מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה קצרהימית20/02/2011
האם אחרי שאיבת ביצית,תמיד מקלפים אותה לראות את איכותה?
או שעושים זאת רק במקרה של ICSI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה - תגובה
פרופ' שחר קול21/02/2011רק ב - ICSI
ב - IVF רגיל מקלפים למחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ימית21/02/2011אבל מדוע צריך לקלף את הביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי שבוע של IVFלאמוותרת20/02/2011
שלום,
לפני כשבוע עשיתי החזרה של עוברים (סה"כ 3) מתוך IVF.
היום.. פתאום התחלתי לדמם - האם מחזור, האם הפלה או האם (סיכוי קלוש) השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי שבוע של IVF - תגובה
ד''ר דוד ישי21/02/2011שלום
הכל אפשרי. שבוע זה מוקדם לוסת. עשי את בדיקת הדם להריון בתאריך שנקבע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםמאיה20/02/2011
בת 29 ללא ילדים
לאחר איבחון יש לי שחלות פוליציסטיות ... עשיתי את כל הבדיקות ההורמונליות יצאו תקין בדיקת זרע תקינה .. נשלחתי לצילום רחם לאחר במחזור הקרוב .. אך המחזור פתאום לא מגיע .. כבר עבורו חודשיים וחצי .. עד כה הייתי מקבל כל חודש , חודש וחצי .. אומנם לא סדיר .. אבל בין 30--45 יום .. לפני שבועיים במשך 10 ימים היה לי דימומים שחורים , מה לעשות .??? לחכות למחזור עד שיגיע ...?? אנחנו מנסים להרות 7 חודשים ללא הצלחה ..
אם הצילום יהייה בסדר נתחיל בשלב ראשון של טיפולים לפי הרופאה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
עדיף שתקחי כדורים של פרוגסטרון כדי לקבל את הוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אינטראמורלי - בבקשה תשובתכם.אמא20/02/2011
ב u.s תלת מימד אובחן שרירן אינטראמורלי בגודל 2 ס'מ.
1. לשם מה עלי לעבור כעת גם היסטרוסקופיה אבחנתית ?
2. האם שרירן הנמצא בתוך דופן הרחם, הדוחק את חלל הרחם, ניתן להוצאה בהיסטרוסקופיה ניתוחית ?
3. בעבר, עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית + ניתוחית בפעולה אחת, ללא הרדמה,
היתכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן אינטראמורלי - בבקשה תשובתכם. - תגובה
1. כדי לראות האם השרירן חודר לחלל
2. אם השרירן דוחק את החלל אפשר וכדאי לכרות אותו בהסטרוסקופיה.
3.לא ניתן לעשות את הכריתה ללא הרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחל קול.lili20/02/2011
בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי חברה שלי הקרובהץ אין לה מחזור כבר 5 שנים. היא בת 31.בבדיקות של estrogen, fsh , lh תוצאות מאוד מאוד נמוכות.קיבלה טיפול עם זריקות של CLOMIFEN וclomid ורק פעם אחד היה ביוץ שגם לא הביא לתוצאה.
מה אתה חושב בתור מומחה לאיזה כיוון של טיפול היא צריכה ללכת. אם יהיה צורך הם יבואו לישראל.
מודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר שחל קול. - תגובה
פרופ' שחר קול21/02/2011לפי המידע החלקי כנראה שהיא צריכה לקבל זריקות של HMG כגון מנוגון או מנופור.
קלומיד ניתן בכדורים. לא ברור איזה זריקות היא קיבלה.
אם התרופות זמינות במקום מגוריה, ויש תשתית ראויה מבחינה רפואית, ניתן לבצע הכל בחו"ל.
אם לא- יש לבוא לארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוההמיכל20/02/2011
היי, אני 14 יום אחרי החזרה של עובר אחד ותוצאות הבטא היו 700+.
נאמר לי שזה טיפה גבוה.. מה זה אומר ?? מדוע זה יוצא גבוה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה - תגובה
זה לא אומר כלום . צריך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרהיובלי20/02/2011
שלום רב,
אני נמצאת 10 ימים לאחר שאיבה ו-7 ימים לאחר החזרה של עובר אחד.(IVF ראשון)
היום החל מהבוקר יש לי דימומים כמו במחזור אבל ללא כאבי בטן (שיש לי בדרכ) ולא בכמויות של מחזור. (לא רק הפרשה)
האם זה תקין? אני צריכה לגשת לבדיקה?
האם זה אומר שאין הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרה - תגובה
זה לא תקין אבל זה לא אומר שהטיפול נכשל. עשי בדיקת הריון ביום שנקבע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dheaמקווה לטוב20/02/2011
עד איזה גיל מותר לאישה לקחת dhea ?שמעתי שעם פרגליוטן אפשר להרגיע את המצב ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dhea - תגובה
כל זמן שהאישה בגיל הפוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי IVF שנכשלמאיה20/02/2011
שלום לכם
אני עברתי החודש לטיפול IVF עם זריקות פיוריגון ודקפפטיל 3.75 לפעם אחת.
בד"כ אצלי מחזור סדיר עם דימום רגיל.
אחרי שעשו לי את השאיבה לא מצאו ביציות ואז עשו לי הזרעה ובקשו שאמשיך בתמיכה של קרינון (בדיקת דם יום לפני אוביטריל: אסטרוגן: 900, פרוגסטרון 1.5).
היום לצערי אני קיבלתי מחזור אך כמות הדם שיורדת בהשוואה למחזורים רגילים אצלי היא ממש קטנה ומהבוקר ירדו לי רק כמה טיפות דם וגם מלווה בכאבים.
לפני שבוע אני גם קיבלתי תוצאה של בדיקת פאפס שיש לי S.I.L CIN1 ואני אמורה לעבור בדיקת קולפוסקופיה.
אז האם זה נורמלי מחזור כזה עם קצת דם או שצריך לבדוק את זה דחוף אצל רופא גניקולוג?
האם זה יכול להיות כתוצאה מהמצב שנמצא אצלי בבידקת פאפס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי IVF שנכשל - תגובה
לממצא בצואר הרחם אין קשר. למרות הדימום , אני מציע שתעשי בדיקת דם להריון. ואם היא שלילית והוסת לא יופיע , פני לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצפה לתשובה דחופהחסוייה20/02/2011
אני בשבוע שש עם מעט הפרשות ורודות חומות מהתחלה, היום נצפה דופק עוברי ב"ה והבטא ביום חמישי היתה 5753 והיום 8920 הם העלייה תקינה?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליייז תשובה...
חסוייה20/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוייה20/02/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי.....בבקשה
חסוייה21/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב נזרקתי עמוד.....
חסוייה21/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה שלא עונים לי כבר יומיים?
חסוייה22/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה שלא עונים לי כבר יומיים?
חסוייה22/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שאת צריכה להיות בלחץ
מורן22/02/2011לפי מה שאת מתארת, הכל בסדר, ההפרשות הן ככל הנראה מהתרחבות הרחם . יש לך עליה בערכי הבטא שזה טוב זה מראה על התקדמות בהריון ואם יש דופק אז זה אומר שיש שק הריון ועובר וזה בכלל מעולה.
תהיה רגועה, אם משהו לא היה טוב הם היו אומרים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן תודה אבל...
חסוייה22/02/2011העלייה לא פי שתיים אלא פי אחד וחצי לערך, זה מה שמלחיץ אותי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול אחרי החזרהשיר20/02/2011
שלום,
אנחנו זוג שמבלה הרבה בארועים חברתיים שכוללים אלכוהול מן הסתם.
עברתי החזרה לפני שבוע ורציתי לשאול אם זה מסוכן להריון, במידה ויש, לשתות 2-3 כוסות יין בשבוע הקרוב עד הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול אחרי החזרה - תגובה
עדיף לא לשתות אלכוהול בכלל או להמעיט ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר הביוץטולי20/02/2011
החודש אני עושה מעקב ביוץ טבעי על מנת להחזיר מוקפאים.
ביום חמישי עשיתי בדיקות דם:
אסטרדיול- 205
פרוגסטרון- 0.8
LH- 2.8
היום (ראשון)
אסטרדיול- 203
פרוגסטרון 1.2
LH- 4.3
מדוע האסטרדיול ירד בשתיים ולא עלה?
מה אומרים הערכים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחר הביוץ - תגובה
הערכים אומרים שאת רחוקה עדיין מהביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך בדיקהסנופקין120/02/2011
אם עשיתי 2 הזרעות ב- 13.2 וב- 15.2.
1. ההאם סופרים 14 יום מההזרעה הראשונה או השניה
2. האם 14 יום כולל יום ההזרעה (כלומר אם ההזרעה היתה ב 15.2 בדיקת הדם היא ב- 28.2 או ב- 1.3)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך בדיקה - תגובה
סופרים 14 יום מיום הביוץ ולא מיום ההזרעה . יום הביוץ הוא יום מס' 1. אם את לא יודעת מה יום הביוץ , עשי את הבדיקה 14 יום מה 15/2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמודאגת20/02/2011
הזרקתי אוביטרל יום ראשון בדיוק לפני שבועיים ב-20:00
הזרעה בוצעה יום למחר ביום שני
מתי אפשר לבדוק ?
האם יש סיכוי שביום כזה יהיה שלילי ואח"כ חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
חכי עוד יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדואגת20/02/2011
ד"ר שלום
רופאת הנשים שלי הפנתה אותי לביצוע צילום רחם.
אני חברה בקופ"ח מכבי ומתגוררת בחיפה.
קראתי על הסיכונים של בדיקה זו המפורטים בטופס ההסכמה, וגם קראתי באינטרנט שמדובר בבדיקה כואבת מאוד...
האם עדיף לי לבצע את הצילום במכון הרנטגן (נדמה לי ברח' הרצל) ללא שאני יודעת מי הרופא המבצע? או שאולי עדיף לבצע זאת באופן פרטי בבית חולים או משהו כזה ?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת יקרה
קרן20/02/2011גם אני מאוד פחדתי לפני וגם אני קראתי בכל מקום אפשרי שזה כואב. זה לא הדבר הכי כייף בעולם אבל זה מאוד מאוד קצר ומהיר והכאב גם עובר במהרה. קחי לך אקמול שעה לפני ואחרי זה כנסי למיטה והכל יהיה בסדר. שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כזה כואב
מורן20/02/2011כל אישה מגיבה אחרת לבדיקה
אני בכלל לא קראתי על הבדיקה כלום והלכתי לעשות ולא הבנתי על מה הבנות מדברות בכניסה.
הכאב הוא רגעי ובעיקר מתרכז בגב התחתון, כמו כאבים לפני מחזור.
אין לך ממה להתרגש וכמו שאמרה הקודמת כדור אקמול ולא תרגישי כלום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קרן ומורן
דואגת22/02/2011אני מאוד מודה לכן על ההרגעה, טוב לשמוע תגובות שונות מאלו שממלאות את האינטרנט..
אפשר להגיד שאני קצת יותר רגועה.
שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)