מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תאריך לאולטרה סאונדמישהי12/01/2011
בדיקת בטא חיובית ראשונה - יום שישי 7.1
נאמר לי לקבוע אולטרה סאונד לשבועיים אחר כך.
האם אולטרה סאונד בחמישי ה-20.1 כבר יראה מה שצריך לראות או שלהתאפק בסבלנות עד לאחרי סוף השבוע? (ביום ראשון אין כבר תורים במרפאה שלי אז אצטרך לחכות לשני-שלישי).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך לאולטרה סאונד - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/2011אפשר לראות שקית הריון ב- 20/1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי צפוי דופק?
מישהי12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - ומתי צפוי דופק?
מישהי13/01/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - ומתי צפוי דופק? - תגובה
פרופ' אלכס סימון13/01/2011בשעו6 מלא צפוי דופק. שבועיים איחור, שלשה שבועות מהחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהמוטרדת12/01/2011
יום 14 לאחר החזרה
בטא 10
אין סיכוי להריון תקין נכון? להפסיק את התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/2011אפשר להפסיק את התרופות. הרמה לטעמי מאוד נמוכה ואינה מעידה על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן בהריוןיערה12/01/2011
בשל הפלות חוזרות (אחת בשבוע תשיעי, 2 הפלות ביוכימיות רצופות, הפסקת הריון בשבוע 24 עקב הפרדות שילייה) וקרישיות יתר (פקטור 5) הומלץ קלקסן 60 מ"ג, ואספירין 75 מק"ג בהריון.
כרגע בשבוע 4 להריון חדש, הרופא מתלבט האם להוסיף אוטרוגסטן 200 מ"ג בכל יום (אמר "אם לא יועיל לא יזיק").
1) האם יש תופעות לוואי לאוטרוגסטן (העלון כולל עשרות, מהן השכיחות)?
2) האם השילוב בין 3 התרופות מסוכן, בהינתן הקרישיות?
3) האם ראוי להוסיף האוטרוגסטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן בהריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/2011לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמיכאלה12/01/2011
שלום,
אני צריכה בבקשה עזרה בפענוח בדיקת זרע של בעלי, האם תקין, לא תקין?
לפני השבחה:
נפח: 1.5 מ"ל
ריכוז: 27 מ' תאי זרע/מ"ל
התנזלות '30: +++
תנועתיות: 48%
תנועתיות פרוגרסיבית: 33%
אחרי השבחה:
ריכוז: 24 מ' תאי זרע/מ"ל
תנועתיות:83%
Total motile count: 10 מ'
אציין כי לפני הבדיקה לא נמנענו,
אין נתונים על המורפולוגיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/2011איכות הזרע לאחר ההכנה - מספקת בהחלט. נדרש 1 מיליון בתנועה כמינימום. לכם יש 10 מליון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע - לפרופ' אלכס סימון
מיכאלה12/01/2011תודה על התשובה,
בתאריך 7.1 עשיתי הזרעה עם נתוני הזרע הללו לאחר 2 הפריות,
האם יש סיכוי שאני אקלט בהזרעה? ההזרעה הייתה ללא הורמונים.
הבעיה העיקרית בזרע של בעלי היא המורפולוגיה, עד כה בבדיקות הזרע שביצע
המורפולוגיה הייתה מתחת לנורמל, האם עדיין ניתן להיקלט בהזרעה ללא הורמונים כפי
שעשינו עכשיו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין בבישולמישהי12/01/2011
תחילת שבוע 5, אחרי הפריה.
אני נמנעת כמובן מכל שתיית אלכוהול, אבל תוהה אם יין בבישול מותר - בשלב זה, ובכלל. נדמה לי שהאלכוהול מתאדה בבישול, אבל אני לא בטוחה שזה מדויק מבחינת מה שעלול לפגוע בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר יין בבישול!
פרופ' אלכס סימון12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי12/01/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלותגלילה12/01/2011
לצוות הרופאים שלום רב.
ברצוני לברר,לפני שבועיים שאבו ממני 17 ביציות,הגעתי לביתי ובבית התחילו לי כאבים איומים בכתף הימנית ולחצים בחזה+בטן.בלילה אושפזתי ובבוקר ניתחו אותי ניתוח חירום ושאבו מהבטן 800cc דם.מסתבר שבשאיבה נוקבו לי שתי השחלות.במהלך הניתוח צרבו את שתי השחלות.שבוע לאחר מכן הוחזר לי בלסטוציסט אחד.
1.האם נגרם נזק עתידי לשחלות בשל הניקוב והצריבה?
2.האם יש סיכוי לבלסטוציסט להקלט ברחם לאחר כל הבלאגן הזה?
ההחזרה היתה ביום א, ואינני מרגישה שום שינוי בהרגשה הכללית שלי.
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/20111. לא
2. בוודאי. אחרת לא היו מחזירים
3. אין צורך בהופעת שינוי בהרגשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011לא יהיה נזק ויש סיכויים לקליטה.
לא חייבת להיות שינויים בהרגשה והם בדרך כלל מופיעים כאשר בדיקת הדם חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעmazalit12/01/2011
שלום ,
אתמול ביצענו בדיקת זרע ולהלן התוצאות , הבעיה היא שבעלי עשה את הבדיקה אחרי התנזרות של חודש , ולא ידענו שיש להימנע רק כשבוע כי יותר מידי זמן פוגע בתנועתיות , בכל אופן אשמח לשמוע חוות דעת ( יש לציין כי בבדיקות לפני כ-5 שנים הכל היה תקין ובבדיקה לפני כחודש בהזרעה גם נראה היה תקין אך זו לא בדיקה מקיפה כמו זו)
Liquefaction normal
Viscosity normal
Colour
pH 8.0
Volume (ml) 4
Concentration (mil/ml) 90
Total Concentration (mil) 360.00
Percent of motile sperm (%) 30
Rapid (%) +
Moderate (%) +++
Slow (%) +
Non progressive (%)
Total motile sperm (mil) 108.00
Percent of motile sperm after 4 hours (%)
25
Vitality (%) 59
Agglutination none
Morphology (%)
Normal forms (%) 6
Abnormal forms (%) 94
Head defect (%) 82
Mid Piece Defect (%) 8
Tail defect (%) 4
Immature forms (mil/ml) -
Leucocytes (mil/ml) 1-2
RBC (mil/ml) -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת זרע - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/01/2011אחוז תנועה ואחוז תאים תקינים - שניהם נמוך. יתכן על רקע התנזרות ארוכה מידי.
גם אם מומלץ לחזור על בדיקה לפי כללים ברורים כדאי לפנות לבדיקה על ידי רופא העוסק בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011זה כזה צריך לתת הריון וסך הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשלום12/01/2011
רציתי לדעת באיזה מצב טוב להחזיר כמה הרירית ריכה להיות פלוס מינוס???
וגודל הזקיקים???בת 32ילדתי לידת תאומיים שבוע 28
כמה לדעתך צריך להחזיר???ומזה ניקרא איכות טובה של העוברים במספרים???
והאם אפשר להחזיר חודש אחרי חודש אם לא ניקלט או שצרי להמתיןןןןןןןןןןןן תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011אפשר להחזיר חודש אחרי חודש.
תלוי באיזה פרוטקול מחזירים.
הרירית טובה היא מעל 7 מ"מ.
צריך להפשיר מבחנה של 2 או של 3 עוברים ולהחזיר מה שיוצא בהפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי שאלה על הזרעה והיא הוסרהק12/01/2011
אז שוב פעם:
אתמול עברתי הזרעה אחרי גונאל אף (פעם שלישית) (אחרי פעמיים עם איקקלומין וארבע פעמים עצמוני).
רציתי לדעת האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לנסות לעזור לתהליך, או אם יש משהו שכדאי להימנע ממנו כדי לא להפריע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי שאלה על הזרעה והיא הוסרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשרון12/01/2011
ביום ראשון עשיתי החזרת עוברים ואני מעשנת האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011אין קשר בין החזרה לעישון אך קודם כל זה באופן כללי לא טוב לעשן.
יש הסוברים שאולי עישון מוריד סיכויי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון12/01/2011
עשיתי לפני 4 ימים החזרת עוברים היום עשיתי בדיקת ביתית ויצא לי חיובי
האם זה הגיוניי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011לא.
יתכן והזרקת גם אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון12/01/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011אז זה בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשראל12/01/2011
הרופא שלי עשה לי בדיקות לפני ההחזרת עוברים
רירית רחם מעובה ל 10 מ"מ תלת פאזית
שחלות במבנה של PCO
זקיקים קטנים ללא נוזל חופשי
האם זה בסדר?????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011אם זה פרוטקול של אסטרוגן ופרוגסטרון אז זה בסדר.
אם זה לא כך אז לא ברור לי על איזה פרוטקול ההחזרה נעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרורד12/01/2011
מה מומלץ יותר לאחר שאיבה
אנדומטרין או קרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןיעל12/01/2011
לפני שבוע הוחזרו עוברים מוקפאים.
מחר יש לי עקירת שן .
האם מותר לי לעבור אותה בהרדמה? האם מותר לי לאחר מכן לקחת אנטיביוטיקה ומשככי כאבים?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011כן.
אין שום בעיה עם הרדמה ואנטיביוטיקה וכמו כן אפשר אקמול או אופטלגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה קודמת בדיקות נוספותרינת12/01/2011
בהמשך להודעתי הקודמת מצ"ב קובץ עם בדיקות נוספות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה קודמת בדיקות נוספות - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2011הבדיקות כאן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)