מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי צפוי הביוץ על פי הבדיקותגלי12/06/2022
היי, תודה רבה על המענה, בהמשך להודעה הקודמת: ביום ה11 לווסת: בבדיקת מעקב זקיקים, נצפו מספר זקיקים קטנים. בבדיקת דם: fsh 7.8, אסטרדיול 348, פרוגסטרון 6.8, lh 9.2 אשמח לדעת אם כבר התרחש ביוץ.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי נתוני הפרוגסטרון נראה שהביוץ התרחש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים מה אומרת התוצאהגלי12/06/2022
היי, עשיתי מעקב זקיקים והתוצאה היא שנמצאו מספר זקיקים קטנים. אין זקיק גדול שקוטרו נרשם /נמדד. האם זה לפני ביוץ או שגם לאחר ביוץ הזקיקים נהיים קטנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת מומחה רבה לני ביוץ ואחרי ביוץ נצפים זקיקים קטנים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך ivf והנקה, האם ניתן?אופק11/06/2022
היי,
מניקה מעט (ממש מעט) בבוקר ובערב (בת 4),
האם בהליך ivf יש בעיה לקחת את ההורמונים עם הנקה? (נשים בצד לרגע את העניין שזה עלול קצת להפריע לקליטה,מציינת שוב שהנקה ממש מעטה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיפולי פיריון יש להפסיק להניק
פרופ` דוד בידר11/06/2022בטיפולי פריון יש להפסיק להניק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים בהזרעהאופק10/06/2022
היי,
לאחר 2 הזרעות כפולות שלא צלחו עם לטרוזול ותמיכה אנדומטרין,
בת 38,
אשמח לשמוע מה כדאי לנסות בסבב הבא, בהזרעה,האם כדאי לנסות הורמונים בזריקות,במידה וכן,עם איזה הורמונים כדאי לנסות (בהזרעה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות הפרייה חוץ גופית
פרופ` דוד בידר10/06/2022כדאי לעשות הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה אורגנית לפני שאיבהשירה10/06/2022
האם מותר לעשות החלקה אורגנית בזמן טיפולי ivf
אני אמורה לעשות את ההחלקה יומיים לפני השאיבה.
האם זה מותר???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לעשות החלקה לפני IVF
פרופ` דוד בידר10/06/2022כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית 10 ימים מההזרעהאופק09/06/2022
היי,
ביצעתי בדיקת בטא 10 ימים מההזרעה,תוצאה קטן מ 1.2.
האם בתוצאה כזו יש סיכוי לשינוי בעוד יומיים?
לוקחת תמיכה אנדומטרין ורוצה לדעת אם להפסיק אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להפסיק אנדומטרין כי אין היגיון
פרופ` דוד בידר09/06/2022בכל מקרה יכולה להפסיק אנדומטרין כי אין הגיון במתן התרופה בטיפולי הזרעה.
ובנוסף אין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי היום בדיקות דםעדי09/06/2022
אני בתחילת הריון, שבוע 7-8, עשיתי היום בדיקות דם לשלול cmv, ולפני הבדיקה היתה מישהי שהביאה בדיקת צואה/שתן שלה.
האחות פתחה את השקית שהבדיקה היתה בתוכה והניחה את הבדיקה, ולא החליפה כפפות וישר לאחר מכן לקחה לי דם... לאחר מכן כשהוציאה את המחט היא שמה תחבושת שתעצור את הדם...
רציתי לדעת האם במקרה שיש לאישה עם הבדיקה איזה נגיף (cmv למשל...) זה יכול לעבור בכך שהאחות לא החליפה כפפות?
והעובדה שהיא סתמה לי את החור של המחט עם תחבושת שהיא נגעה בה לא בעייתית? כי זה חור פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה לא יהיה שום דבר
פרופ` דוד בידר09/06/2022לא יהיה שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים בחו"לנופר אזולאי09/06/2022
שלום, אני כרגע בתהליך לפני הזרעה. צריכה להתחיל היום זריקות והתבקשתי לעשות מעקב זקיקים ביום שלישי. הבעיה שאני בחו"ל (ביוון) האם ניתן לעשות מעקב זקיקים ביוון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לעשות מעקב זקיקים ביוון
פרופ` דוד בידר09/06/2022ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היחשפות לחולה במחלת הנשיקה בהריוןעדי08/06/2022
שלום, אני בשבוע 7 להריון ונחשפתי לחולה במחלת הנשיקה מסוג ebv.
אלו תוצאות הבדיקות שלו:
Cmv igg 218
Cmv igm שלילי
Ebv- vca img bor ,vca igg negative ,ebna igg negative.
האם זה מסוכן? אציין שהחשיפה היתה קרובה מאוד (אכלנו מאותו אוכל, יום לפני התוצאות) וגם נחשפתי אליו לפני שבועיים שזה עוד היה ברמת השיעול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת לCMV
פרופ` דוד בידר08/06/2022את מחוסנת לcmv.
Ebv הוא וירוס שונה.
אין סכנה לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כתבתי שאני מחוסנת
עדי08/06/2022אלו תוצאות הבדיקות של החולה....
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התשובות אין חשש להידבק
פרופ` דוד בידר10/06/2022לפי התשובות אין חשש להידבק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציות / עובריםאנונימית 3208/06/2022
שלום שלום
נמצאת אחרי לידה שניה ותקינה. שני ההריונות ivf עקב אנדומטריוזיס.
באוגוסט אחגוג 33. אני לחלוטין לא מעוניינת בהריון שלישי בשנים הקרובות (יתכן שגם לא לאחר מכן אבל מוקדם לדעת עם 2 תינוקות בבית...)
אני תוהה לגבי הצורך בהקפאת ביציות / עוברים. ברשותי עובר מוקפא יחיד באסותא.
א. אם אבחר להכנס להקפאה, כמה זמן מן הלידה אתם ממליצים להמתין? (שוב, הריון נוסף אינו על הפרק. שאיבה לשם שאיבה).
ב. האם מומלץ גם לנשים שילדו לראשונה לפני גיל 35, או במקרה שלי-פעמיים לפני גיל 35, להקפיא ביציות? או שההמלצות נוגעות לכאלה שלא חוו הריון כלל?
ג. האם זה משנה משהו מבחינת עלויות אם אבחר לבצע ivf בהמשך עם *ביציות* שהוקפאו לעומת *עוברים* שהוקפאו?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזכות להקפיא ביציות כחלק משימור פוריות מיועד לרווקות בגילאים 30-41,לאור האנדומטריוזיס ועוברים מגורם זרע נתון בצעי הקפאת עוברים,כנראה שאפשר יהיה לנמק את הקפאת העוברים על בסיס רפואי(אנדומטריוזיס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאנה08/06/2022
שלום.
קיבלתי תוצאות פרופיל הורמונלי ואני "קצת בסטרס"
אני בת 40 וחצי, עם מחלות כרוניות כרגע ברמיסיה.
בגלל אילוצי זמן, עשיתי את הבדחקה ביום השני, ולא השלישי של המחזור, האם יש לכך השפעה על הfsh?
התוצאות שלי הן:
אסטרדיול 70
Fsh 14.74
Lh 4.93
פרוגסטרון 0.74
למיטב הבנתי ה fsh הגבוה מעיג על רזרבה שחלתית ירודה. האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי עם בדיקות כאלה? האם ליום השני במקום השלישי יש השפעה על הfsh?
אשמח לקבל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר08/06/2022יום שני או שלישי זה אותו הדבר.
הרזרבה נמוכה עקב הגיל ואם ברצונך להרות יש לפנות לרופא פאיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת ווסת עקב שינויים הורמונלייםדינה07/06/2022
שלום
גילי 47
בתחילת מאי בין 1 לבין 4 לחודש היתה ווסת.ואחרי שבוע מסיום הווסת התחילו דימומים-מה שניקרא דימום שלא במועדו.לכן ביקרתי אצל הרופא ב-23 למאי שזהו דרך אגב היום שבו ניפסקו הדימומים מעצמם-ובביקור הזה הוא אמר שהתופעה לא חריגה ביחס לגיל,וגם עשה אולטרסאונד שחלות ואמר שלהערכתו היה ביוץ לפני מספר ימים,כלומר לצורך העניין בסביבות 19-20 למאי.
ומאז אותו ביוץ לכאורה עברו כבר שבועיים וחצי וטרם קיבלתי.
האם זה כי הרופא כנראה שגה בהערכתו לגבי עצם קיום הביוץ והמועד שלו?או אולי סביר שמדובר בשינויים הורמונליים?או אולי היה ביוץ מוקדם מאוד למשל בין ימים 4 ועד 11 למחזור(כי בימים שהיו הדימומים ובהם לכאורה היה הביוץ-לא היו יחסים)וניקלט הריון וגם באפשרות הזו מדובר בהערכה שגויה של הרופא לגבי הביוץ שהוזכר לעיל?
מה מבין האפשרויות הנ"ל סביר יותר ומה סביר פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי
פרופ` דוד בידר08/06/2022אי אפשר לתת עיצה לחא בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון,
הערכה בלבד לא מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לאחר הזרעהאנה07/06/2022
היי,
ב - 23/05 לקחתי אוביטרל.
ב - 24/05 ביצענו הזרעה.
ב - 06/06 בטא קטן מ 2 ופרוגסטרון 2.8
האם ערכי הפרוגסטרון תקינים ליום לפני קבלת המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר07/06/2022כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדנה06/06/2022
ערב טוב
יש לי 2 שאלות.
אני בת 33 אני עושה תהליך PGD, שאיבה שניה,
החזרה רביעית של עובר אחד
מה סיכוי ההיקלטות?
החזרתי בלסטוציסט מוקפא אחד ב-01.06 אני מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום Duphaston ובנוסף אנדומטרין.
נאמר לי להגיע לבדיקת דם ב-12.06, במידה ואעשה בדיקה ביתית ב11.06 האם התרופות יכולת לשבש את האמינות של התוצאה ?והאם התוצאה שלילית זה כנראה וודאי ?
כמובן אגש בתאריך שקבעו לבדיקת דם.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים לקליטה תלויים באיכות העובר שנבדק והוחזר
פרופ` דוד בידר07/06/2022סיכויים לקליטה תלויים באיכות העובר שנבדק והוחזר.בגילך סביב ה 30%.
בדיקה ביתית לא משבשת כלום.
אם תוצאת בדיקת הדם היא שלילית אז זה סופי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המשך שאלה
דנה08/06/2022בוקר טוב
אני יודעת שלא משבש,
התכוונתי בגלל התרופות שאני נוטלת, וההתפנות הראשונה של הבוקר יכול לשבש את התוצאה של הבדיקת הריון הביתית..
בגלל שיש שאריות של האנדומטרין בשתן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שציינת לא קשור לתוצאות בדיקת ההיריון
פרופ` דוד בידר08/06/2022כל מה שציינת לא קשור לתוצאת בדיקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערכים התקינים של פרוגסטרון שבוע אחרי ביוץליאת06/06/2022
שלום פרופסורים יקרים,
מה הערכים תקינים של פרוגסטרון שבוע אחרי ביוץ ושבועיים אחרי ביוץ ( יום יומיים לפני הגעת ווסת )? האם פרוגסטרון יורד לפני מחזור או רק כשמתחיל מחזור ?
בבדיקות פרוגסטרון לפני שבוע 14 , היום קיבלתי ערך 21 . מנסה להבין מתי היה ביוץ ומתי צפוי מחזור .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי ביוץ בערכים סביב 15
פרופ` דוד בידר07/06/2022שבוע אחרי ביוץ בערכים סביב 15 ביחידות הידשות.
לפני הוסת יירד ,ולכן מגיע הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)