מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעות וצילום רחםויקה16/02/2011
שלום,
קצת רקע על עצמי: אני בת 32, סובלת מווגיניסמוס חריף, מה שמונע מאיתנו לקיים יחסים מלאים. אני נשואה כ-3.5 שנים. מאחורי 3 הזרעות שכשלו. הזרע של בעלי בסדר, בכל הזרעה כ-40 מליון זרעונים בתנועה. הבדיקות ההורמונליות שלי גם בסדר. ועד כמה שידוע לי יש לי ביוץ טבעי. למרות שאת ההזרעות עשינו עם כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל.
אחרי 3 כשלונות, רופא נשים שלי שלח אותי לצילום רחם. הוא ציין שלפני שהוא ממשיך עם הזרעות על בסיס זריקות, הוא רוצא לראות צילום רחם ולפסול אפשרויות אחרות לאי הצלחת הטיפולים.
השאלה שלי - מאחר ובדיקת צילום רחם היא בדיקה פולשנית, וגם כואבת, האם לא מוקדם לעשות אותו לאחר 3 סיבובי הזרעות? או שעדיף לעשות עכשיו בכדי לא לבזבז זמן? האם צילום רחם יכול לפגוע בפריון? ואפשרות קליטה להריון?
יש לציין כי אני לא סבלתי בעבר מדלקות ברחם, וכמובן שלא ילדתי.
אשמח לתשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות וצילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011לא הבנתי למה לקחת איקכלומין אם הבעיה היא ביחסים ולא בביוץ.
לא הייתי עושה צילום רחם.
הייתי עושה הזרעות עם זריקות הורמונליות.
לצילום רחם יכולות להיות גם סיבוכים ודיף לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי תשובתך אני ממש בדילמה
ויקה17/02/2011לגבי המשך, האם ללכת לצילום רחם או לא.
יש לי צילום רחם ביום שני הקרוב אצל ד"ר דניאל טוגנדרייך בר"ג.
החודש לא עשינו טיפול, מאחר וחיכינו לצילום רחם. במידה ואני לא הולכת לצילום רחם, החודש הזה מבוזבז מבחינת הטיפול.
מהם הסיבוכים האפשריים שיכולים להיות בצילום רחם? אני ממש חוששת מזה.
האם זה הגיוני שאחרי 3 הזרעות לא נקלטתי? היה ביוץ, היו המון זרעים תקינים. אז מדוע זה לא הצליח? זה מה שהרופא שלי רוצה לברר.
אשמח לקבל קצת הבהרה בנושא הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי תשובתך אני ממש בדילמה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2011שום דבר לא בוזבז ויש לעשות הפסקות בטיפולים.
האיקכלומין נועד לנשים שהביוץ שלהם לא תקין.
לאיקכלומין יש תופעות לואי כמו פגיעה ברירית הרחם ובריר הצוארי.
מתן לנשים מבייצות אינו יעיל.
יש דף שאת צריכה לחתום על צילום רחם ושם מוברים סיבוכים כגון דימומים זיהומים ועוד.
אם הוסת סדירה והזרע טוב הטיפול הנכון הוא זריקות הורמונליות והזרעות.
בטיפול בזריקות הרירית יפה והכל יותר טבעי.
מה הייתה הרירית שלך כטיפולי איקכלומין.?
כמעט לרוב הנשים שאין להן סיפור של גרידות או לידות בניתוחים הצילום יוצא תקין.
ואם תהרי בעקבות הטיפול אז הרוחת.
הצילום שלך קרוב ל 100% יצא תקין.
אם לא תהרי בזריקות אזי לפני הפריה ,שזה טיפול יותר מורכב עושים צילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר
ויקה17/02/2011הרירית שלי לפני התחלת הטיפולים היה 11
אחרי הטיפול הראשון לאיקאקלומין ירד ל 8.1
ובטיפול שני ושלישי הוא עמד על 6.4 או 6.7 משהו כזה.
בגלל שההזרעות לא הצליחו, מאחר והיה גם ביוץ והזרע היה תקין, הרופא המליץ לראות צילום רחם לפני שממשיך לזריקת הורמונים. הוא רוצה לוודא שהרחם תקין ואין סתימות.
אחרת הוא לא רואה הרבה סיבות מדוע לא הריתי. לפי דבריו הייתי אמורה להקלט לפי כל הנתונים. בשני הסיבובים היו לי 2 זקיקים מובילים ובשלים.
ובסיבוב אחרון היה זקיק אחד.
אני רואה שאתה ממש נגד הצילום בשלב הזה. ואני באמת בדילמה. לא יודעת כבר מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2011אני לא נגד.
אני חושב שהיית מלכתחילה צריכה להתחיל בזריקות.
אני נוהג בעקרות לא מוסברת לא לטפל באיקכלומין כי אין בזה הגיון.
ההגיון בזריקות שזה ממש פיזיולוגי ויש הצלחות ואם אין אז מבררים בהפריה חוץ גופית.
זה לא נכון שהיית צריכה להרות כי הרופא שלך בעצם לא התקדם בטיפול ותמיד עקרות בלתי ברורה היא לא ברורה עד שאנחנו עולים על הבעיה.
אני נוהג לתת הורמונים וצילום רחם לפני הפריה היות ורוב הסיכוי שהצילום יהיה תקין.
אך יש גם גישות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה חדים ודם בניגוב-רותי16/02/2011
עזרתך נחוצה- הרופא שלי לא מקבל היום ואין לי לאן לפנות
מחזור אחרון 25.1.
איקקלומין מיום החמישי למחזור 2 כדורים למשך 5 ימים
ומעקב זקיקים.
לפני שלושה ימים 13.2 מעקב אחרון רופא אמר היום ביוץ
לקיים יחסים ולהמתין...
היום כאבי בטן תחתונה חדים ודם בניגוב.
מה זה יכול להיות??
תודה רבה מראש,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה חדים ודם בניגוב- - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011הכאבים זה הביוץ והדם יכול לבוא בעקבות יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשקה שאלה קטנה ..סקטוסלפינקסהילה16/02/2011
האם הוצאת חצוצרה בשל סקטוסלפינקס זה ניתוח מסובך ו/או אמור להזיק לרחם
י ש סיכוי שאצרך להוציא אני חוששת , אני הרתי בעבר פעמים טבעי, הריון שני הפלה יזומה ולכן הבעיה לעיל
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשקה שאלה קטנה ..סקטוסלפינקס - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011לא מסובך ומבוצע דרך חור בטבור ועוד חורים קטנים בבטן התחתונה.
לא מזיק לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אףדיני16/02/2011
שלום, אני התחלתי להזריק גונאל אף, ואמרו לי להזריק בבטן. האם זה משנה איפה בדיוק אני מזריקה והאם צריך להזריק כל הזמן באותו מקום?
כמו כן, האם צריך לשמור את המזרק והתרופה בקרור כל הזמן? חשבתי להזריק בעבודה, זה יהייה בסדר אם הערכה תהייה מחוץ לקרור כחצי שעה הלוך+חזור?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל אף - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011ההזרקה סביב הטבור.
הזריקה יכולה להיות במקום קריר בחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהיוסי16/02/2011
אישתי עברה 6 טיפולים כושלים והיא בחורה צעירה ואצלה הכל תקין הבעייה נובעת אצלי יש לי זרעים בודדים וכניראה האיכות שלהם לא טובה ולפי מה שהבנתי שאם אצלה הכל בסדר היא אמורה להיקלט מהר רציתי לדעת בבקשה כי אני לחוץ מזה מה הבעייה שהיא לא ניקלטת פעם אחת גם אמרו שהעוברים טובים והיא לא ניקלטה בבקשה תענו לי כי אני לחוץ מיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
יוסי16/02/2011בבקשה תענו לי לגבי השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה - תגובה
ד''ר דוד ישי16/02/2011שלום
כנראה שלזרע יש השפעה בכל זאת ושהעוברים פחות טובים למרות שהם נראים בסדר. זה כמובן לא אומר שלא יהיה הריון אבל זה עלול לדרוש יותר טיפולים מהרגיל. אל תאבד תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
אורטל16/02/2011אז אם יש השפעה לזרע ואצלי לא ניתן לשיפור אז רציתי לדעת בבקשה אם הטיפולים יכולים להגיע למצב של שנים עד שיהיה הריון המצב מדאיג אותי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
יוסי17/02/2011בבקשה שמישהו יענה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי
נועה17/02/2011אני לא מומחית גדולה..
אבל נמצאת פחות או יותר באותה סירה. גם אצלי הכל תקין ויש לבעלי בעית זרע..
אנחנו עושים שנינו דיקור סיני כבר שלושה חודשים וממתינים לIVF (בתהליך)
נתוני הזרע של בעלי מבחינת כמות זרעים עלתה משמעותית מאז הדיקור, בשילוב עם "צמחי מרפא" אצלנו אומנם יש בעיה אחרת כרגע של תנועתיות (שכנראה נובעת מזיהום לפי פרופ' בידר)
אבל שווה לכם לנסות דיקור..
על כל פנים...
שיהיה לך ולאישתך הרבה בהצלחה!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
אורטל17/02/2011תודה נועה שיהיה לכם גם בהצלחה אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה18/02/2011תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי- האם תקין?מאיה15/02/2011
בוצע ביום הרביעי למחזור:
ESTRADIOL- 223 PMO/L
LH- 3.10 IU/L
FSH- 7.20 IU/L
PROGESTERONE- 1.8 NMOL/L
17-OH-PROGESTERONE- 2.61 NMOL/L
בת 31, מנסה להרות לראשונה כבר למעלה משנה ללא הצלחה. בדיקת זרע תקינה. האם הפרופיל הנ"ל תקין, או שמא E2 גבוה מידיי באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי- האם תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S =15.1 ...?מיקה15/02/2011
היי,
לפני כשלוש שנים אובחן אנדומטריוזס באמצעות אולטרסאונד. מאז במשך 3 שנים לטובת האנדו שתיתי גלולות ברציפות. יש לציין כי טרם הגלולות המחזור היה סיר לחלוטין.
באוקטובר התחלתי תהליך לטובת הריון. מאז היו 3 מחזורים האחרון היה ב - 19/12.
כאמור אני בעיכוב רציני! היום 15/2
השאלה: לפני כחודש התחלתי לקחת כדורי DHEA לטובת FSH גבוה..
מבדיקת דם שקיימתי שבוע אחרי (תחילת נטילת הDHEA ) קיבלתי שDHEA-S הינו גבוה 15.1.
האם ייתכן כי עליית הDHEA-S הינה לאור נטילת הכדור DHEA?
והאם ייתכן כי זו הסיבה שהמחזור שלי כ"כ מאחר?
לתשובתכם אודה
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA-S =15.1 ...? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011אין דבר כזה לקחת DHEA-S בגלל FSH גבוה ,זה שטויות והמצאות ואין טיפול כזה בספרות הרפואית.
יתכן שבגלל זה הבדיקה גבוהה.
הסיבה שהמחזור מאחר זה בגלל שלא היה לך כנראה ביוץ.
תעשי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון ואגיד לך מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבדיקת דם..
מיקה16/02/2011מבדיקת דם שקיימתי לפני שבוע
אלו הממצאים:
קטן מ 200 Estradiol (E2) Urgent
Progesterone Urgent 3.5
לתגובתך אודה
המשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבדיקת דם.. - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2011זה מתאים להורמונים בוסת ואם את חוזרת על הבדיקה וזה כל הזמן אותו הדבר סימן שאין תהליכי ביוץ, ככה שתחזרי על הבדיקה בעוד שבוע ובנוסף תעשי גם FSH ואז נגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הגירסא הנכונה????מנסה להרות15/02/2011
שלום,
כולנו כאן מחכות לביוץ המיוחל.אני שמעתי מספר גירסאות על ההפרשה החלבונית הנמתחת כמו חלבון של ביצה המעידה על ביוץ.שאלתי היא האם היא מתרחשת ביום הביוץ?או מתרחשת יום לפניו?והאם יש הפרשה מיימית יותר המתרחשת אחריה?יש במקומות רבות הסברים שונים ואני קצת מבולבלת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הגירסא הנכונה???? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011ההפרשות הן לפני הביוץ ונעלמות לרוב אחרי הביוץ.
זה לא קבוע לכולן ואין לייחס להפרשות אלו או אחרות משמעות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא התפתח מקפיצה שניתמיקה15/02/2011
אחרי טיפול הפרייה חוץ גופית שניה עקב בעיית זרע וקצת גיל (בת 42 אבל רמת ההורמונים מצויינת) פרוטוקול קצר, שאיבה ב9/1 של 9 ביציות, הפרייה של 4 מתוכן בהן 3 באיקסי ואחת רגילה
החזרה של 2 עוברים בני 8 תאים ועוד אחד 6 תאים ב12/1 עם תמיכת אוביטרל
בטא 24/1 יצאה 42 ויומיים אחריה 119
התחיל דימום קל ב10/2/2011 ובאו"ס נראה במאמץ משהו שדומה לשק הריון בקוטר 4*5 מ"מ עם הילה סביבו ורירית 18 מ"מ גם 5 ציסטות וגם נוזל בכמות בינונית בדוגלס המשכתי תמיכה והדימום גם המשיך אבל פחות מדימום של מחזור
ב13/2/2011 בבוקר רירית הרחם באו"ס 25 ונראה משהו קטנטן דומה לשק (קטן יותר ממה שנראה בקופת חולים ביום חמישי לדעתי) ובדיקת בטא 295
התבשרתי שכנראה ההריון לא התפתח ולהפסיק את התמיכה עד התאפסות הבטא ולבצע בדיקת דם חוזרת בעוד שבוע
ברצוני לשאול: מדוע רירית הרחם התעבתה אם הבטא כ"כ נמוכה ותוך כמה ימים אמור הדימום להיפסק
ומה יכולה להיות הסיבה לבטא כזאת נמוכה חודש אחרי ההחזרה
האם מאמץ יתר והרמת משאות לא כבדים יכולים להיות הסיבה? האם התרגזות יכלה להשפיע?
יש לציין כי הבטן לא כואבת רק מיחושים מאד מאד קלים והדימום נחלש אך עדיין לא פסק
ושאלה נוספת: האם רחם "שרירני" בו שני שרירנים אינטרמורליים בקוטר 8 מ"מ שניהם, שקלט הריון יכול להיות הגורם המפריע להתפתחות ההריון?
תודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלא התפתח מקפיצה שנית - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011אין קשרבין רירית הרחם לבטא.
הרירית היא תוצאה של הטיפול ההורמונלי והשינויים שחלים בה עקב ההריון ולא קשורה לערך בטא כזה או אחר.
הדימום יפסק לאחר שהבטא תעלם.
מאמץ או התרגזות לא גורמות להפלה.
רוב ההפלות הן עקב הגיל של הביצית שנותנות הריונות לא תקינים, כלומר מבנה העובר לא תקין בגלל איכות הביצית.
גם רחם שריריני יכול להיות סיבה אך פחות.
זה שרמת ההורמונים שלך מצויינת לא מבטיחה הריון בכלל או הריון תקין.
בכל אופן זה שהיה הריון זה כבר טוב ויש להמשיך ולראות בהמשך איך זה הולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיקה16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון E2דניאלה15/02/2011
אני מנסה להבין איך יש להתייחס להורמון E2 בבדיקות הדם.
אני ביום 10 לוסת, אחרי 5 ימי מנגון.
שני זקיקים לא גדולים - 10,14
E2 - 604
PROGRESTERON - 1.10
1. מתי יש לצפות לביוץ?
2. מצד אחד הרופא שלי אמר שלמרות הזקיקים הקטנים, הוא מרוצה מה- E2 שהוא גבוה יחסית (??) בחודשים אחרים הוא היה מעל 2000
מצד שני כתוב על כל ההורמונים שה- E2 עשוי להשתנות כתוצאה מנטילת הורמונים.
אז כאמור, כיצד יש לפרש את בדיקות הדם בשעת נטילת הורמונים? מה באמת ניתן ללמוד מהנתונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון E2 - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011במחזור טבעי הE2 עולה יחד עם גדילת הזקיק וכאשר באמצע החודש הזקיק הוא סביב 20 מ"מ רמת ההורמון מגיע מערך נמוך של 200 בוסת ל 1000 או סביב.
כאשר גורמים לגירוי שחלתי ויש יותר זקיקים ה E2 עולה הרבה יותר ואם יש 2 זקיקים זה יהיה יותר וכך הלאה.
לפי הנתונים שלך יש שני זקיקים שמפרישים את ההורמון וכשהזקיקים יהיו סביב ה20 מ"מ הדם יעלה , נאמר, ל2000 ואז נותנים אוביטרל לביוץ.
באופן טבעי ה LH שלך שהוא האוביטרל מבייץ במחזור טבעי וכאן זה גירוי שאנו עושים על מנת להגדיל מספר זקיקים ולהעלות סיכויי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חדשלולי15/02/2011
שלום, אני בת 34, בהריון צעיר
לאחר הזרעה ללא הורמונים
שבועיים אחרי ההזרעה הבטא היתה 78 והפרוגסטרון- 69
היום, יומיים אחרי- בטא-249, פרוג'-92.8
כמה ימים לפני תוצאת הבטא הפסקתי עם האנדומטרין
אולם, אחרי שיידעתי את בי"ח כרמל על הבא החיובית
נתבקשתי לחזור לאנדומטרין פעמיים ביום
אני קצת מודאגת מהרמה הגבוהה של הפרוג'
קראתי מחקרים מפחידים על השפעת עודף פרוג'
מה אתם ממליצים לעשות?
מהי רמת פרוג' תקינה בתחילת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חדש - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011הרמה גבוהה בגלל שלקחת אנדומטרין.
זה לא גורם לכלום.
האנדומטרין שאת לוקחת מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בקשה סקטוסלפינקסהילה15/02/2011
צילום רחם ממצאים : חצוצרה ימנית מתמלאת אך נראה פיזור, חצוצרה שמאלית מסתיימת בסקטוסלפינקס.
עשיתי טיפול הפריה 1 לא נקלטו עוברים.בעברי 2 2 הריונות מהירים וטבעים , הריון שני הפלה יזומה ומפה הבלגן.....
האם יש צורך להוציא את החצוצרה השמאלית עפ" הממצאים הללו אני ממש דואגת
!!
תודה רבה
הרירית 9 וגם הרחם בסדר כך הבנתי מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בקשה סקטוסלפינקס - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011אם את לא מצליחה להרות ובהפריה חוץ גופית לא תהרי אחרי 2-3 מחזורים הייתי מוציא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדנית15/02/2011
שלום,
בתאריך ה3/2 החזרת שני עוברים יפים , וב6/2 נאמר לי לקחת חצי אוביטרל לתמיכה ובנוסף אני לוקחת פעמיים ביום אנדומטרין..
היום ה15/2 בדיקת בטא ערך:21 , נאמר לי להגיע ב17/2 לבטא חוזרת..
האם יכול להיות שזה שאריות של אוביטרל?
ואם לא אז יכול להתפתח משהו תקין?
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תוכלו בבקשה לענות לי...
דנית16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011זה לא מהאוביטרל .
הבטא נמוך ובדרך כלל יש פחות סיכויים להריון תקין בכל אופן נראה מה יוצא בבדיקה הבאה ולפעמים זה יכול ללכת טוב אך הסיכויים לא גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא חוזרת..
דנית17/02/2011היי היום בבדיקת הבטא יצא 72..
מה עכשיו זה אומר?<
מחכה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא חוזרת.. - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2011הבטא עלתה יפה אך עדיין זה לא מבטיח כלום.
קודם כל את בהריון ותעשי עוד בטא ביום א ונוכל להעריך איך זה הולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולגלית15/02/2011
ערב טוב
יום שישי הודיעו לי מאלישע להתחיל לקחת את התמיכה לפני החזרת עוברים מתרומת ביצית מקייב, הגעתי ביום שני להחזרת עוברים.
1. רציתי ראשית לדעת, האם העוברים שהחזירו לי הם בני היום השלישי מיום השאיבה או יום רביעי?
2. עפ"י תשובתך לאיזה חלוקה של תאים אמורה לצפות ביום החזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשבותך ד"ר שחר קול
גלית17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תהליך צילום רחםמישהי15/02/2011
יש לי תור לצילום רחם שבוע הבא אצל ד"ר דניאל טוגנדרייך.
אני לא יודעת איך הבדיקה מתבצעת ואשמח לקצת הסבר בכדי לא להיות בשוק בזמן הבדיקה.
האם מכניסים רק קטטר צר כמו בהזרעות שדרכו מזרימים את החומר? או שגם תופסים את צוואר הרחם במכשיר כלשהו?
קראתי איפה שהוא שתופסים גם את צוואר הרחם ומותחים אותו.... וגם הרופא שלי אמר משהו לגבי זה.
אשמח לדעת מהי השיטה שמשתמשים בה כיום? (אני עוברת את הצילום בסניף ר"ג).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ממישהי שחוותה, לא רופאה
דניאלה15/02/2011מבחינה טכנית מכניסים מעין מצבט קטן לקיבוע הרחם, אבל פיזית אני לא חושבת שתרגישי מתיחה. אישית לא הרגשתי.
חוסר הנוחות בבדיקה נובע מהחדרת נוזל התנגדות, זה מרגיש לוחץ ולא נעים, כמו כאבי מחזור אבל מאוד מאוד חזקים.
ממליצה לך לקחת לפני הבדיקה 2 אדוויל או אקמול ואם את ממש בלחץ אז אולי לבקש מהרופא חצי כדור הרגעה או לקנות לך טיפות רסקיו. ומומלץ שלא תבואי לבד, כי אולי יכאב לך אח"כ לנהוג / לנסוע לבד.
אני ממש פחדתי לפני הבדיקה, בעיקר בגלל תיאורי זוועה ששמעתי, ולבסוף זה באמת לא היה נורא.
שמעתי שטוגנרייך אשף בצילומי רחם אז נשמע שאת בידיים טובות.
אגב, את התוצאות תקבלי במקום, זו היתה נקודה חיובית להתרכז בה מבחינתי.
שיהיה בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי תהליך צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2011קודם הרופא דר. טוגנריין הוא מעולה בצילומי רחם ואני חושב שהוא יסביר לך וירגיע אותך וגם קיבלת תיאור בערך ממישהיא שעברה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)