מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילגו עלי...ימית19/02/2011
זקיק אחד גודל 17 מ"מ.
רמת הורמונים:
אסטרדיול 1400
פרוגסטרון 2
בת 43,נשאבה ביצית .מייד לאחר שאיבה נאמר לי כי ביצית יפה.
עשו עליה ICS (כי טיפול קודם נכנס גרעין שלישי)
היום הודיעו לי כי אחרי ICS ביצית לא נראית יפה.זה עי תרומת זרע.
1 כיצד ייתכן שפתאום ביצית שהייתה יפה עכשיו לא?
2 האם הייתה טעות לעשות ICS?
לטענתם אחרי שקילפו את ביצית ראו שהיא לא יפה...
אשמח לשמוע חוות דעתכם על המקרה....ומה עושים להבא?
אגב,
IFV ראשון הייתה הפרייה רגילה והחזרה-אבל לא היה הריון
IVF שני היו 2 הפריות רגילות,אבל נכנס גרעין שלישי בשתיהן
IVF שלישי-שזה עכשיו,קרה המקרה נ"ל...
אנא חוות דעתכם כיצד קרה הדבר?ביצית הייתה יפה ואחרי ICS קילפו וראו ביצית לא יפה...
מה כוונתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי... - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2011הביצית יוצאת כשהיא עטופה שכבות של תאי גרנולוזה (קומולוס). רק אחרי הסרת השכבות ניתן לראות בצורה טובה את הביצית, ולתהות על איכותה.
לא הייתה טעות לבצע ICSI, אך אין בכך תועלת, שכן ICSI היא טכנולוגיה לשימוש כאשר הזרע לקוי, לא במקרים של שימוש בזרע מבנק הזרע.
ICSI לא משפר איכות ביציות!
לגבי ההמשך - הסיכוי להריון תקין שיסתיים בלידה של צאצא בריא הוא קטן מאוד.
יש להתחיל לשקול תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ימית19/02/2011ראשית תודה על התשובה.
שנית,האם להערכתך,גם במחזור הבא הביצית תהיה לא איכותית?
או שקיים הבדל בין מחזור למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ימית19/02/2011היות ואין החזרה,מה יקרה לגבי המחזור החודשי?
יגיע רגיל?יהיו שיבושים?
או אין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2011לא ניתן לתת תחזית מדויקת.
כאמור, על סמך המידע הקיים, הסיכוי להשגת הריון תקין הוא קטן.
כיוון שהיה ביוץ סביר שהמחזור יבוא בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מועד ביוץאלמונית19/02/2011
שלום לכולם,
כיצד מחשבים את ימי הביוץ ?
מהיום הראשון של הוסת ועד היום הראשון של הוסת הבאה ?
אם תאריכי הוסת שלי הקודמים היו כדלקמן : 17.11 , 20.12, 20.01, 16.02 משמע שהמחזור החודשי הממוצע שלי הוא 31.3 יום ????
לפי הנתונים שלהלן מתי הוא יום הביוץ המשוער שלי ? (מחשבון ביוץ הראה 05.03)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב מועד ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/201114 יום אחורה מהוסת שקיבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה לשאלתי
אלמונית20/02/2011פרופ' נכבד,
לא ענית לשאלותיי.
אני יודעת שיום הביוץ אמור להיות 14 יום מתאריך הוסת.
האם תוכל בבקשה לענות לי מתי מועד קבלת הוסת המשוער שלי לפי הממוצע הקודם ?
ממנו צריך לקחת 14 יום אחורה (את זה אני כבר יודעת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה לשאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2011זה לא עובד ככה כמו שאת כותבת.
אם הוסת שלך באה פעם אחרי 33 יום ופעם אחרי 26 יום אי אפשר לבנות על זה ויש להמשיך לעשות עוד כ 3 חודשים ולראות מתי מגיע הוסת.
אם הטוחים הם בים 33 יום ל 26 יום למשל אז אחורה את מבייצת בין יום12 ל20 אחרי הוסת ואז או שמקיימים יחסים כימים הלה שהם בין יום 12 ל 20 אחרי הוסת או בודקים יותר מדוייק לפי אולטרסאונד ודם.
אם את לא מצליחה להרות לפי החשבונאות הזאת יש לפנות לרופא למעקב ביוץ מדוייק.
גם אם הביוץ הוא ככה ולא מדוייק היית צריכה להיות בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבים אוביטרל?מיה19/02/2011
4 ימים לאחר סיום 5 כדורים של איקקלומין הרופא אמר לי להזריק מחר בערב אוביטרל כדי לתאם ביוץ. אני מאוד נרתעת מהתערבות נוספת בתהליך . האם אפשר לוותר על זריקה? האם נטילת הכדורים אינה מספיקה כדי להבטיח שביוץ יתרחש במהלך השבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים אוביטרל? - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2011לא בהכרח צריך לתת אויטרל אך הביוץ אחרי קיקכלומין קורה בין יום 5 ל 10 אחרי הכדור האחרון אז או שמקיימים וחסים בתקופה הזו או מזריקים אוביטרל כשהזקיקים הם סביב ה 210 מ"מ.
אם הרופא אמר להזריק בלי לבדוק זקיקים זה לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין
מיה06/03/2011אם מועד הביוץ לא ידוע והמחזורים מאוד לא סדירים עד לא קיימים איך אני יודעת מתי לעשות בדיקת דם להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החזרהיובלי18/02/2011
שלום רב,
האם אפשר לבצע החזרה בהרדמה.?
סבלתי מאוד בהחזרה גם בכניסה לצוואר הרחם וגם בלחץ העצום על הבטן עם האולטרסאונד (שהיתה מאוד רגישה מגע), ןבנוסף זה לקח המון זמן כיוון שהרחם אחורי והיה קשה להגיע למקום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה- מקפיצה
יובלי19/02/2011שלום רב,
האם אפשר לבצע החזרה בהרדמה.?
סבלתי מאוד בהחזרה גם בכניסה לצוואר הרחם וגם בלחץ העצום על הבטן עם האולטרסאונד (שהיתה מאוד רגישה מגע), ןבנוסף זה לקח המון זמן כיוון שהרחם אחורי והיה קשה להגיע למקום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2011כן, ובמקרה שלך - אפילו מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהיובלי18/02/2011
שלום רב,
עברתי החזרה של עובר אחד ביום ראשון, אני אמורה לעשות ביום חמישי הבא בדיקת דם.הבנתי שצריך בין12-14 יום אחרי. הבדיקה יוצאת לאחר 11 יום (לא כולל יום ההחזרה). האם זה מספיק? האם יתכן שתהיה תשובה שלילית בגלל שהתאריך מוקדם מדי?
האם אפשר שבוע לאחר ההחזרה לחזור לפעילות ספורטיבית כולל כפיפות בטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
יובלי19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2011בדיקת דם - שבועיים לאחר השאיבה.
פעילות ספורטיבית - בהתאם לעוצמת התגובה השחלתית.
שני הנושאים מוזכרים בהרחבה ב"שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו על שאלתי...ימית18/02/2011
יום לפני שאיבת זקיק אחד:
E2 1437
LH 5.4
FSH 14.4
PROLACTIN 579
1האם תוצאות תקינות?
2 מה ניתן להסיק/להבין מהתוצאות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על שאלתי... - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/20111. כן, לא ברור מדוע נלקחו הבדיקות הנ"ל. חשוב יותר פרוגסטרון. FSH ופרולקטין - חסר משמעות.
2. שיש סיכויים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קיום יחסיםבת-אל טל18/02/2011
היי רציתי לדעת האם מותר לקיים יחסים אחרי החזרת שני עוברים עברו כבר 9 ימים מיום ההחזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי קיום יחסים - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלמון מוגדל- דחוףחסוי18/02/2011
שלום רב אני נמצאת לאחר הפריה
כאשר אני בשבוע 5- 4 בבדיקה שערכתי נאמר לי שיש עובר עם דופק
אך שק חלמון מוגדל במקום 4 ל5 ס"מ
מה הסיכוים להפלה טבעית?? מה הסיכונים בכללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק חלמון מוגדל- דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011שק החלמון הוא בקוטר של 5 מ"מ, לא ס"מ.
שק חלמון גדול מעלה הסיכון להפלה טבעית בהמשך.
יש להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעהורד18/02/2011
שלום,
יש לנו כרטיסים להופעה בעמידה. האם יש בכל סיכון אם עברתי החזרה כשבוע וחצי לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשרות ברחםאני18/02/2011
שלום רופאים יקרים,
מתי מתרחשת השרשה ברחם אחרי תזמון ביוץ באוביטרל והזרעה למחרת?
קראתי שעד יום אחרי ביוץ 10 אפילו
אבל אתם אומרים עד היום ה-5 או 6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשרות ברחם - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ..הילה18/02/2011
שלום רב,
התחלתי לשתות פרוגינובה להחזרת עוברים , לבסוף העוברים הקפואים לא התפתחו אני ממשיכה לשתות 3 פעמים ביום האם זה לא מזיק.
עם קבלת הוסת אמורה להזריק במינון נמוך יחסית,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה .. - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011לא מזיק, אך יש להוסיף מקור לפרוגסטרון כדי שיגיע וסת בצורה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וגילוי ציסטהרונית18/02/2011
לפני כמה ימים חשתי כאבים בבטן ולחץ על שלפוחית השתן בקורים תכופים בשרותים וכאבים אחוריים בגב התחתון ,יש לי ציסטה אך הרופא לא מייחס לכך חשיבות חשוב לציין כי קיבלתי זריקות גונל ואתמול עברתי הזרעה אך הכאבים הם לפעמים בלתי נסבלים מה עושים???למי לפנות והאם יש לכך קשר לטפולים שעברתי ,וכן האם יש טפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה וגילוי ציסטה - תגובה
ד''ר דוד ישי19/02/2011שלום
אם זה התחיל לפני ההזרעה , סביר להניח שאין קשר לטיפול. תעשי תרבית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באולטראסאונד כתבו ליאמא17/02/2011
TAS / TVS
מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באולטראסאונד כתבו לי - תגובה
הימני -אולטרסאונד וגינלי (נרתיקי), השמאלי אולטרסאונד אבדומינלי (בטני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מאוחר. תינוק בריא?סתיו17/02/2011
שלום,
רציתי לדעת מה הסיכויים ללדת תינוק\ילד בריא לחלוטין בלידה ראשונה בגיל 39-43.
מודה שאני די חוששת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מאוחר. תינוק בריא? - תגובה
פרופ' שחר קול18/02/2011סיכויים טובים.
יש פער גדול בין אישה לרעותה בגילים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לרמת E2 ופרוגסטרוןמאיה17/02/2011
אני גרה בגרמניה ומטופלת בארץ. עשיתי בדיקת דם ל-E2 ופרוגסטרון.
אני יודעת שיכול להיות שבארץ ובגרמניה מודדים את הרמות במדדים שונים.
בתוצאות הבדיקה שעשיתי מופיע
E2 11.8 ng/L
PROGESTRON 0.37 ug/L
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת פרטים
מאיה17/02/2011אני בפרוטוקול ארוך עם דקפפטיל, לקחתי את הדקפפטיל לפני כשבועיים ועכשיו מחכה לדעת אם אפשר להתחיל גונל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לרמת E2 ופרוגסטרון - תגובה
התוצאות מעידות על כך שאת בדיכוי הורמונלי ויכולה להתחיל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)