מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רופאים יקרים-מה דעתכם?ימית07/03/2011
בת 43,מחזורים וביוץ סדירים.
מנסה להכנס להריון עי תרומת זרע.
הפרייה ראשונה(עם גונאל350 ליום) ביצית אחת הופרתה-הייתה החזרה
הפרייהשנייה(עם 6 מונופור ליום)לא הייתה החזרה,נכנס גרעין שלישי
הפרייה שלישית-(עם קצת מונופור3 מונופור) כשזקיק כבר היה 12 מ"מ-ביקשתי מיקרוניפולציה,כדי שלא יחדור גרעין שלישי כמו פעם שעברה.
מייד כששאבו את הביצית,ראו ביצית יפה.
ואחרי מיקרוניפולציה הביצית לא הייתה טובה.ולכן שוב לא הייתה החזרה.
רופאים יקרים,מה לדעתכם יקרה אם אעשה שאיבה ללא הורמונים בכלל??
למעט צטוטראייד ואוביטרל?
האם סיכויים ייפחתו בהרבה????
או שעדיין יהיה סיכוי עם ביצית טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקרים-מה דעתכם? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2011את צריכה תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי הריון אחרי I.V.FFF07/03/2011
שלום יש לי כמה שאלות לגבי הריון ואני מאוד אודה לכם עם תעזרו לי
אני נימצאת בשבוע 6 לוקחת כתמיכה גסטון ואסטופרם
קראתי באינטרנט שבשבועות הראשונים להריון צריך להמנע בצבע בשיער
אז רציתי בבקשה לדעת עם זה נכון ? כי אני צובעת את השיער כל חודש ורציתי לדעת עם זה מסכן את העובר.
ואני טסה בעוד יומים והבנתי שאסור לנשים להריון לעבור במגנומטר מכיון שזה מסכן את העובר זה נכון? או שאפשר לעבור במגנומטרים?
תודה רבה
והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
FF08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי הריון אחרי I.V.F - תגובה
ד''ר דוד ישי09/03/2011שלום
אפשר לצבוע את השיער
למרות שלא ברור האם יש בזה סיכון, עדיף אם אפשר לא לעבור דרך המכשיר. תגידי שאת בהריון , אני מניח שלא תהיה עם זה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשלי07/03/2011
ד"ר שלום רב
האם הזרעה חייבת להיות זריקת הורמונים או שגם יש מצב שהזרעה יכולה להיות על בסיס טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011יש מצב לטיבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה בזמן מעקב זקיקים.מיקה07/03/2011
אני במעקב זקיקים מחכה לביוץ.
אתמול נתגלתה אצלי התחלה של דלקת גרון .
רופאת המשפחה מיהרה לרשום אוגמנטין 875 פעם ביומים למשך 10 ימים.
הגוף מתמודד בנתיים אין חום.
החשש שמא האנטיביוטיקה תפגע באיכות הזקיק...?
האם עלי לוותר על האנטיביוטיקה לטובת ביצית איכותית יותר?
אשמח לתשובה בהקדם
עלי ליטול כדור בהקדם
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אנטיביוטיקה בזמן מעקב זקיקים. - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011החשש אינו מבוסס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקה08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הזרעה לא עובדת?sloda07/03/2011
הייתה לי בעיה של שחלות פוליציסטיות, זה הסתדר בעזרת הרופאה והאיקקלומין+אוביטרול. היו תוצאות טובות החודש- רירית 8.5 וזקיקים 2 של 20. ועשינו לראשונה הזרעה. היום קיבלתי ווסת ואני שואלת למה? למה לא הלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הזרעה לא עובדת? - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011גם אם יש ביוץ הסיכוי להריון הוא בסביבות 20% בלבד .
כלומר, רוב הטיפולים נכשלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבהמרים07/03/2011
שלום,
יש לי שני ילדים מהריונות ספונטיים.
ההריון השלישי הולך קשה...
לאחר שלושה טיפולי IVF נכנסתי להריון שהסתיים בשבוע 16 ללא סיבה.
הרירית במחזור זה היתה 9.7
לאחר ההפלה אני מנסה להיכנס להריון כבר חצי שנה.
4 טיפולי IVF שלא הצליחו, מחזור מוקפאיםושתי הזרעות.
הרירית הפכה להיות מאוד מעובה והיא מגיעה לממדים של 15.6,14 וכו.
אני קצת נלחצת והרופא שלי צוחק עליי ושואל אם אני לא רוצה להיכנס להריון...
האם רירית כ"כ מעובה יכולה להיות בעייתית או שהכל בסדר ואני סתם דואגת?
אנא עיזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- תענו בבקשה!
מרים08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
מרים09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה שאתם מדלגים עליי?
מרים09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותשירי07/03/2011
נכנסתי להריון ספונטני ישר אחרי הפסקת הגלולות. (מבלי לחכות למחזור רגיל, אלא ישר לאחר הפסקת הגלולות). לצערי בשבוע 17 נאלצתי לעבור גרידה בשל מום בעובר. כיום אני חודש וחצי לאחר הגרידה, ובבדיקת אולטראסאונד בישר לי הרופא כי יש לי "שחלות פוליציסטיות". הוא אמר שזה לא נורא ושבמחזור הבא אקח איקקלומין.
מה זה בעצם אומר? איך יתכן שנכנסתי להריון הקודם כ"כ מהר למרות השחלות הבעייתיות? האם זה בגלל שזה היה ישר אחרי גלולות? מה ההמלצה לעשות במידה והמחזור יתעכב? חשוב לי להיכנס שוב להריון בהקדם. האם עצם זה שכבר הייתי בהריון אומר שלא תהיה לי בעיה בהמשך?
אני מאוד מודאגת ואשמח לקבל הסבר על מצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי......
דור07/03/2011נראה מהדברים שלך שאת לחוצה..........................
אחוז דיי גבוה כיום של נשים לצערי סובל משחלות פוליציסטיות.
עצם הקליטה של הריון טיבעי מעידה על כך שאין איזושהי בעיה....וזה טוב.
שחלות פוליציסטיות צריך כמובן לבחון ולאבחן ולעקוב אחריהם. זה לא סותר את היכולת שלך להיקלט להריון שוב אם כי יש לשחלות פוליציסטיות תופעות רבות..........
בטיפולי הפריה זה לא מפריע הן גם במעקב בתגובה להורמונים.
כשאת לא עושה טיפולים .........זה רק להיות במעקב אצל הרופא נשים לפחות.
תקראי באינטרנט על התופעה כדי קצת להבין את המשמעות.
יש גם דרך לטפל בזה שמעתי על שיטה חדשה באיכילוב.......שזה דרך של דיאטה מיוחדת במיוחד לתופעה הזו. טוענים שיש הצלחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011אם את מבייצת באורח סדיר הרי למראה השחלות חשיבות משנית. לכן אפשר שלא ליטול שום תרופות ולנסות להרות באופן ספונטאני. כיוון שהשגת הריון לא מזמן, יש סיכוי טוב שתהרי שוב, ללא כל טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- שאלה נוספת
שירי08/03/2011לפני שהתחלתי בנטילת הגלולות המחזור שלי אכן לא היה סדיר.
כאשר הפסקתי עם הגלולות נכנסתי ישר להריון אבל אמרו לי שייתכן וזה היה מהיר בדיוק מהסיבה הזו של הפסקת הגלולות. האם זה נכון?
האם כדאי לעקוב אחר הביוץ בעזרת מקלות ביוץ? (ככה ידעתי לזהות את הביוץ בפעם הקודמת) שהרי המחזור שלי אינו מגיע כל חודש.
והשאלה החשובה ביותר- האם עצם זה שנכנסתי להריון כבר פעם אחת מעיד כי אכן לא תהיה בעיה לעשות זאת בשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהיעל07/03/2011
שלום
ההחזרה של עוברים טריים היתה ביום רביעי בשבוע שעבר. אני לוקחת אוטרגסטן 200 שלוש פעמים ביום. מיום שבת יש מעט הפרשות חומות-בהירות.
האם להעלות את המינון של האוטרגסטן ל-300?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011אפשר, אך רצוי לבדוק רמת פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהרונית07/03/2011
בס"ד
שלום !
יש לציסטה בשחלה הימנית גודלה 27 ס"מ צלולה ברחם
איך ניתן להוריד אותה
ומה עושים במקרה הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011לרוב - עוברת לבד. ממליץ מעקב בלבד בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע?ב.07/03/2011
ביום ה12 להחזרת עוברים בטא 333 לאחר 3 ימים עלה ל 698
איזה שבוע להריון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוחזרו 3 עוברים. תודה.
ב.07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שבוע? - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011ראי ״שאלות נפוצות״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונהאתי07/03/2011
ב 27/2 עברתי הזרעה ראשונה באותו יום היו לי דימומים מעטים וכאבי בטן תחתונה חזקים במשך יומיים וביום השלישי שאחרי ההזרעה היו לי דקירות בבטן לסירוגין...האם זה בסדר? היו גם כאבי ראש ...האם יש מצב שהטיפול לא הצליח? הייתי אצל רופא נשים אמר שהכל בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ראשונה - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011אלו תופעות שכיחות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרונית07/03/2011
היום היתה בדיקת זקיקים והרופא הבודק אמר שיכול להיות שהיה כבר ביוץ האם יתכן שיכול להיות ביוץ כל עוד לא גמרתי את המחזור יש לי מעט דמום אני ביום ה8 של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011יכול להיות. אפשר לוודא ע״י בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ללא הורמוניםרונית07/03/2011
שלום לך ד"ר,
בעלי ואני מהזוגות ה "לא מוסברים"
הכל תקין,
הוצע לי היום ע"י רופאת פוריות לבצע הזרעה בשילוב עם זריקות,
אני מעונינת לפחות חודש אחד לעשות הזרעה ע"ב טבעי,
ובמידה ולא נקלט חודש הבא נשלב זריקות,
האם יש טעם בהזרעה ללא הורמונים?
האם הזרעה ללא הורמונים תגדיל לי את הסיכויים להיקלט
בכלל?
יש לציין שהביוצים תקינים ורירית הרחם תקינה וחודש שעבר עשיתי צילום רחם שיצא אף הוא תקין.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ללא הורמונים - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011יש טעם בהזרעה על בסיס ביוץ טיבעי, אם כי השיטה יעלה יותר אם. משתמשים בגונדוטרופינים לגירוי השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר זריקות הורמוניםטל07/03/2011
שלום,
בחודש הקודם עברתי סידרה של זריקות הורמונים ובזמן הביוץ עברתי שתי הזרעות.
ביום ה-28 הופיע דימום חלש בניגוב כפי שבדרכ מופיע לי תחילת הוסת אבל לאחר מכן ועד היום לאחר 10 ימים אין שום דימום.
בתחילה חשבתי שהנה.....ההזרעה לא צלחה והגיע הוסת אבל עכשיו אני כבר חושבת שאולי יש סיכוי וכן נקלטתי?!
האם בדיקת הריון ביתית תראה תוצאות אמת ( אחרי שהזרקתי החודש הורמונים)? או שיש צורך בבירור בבדיקת דם?
האם ההורמונים עלולים לשבש את הופעת הוסת וזה כל הסיפור?
אודה על תשובה.
יום טוב,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון לאחר זריקות הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2011שבועיים אחרי ביוץ תגיע וסת אם אין הריון.
את יכולה לעשות בדיקה ביתית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בטאשרון07/03/2011
שלום רב,
12 יום אחרי החזרת 3 עוברים יפים תשובת בטא: 15 ופרוגרסטרון : 30. היום בבוקר לפני בדיקת הדם היו לי כתמי דם מעטים בניגוב ומאז לא חזר על עצמו. ( היום זה בדיוק היום שאני אמורה לקבל וסת).
משתמשת בקרינון פעם ביום. על פי נסיונכם האם יש סיכויי ממשי להתפתחות הריון? האם הדימום שהיה יכול להיות שייך להשתרשות מאוחרת ( הוא קרה ביום ה 12 להחזרת העוברים)?
תודה חמה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי.......
דור07/03/2011לי פעם הייתה בטא 29 אבל לצערי זה נקרא הריון כימי......זה קרה לי
הכל יכול להיות שונה מאחת לאחת.....בסוף מה שצריך לקרות קורה.
אבל כדאי שידבר איתך רופא ויגיד לך מה הסיכוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון07/03/2011תודה על התייחסותך! זה תמיד נעים ש"רואים" אותך.
גם לי היה ניסיון עם בטא 74 שיומיים אחרי עלה רק במעט ובסופו של דבר היה הריון כימי. כולי תקווה שהפעם אחרת. בהצלחה גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בטא - תגובה
פרופ' שחר קול07/03/2011הסיכוי להריון תקין אינו גבוה, אך יש להמשיך מעקב.
ההשתרשות מתרחשת כ-6 ימים לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)