הביץ.
המחזורים שלי כל 32 ייום בממוצע, והמחזור האחרון היה ב 10.3.2011
1. האם יכול להיות שהמחזור מגיע 16-17 ימים אחרי הביוץ? ולא אחרי 14 יום?
2. עד היום היתה לי רגישות בחזה שכמעט ונעלמה מהיום בבוקר, אומרים שרגישות בחזה הינו אחד הסימנים להריון, ואם זה אכן כך והרגישות נלמה האם זה אומר שמשהו לא תקין? יש לציין לגם לפני קבלת מחזור הייתי סובלת מחזה רגיש לפעמים.
3. החל כ-5 ימים אחרי הביוץ ועד לפני כ 3 ימים היו לי גם כאבי מחזור שהלכו והתחזקו. אבל לפני כשלושה ימים הם נפסקו, ורק לפעמים יש לי קצת כאבים שמזכירים כאבי מחזור. מה זה יכול להיות?
אני יודעת שכל ההתעסקויות והספקולציות מה זה וכו' אולי מיותרת ועדיף פשוט לעשות בדיקת דם. אבל העיניין שעדיין לא היה לי איחור למרות שאני 16-17 ימים אחרי הביוץ. אני בעקרון אמורה לקבל או היום או מחר לפי המחזור האחרון. מדאיג אותי פשוט שרגישות בחזה נעלם פתאום היום בבוקר.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 16 ימים אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2011בדיקת דם מחר תפזר הערפל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין-שאלהמיה10/04/2011
לאחר שני ניסיונות כושלים להכנס להריון בעזרת נטילת איקקלומין. האם כדאי לעשות חודש הפסקה או לנסות שוב? אציין כי ללא הכדורים אין ביוץ ולכן המחזורים מאוד ארוכים ומאוד לא סדירים (שחלות פוליציסטיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין-שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2011לא ממש עקרוני. כרצונך, כפוף למגבלות מעקב במהלך הפסח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון אחרי החזרה האם מותר דקסמולרותם10/04/2011
הי,
אני 4 ימים אחרי החזרה הרגשתי כאב גרון פחדתי שיחמיר ואחרי התלבטות החלטתי לקחת דקסמול קולד בשני הלילת האחרונים שעזר לי למנוע דלקת האם זה בסדר?
והאם מותר אחרי החזרה לצבוע את השיער או עדיף להמתין?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון אחרי החזרה האם מותר דקסמול - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2011אפשר לקחת אקמול בזמן שצובעים שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתמ'09/04/2011
ד"ר שלום,
אני בת 26, מנסה להיכנס להריון כשנה. מחזור לא סדיר. החודש לקחתי איקקלומין בפעם השנייה. במעקב זקיקים היה זקיק של 22 מ"מ. עכשיו אני נמצאת ביום ה39 למחזור (ווסת אחרון 2/3/2011). כיוון שאין יום מדויק בו אני מקבלת מחזור, אני לא יודעת אם זה נחשב איחור ומתי לעשות בדיקת הריון. בעיקרון, לפני 23 יום הייתי במעקב הזקיקים (22 מ"מ).בנוסף אני מרגישה רגישות בשדיים, בעיקר בפטמות. ולאורך השבוע האחרון היו לי כאבי מחזור באים והולכים. האם זה יכול להיות הריון? מתי עליי לעשות בדיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2011מציע בדיקת הריון מחר, כולל E2 ו - P.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובלי09/04/2011
שלום רב,
אני לאחר 2 בדיקות בטא תקינות ולפני אולטרסאונד.
אני סובלת מטחורים שמאוד מציקים לי בימים האחרונים.
האם ישנה משחה מומלצת שאוכל להשתש בה גם במידה ואני בהריון?
האם נדרש עבורה מרשם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2011משחת פרוקטוגליבנול .
תשאלי בבית המרקחת אם את יכולה לקנות לפי המלצה בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - המשך טיפולי IVFנעם09/04/2011
כמעט 3 שנים בטיפולים
לאחר 6 הזרעות (1 טבעי, 2 איקקלומין, 3 גונל)
ולאחר 9 מחזורי IVF
IVF מס' 1 - התחלה של הריון, בטא מגיע עד 1200, נראה שק הריון אך מתחיל דימום וכאבים ויש הפלה טבעית.
IVF מס' 2 - 6 , תשובה שלילית
IVF מס' 7 - הריון מחוץ לרחם, נצפה דופק בחצוצרה ומבוצעת כריתה בלפרוסקופיה
IVF מס' 8 - שלילי
IVF מס' 9 - הריון לא תקין. בשבוע 7 נצפה שק שמתאים לשבוע 5. מבוצעת גרידה.
ביצעתי בדיקות קרישיות שיצאו תקינות, צילום רחם תקין בתחילת הדרך, היסטרוסקופיה תקינה.
בת 39, ניסיתי פרוטוקולים קצרים וארוכים, תוספת של פרדניזון, קלקסן, מיקרומניפולציה והנצה. לרוב נשאבות מספיק ביציות ויש מספיק הפריות אך לא כולם באיכות מצוינת ורק הטובים ביותר מוחזרים וכמעט אף פעם אין מוקפאים.
סובלת מכאבים חזקים בבטן תחתונה בצד ימין אך לא נמצא שום דבר יוצא דופן.
למעשה, אי אפשר להצביע על בעיה מסוימת.
מעוניינת לבצע איזשהו בירור לפני שממשיכה.
מנסיונכם, מה ניתן לבדוק שיכול להעיד על בעיה מסוימת, האם יש הצעה לפרוטוקול או טיפול שונה שעשוי להצליח?
אשמח לשמוע מנסיונכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - המשך טיפולי IVF - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2011קריוטיפ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל לפרט קצת על בדיקת קריוטיפ?
נעם11/04/2011והאם יש משמעות לביצוע הבדיקה רק עבור האשה? (הזרע הוא של תורם)
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפוריותיונה09/04/2011
מבקשת המלצות לרופאים מומחים לפוריות בקופת חולים מאוחדת.
אשמח לקבל הצעות והמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בפוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2011דר. לברון-תל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרטלי09/04/2011
אני 10 ימים אחרי החזרת 2 עוברים טריים (נשאבו 9 ביציות).
6 ימים אחרי ההחזרה - e2 - 7,250. אני עם בטן נפוחה והרגשת מלאות ועומס כבר כמה ימים.
אתמול, 9 ימים אחרי ההחזרה -
e2 - 7,500
פרוגסטרון - גדול מ- 127
בטא - 106
באולטראסאונד - נצפו ציסטות, נוזל חופשי באגן בעומק 42 מ"מ וגודל השחלות -
ימין: 78*45*71 מ"מ שמאל - 67*62*68 מ"מ.
אין לי סימנים נוספים של גירוי יתר כמו שלשולים, הקאות, סחרחורות וכאבים מאוד חזקים בבטן רק מה שציינתי.
אין לי היום דרך לדבר עם היחידה שמטפלת בי. האם לאור הממצאים מאתמול אני צריכה לגשת למיון או שזה גירוי קל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/04/2011בשלב זה אם את באופן כללי שותה טוב ומרגישה רק מלאות ועומס עוד לא צריך לגשת למיון אלא להיות בקשר עם הרופאים המטפלים או האחיות.
את בהריון וזה יכול להגביר את הגירוי.
כדאי לגשת למיון אם הסימנים יתגברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טלי09/04/2011בשל הפלות חוזרות, ניתן לי הפעם פרגניל כל 3 ימים מבטא חיובית, האם לאור הנתונים של הגירוי יבטלו לי את זה?
כמו כן נאמר לי להתחיל ליטול אנטיביוטיקה מבטא חיויבית, האם זה מהלך מוכר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2011אני חושב ששניהם מיותרים ולא עוזרים למנוט הפלות.
פרגניל מגביר גירוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אוטרוגסטןיעל09/04/2011
האם זה בסדר להכניס נרות אוטרוגסטן ללא מוליך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אוטרוגסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר09/04/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עובריםזוג בתהליך08/04/2011
שלום
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לנו להבין מהי המשמעות של דירוג העוברים? (A, B וכו')
האם המשמעות היא רק לגבי החלוקה של התא? קצב התחלקות? האם יש פרמטרים אחרים?
תודה
זוג בתהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירוג עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/04/2011יש עוברים המתפתחים למספר תאים ואת זה רואים במיקרוסקופ.
אם ביום 3 צריכים להיות 5 עד 8 תאים שנראים כמו עיגולים בתוך מעטפת והם כולם שווים וסדירים זה הדרוג הכי טוב.
אם רואים למשל 6 תאים שנראים בסדר וח 2 קצת לא סדירים או קצת במראה שבור זה פחות טוב ובדרגה השניה אחרי הראשונה הטובה יש שברים לא יותר מ 10% מהתאים.
אם יש ,למשל, 40-50% שברים זה עוברים ממש לא טובים.
כך מעריכים צורת העוברים לפי מראה מירוסקופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאני08/04/2011
שלום,
בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים, הוא אמר שיש לי רחם אחורי.
קראתי שלנשים עם רחם אחורי החזרת העוברים נעשית בצורה מעט שונה (עם שלפוחית לא מלאה) וההחזרה מעט קשה.
ביחידה בה אני מטופלת ההחזרה נעשית עם שלפוחית מלאה, האם עליי להזכיר לרופא בהחזרה הבאה שיש לי רחם אחורי? האם יכול להיות שזו הסיבה שהיה לי הריון אחד מחוץ לרחם- כי ההחזרה לא נעשתה כראוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול08/04/2011החזרה לרחם אחורי אינה מסובכת יותר.
יש לבוא על שלפוחית חצי מלאה כדי לאפשר הדגמת הרחם בא.ס.
אין קשר להריון מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ככליתליאת08/04/2011
רציתי לברר לפי מה נקבע כמה פרוגרסטרון דרוש לתמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ככלית - תגובה
פרופ' שחר קול08/04/2011לפי הפרוטוקול הספציפי.
לפי בדיקות הדם.
קיימים פרוטוקולים שאינם מצריכים פרוגסטרון כתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם -גלולותימית08/04/2011
רציתי לדעת מה זה הגלולות של אסטרופם?
מישהיא יודעת?
לא הצלחתי להבין מה מטרת גלולות אלה.
1האם הן עושות תגובה שחלתית יותר טובה?
או שהן מעבות את הרירית?
אצלי בד"כ תגובה שחלתית נמוכה.מייצרת רק 2 ביציות.
ורירית שלי תקינה בד"כ 10 מ"מ.
האם יש טעם לגלולות אסטרופם?
כל רופא אומר לי משהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם -גלולות - תגובה
פרופ' שחר קול08/04/2011אסטרופם = אסטרדיול.
לא מעודד תגובה שחלתית.
עשוי לתרום לעיבוי הרירית , אך רלוונטי במחזורי הפשרה.
אם הרירית 10 ממ - אין טעם לקחת אסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הנקהשרה08/04/2011
שלום,
ילדתי לפני שנתיים + אחרי IVF
הנקתי שנה וחמישה חודשים
עדיין יש לי חלב - רק בלחיצה ומעט מאוד
אני אחרי 4 הזרעות שכשלו (בעלי עבר רנטגן וריקוצל ששיפר את איכות הזרע)
האם יש קשר בין כשלון הטיפול להמצאות חלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הנקה - תגובה
פרופ' שחר קול08/04/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשארו לי תרופות מעוניינת למסוראוסי08/04/2011
שלום,
נשארו לי שלוש חפיסות של לובריס
וכן קופסא של אדומטרין שלקחתי ממנה רק שש קפסולות ונפתחה לפני שבועים.
אני מעוניינת למסור את התרופות לכל המעוניינת
אוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את הודעה - תרופות למסירה
אוסי10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)