מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ מוקדםרינת08/03/2011
שלום רב
אני בת 32, לקראת ביצוע הזרעה ראשונה לקחתי 5 כדורים איקקלומין החל מהיום ה-5 למחזור.
ביום 11 למחזור ביצעתי מעקב זקיקים והרופא ראה עדות אפשרית להמצאותו של גופיף צהוב ולכן שלח אותי לבדיקת דם לבדוק האם היה כבר ביוץ.
בבדיקת דם (יום 12 למחזור) - פרוגסטרון - 49.1 EST - 1532
על פי הרופא הביוץ היה כבר בסביבות היום ה-5 למחזור!!
האם ייתכן ביוץ מוקדם כל כך? האם זה תקין? לציין בדכ המחזורים שלי נעים בין 22-27 ימים.
האם ניתן להכנס להריון מביוץ מוקדם שכזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מוקדם - תגובה
ד''ר דוד ישי09/03/2011שלום
זה נראה לי קצת מוזר. יותר הגיוני בעני הוא שיש טעות בחישוב של ימי המחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הריון כימי?א.08/03/2011
האם הריון כימי נוצר רק כתוצאה מהישארות עודפי טיפול בהורמונים בגוף ל-IVF(גם לאחר חודש הפסקה של טיפולים)?
או שהריון כימי הוא פשוט הריון אמיתי שנקלט ברחם ונפל אחרי מס' ימים?(כמו בהפלה רגילה).?והאם הריון כימי מרמז על יכולת היקלטות להריון?
אז מה ההבדל בין הריון כימי להפלה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הריון כימי? - תגובה
התשובה השניה היא הנכונה
זה הריון אמיתי שנופל מאוד מוקדם עוד לפני שניתן לראות אותו באולטרסאונד. הריון מעבדתי הוא שם מתאים יותר. הריון כימי הוא בהחלט סימן מעודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובטרול וביוץ-יכול להיות שלא היה?ליאת08/03/2011
ד"ר שלום,
אני בסבב שני של טיפול באואוקלומין (2 ליום במשך 5 ימים) וזריקת אוביטרל.
קבלתי את הזריקה ביום ראשון בערב (לפני קצת יותר מיום וחצי לפני כ-38 שעות ) היו לי 2 זקיקים אחד 19 ואחד 18 עובי רירית 7 מ"ל. הרופא אמר לי שיש לי 2 זקיקים טובים והזריק לי.
אני לא מרגישה עדיין שאני מבייצת ועברו כבר 43-44 שעות מאז הזריקה.
הרופא אמר לי פעם קודמת שאחרי כ- 30 שעות אבייץ וזה אכן מה שהיה לי חודש קודם.
האם יש סיכוי שאני לא מבייצת למרות הזריקה?
חודש שעבר בביוץ (שאחרי הזריקה) הרגשתי כאבי בטן ונפיחות אחרי כ- 30-33 שעות.
האם זה בטוח שאחרי טיפול כזה בנתונים האלה אני מבייצת ופשוט לא מרגישה או שמא יש סיכוי שלא בייצתי?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובטרול וביוץ-יכול להיות שלא היה? - תגובה
נדיר שזקיקים בשלים לא יביצו לאחר אוביטרל. אני חושב שהכאבים שחשת בפעם הקודמת אינם מדד לביוץ או חוסר ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שאיבה וגם אחרי החזרהנטלי08/03/2011
שלום רב,
לפני כמה חודשים - בסיבוב הראשון של IVF סבלתי מטורג'ון ונאלצתי לעבר ניתוח לפרסקופיה לסיבוב השחלה והחזרתה למקום, החודש ביצעתי בשנית סיבוב IVF עם כמות גונאל נמוכה יותר (150 במקום 225) ובשילוב צטרוטייד.
יום אחרי השאיבה שוב הגיעו הכאבים וההתכצויות והגעתי למיון. למזלי זה לא היה סיבוב מלא וכנראה שזה חזר למקום. אושפזתי ליומיים להשגחה בהם הכל היה בסדר והגעתי בזמן להחזרה.
כמה שעות לאחר ההחזרה שוב מצאתי את עצמי מתפתלת מכאבים ומגיעה למיון. הכאבים חלפו אחרי כשעה אך המשכתי לחוש ברע - צמרמורות, בחילות, כאבי בטן וכו'.
היום - יום חמישי להחזרה (מאז אני במנוחה בבית ושותה הרבה בהנחיית הרופאים במיון) עדיין מרגישה חלשה ועם כאבים קלים בבטן התחתונה ובחילות קלות.
בנוסף - מוצאת הרבה הפרשות צמיגיות-צהובות. (האם מהקרינון?)
1.האם יש הסבר לכל זה? הרופאים לא חושבים שזו תגובת יתר כיוון שהשחלות לא היו גדולות כ"כ.
למה זה קורה? למה זה קרה שוב אחרי ההחזרה?
2. בשאיבה הראשונה שאבו 26 ביציות כאשר רק 3 הופרו והתרבו כראוי.
כעת שאבו 17 ורק 5 היו טובות. האם הסיבה לכך שהרבה ביציות לא טובות תמונה בכך שיש הרבה? (ככל שיהו פחות כך הן יהיו טובות יותר?)
אודה לתשובתכם
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה מאוד לבשורות טובות בשבילך
באטרפליי09/03/2011אני לא מבינה בעניין הבעיה של השחלה אבל........בתופעות הכאבים מה הרופאים אמרו? התייעצת??
מקווה שהבחילות והכאבים ייבשרו טובות.
בעבר הכאבים גם היו מלווים בבחילות????
תהיי עם היד על הדופק ותעקבי .....................
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ...הריונית :)08/03/2011
בת 27 בריאה , עשיתי כבר 3 טיפולי ivf .
אתמול עברתי שאיבה רביעית , החלפתי רופא לכן יש כמה שינויים שמטרידים אותי .
בדרך כלל אני מקבלת אנדומטרין ואסטרופם והפעם הרופא נתן לי רק אנדומטרין .
האם אנדומטרין 3 פעמים ביום ,בלי אסטרופם מספיק לתמיכה ?
בנוסף בדרך כלל אני מקבלת אנטיביוטיקה אחרי שאיבה והפעם לא קיבלתי ...
אני מאוד מוטרדת מהתמיכה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפחית חרדות..
מ...08/03/2011לפני החזרה ממש מתחילים אנדומטרין ולפעמים אחרי החזרה נותנים לתמיכה גם אסטרופם.בכל מקרה אצלי בכל אופן לאחר 3 שאיבות לא קיבלתי אף פעם אנטיביוטיקה ?!?!
הפעולה נעשת באופן סטרילי בחדר ניתוח בשביל מה אנטיביוטיקה???
בהצלחה בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ... אשמח גם לתשובה של רופא ...
הריונית :)08/03/2011למה נותנים אסטרופם בעצם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה ... - תגובה
גם האסטרוגן וגם האנטיביוטיקה אינן הרוטינה הרגילה של טיפולי IVF . אני לא אומר שהם מזיקים חלילה אבל יש ספק גדול לגבי התועלת שלהם וברוב המקומות , למיטב ידיעתי לא משתמשים בהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים ?סיגלית08/03/2011
כאבי גב חזקים באמצע טיפול לקחתי כדור באטרן .
האם יש סיכונים בטיפול בלקיחת הכדור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים ? - תגובה
לא , אין סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמודאגת08/03/2011
שלום רב לרופאים,
ביום 8 למחזור
E2 - 302
LH - 7.7
פרגסטרון 1.6
זקיק 13 מ"מ
רירית 7.3 הד קו אמצע
נאמר עוד 4 ימים הזרעה הפעם ללא אוביטרל.
ביום 12 לוסת - יום ההזרעה
E2 392
LH 76.5
פרגסטרון 2.4
בוצעה הזרעה
האם לא פיספסתי את הביוץ?
היום לי כאבים והרגשתי אולי אני מבייצת?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
לא פספסת , ה LH הגבוה מעיד שביום ה 12 היית לפני הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות ו IVFחסויה08/03/2011
שלום רב,
אני לאחר טיפול IVF שנכשל. קיבלתי וסת ב 07.03. הפרוטוקול היה ארוך ומוצלח מבחינת כמות הביציות (18) ומספר העוברים (10). אין מוקפאים כי הם נבדקו ב PGD עקב נשאות גנטית.
אני מעוניינת בלהתחיל טיפול נוסף ביום ה 21 למחזור הזה אך לצערי מחלקת IVF נתנה לי תור לרופא לשיחה רק בעוד חודש, (05.04)זאת אומרת שאגיע לרופא ביום הראשון למחזור הבא ואוכל להתחיל טיפול 21 יום לאחר מכן. האם יש אפשרות לקחת גלולות החודש על מנת לעכב את המחזור הבא בשבוע כדי ש ב 05.04 אהיה שבוע לפני וסת וכך אוכל להתחיל טיפול מבלי לחכות עוד 21 יום? פשוט חבל לפספס שתם עוד חודש, הרי גם ככה מדובר בפרוטוקול ארוך של שבועיים דקא 0.1 לפני סטימולציה...
לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמתי בשבוע את השיחה עם הרופא..
חסויה08/03/2011כך יצא שאני שבוע לפני המחזור הבא ובמידה ויהיה ביוץ אוכל להתחיל דקא 0.1 לקראת הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על גלולות ו IVF - תגובה
אפשר , אבל אני לא ממליץ לקחת טיפול חדש במרחק כ"כ קצר לאחר סיום הטיפול הקודם. עדיף לדעתי לעשות הפסקה של חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסויה10/03/2011תודה על התשובה.
האם 3 שבועות מהווסת נחשב מעט מידי כדי להתחיל טיפול חדש? הרי אני לא ישר מתחילה עם הסטימולציה, אלא מקבלת דיכוי שבועיים, כך שבינתיים יהיה מחזור נוסף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור איכות הביציותאור08/03/2011
האם לקיחת Q-10 יכולה לשפר את איכות הביציות ? אם כן איזה מינון מומלץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור איכות הביציות - תגובה
אני מניח ש Q10 אינו מזיק , אבל אין הוכחות ברורות שהוא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאור08/03/2011
שלום רב ,
אני לפני סבב IVF שלישי מטופלת בציבורי . נתנו לי גלולות כדי לתזמן את המחזור שהטיפול לא יפול על חופשת הפסח . יוצא שאני צריכה לקחת גלולות במשך 30 יום רצוף .
רציתי לדעת איך זה משפיע על הגוף ? האם זה מזיק ? האם תהיה לזה השפעה על התגובה שלי בסבב הבא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
זה לא מזיק. יש נטיה היום לעבור לנטילה של גלולות עם הפסקה של פעם ב 3 חודשים ולא של פעם בחודש. העניין נמצא בבדיקה.
הגלולות לא תשפענה על התגובה שלך לטיפול . בודאי לא לרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובתכםעדי08/03/2011
שלום
בחודשיים האחרונים נטלתי 1 כדור ציפרלקס 10 מ"ג ביום עקב דיכאון תגובתי שבינתיים חלף.
הפסקתי את הכדור ביום בו גיליתי בטא חיובית.
האם זה עלול לסכן את ההיריון. או שהספקתי להפסיק בזמן את הכדור?
אציין שאני אחרי ivf והפסקתי את הכדור 10 ימים אחרי ההחזרה
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובתכם - תגובה
ההריון לא בסיכון בגלל הציפרלקס שלקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשלי07/03/2011
ד"ר שלום רב
בבדיקה ביתית ביוץ חיובי מחר בדיקת אולטראסאונד לוודא האם יש סיכוי עדיין להזרעה על בסיס טבעי כבר מחר או שמאוחר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
מחר עדיין לא מאוחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVM ??יערה07/03/2011
מטופלים ע"י IVF בגלל גורם זכרי. אני בת 29 ומסתבר שאני לא מגיבה הכי טוב לטיפול: מספר יחסית נמוך 6-7 ביציות.הגדילה של הביציות מתרחשת מהר מאוד ולא כולן טובות.הפרוטוקול שלי: דקה 0.1 ופיורגןן 225 (שזה פרוטוקול מקובל כפי שהבנתי). שמעתי על שיטת in vitro maturation לצורך שליטה יותר טובה על גדילת הביציות. האם זו שיטה יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM ?? - תגובה
השיטה של IVM נמצאת בתהליך של פיתוח. היא עדיין בתחילת דרכה. הבעיה שלכם אינה ברשימת הבעיות ש IVM נותן להן מענה. בכ"ז , כדאי שתתיעצי עם יחידה שעושה טיפולים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרה במהלך טיפולים?????besmile07/03/2011
שלום, אני בקרוב חוזרת אחרי הפסקה קלה להפריות- ובמקביל התחלתי לטפל בהורדת שיער- באינפרה אדום...האם יש עם זה בעיתיות?????
כמובן שלא אבצע כשיש סיכוי להריון- השאלה אם בין לבין זה בסדר??????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפרה במהלך טיפולים????? - תגובה
כדאי לברר עם המכון הטרטולוגי של פרופ' אורנוי בהדסה עין כרם. ככל שידוע לי אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשרי07/03/2011
שלום, עשו לי שאיבה והוציאו 6 ביציות, כאשר 5 מהן הופרו. האם זו תוצאה טובה?
יחד אתי היו בנות שהוציאו להן 16 ביציות, ו 8 שרדו.האם זה אומר שאני לא מגיבה טוב לטיפול? האם עלי להיות מודאת בגללל כמות הביציות הנמוכה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
התוצאה שלך מצויינת.
אני מניח שגם אצלך אפשר יהיה עם מינון גבוה יותר של גונדוטרופינים לקבל יותר ביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי, תודה רבה רבה על התשובה!
ליה09/03/2011אתם באמת עושים עבודת קודש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)