מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרלשירי07/04/2011
שלום רב,
אני אחרי החזרת מוקפאים, נאמר לי כל 3 ימים להזריק אורביטל, 5 ימים לפני הבדיקת דם אני גם צריכה להזריק, שאלתי היא:
האם בבדיקת דם לבטא לא ישאר שרידים מהאורביטל ואני אחשוב שאני בהריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011יישארו.
הבדיקה תעלה תהיות ושאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך אני אדע אם אני בהריון?
שירי07/04/2011בשביל מה שולחים אותי לבדיקת דם ב20.4.2001?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך אני אדע אם אני בהריון? - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011מציע להמתין עוד כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/04/2011
מה משמעות עובי הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011רירית תלת פסית בעובי 6 - 7 ממ ומעלה - נחשבת כתקינה ומתאימה להשרשת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי הבדיקה ההיסטופתולוגית - דחוף.אמא07/04/2011
שלום רב,
בסיום טיפול הדמה, בבדיקת פיפל - האבחנה הפתלוגית היא כדלקמן :
רירית הרחם בתקופת ההפרשה המוקדמת [ יום 19-20 למחזור ].
יש לציין כי נטלתי :
אסטרופם 4 מ'ג +
אוטראגסטן 200 מ'ג - 3 פעמים ביום, סה'כ 600 מ'ג ליום.
אני בתרומת בצית וכיום מקבלת אסטרופם 6 מ'ג ליום + אוטראגסטן 800 מ'ג ליום.
האם לאור ממצאי הפיפל, רמת הפרוגסטרון ברחמי תקינה ?
האם להוסיף זריקות גסטון ?
דחוף ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי הבדיקה ההיסטופתולוגית - דחוף. - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011פיפל והיסטולוגיה אינם כלים למדידת רמת הפרוגסטרון ברחם.
הבדיקה תקינה, מבחינת יכולת התרופות ליצר מעבר מרירית שגשוגית להפרשתית, כנדרש לקראת הריון.
אך, לא ניתן לקבוע רמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה.
אמא07/04/2011אם כך, כיצד יודעים האם רמת הפרוגסטרון משביעת רצון ?
האם יש צורך להוסיף זריקות גסטון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה. - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011אפשר לקבל מושג על פי בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהאאא07/04/2011
שלום,
היום ביצעתי א.ס שתוצאותיו: עובי רירית 10, שני זקיקים בשחלה ימנית בגדלים 10,12 וארבעה בשחלה שמאלית בגדלים 10,11,11,12.
תוצאות בדיקת הדם: פרוגסטרון 1.7 ואסטרודיול 1490. על מה מעידות תוצאות אלו?
האם מס' כזה של זקיקים מספיק לשאיבה? והאם ניתן לדעת בערך מתי יהיה ביוץ/ שאיבה? אני אמורה להזריק גונאל אף( 187.5) עד שבת ובראשון שוב לעשות בדיקות.
נ.ב
מתנצלת על ריבוי השאלות, אני ממש מודאגת ולא מפסיקה לחשוב על כך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011השאיבה - כאשר הזקיקים מגיעים לקוטר של 17 ממ .
אם יהיו 6 ביציות - דיינו.
התוצאות טובות. מהלך תקין.
שאיבה - אולי בשלישי הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר היקר, הקפאת עובריםרחל07/04/2011
לפרופ' בידר היקר שלום רב,
אני מבקשת לדעת באיזה יום לעוברים יש יותר סיכוי לשרוד את ההקפאה וההפשרה עוברים של יום 3 או יום 4?
בפעם קודמת העוברים ביום 3 היו 1XCM, 2X8CC, 4X6CC, 1X5CC.
ביום 4 הוקפאו : 2XCM, 2XM, 1X8XCC.
מודה לך מראש.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר היקר, הקפאת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/04/2011אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בתום הרירתרונית07/04/2011
בס"ד
שלום !
אני לפני החזרה הרירית שלי נינה 8.1 והנוזל בתוך הרירת 3.1
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בתום הרירת - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2011הנוזל זה בעיה וצריך ביום ההחזרה לראות האם עדיין קיים ולשקול האם כדאי להחזיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשירי07/04/2011
שלום רב,
החזירו לי 3 מוקפאים (ביום השלישי):
6 תאים
5 תאים
והשלישי 3/4
האם העוברים טובים?
מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011סיכויים טובים. סביב 30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהחלוקה ביום השלישי צריכה...
נועה14/04/2011למרות שהחלוקה היתה צריכה להיות בין 6-8 תאים ביום השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהחלוקה ביום השלישי צריכה... - תגובה
פרופ' שחר קול14/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלסיון07/04/2011
ביום שלישי היתה החזרת עובר ולמחרת הופיע על התחתונית
דימום קל ביותר וגם היום מה יכולה להיות הסיבה? יש גם כאבי
בטן וגב תחתון יש קשר? שמשהוא לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011אולי על רקע קושי טכני בעת ההחזרה -לרוב - ללא משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה לעשות IVFקרן07/04/2011
שלום,
אנחנו מועברים לטיפולי IVF ואמרו לנו לבחור בית חולים,
הביעה שאנו לא יודעים איפה:
ברזילאי- זה הרופאים שתמיד טיפלו בנו עד עכשיו
קפלן - זה הכי קרוב וחמותי עובדת שם
אסף הרופא - בית חולים הכי גדול ואנו יודעים על אנשים קרובים שהצליח להם שם מהניסיון השני.
נשמח לקבל המלצות והכוונות מה לבדוק ומה לבחור.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה לעשות IVF - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011כל בתי החולים שהזכרת -מומלצים!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע הדימום??רונית07/04/2011
שלום,
ב 27/3 עברתי שאיבה של 26 ביציות- ivf ראשון. אני בעלת שחלות פוליציסטיות ץ
ב 29/3 הוחזר עובר אחד. ביום חמישי שעבר אושפזתי בבי"ח עקב גירוי יתר שחלתי בדרגה גבוהה, כנראה מחר אשתחרר. התסמינים אט אט הולכים ופוחתים.
אתמול בלילה הופיע דימום מאסיבי(9 ימים אחרי ההחזרה)וגם התכווצויות וכאבים בבטן.. אני לא יודעת האם זה מחזור או שהדימום נובע ממשהו אחר. אני אמורה לעשות בטא ביום ראשון. האם יש טעם לעשות?יכול להיות שיש דימום אבל עדיין ההריון נקלט??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נובע הדימום?? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/04/2011לדעתי זה הוסת. כאשר יש הריון הגירוי מתגבר.
בכל אופן אנחנו עושים בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייחדותסיון07/04/2011
כמה זמן לאחר השתלת עובר מותר להתייחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחדות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/04/2011ההמלצות שלנו בבתי חולים היא 5 ימים אך זה אף פעם לא נבדק באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה לעומת הפרייה טבעיתרותם07/04/2011
שלום רב,
עברתי שאיבה ביום שני האחרון והוחזרו ביום רביעי שני עוברים.
שאלותיי :
1. האם לא עדיף להחזיר עוברים אחרי שלושה ימים והאם כאשר מחזירים לאחר יומיים זה לא פוגע בבחירת איכות העוברים.
2. הופרו 8 עוברים ע"י מיקרומניפולציה מתוך 10 ביציות שנשאבו, כאשר הזרע של בעלי תקין וגם הבדיקות שלי אנו מוגדרים כאי פריון בלתי מוסבר. שאלתי האם לא עדיף במקרה כזה לנסות להפרות חצי מהביציות בהפרייה טבעית והאם היא לא עדיפה על פני מיקרומניפולציה שבה מתערבת יד אדם.
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרומניפולציה לעומת הפרייה טבעית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/04/2011עדיף לעשות לחצי מיקרומניפולציה.
החזרת עוברים יום 2 או 3 זה די אותו הדבר אך אנו נוהגים להחזיר ביום 3 אם יש מספר עוברים כדי לראות מי התקדם יותר טוב אך אין ממש הבדל בתוצאות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע- מורפולוגיהמרב07/04/2011
שלום לכל הרופאים
בעלי עשה בדיקת זרע -כל הערכים יצאו תקינים פרט ל מורפולוגיה 1%
בעבר המורפולוגיה היתה -0
האם יש סיכוי להיכנס להריון עם הזרעות עם 1%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע- מורפולוגיה - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011כן, אך הסיכוי די קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לפני טיפולאני07/04/2011
שלום רב,
אני שותה כבר 15 יום גלולות אורט צאקילן
בגלל שהיה לי בי"מ 4 E2 508 וציסטה 25 מ"מ
ביום ה-4 לגלולה דיממתי עם כאבי בטן.... שפסקו בצהריים
האם אפשר לקצר את הימים? (פחות מ-21 יום)
על מנת שאוכל להתחיל טיפול בשבוע הבא ולא לפספס חודש
בגלל החג?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לפני טיפול - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011עקרונית כן, אך רק לאחר ביקורת א.ס.ווידוא שההורמונים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה נוספת ברשותך
מודאגת07/04/2011לוודא בדיקה ב-US והורמונים בדם לפני הפסקת הגלולת?
או ביום השני לוסת שיגיע אחרי ההפסקה??
סליחה אבל לא הבנתי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שאלה נוספת ברשותך - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011א.ס. קודם, הורמונים אח"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- e2טלי07/04/2011
שלום, היום אני 8 ימים אחרי החזרת עוברים טריים.
6 ימים אחרי ההחזרה:
e2 - 7,700
פרוגסטרון - גדול מ- 127
האחית אמרו שאני בגירוי יתר אבל חוץ מבטן שקצת נפוחה יותר מהרגיל אני לא מרגישה אף אחד מהסממנים של גירוי יתר. אני מקבלת כתמיכה- 4 אנדומטרין, 2 אסטרופם וביום ההחזרה פרגניל.
1. האם ייתכן גירוי מבלי להרגיש בו?
2. האם סביר שהבטן הנפוחה זה מהפרגניל בעצם?
3. האם במצב כזה לא כדאי להפסיק עם האסטרופם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר e2 - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/20111. כל אישה לאחר שאיבה היא ב"גירוי יתר" אם יש יותר מזקיק אחד...השאלה מה עוצמת הגירוי. חומרת הגירוי נקבעת לפי התחושת של האישה, ולפי פרמטרים אובייקטיביים. מציע להתייעץ עם הרופא שלך.
2.פרגניל עלול להחמיר גירוי יתר.
3. אסטרופם לא משפיע על גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)