מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלשרון02/03/2011
שלום אני בהריון חודש שני בהפרייה יש לי תאומים האם אני יכולה לצבוע את השיער בחמצן 9 אחוז תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהנועה02/03/2011
שלום..
התחלתי לקחת טיפול לפני IVF בזריקות, כרגע בשלב הדיכוי, רק יומיים בינתיים..
התחילו לי היום (היום השלישי) כאבים בבטן התחתונה..כמו של ביוץ קצת יותר כואב.. האם זה תופעות לוואי של הזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011לא, בהנחה שאת מקבלת דקפפטיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הריון לאחר PGDחסויה02/03/2011
רופאים יקרים,
אשמח לדעת את אחוזי ההצלחה של הריונות לאחר שבוצעה ביופסיה (PGD) בשל בעיה גנטית בלבד (נשאות של גן קונקסין). אני בת 32 . סה"כ 9 עוברים (מתוך 10) נלקחו לביופסיה, 5 מהם בריאים שמתוכם הוחזרו 3).
יש לציין שהילדה הבכורה שלי נולדה לאחר שני טיםולי IVF ICSI עקב בעיית זרע. לי אין בעיית פריון. האם הסיכויים שלנו טובים להקלט גם הפעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העוברים הוחזרו 5 ימים לאחר שאיבה
חסויה02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הריון לאחר PGD - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011סיכויים טובים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטון ואסטופרםFF02/03/2011
שלום
אני נימצאת בשבוע 6 ואני לוקחת כתמיכה גסטון ו3 פעמיים ביום אסטופרם
רציתי לדעת בבקשה עד איזה שבוע לוקחים תמיכה ?
תודה רבה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון ואסטופרם - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011לרוב - עד שב' 9, אך יש להתאים לכל אישה לפי הטיפול בעברה, התרופות שקיבלה, וכ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רם מחיצתי, דו קרני,דחוף לרופאיםשיר רמה"ש02/03/2011
נשלחתי ע"י הגניקולוג לעשות אולטראסאונד תלת מימד מחשש לרחם מחיצתי,או דו קרני,שאלה ראשונה דחופה: האם יש חשיבות מתי מבצעים את בדיקת האולטראסאונד?יש ימים מסויימים?או שאפשר בכל יום לקבוע תור? ובקשר לניתוח ,הבנתי שזה בהרדמה מלאה,האם יש כאבים לאחר הניתוח? יש סיכון לעשות את הניתוח?תודה רבה מאוד מתוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רם מחיצתי, דו קרני,דחוף לרופאים - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011בדיקת א.ס. עדיף לפני הביוץ.
ניתוח - אם כריתת מחיצה - הרדמה מלאה, אין כאבים משמעותיים לאחר מכן.
הסיכון - קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים - שוקולד בהיריוןחסויה צפונית02/03/2011
לרופאים שלום,
לפני מס' ימים שאלה כאן אחת הבנות מה יכולה להיות ההשפעה של אכילה מופרזת של שוקולד בתחילת ההיריון, ונענתה על יד ד"ר קול שזה חסר משמעות.
לצערי, אני מכורה לשוקולד, ועוד לשוקולד מריר. האם נכון הדבר גם לגבי שוקולד מריר?
גם אני חטאתי הפעם ואכלתי ממש ללא הגבלה (שוקולד מריר, כאמור) עד להתגלות ההיריון, ומעוניינת לדעת אם יכול שנגרם נזק?
אציין שיש לי חברה שוקולייטורית שאמרה לי שגם בשוקולד מריר מדובר באחוז קקאו גבוה יותר והשוקולד לא מכיל קפה.
האם שוקולד בכלל ושוקולד מריר בפרט לא מכיל קפאין?
(הרי ידוע שגם תה מכיל קפאין, לכן ייתכן שאני עושה בלבול בין מוצרי קפה לבין מוצרים המכילים קפאין).
או במילים אחרות: האם קקאו מכיל קפאין?
אשמח גם לדעת מה ההשפעה של קפאין על ההיריון?
בתודה מראש
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית יקירה מזל טובבבבבבבב
סיגלית02/03/2011מאחלת לך המון מזל טוב טוב טוב!!!
שמחתי לשמוע את הבשורה הכי משמחת.
דיברנו בטלפון לפני מספר חודשים.
ומדי פעם עכבתי אחרי ההודעות שלך
שיהיה לך בעזרת השם הריון תקין ובריא.
חיבוקים טיטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטיטי
חסויה צפונית03/03/2011היי טיטי,
תודה רבה על הברכות החמות. מאחלת גם לך בהצלחה בקרוב.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים - שוקולד בהיריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון04/03/2011לימונית שלום, אני לא הייתי חושש מהקקאו אלא יותר מתכולת הסוכר שיש בשוקולד. רמת סוכר גבוה בדם בהריון אינה רצויה. רק מסיבה זו הייתי ממליץ להפחית השוקולד עד שיתברר סטטוס הסוכר שלך בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור בידר - גסטון.אמא02/03/2011
לפרופסור בידר שלום רב
קראתי כאן שאינך תומך בזריקות גסטון.
מה עושה אשה החייבת תמיכה של פרוגסטרון והיא מדממת ? הרי הנרות לא נספגים !
ו - p.o עלול לגרום לשוק אנפילקטי ...
מה עושים ? מה המלצתך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר : הקפצה.
אמא02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב לוטאלי קצרדקלה02/03/2011
שלום,
האם שלב לוטאלי קצר יכול ליצור בעיה בכניסה להריון? בין מועד הביוץ לווסת עוברים 6-8 ימים בלבד (מועד הביוץ נקבע ע"פ בדיקות דם ומעקב זקיקים של 5 חודשים). המחזור סדיר כל 28 יום. קראתי שהטיפול הוא בפרוגסטרון אך אני סובלת מבעיה רצינית של קרישיות יתר ובעברי אף 2 אירועי TIA. מה ניתן לעשות? האם בעייתי.? הנני בת 35. ילד בן 4.5 בבית. ללא הפלות, ההריון איתו הושג בקלות (למיטב זכרוני ההתעברות אז הייתה סביב היום ה-14).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר - גסטון.
אמא02/03/2011שלום רב פרופסור יקר,
קראתי כאן שאינך תומך בזריקות גסטון.
מה עושה אשה שחייבת תמיכה של פרוגסטרון והיא מדממת ? הרי הנרות לא נספגים !
ו - p.o עלול לגרום לשוק אנפילקטי ...
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב לוטאלי קצר - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011כן, שלב לוטאלי קצר יכול להוות בעיה.
יש להתיץ עם המטולוג, שכן פרוגסטרון אפשר לתת גם בבעיות קרישה. יש לזכור כי רמות האסטרדיול והפרוגסטרון בהריון מאוד גבוהות.
לא סביר לאפשר הריון , אך לשלול מעט פרוגסטרון כטיפול לשלב הלוטאלי.
אפשר גם לשקול מתן אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי 7 שבועות מהלידה?שירן01/03/2011
שלום,
ילדתי לפני 7 שבועות, שאבתי חלב באופן לא סדיר אחת לכמה ימים כאשר השאיבה האחרונה היתה לפני כשבוע.
הערב קיימנו יחסים לא מוגנים, מה הסיכוי שאני בהריון?
(בהריונות הקודמים היינו צריכים לעבור הזרעות כדי להשיג הריון)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי 7 שבועות מהלידה? - תגובה
פרופ' שחר קול02/03/2011הסיכוי קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה שוב- אשמח לתשובהדחוף01/03/2011
שלום,
אני מטופלת בזריקות פיוריגון. בסבב הקודם היה הריון כימי שנפסק באופן טבעי בשבוע 6 בערך. הרופא אמר שייתכן שזה היה בגלל עובי הרירית (6.8)
החודש לאחר 5 ימי זריקות בלבד נצפה זקיק של 24 מ"מ עם עובי רירית 5.2 בלבד
הרופא אמר שאין ברירה ואם רוצים שהזקיק לא יהפוך לציסטה זריך להזריק אוביטרל ולגרום לביוץ.
הרופא גם רשם לי נרות פרוגסטרון שאותך אקח מהיום שאחרי הביוץ.
שאלתי היא: מהם הסיכויים שבכל זאת אקלט להריון? הרי יש לרחם זמן של כמה ימים להתעבות מההפריה (אם תהייה) עד שהביצית המופרית מגיעה לרחם , לא? האם הריון יהיה בגדר נס?
וגם: באלו דרכים אוכל לגרום לרירית להתעבות? שמעתי שסלק טוב אבל האם יש משהו מבוסס יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דחוף03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דחוף04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב- אשמח לתשובה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/03/2011שלום
רירית של 6.8 היא רירית סבירה לחלוטין . רירית של 5.2 מ"מ היא רירית דקה . הסיכוי להריון קיים אך הוא קטן יותר. אם הייתה לך רירית עבה יותר , אני מקווה שבפעמים הבאות היא תחזור ותהיה כזאת. לצערי אין לנו כלים טובים לעיבוי הרירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלשרון01/03/2011
שלום אני בהריון חודש שני בהפרייה יש לי תאומים האם אני יכולה לצבוע את השיער בחמצן 9 אחוז תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל - תגובה
ד''ר דוד ישי02/03/2011שלום
תתיעצי עם מכון טרטולוגי. למיטב ידיעתי אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 בהריון..שרית01/03/2011
שלום, מהם הערכים התקינים של E2 בתחילת הריון שבוע 4 יצא לי בבדיקות 1268 האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
שרית01/03/2011שהבטא הכפילה את עצמה יפה ברוך השם, והפרוגסטרון גבוה מ- 129 (כך כתוב עף דף הבדיקה)... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
שרית02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון מחזורי הזרעות - שאלה לרופאיםאתי01/03/2011
שלום לרופאים היקרים,
יש לי שאלה לגבי בעיות פוריות.
אני בת 32, ובעלי בן 33 אוטוטו. אני סובלת מוגיניסמוס, מה שמונע מאיתנו קיום יחסים מלאים.
אנחנו רוצים להכנס להריון. עברתי 3 הזרעות על בסיס כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל. הזרעות נכשלו.
האם זה יכול להעיד על בעיית פוריות כלשהי?
לפי רופא נשים שלי ההזרעות היו אמורות להצליח. ואני קצת מודאגת שאם 3 הזרעות לא הצליחו, למרות שאלו הנסיונות היחידים שלנו להכנס להריון, שחלילה אולי יש בעיה כלשהי? מה דעתכם? האם יש עוד משהו שעליי לעשות? איזה המשך טיפול הייתם ממליצים לאחת כמוני?
יש לציין כי בדיקה הורמונלית תקינה. צילום רחם תקין וזרע תקין.
מה שקרה, שאחרי נטילת איקקלומין, רירית רחם היתה דקה כאשר לפני תחילת ההזרעות רירית היתה 11. ובטיפול הראשון ירד ל 8.1 . ובשני ושלישי ירד ל 6.7 - 6.4 בהתאמה.
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון מחזורי הזרעות - שאלה לרופאים - תגובה
ד''ר דוד ישי02/03/2011שלום
לא ברור לי מדוע לא ניסיתם מעקב ביוץ טבעי ללא שום טיפול + הזרעה לפני איקקלומין. אם אני מבין נכון , בסה"כ עברת 3 הזרעות . אחרי מס' כזה של הזרעות מוקדם מדי לדבר על בעית פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אלו היו 3 הזרעות בלבד ואין לי
אתי03/03/2011מושג מדוע לא עשינו הזרעות על בסיס טבעי לפני איקקלומין.
מה שהרופא כן אמר לי, שעם הכדורים יהיו יותר זקיקים בשלים, וזה מגדיל את הסיכויים להקלט להריון מהר יותר.
אבל מנגד ראיתי שרירית הרחם נהיה דק. אולי זה מה שהפריע לקליטה של הריון?
בכל מקרה המחזור הזה אנחנו ככל הניראה נעשה הזרעה על בסיס טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ממוקפאיםדניאלה01/03/2011
לפני 14 יום הוחזרו לי 2 עוברים מוקפאים
תשובה חיובית ביום ה12 בטא:253
הכפלה מהיום 14 יום מההחזרה :606
מה הסיכוי שמדובר בתאומים?
מתי אוכל לראות זאת?
אני מאוד נרגשת וסקרנית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ממוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול01/03/2011יש סכוי. תדעי עוד כשבוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מטפלים ב CIN1 ?דבי01/03/2011
יש לי CIN1 והרופאים אומרים להיות במעקב עוד חצי שנה. איני רוצה להמתין בלי מעשה במשך חצי שנה? כיצד ניתן לטפל בזה כדי להעלים זאת?
תודה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול01/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)