מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי פוריותיובלי14/01/2011
שלום רב,
יש לי 2 ילדים ואנו מנסים להרות עם השלישי.
2 ההריונות הקודמים(אחד עם מחזור אחד של איקקלומין) הסתיימו בניתוחים קיסריים.
עברתי עד כה 6 מחזורים של IUI והחל מהפעם הבאה אני עוברת ל-IVF.
עברתי בדיקת היסטרוסוקופיה כיוון שהיה נראה כי הצלקת של הניתוחים פתוחה.
לאחר בדיקה הוחלט כי ניתן להרות.(אבל לא הריון מרובה עוברים)עומק הצלקת 5.7 ממ,מיומטריום בעובי של כ-3 ממ מעל לאזור הצלקת.
עברתי גם צילום רחם שבו התגלה כי המעברים לחצוצרות סתומים ובמהלך הבדיקה ע"י הזרקה סלקטיבית לפתחי החצוצרות,הצליחו לפתוח אותם.
בכל אולטרסאונד שאני עושה בקרבת זמן הביוץ מתגלה כי יש לי נוזלים ברחם.(בעיקר סביב הצלקת)
שאר הדברים תקינים:זרע,ביוץ,מחזור סדיר...
האם זה יכול להפריע לקליטת ההריון?
האם ישנה דרך לשאוב את הנוזלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011את הנוזל ניתן לשאוב במהלך הטיפול ולפני ההחזרה על ידי קטטר - צינורית פלסטיק דקה בה מבצעים גם החזרת עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרה ביותרורד14/01/2011
שאלה
יומיים לפני שאיבה קיימנו יחסים.
ביום השאיבה בוצעה הפרייה- אבל עי' זרע מתורם.
שאלתי
האם הביצית יכולה להיות מופרית עי' 2 זרעים?
או שזה בלתי אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
ורד14/01/2011הכוונה מ 2 זרעים שונים.
אחד בעלי ואחד תורם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מוזרה ביותר - תגובה
פרופ' שחר קול15/01/2011לא, כי ההפריה במעבדה, לא בגופך.
פרט לכך: אם זרע הבעל תקין מדוע שימוש בזרע תורם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לגונאל אף דחוף...פנינה14/01/2011
שלום,
היום בצהריים מסרו לי הודעה מבית חולים אלישע כי עלי להמשיך להזריק גונאל אף לעוד שלושה ימים , לאחר ההזרקה היום בערב שמתי לב כי כלל לא נשאר לי גונאל להזריק למחר....
האם ניתן לפסוח על זריקה אחת ולהזריק מחר רק את האורוגלטרון מה הששלכות לכך? מה ניתן לעשות על מנת להשיג מרשם דחוף ?
אשמח לכל עזרה בנושא .....
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה זקוקה לעצה
פנינה15/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרשם לגונאל אף דחוף... - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011כדאי להזריק כל תרופה שהיא עם FSH, כמו מנוגון, מנופור. בתלית ברירה אם אין לך תרופה מסוג זה, הזריקי רק אורגלוטראן אולם לעיתים זה מוריד את רמות ההורמונים ועוצר לזמן מה את התפתחות הזקיקים.
אוכל לשלוח מרשם בפקס השאלה אם בית המרקחת התורן בשבת יכבד אותו ומה תהיה העלות של הרכישה באופן עצמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיורגן?
פנינה15/01/2011האם פיורגן גם טוב ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיורגון ממש טוב
פרופ' אלכס סימון15/01/2011אותו מינון כמו גונאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדויקת יותר - דחוףנועה14/01/2011
אז ככה ב- 19/12 החזרת עוברים מוקפאים 3 עוברים
ב 2/1 בטא 1 שהייתה 46
4/1 בטא 65
6/1 בטא 134
10/1 בטא 389
13/1 בטא 481
הבנתי שהעלייה לא מעולה ונגשתי לרופא שראה שק הריון יחיד קטן
האם יש סיבה לאופטימיות? ביום א' אחזור בהמלצתו על הבטא אבל בבקשה חוו דעה מה עליי לעשות הייתכן שההשרשה הייתה מאוחרת?
ביום ה 8 להחזרה הופיעו הפרשות חומות שכנראה היו ההשרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מדויקת יותר - דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול15/01/2011לצערי, הסיכוי להריון תקין הוא אפסי.
יש לוודא שלא מדובר ב"דמוי שק הריון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מענה אחרי ivfרוני14/01/2011
שלום לכולם ב31/12 בוצעה החזרת עוברים יפים ותקינים ב12/1 בוצעה בדיקה דם להריון שלילי קיבלתי תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום +אוורל מדבקות 100
על פי הנחיית האחות הפסקה מיידית של התמיכה כמובן שהפסקתי עד כה לא קיבלת וסת האם ישנו טווח זמן לקבלת וסת ? בשיחה היום עם היחידה צויין בפניי כי אם לא אקבל וסת עד יום ב לגשת לבדיקת הריון (דם) שנית ?
האם יכול להיות דבר כזה .
בכל מקרה האם מומלץ כבר בוסת הקרוב לגשת להחזרה נוספת ?
שבת שלום
ובתודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מענה אחרי ivf - תגובה
פרופ' שחר קול15/01/2011המחזור צפוי היום - מחר.
אם יש עוברים קפואים אפשר להמשיך ברציפות למחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוליםדנה14/01/2011
שלום,
ביום רביעי עברתי החזרת עוברים. היום התחילו לי כאבים קלים באגן. יש לציין כי יש לי אנדומטריוזיס שגורם לי לכאבים. האם זה תוצאה מהטיפולים? האם זה מעיד על אי הצלחתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יעל15/01/2011שלום,
ביום רביעי עברתי החזרת עוברים. היום התחילו לי כאבים קלים באגן. יש לציין כי יש לי אנדומטריוזיס שגורם לי לכאבים. האם זה תוצאה מהטיפולים? האם זה מעיד על אי הצלחתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011הכאבים מהטיפולים עצמם, מהדיקור, מהשחלות המוגדלות לאחר הדיקור. אינם נובעים מאנדומטריוזיז. התופעות ליהן את מדווחת הן תופעה נורמאלית לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אין החזרה???ורד14/01/2011
שלום רופאים יקרים
השבוע בוצעה שאיבה של 3ביציות
3 הביציות הופרו.
אך משום מה, נאמר לי כי לא תתבצע החזרה. היות ובכולן יש גרעינון שלישי
1 למה הכוונה גרעינון שלישי?
2 מה יקרה אם בכל זאת נבצע החזרה?
3 האם במחזור הבא תופעה זו עלולה לחזור על עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין החזרה??? - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011גרעין שלישי אומר כי הביצית לא עברה הפריה תקינה והיא מכילה עודף של מטענים גנטיים. מדובר בעובר פגום שאם יקלט יתקבל עובר עם מומים או הפלה.
ניתן להפחית את הבעיה אם מבצעים ICSI. בדרך כלל הבעיה נעוצה באיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ סימון
ורד14/01/2011מה זה בדיוק ICSI???
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה השאלה
ורד15/01/2011מה זה ICSI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
ורד15/01/2011מה זה ICSI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהICSI
מיקה15/01/2011היי טלי
icsi פירושו הזרקת זרע בודד לביצית במחט זכוכית דקה - ואז רק זרע אחד נכנס לביצית ולא יותר כמו שכנראה היה בעובר עם 3 גרעינונים
הפריה מתחילה משני תאים ולא שלושה ואז מכפילה את עצמה בערך כל 16 שעות עד היום השלישי ואח"כ הופכת לבלצוטיסט בן 100 תאים ביום החמישי שסיכויי ההשרשה שלו טובים יותר לפעמים
אני לא דוקטורית אלא גם מטופלת שעברה טיפול הכולל ICSI ולכן קצת מכירה את המונח
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה
ורד16/01/2011ראשית תודה על ההסבר.
אני מבינה ששיטת ICSI הצליחה אצלך?
ושאלה נוספת,
האם בסיבוב הבא המצב יחזור על עצמו?
דהיינו בפעם הבאה אם לא יעשו ICSI'האם שוב יהיה גרעין שלישי?
המוזר הור שזו הפרייה מס' 2.
בהפרייה מס' 1,לא היה מצב כזה.הייתה הפרייה רגילה והוחזר עובר.
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין החזרה??? - תגובה
פרופ' שחר קול14/01/20111. הפריה ע"י 2 תאי זרע, או פגם אחר בביצית - הרכב כרומוזומלי לא תקין. במקום 2 סטים יש שלושה.
2. לא יהיה הריון, ואם יהיה - יסתיים בהפלה.
3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ורד14/01/2011למה כוונתך הפרייה ע'י 2 תאי זרע?
האם ייתכן כי הגרעין השלישי נוצר כתוצאה מזה שיומיים לפני שאיבה קיימנו יחסים?
וביום שאיבה,ההפרייה בוצעה עי' תרומת זרע?
לזה כוונתך 2 תאי זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול15/01/2011אין קשר ליחסים.
ב - IVF מוסיפים לביציות כ - 50,000 - 100,000 תאי זרע. ביצית לא תקינה מאפשרת ליותר מתא זרע אחד לחדור, ולהביא להפרייה לא תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ורד15/01/2011אז מה עושים?יש פתרון לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול15/01/2011לרוב עושים ICSI (החדרת זרע בודד לביצית).
למען האמת - זה לא ממש מתקן הבעיה הבסיסית שהיא בביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ורד15/01/2011זאת הייתה הפרייה מס' 2
ההפרייה הראשונה הייתה החזרה של עובר.
לכן אני שואלת את עצמי ,אם הבעייה תחזור בסיבוב הבא.
או שמא כל חודש זה שונה?
ואם כן,מה עושים,האם יש תיקון למצב?שלא ייכנס גרעין שלישי?
אולי יש אפשרות להוספת סטוראידים?או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול-שאלה נוספת
ורד15/01/2011יש מצב שהגרין השלישי קשור באיכות הזרע?
ולאו דווקא בביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
ורד16/01/2011יש מצב שהגרעין השלישי קשור באיכות הזרע?
ולאו דווקא בביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובה..תודה
עינב20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בדרך?עינב14/01/2011
שלום
אתמול, ביום חמישי, זקיק אחד בגודל 16
LH 7.6 PROGESTERON 2.5 E2 872
מתי לערך צפוי הביוץ? מה הלו"ז המומלץ ליחסי מין?
הפעם האחרונה - היתה אתמול בבוקר ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בדרך? - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011ביוץ שבת או ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ בדרך? תוצאות לא ברורות מהיום
עינב16/01/2011להלן התוצאות מהיום:
US : זקיקים קטנים, נוזל בדוגלס, הודגם קו
ב. דם: LH 7.8 E2 274 PROGESTERON 4.7
תוצאות הבדיקות דם נמוכות מאוד, לא? האם מדובר בביוץ? האם מדובר בזקיק שהתמוסס?
האם עדיין יש סיכוי להריון החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתגובה..
עינב16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון.FF14/01/2011
היי עשיתי החזרה ב4.1 ואתמול עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאה שלילי.
הבדיקה אמינה?
מהבדיקה הזו סביר להניח שלא נקלטתי נכון?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון. - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011החזרה ב 4/1 הבדיקה צריכה להתבצע לכל המוקדם ב-16/1 ולא לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון. - תגובה
פרופ' שחר קול14/01/2011בדיקת דם - שבועיים לאחר השאיבה. לא לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הזרעה-שאלה לרופאיםויקה14/01/2011
שלום,
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי טיפולי הזרעה.
קודם כל אני בת 32 עוד מעט. בריאה בדר"כ. זרע של בעלי לפי הרופא גם סביר.
מאחוריי כבר 2 הזרעות שכשלו. אני מטופלת בכדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרול.
בהזרעה ראשונה רירית הרחם היתה 8.1
בהזרעה שנייה רירית רחם ירדה ל - 6.7
והיום בבדיקה שוב רירית רחם 6.7
השאלה שלי:
1. האם אפשר להקלט להריון ברירית רחם בעובי שכזה?
2. כמה זקיקים בשלים צריך כדי להגדיל סיכויי קליטה להריון? האם ככל שיש יותר זקיקים בשלים לביוץ גדל הסיכוי לקליטת הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הזרעה-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/20111. בהחלט אפשר להיקלט אם כי יתכן והגיע הזמן לעבור לזריקות
2. מנסים להשיג מקסימום 3 זקיקים. אחד הסיבוכים של איקקלומין או זריקות הוא הריון מרובה עוברים. מרוב רצון להצליח מוצאים עצמנו מתמודדים עם הריון שלישיה או רביעיה . הריונות מרובה עוברים הם בעיה רפואית לא פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המשוב - יש לי עוד שאלה
אתי14/01/2011קודם כל תודה רבה על ההסבר. אני רק רוצה לוודא ולהיות יותר רגועה....
בעקרון אני חשבתי שאולי שתי הזרעות הראשונות לא הצליחו בגלל רירית רחם שהיתה דקלה, במיוחד בפעם השנייה והגיעה ל עובי של 6.7
לפי מה שהבנתי אין שום בעיה עם עובי רירית רחם כזה להקלט להריון בריא (כמובן אם אין בעיות אחרות חלילה). - האם הבנתי אותך נכון?
לגבי הזקיקים - הרופא היה ניראה מאוכזב בגלל שהיה רק זקיק אחד מוביל, למרות הטיפול. בעיקרון המחזורים שלי סדירים ויש לי גם ביוץ טבעי (לפי הסימנים שגוף נותן לפני הביוץ). אני פוחדת שאחוזי קליטה להריון עם זקיק אחד נמוכים יותר מאשר כם מספר זקיקים מובילים,( כמובן להוציא מחשבון הריון מרובה עוברים).
האם זה אכן כך? או שמספר זקיקים מובילים תורמים רק להריון מרובה ילדים ללא קשר לסיכויי הקליטה?
אני מאוד מודה לך על התשובה ושיהיה שבת שלום ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המשוב - יש לי עוד שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011השגת זקיקים יותר מאחד, מעלה סטטיסטית את הסיכוי שאחת מהן תופרה ותיקלט. כך שיש הגיון במתן קלומיפן או זריקות המשפיעות ישר על השחלה לייצר אותן. הבעיה היא, שמרוב שמבקשים להעלות את סיכויי ההפריה, לעיתים יותר מאחת מופרית. זה החסרון של גרימת ביוץ עם תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, איזה זריקות מדובר? ומה תפקידן?
אתי14/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- missedדורית14/01/2011
שלום לרופאים ותודה מראש...
לאחר IVF ראשון - נצפה דופק בשבוע 7+2 (המופע התאים ל 6+1 בלבד). בשבוע 8+1 לא נצפה דופק והעובר לא התפתח.
בתאריך 11.1, שבוע 8+2 עברתי פרוצדורה שכללה - ציטוטק דרך הפה להכנת צואר הרחם (ללא למניריה) ולאחריה שאיבה של שק ההריון וגרידה (נאמר לי שלא התבצעה גרידה של קירות הרחם).
לשמחתי לא סבלתי כלל כאבים מלבד מעט התכווציות כמו כאבי מחזור ביום הפעולה.
מאותו יום ועד היום אני חשה מדי פעם התכוצויות קלות (לא ניתן לומר שזה כאב אפילו) ויש לי דימום דליל מאוד ואדום (משתמשת בתחבושת דקה בלבד).
שאלותי:
1. האם על פי התאור שלי נראה כי הפעולה שהתבצעה תקינה?
2. למיטב הידע המקצועי המצוי, מה הסיכון לפגיעה ברירית הרחם/צואר הרחם בפעולה כפי שתארתי?
3.האם תהליך ההחלמה שתואר עד כה תקין?
4. עד מתי להערכתכם עתיד להמשיך הדמם?
5. מתי ו/או לפי אילו סימנים אוכל "לנשום לרווחה" ולהניח כי הכל עבר בשלום?
תודה שוב ושבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דורית14/01/2011כמה פרטים שאולי יש לציין...
בת 34 ללא ילדים.
בעברי שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בהפלות ספונטניות (שבועות 6 ו 7) ללא צורך בהתערבות כררוגית.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmissed - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/20111. לפי התיאור בוצעה הפעולה באופן תקין
2. לא אמורה להיות פגיעה ברירית. פגיעה כזו נדירה להתרחש במהלך גרידה
3. שבוע
4. בבקורת הבאה אצל הרופא - שצריכה להיות חודש מהגרידה אפשר להתייעץ ולנשום לרווחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלולו14/01/2011
אני בת41.5 עברתי שני טיפולי ivf שנכשלו לפני שנתיים נשארו לי 3 עוברים מוקפאים,אני רוצה לנסות החודש להרות באופן טבעי ווסת אחרון בתאריך3.1.11 מחזור סדיר כל 28 יום,שאלתי בקשר ליום הביוץ והימים שבהם אפשרות טובה להריון,?! ואם אני הולכת להחזרת עוברים מה הם אחוזי ההצלחה ?ואיזה פרוטוקול אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/20111. ביוץ בדרך כלל במחזור של 28 יום מופיע ביום 14
2. סיכויי ההריון ממוקפאים שהוקפאו בהיותך בגיל 39 הוא 20%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונליתעינב14/01/2011
פרופסור בידר שבת שלום.
אני פניתי אתמול בשאלה לגבי הפסקת תמיכה בפרוגינובה (שבוע 7+1) מיום ג'. הרופא אמר גם לרדת מאנדומטרין מ- 3 ל- 2 ביום. זה הריון ממוקפאים. לאחר התשובה שקיבלתי כאן שמומלץ להמשיך עד שבוע 9 , יצרתי קשר עם הרופא שאמר שהטיפול היה על בסיס ביוץ טבעי אין צורך להמשיך ליטול פרוגינובה. מה דעתך האישית? אני לא כ"כ רגועה
עם ההחלטה.אני כבר יומיים לא נוטלת (מיום ג').
תודה שוב,
ושבת שלום
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורמונלית - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011אם הההחזרה על בסיס ביוץ טבעי. אני בהחלט מסכים עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון בהמשך לתשובתך
טליה14/01/2011תודה רבה על המענה המהיר, האם תוכל להסביר לי מה אם כן מספק לגוף את
האסטרוגן בשלב זה? ומה בכ"ז ההבדל בין העובדה שמדובר במחזור ביוץ טבעי,
לבין אם זה היה מבוסס על מחזור מלאכותי. אחד הרופאים כאן בפורום ציין מפורשות
שבמוקפאים התמיכה הינה המקור היחיד לאסטרדיול. האם יש בהחלטה להפסיק פרוגינובה גם קשר למס' העוברים שנקלטו?
לתשובתך אודה,
ושבת שלום,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/01/2011כמו כל הריון טבעי אחר, בשלב ראשון השחה ממנה היה הביוץ ובהמשך, כמו אצלך, השליה של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תגובתכם דחוף - המשךנועה14/01/2011
אתמול הגעתי לרופא שביצע U.S וראו שק הריון קטן ולא נצפה כרגע עובר כמו כן לא נראה הריון חוץ רחמי מה גם שאין לי כאבים
להיות אופטימית מזה שנצפה שק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרשמי עוד פרטים
דורית14/01/2011ראשית מאחלת לך בהצלחה.
סליחה שאני מתערבת... אני ממליצה לך לרשום מתי הייתה הוסת האחרונה/החזרה/הזרעה אחרת הרופאים לא יוכלו לענות לך. אפשר להוסיף גם תוצאות בדיקות דם במידה ועשית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תגובתכם דחוף - המשך - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011אופטימיות בהחלט השאלה היא: האם מדובר בל קול שבוצע כשאת צריכה להיות בחודש הרביעי? החמישי? או החודש השלישי?
מה שהרופא ראה מתאים לשבוע הריון - מקסימום 5 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושךדורית14/01/2011
שלום אני נטלתי 8 חודשים את הכדור דופסטון עקב מחזור לא סדיר היום כבר שלושה חודשים שאני לא
נוטלת את הכדורים מתוכם הוסת הייתה סדירהה חודשים והחודש השלישי הגיעה אבל לא מפסיק הדימום הדימום הולך ונחלש אבל לא ניגמר מה יכול להיות הסיבה בבקשה טענו לי אני טיפוס פחדן ונילחצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/01/2011מציע בדיקה להריון ואם אין הריון להתחיל שוב גלולות. הדימום מתמשך בדרך כלל מעיד על חסר ביוץ בחודש זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)