מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת מוקפאיםסתוונית04/04/2011
שלום רב
יש לי שתי קשיות של עוברים מוקפאים:
קשית ובה שני עוברים בני 8 תאים שהוקפאו ביום 3
קשית ובה שני בלסטוציסטים שהוקפאו ביום 5
אינני מעוניינת בסיכון להריון רב עוברים, אך גם אינני מעוניינת לזרוק עוברים לפח. האם ניתן להפשיר קשית, להחזיר עובר אחד ואת השני להקפיא שוב? האם יש הבדל בין העוברים של יום 3 לבלסטוציסטים מבחינה זו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
שירי04/04/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
שירי04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2011הסיכויים בהקפאה להרות הם לא גדולים ואם מחזירים שניים לאחר הפשרה זה נדיר ביותר שיתפתחו שניים.
אין אפשרות להקפאה חוזרת וגם לא צריך.
אין הבדל בין בלסטוציסטים ליום 3.
הייתי מחזיר את מה ששרד. לא בטוח ששנייהם ישרדו בכלל.
ואם באופן נדיר יש תאומים אפשר בנקל לבצע הפחתה.
אני מסכים שלא צריך לזרוק לפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאלון04/04/2011
אשמח אם תתנו לי חוות דעת על בדיקת הזרע:
נושאים לבדיקה תוצאות ערכים תקינים
Liquefaction Normal
Viscosity Normal
Colour Normal
pH 7.5 (7.0 - 8.7)
Volume (ml) 5.5 (1 - 5 ml
Concentration (mil/ml) 27 >15 mil/ml
Total Concentration (mil) 148.5 >30 mil
Percent of motile sperm (%) 56 (rapid + moderate) >40% or rapid >25%
rapid (%)
moderate (%) ++
slow (%) +
non progressive (%)
Total motile sperm (mil) 83.16
Motility after 4h (%) 50
Vitality (%) 75 >75%
Agglutination
Morphology Kruger strict criteria: >14%
Normal forms (%) 4
Abnormal forms (%) 96 0-4% poor 5-13% good
Head defect (%) 85
Mid piece defect (%) 8
Tail defect (%) 3
Immature forms (mil/ml) (2-5) mil/ml
Round cells (mil/ml) 1 (0-1) mil/ml
RBC (mil/ml)
Conclusion
Oligozoospermia
Astenozoospermia
Teratozoospermia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ' שחר קול04/04/2011בניגוד לכל המילים הארוכות - הבדיקה בסדר, ריבוי גבולי של צורות פתולוגיות. ממש לא ברור מה החשיבות של כך. פעמים רבות זה תלוי בעין של הבודק/ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
אלון04/04/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בדיקת אבהות פרטית???רונית04/04/2011
האם יש אפשרות לבצע בדיקת אבהות פרטית ? ללא צו בית משפט?? מכונים פרטיים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך במכונים פרטיים
מודאגת04/04/2011תחפשי בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בדיקת אבהות פרטית??? - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011אין אפשרות והסיבה לכך היא שהחוק הישראלי דואג לילד ומעוניין שלילד יהיה אבא ואמא.
היות וזה חוק אז אף אחד לא יכול לעבור עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיא רמת האמינות במעבדות ivf?
חנוך12/01/2014שלום רב,
לנו 2 ילדים אשר נולדו לאחר טיפולי פוריות ivf .
לאחרונה שמענו על מקרים של בלבול בהפריה וכתוצאה מכך ילד אשר אינו של בני הזוג או רק של בן זוג אחד הוחזר בתהליך הקליטה לרחם.
שאלתי היא מהיא רמת הדיוק ומהם מנגנוני הפיקוח בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיא רמת האמינות במעבדות ivf? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2014רמת דיוק גבוהה ביותר.
אין סיכוי שטעו.
אני לא יודע ממי שמעת , אך בפירוש אין טעויות,
וזה בכל אופן במרכז היכן שאני עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשם כך קיימת "השגחה הלכתית"
שרה13/01/2014אומנם היא נקראת הלכתית אך רבים מזמינים השגחה כזאת בשל החשש מטעות אנוש.
המשגיחה תפקידה לעקוב בקפידה אחר כל התהליך מהשאיבה ועד להחזרה וכך נמנעות טעויות אנוש רבות. (העלות היא נמוכה ויש החזר גבוה מהקופה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשם כך קיימת "השגחה הלכתית" - תגובה
פרופ` דוד בידר13/01/2014זה שטויות.
ההשגחה היא לא של המשגיחים אלא של עובדי המעבדה וזה גם אחריותם.
מרבית המטופלים לא מזמינים את ההשגחה אלא מטופלים דתיים.
ההשגחה מיותרת ולמעשה זהו עסק שמטרתו להרוויח כסף.זה תשלום מיותר שרוב העוברים טיפולי הפריה לא זקוקים לו, אך המערכת המשגיחה מפחידה מטופלים דתיים שיש השגחה לקויה ובפועל ההשגחה לא שונה ממטופל למטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריון ביתיתיעל04/04/2011
שלום שמי יעל בת 34.
בתאריך 25.03.11 הוחזרו 2 עוברים יפים לדברי הרופא. כמה ימים אח"כ החל גודש מוזר בחזה וכאבים. וכן כאבים דמויי כאבי מחזור. מפאת הסקרנות קניתי בדיקת הריון ביתית וביצעתי בשעה שבע בערב
להפתעתי הופיע קו הריון אמנם חלש אבל הופיע. בבדיקה נוספת שביצעתי כעבור יומיים הופיע שוב קו חלש ולקח יותר זמן עד שהופיע.
בבדיקה שערכתי יום אחרי כבר לא הופיעו קווי הריון.וגם תחושות הגודש בחזה די נעלמו.
לאורך כל התקופה ישנה הפרשה שקופה מהי?
השאלה שלי האם היה הריון ונפל או האם היה הריון כימי?
או שמא זה לא מעיד על שום דבר שכן הבדיקות נערכו בין 8-5 ימים לפני הוסת.
(אמורה לקבל בסביבות 6-7 לחודש אפריל). כמו כן אני מטופלת 3 פעמים ביום בנרות אנדומטרין. האם יש להם השפעה?
בדיקת הדם אמורה להיות ב- 6.4.11 האם יש תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הריון ביתית - תגובה
פרופ' שחר קול04/04/2011ראי "שאלות נפוצות".
בדיקות ביתיות בטיפולי IVF מוסיפות רק מבוכה ושאלות.
לכן רצוי להימנע מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב לא מוצלח!אנחנו04/04/2011
כתבתי כאן הודעה לפני שבוע שהתחילו לי דימומים במהלך הפרוטוקול.
פרופ' דוד בידר כתבת לי שהפרוטוקול ממש מוזר ולא נתקל בכזה בכל שנות עבודותו הרבות..
אני בת 26 ברקע תת פעילות של הבלוטה מטופלת באלטרוקסין- פרופיל הורמונלי תקין {נבדק פעמיים} אולטרסאונד וגינלי של רופאת פוריות אמרה שהכל תקין.
הפרוטוקול היה כך: התחלנו 14 יום גלולות מרסילון ביום מחזור- 2כי אנחנו בivf בגלל שלבעלי אין זרע וצריך לבצע ניתוח tese והרופא באותה העת היה בחו"ל אז לקחנו גלולות כדי להתחיל פרוטוקול שבועיים לאחר מכן. מהיום מחזור 17 לקחנו דקסמטזון 0.5 ומהיום ה19 לקחנו גונאל 187.5 למשך 6 ימים ודקפפטיל 0.1 למשך 3 ימים.
לאחר 3ימים בהם נטלתי דקפפטיל+ גונאל התחילו לי הפרשות דמיות שהתפתחו למחזור ביום החמישי להזרקות. ביום השישי הופעתי לעשות בדיקת דם וא.ס
הe2 יצא 300 ובא.ס לא נצפו זקיקים. הונחתי להמשיך גונאל ביום השישי ומהיום השביעי התחלתי 3 מנופור. ביום ה9 להזרקות עשיתי בדיקת דם שהe2 יצא 986 הפרוגסטרון קטן מ-1.2 {לא עשיתי אולטרסאונד, כי זה יצא ביום שישי ואין אצלינו באיזור אולטרסאונד ביום שישי}. המשכתי 3 מנופור עוד יומיים, וביום ראשון {אתמול} עשתי שוב בדיקת דם e2- 1768 פרוגסטרון קטן מ1.2 ובא.ס נצפו רק! 2 זקיקים אחד בגודל 12 והשני בגודל 18 להפתעתי הרבה.
החלטתי שאין מה להמשיך כשיבייץ לי רק זקיק אחד או 2 כשברקע הניתוח של בעלי ואתמול כבר לא הזרקתי.
הרופא טוען שמאוד מאוד מוזר שיצאו רק 2 זקיקים בגדים כאלה, והוא רוצה לבדוק אותי אם אין לי בעיה בשחלות, כי לטענתו קיבלתי זריקות כמו של אישה בת 40 ואיך יכול להיות שיצאו רק 2 זקיקים.
אני שואלת אם יתכן שמשהו אצלי באמת פתאום נהייה לא תקין, או שמשהו בפרוטוקול הזה לא תקין וגרם לי להגיב ככה.
אשמח להסבר מה בפרוטוקול נראה מוזר -גם הרופאה הקודמת שלי אמרה שהיא לא מכירה פרוטוקול שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבב לא מוצלח! - תגובה
פרופ' שחר קול04/04/2011כנראה וריאנט על פרוטוקול הנקרא "flare".
כיוון שאת צעירה נראה לי סביר ללכת על פרוטוקול קצר מבוסס אנטגוניסט, או פרוטוקול ארוך המתחיל באמצע השלב הלוטאלי במחזור הקודם.
אלו פרוטוקולים פשוטים, ולכן הסיכון לתגובה לא טובה הוא קטן יחסית.
חבל שלא בודקים במקביל גם LH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקו לי lh רק פעמיים
אנחנו06/04/2011בפעמיים הראשונות:
1:
lh-2
e2-304
פרוגסטרון קטן מ1.2
בפעם השניה:
lh-1.4
e2-986
פרוגסטרון- קטן מ1.2
בפעם השלישית לא נבדק lh
e2-1768
פרוגסטרון קטן מ 1.2.
אגב בפרוטוקול הנ"ל הייתי אמורה ביום שהפסקתי להזריק, להזריק עוד 3 מנופור וצטרוטייד-1- והחלטתי שלא, בגלל שהיה רק זקיק אחד. והרי אנחנו כאן בשביל הניתוח tese
רציתי לדעת אם הייתם ממליצים לי להחליף רופא מטפל, או שזה לא מחייב.
הרופא לא מבין איך לא הגבתי. הוא טוען שקיבלתי הורמונים כמו שנותנים לאשה בת 40 {הרבה} ורוצה לבדוק אולי משהו בחצוצרות או בשחלות לא תקין אצלי.
האם יש עניין בדבר? יכול להיות שלמרות פרופיל הורמונלי תקין שנבדק פעמיים בחצי שנה האחרונה+ בדיקת אולטרסאונד וגינלי של רופאת פריון לפני 3 חודשים שאמרה שהכל תקין- יש מצב שיש משהו לא תקין?
ותודה על העבודת קודש שאתם עושים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקו לי lh רק פעמיים - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2011ממליץ לנסות שוב, על בסיס פרוטוקול פשוט: קצר או ארוך.
יש לבדוק AFC - ספירת זקיקים אנטרליים: בדיקת א.ס. פשוטה בתחילת המחזור.
יש לשקול בדיקת AMH (אנטי-מילריאן-הורמון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... אשמח לעזרה
אנחנו07/04/2011אשמח לתשובה על שאלתי האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש למישהיא אורגלטרן למסירה?דחוף04/04/2011
חייבת עד מחר, אודה לכל מי שתוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דחוף04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש למישהיא אורגלטרן למסירה? - תגובה
פרופ' שחר קול04/04/2011יש מחסור.
אין בעיה לעבור תוך כדי הטיפול לציטרוטייד.
רק לבקש מרשם.
פשוט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אלרגית לצטרודיד
דחוף04/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי יש
שרה05/04/2011אני מירושלים
תשאירי פרטים שלך להתקשרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דחוף05/04/2011052-3684896
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי הצלחהנועה04/04/2011
שלום רב,
בת 31 לפני שנה ותשעה חודשים ניכנסתי להריון בהפריה הראשונה (בעית זרע אצל בעלי), עכשיו לפני החזרת מוקפאים, מה האחוזים שההחזרה של המוקפאים תצליח? האם כדאי להחזיר שלושה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי הצלחה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
שירי04/04/201120% לכל מוקפא? או לכל הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2011לכל הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה לא מוצלחת השגות לגבי ההמשךרינת04/04/2011
שלום ,
שמי רינת בת 33.5 בעיצומו של IVF ראשון.
במהלך הטיפול לקחתי זריקות דקא ואחרי כ- שבוע התחלתי עם גונאל ומונוגון.
לפני השאיבה לקחתי זריקת אוביטרל אולם נשאבו 4 ביציות בלבד.
נאמר לי כי העוברים שהוחזרו (2) יפייפיים ועם פוטינציאל להריון.
באופן מוזר התחילו לי כל מיני תסמינים כגון כאבים בחזה וגודש ומידי פעם לחץ באיזור הבטן התחתונה.
כעת כיומיים לפני הבדיקה התסמינים נחלשו אולם אין לי תופעות שרגילות למחזור
דימום כהה כמה ימים לפני.
השאלה שלי היא האם המחזור אמור להופיע כרגיל או שמא מושפע מהזריקות במידה וכן מתי אמור להופיע?
שאלה נוספת היא מדוע נשאבו 4 ביציות בלבד ? סבלתי מאנדומטריוזיס האם יש קשר?
אני מוצאת את עצמי עצבנית ומדוכאת מהסיטואציה שאאלץ שוב לעבוד סדרת הזרקות שאמורה מן הסתם להסתיים באופן דומה. האם יש טעם להמשיך בטיפולי הפוריות במצבי?
ושאלה נוספת האם בדיקת הריון ביתית שעויה לגלות הריון כשבוע לאחר ההחזרה 7-6 ימים לפני מועד הוסת המקורי.
תודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה לא מוצלחת השגות לגבי ההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/20111. המחזור יגיע שבועיים אחרי האוביטרל במידה ואין הריון.
2. היות ויש הפרשות לא ברורות יש לבצע בדיקת דם להריון 12 יום אחרי החזרה.
3.באנדומטריוזיס יש פגיעה בתפקוד השחלתי ולכן מוציאים פחות ביציות אך זה גם קשור לכמות ההורמונים שהזרקת.זה לא חשוב אם 4 או 10. יכול להיות הריון כאשר נשאבות 4 ביציות ולא יהיה הריון כשישאבו 12 ביציות , זה לא מה שקובע.
4.את צריכה דוקא להיות מרוצה כי לפני 30 שנה בכלל לא היו טיפולים ולא היו הריונות ואת צריכה להמשיך כי בהפריות יש לך את הסיכויים הכי טובים.
5.אנדומטריוזיס גורמת לעקרות מכאנית ועקב ההדבקויות באגן יש צורך בטיפולי הפריה ומספר הביציות לא תמיד גדול אך זה לא חשוב, מה שחשוב שיהיו 2 עוברים טובים להחזרה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ בידר על תשובתך המעודדת
רינת05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שביתהלי04/04/2011
בוקר טוב,
במידה ותתקיים מחר שביתה במרפאות הפריה החוץ גופית, איך היא אמורה להשפיע על כאלו שמתוכננות לעבור מחר הפריה?
תודה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שביתה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011לא. אנחנו בתל השומר מבצעים את הפעולות כדחופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרבקה04/04/2011
שלום,
אני בשבוע ה7 בערך אחרי טיפולי IVF.
יש לי כאבי בטן חזקים ובלילה ממש היה לי קשה לישון.
רציתי לדעת אם זה נורמלי ?
בנוסף יש לי פטריה בבטן ואני משתמשת בטבעקוטן האם יש קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011למשחה אין קשר.
כדי להבין מהם הכאבים את צריכה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לאחר הפרייהיובלי04/04/2011
שלום רב
עשיתי בשבוע שעבר 2 בדיקות בטא. אחת ביום ראשון - תוצאה 166 ואחת ביום רביעי-660. מתי ניתן לעשות אולטרסאונד?
החזרתי 2 עוברים- האם בבדיקה הזאת כבר ניתן יהיה לראות כמה נקלטו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד לאחר הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011נקלט קרוב לודאיי אחד.
לעשות אולטרה-סאונד שבועיים אחרי הבדיקה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בהול-חדשה כאןAnita04/04/2011
שלום רב,
מבקשת את התייחסותכם המלאה למצב חריג זה ומתנצלת מראש אבל פרטים אלו יוכלו לעזור במתן התשובה,
אני בת 43 אמא לתינוק בן שנתיים בהריון טבעי שנולד בניתוח קיסרי. לפני כחמישה חודשים ניסינו הזרעה שלא צלחה ולכן הועברנו לטיפולי IVF כלהלן:
טיפול 1: גלולות גיינרה למשך 17 ימים (צ'יסטה) 3 כדורי פרוגינובה ליום למשך 4 ימים להשהייה כיוון שהרופאה הייתה בחו"ל, פיורגון 300 יחידות למשך 4 ימים, פיורגון 375 יחידות למשך יומיים מנוגוןX5 למשך 5 ימים והתוצאה שאיבת ביצית אחת ללא החזרה.
טיפול 2: דקא 0.1 למשך 8 ימים, 450 יחידות פיורגון למשך 6 ימים, ומנוגוןX6 התוצאה שאיבת ביצית אחת ללא החזרה.
טיפול 3: הפחתה משמעותית של ההורמונים מנוגוןX4 למשך 3 ימים וצ'טרוטיידX1 למשך 3 ימים.
התוצאה: שאיבת 2 ביציות, ניסיון הפרייה שלא הצליח.
שאלותיי: (אינני מוכנה לשמוע כלל על תרומת ביצית!!!):
1. האם מצב זה מצדיק את קופת החולים להפסיק לאשר לי טיפולי הפרייה? למרות שלא
מוצו עוד אפשרויות?
2. חרף העובדה שגופי מגיב טוב יותר לטיפול ללא הורמונים הנני צריכה לקבל אותם
במהלך הטיפול? יש לי מחזור סדיר ועדיין גופי מייצר ביציות ללא הורמונים, האם בכל
זאת היה מקום להזריקם? בכל זאת ללא הורמונים עוד שאבו 2 ביציות והיה ניסיון
הפריה.
3. לעניות דעתי הטיפול נראה לי יותר חובבני לפחות הראשון שבסדרה, האם אני שוגה?
4. האם יש טעם לחזור להזרעות?
5. מה הן האפשרויות העומדות בפניי - (לא תרומת ביציתף שלא באה בחשבון כלל).
תודה מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בהול-חדשה כאן - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011קודם כל יש נוהל בקופת חולים שאם אין כ 3 החזרותבהפריה הן לא מוכנות לממן את המשכי טיםולי ההפריה כך שאת צריכה לפנות לקופה שלך בבקשות טיפול חוזרות ולא בטוח שתקבלי.
שנית , וזה החשוב כדי לענות לך מה קורה ומה הסיכויים הוא מהו הפרופיל ההורמונלי שלך בוסת
לדעתי היה צורך בניסיון השלישי לבדוק פרופיל הורמונלי מלא ביום 3 לוסת ולשאוב את הביצית במחזור טבעי ולראות מה קורה.
במידה ורמות ה FSH גבוהות ורמות E2 מאוד נמוכות, אזירוב הסיכויים שהביטוח שלך,כלומר קופת החולים , לא תאשר המשך טיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. שאלה נוספת
Anita05/04/2011בתאריך 14.3.11 שהיה היום השני של המחזור תוצאות הבדיקות היו כלהלן,
(לפני טיפול IVF השלישי):
Estradiol (E2) Urgent = 866
Progesterone Urgent = 1.9
תוצאות אלו תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2011לא.
רמת ה E2 גבוהה מאוד ולא מתאימה ליום 2 של וסת. כמו כן היה צורך לקחת גם רמות FSH.
לא מתחילים טיפול על רמות כאלה של E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ.....א03/04/2011
שלום, הוסת האחרון שלי היה ב- 8.3 שבוע שעבר עשיתי מעקב זקיקים לפניי התחלת טיפול ivf (דקפפטיל בהתחלה) ועדיין לא הייתי אחריי ביוץ, היום ביצעתי שוב us ודם להלן התוצאות:
PROGESTERONE = 4.8 nmol/L
ESTRADIOL (E-2) = 1021.0
וב-us עובי הרירית 10 מ"מ
האם זה מעיד על ביוץ שהתרחש/שקרב או????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ..... - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011לפי התוצאות עדיין אין ביוץ אך יתכן ,במידה וראו זקיק והיום לא ראו, שאת ממש בביוץ כך שמציע שתחזרי על בדיקות הדם בעוד 4 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרישרה03/04/2011
שלום,
האם ניתוח קיסרי יכול ליצור עיכובים:
בכניסה להריון טבעי?
בהזרעה?
וב IVF?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011לרוב לא, בטח לא ב IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרצרהימית03/04/2011
ביום ה' 24.3.11 בוצעה הזרעה.
מתי אפשר לעשות בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2011שבועיים אחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)