מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקפאת ביציות / עובריםאנונימית 3208/06/2022
שלום שלום
נמצאת אחרי לידה שניה ותקינה. שני ההריונות ivf עקב אנדומטריוזיס.
באוגוסט אחגוג 33. אני לחלוטין לא מעוניינת בהריון שלישי בשנים הקרובות (יתכן שגם לא לאחר מכן אבל מוקדם לדעת עם 2 תינוקות בבית...)
אני תוהה לגבי הצורך בהקפאת ביציות / עוברים. ברשותי עובר מוקפא יחיד באסותא.
א. אם אבחר להכנס להקפאה, כמה זמן מן הלידה אתם ממליצים להמתין? (שוב, הריון נוסף אינו על הפרק. שאיבה לשם שאיבה).
ב. האם מומלץ גם לנשים שילדו לראשונה לפני גיל 35, או במקרה שלי-פעמיים לפני גיל 35, להקפיא ביציות? או שההמלצות נוגעות לכאלה שלא חוו הריון כלל?
ג. האם זה משנה משהו מבחינת עלויות אם אבחר לבצע ivf בהמשך עם *ביציות* שהוקפאו לעומת *עוברים* שהוקפאו?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזכות להקפיא ביציות כחלק משימור פוריות מיועד לרווקות בגילאים 30-41,לאור האנדומטריוזיס ועוברים מגורם זרע נתון בצעי הקפאת עוברים,כנראה שאפשר יהיה לנמק את הקפאת העוברים על בסיס רפואי(אנדומטריוזיס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאנה08/06/2022
שלום.
קיבלתי תוצאות פרופיל הורמונלי ואני "קצת בסטרס"
אני בת 40 וחצי, עם מחלות כרוניות כרגע ברמיסיה.
בגלל אילוצי זמן, עשיתי את הבדחקה ביום השני, ולא השלישי של המחזור, האם יש לכך השפעה על הfsh?
התוצאות שלי הן:
אסטרדיול 70
Fsh 14.74
Lh 4.93
פרוגסטרון 0.74
למיטב הבנתי ה fsh הגבוה מעיג על רזרבה שחלתית ירודה. האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי עם בדיקות כאלה? האם ליום השני במקום השלישי יש השפעה על הfsh?
אשמח לקבל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר08/06/2022יום שני או שלישי זה אותו הדבר.
הרזרבה נמוכה עקב הגיל ואם ברצונך להרות יש לפנות לרופא פאיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת ווסת עקב שינויים הורמונלייםדינה07/06/2022
שלום
גילי 47
בתחילת מאי בין 1 לבין 4 לחודש היתה ווסת.ואחרי שבוע מסיום הווסת התחילו דימומים-מה שניקרא דימום שלא במועדו.לכן ביקרתי אצל הרופא ב-23 למאי שזהו דרך אגב היום שבו ניפסקו הדימומים מעצמם-ובביקור הזה הוא אמר שהתופעה לא חריגה ביחס לגיל,וגם עשה אולטרסאונד שחלות ואמר שלהערכתו היה ביוץ לפני מספר ימים,כלומר לצורך העניין בסביבות 19-20 למאי.
ומאז אותו ביוץ לכאורה עברו כבר שבועיים וחצי וטרם קיבלתי.
האם זה כי הרופא כנראה שגה בהערכתו לגבי עצם קיום הביוץ והמועד שלו?או אולי סביר שמדובר בשינויים הורמונליים?או אולי היה ביוץ מוקדם מאוד למשל בין ימים 4 ועד 11 למחזור(כי בימים שהיו הדימומים ובהם לכאורה היה הביוץ-לא היו יחסים)וניקלט הריון וגם באפשרות הזו מדובר בהערכה שגויה של הרופא לגבי הביוץ שהוזכר לעיל?
מה מבין האפשרויות הנ"ל סביר יותר ומה סביר פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי
פרופ` דוד בידר08/06/2022אי אפשר לתת עיצה לחא בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון,
הערכה בלבד לא מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לאחר הזרעהאנה07/06/2022
היי,
ב - 23/05 לקחתי אוביטרל.
ב - 24/05 ביצענו הזרעה.
ב - 06/06 בטא קטן מ 2 ופרוגסטרון 2.8
האם ערכי הפרוגסטרון תקינים ליום לפני קבלת המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר07/06/2022כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדנה06/06/2022
ערב טוב
יש לי 2 שאלות.
אני בת 33 אני עושה תהליך PGD, שאיבה שניה,
החזרה רביעית של עובר אחד
מה סיכוי ההיקלטות?
החזרתי בלסטוציסט מוקפא אחד ב-01.06 אני מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום Duphaston ובנוסף אנדומטרין.
נאמר לי להגיע לבדיקת דם ב-12.06, במידה ואעשה בדיקה ביתית ב11.06 האם התרופות יכולת לשבש את האמינות של התוצאה ?והאם התוצאה שלילית זה כנראה וודאי ?
כמובן אגש בתאריך שקבעו לבדיקת דם.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים לקליטה תלויים באיכות העובר שנבדק והוחזר
פרופ` דוד בידר07/06/2022סיכויים לקליטה תלויים באיכות העובר שנבדק והוחזר.בגילך סביב ה 30%.
בדיקה ביתית לא משבשת כלום.
אם תוצאת בדיקת הדם היא שלילית אז זה סופי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המשך שאלה
דנה08/06/2022בוקר טוב
אני יודעת שלא משבש,
התכוונתי בגלל התרופות שאני נוטלת, וההתפנות הראשונה של הבוקר יכול לשבש את התוצאה של הבדיקת הריון הביתית..
בגלל שיש שאריות של האנדומטרין בשתן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שציינת לא קשור לתוצאות בדיקת ההיריון
פרופ` דוד בידר08/06/2022כל מה שציינת לא קשור לתוצאת בדיקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערכים התקינים של פרוגסטרון שבוע אחרי ביוץליאת06/06/2022
שלום פרופסורים יקרים,
מה הערכים תקינים של פרוגסטרון שבוע אחרי ביוץ ושבועיים אחרי ביוץ ( יום יומיים לפני הגעת ווסת )? האם פרוגסטרון יורד לפני מחזור או רק כשמתחיל מחזור ?
בבדיקות פרוגסטרון לפני שבוע 14 , היום קיבלתי ערך 21 . מנסה להבין מתי היה ביוץ ומתי צפוי מחזור .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי ביוץ בערכים סביב 15
פרופ` דוד בידר07/06/2022שבוע אחרי ביוץ בערכים סביב 15 ביחידות הידשות.
לפני הוסת יירד ,ולכן מגיע הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפו תאי זרע בבדיקהדור06/06/2022
היי,
גבר בן 30 בריא ללא עבר רפואי.
בוצעה בדיקה- הצבע, הצמיגות, הph והנפח תקינים אך לא נמצאו תאי זרע בכלל.
האם ייתכן כי הייתה בעיה בבדיקה? השתדלתי כמה שיותר לשמור על הטמפרטורה ולהגיע שעה לפניי למסירת הבדיקה אז איחרתי בכמה דקות.
איך מתקדמים מכאן, מה התהליך הרפואי הנדרש במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לבצע בטווח של מספר ימים בדיקה נוספת ואם התוצאה זהה יש לפנות למומחה פוריות להמשך בירור של רקע אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל לאחר החזרת עובריםמטופלת פריון04/06/2022
ד"ר שלום רב,
בסבב הנוכחי הרופא שלי שינה את התמיכה מדופסטון ואטרגסטן
לדופסטון וקרינון ולאחר ההחזרה הנחה כי יש להזריק בכל ערב דקפפטיל במשך 14 ימים. יש לי לא מעט חברות מטופלות פוריות שמעולם לא נדרשו להזריק דקפפטיל לאחר החזרה בכמויות כאלה ולמשך שבועיים. האם זה תקין? מה המטרה של ההזרקה אם אני אחרי החזרה? האם יכולת לעשות נזק בריאותי לעובר או לי? ממש מודאגת ולא שקטה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בריאותי לא יהיה אך זה מקשה להזריק יום יום
פרופ` דוד בידר05/06/2022אני לא מכיר שיטת טיפול כזו.
יש לשאול את הרופא המטפל מדוע הוא חושב שטוב לעשות זאת.
נזק בריאותי לא יהיה אך זה מקשה להזריק יום יום דקפפטיל ללא מטרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה וההשפעה עליה של בעיות פריוןבת 3904/06/2022
יש סטטיסטיקות שבגיל 39 סיכויי ההצלחה 19 אחוז. האם זהו אחוז שכולל בעיות פריון? מה הסטטיסטיקה לסיכויי הצלחה למחזור שאיבה עבור נשים שאין להם בעיות פוריות ) הקפאת עוברים( ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בכל גיל סיכויים להרות כל חודש באופן ספונטני
פרופ` דוד בידר04/06/2022באופן כללי יש בכל גיל סיכויים להרות כל חודש באופן ספונטני וגם בטיפולי הפריה חוץ אך , למעשה ,-לכל אישה יש את הסיכויים האישיים שלה.
אם אני לוקח אותך לדוגמא הרי שיש סיכויים של 20% להרות כל חודש ,ואם אין בעית פריון צריך להיות הריון אחד לפחות בשנה של ניסיונות להרות.
אך לכל אישה יש סיכויים אישיים, לאחת סיכויים יותר גבוהים ולאחת פחות.
רק אחרי שנעשה לך טיפול הפריה נוכל להגיד לך מה סיכוייך באמת מבחינה סטטיסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים ב4 מחזורי שאיבה וסיכויבת 3904/06/2022
שלום רב. אני בת 39 ללא ילדים וללא נסיונות בעבר להביא ילדים. אם אקפיא עוברים האם לפי קבוצת ההשתייכות שלי יש סיכוי גבוה שב4 שאיבות אגיע ל20 עוברים טובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכויים תלויים בגיל אך גם במצב הפריוני האישי שלך
פרופ` דוד בידר04/06/2022הסיכויים להגיע ל 20 עוברים טובים לגילך ב4 הפריות הם לא גדולים.
הסיכויים תלויים בגיל אך גם במצב הפריוני האישי שלך.
לאחר ניסיון שאיבה אחת נוכל לצפות מה קורה אצלך וכמה עוברים ״טובים״ נוכל לייצר בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מין הילוד לאחר שאיבהגל04/06/2022
שלום. ברצוני לדעת האם ניתן לדעת מה מין הילוד שהפרו (ללא מחלות גנטיות שמצריכות בדיקה גנטית לפני החזרה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מין העובר.
פרופ` דוד בידר04/06/2022בשביל לדעת מין העובר יש צורך לקחת תא מהעובר המתפתח ביום 3-5 ולבדוק את הכרומוזומים בתא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה לקראת החזרהעינת04/06/2022
היי האם מותר / מומלץ לי לקחת מירו ולוריוון במהלך ההריון ?
אלו כדורים שהייתי לוקחת קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדורים הנ"ל לא מומלצים בהיריון במיוחד הלוריוון
פרופ` דוד בידר04/06/2022הכדורים הנ״ל לא מומלצים בהריון במיוחד הלוריוון.
לגבי מירו יש להיועץ ברופא המטפל כי התרופה לא מומלצת בזמן ניסיון להרות או בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ חיובית 4 ימים ברצף.יובל03/06/2022
אני חודש שעבר חוויתי היריון כימי, וניסינו אחרי המחזור, ועכשיו יוצאות לי בדיקות ביוץ חיוביות 4 ימים רצופים וממש פסים חזקים. מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי בדם רמות אסטרוגן, פרוגסטרון ובטא
פרופ` דוד בידר03/06/2022תבדקי בדם רמות אסטרוגן , פרוגסטרון ובטא כדי לראות האם
זה לא קשור להורמונים שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבד מאוד בהריון שבועות 6-7עדי02/06/2022
שלום, אני בשבוע 6-7 והרמתי מקודם משקל כבד מאוד שאני לא רגילה אליו למרחק מסויים (לא קטן).
רציתי לדעת אם זה מסכן את ההריון לאור העובדה שזה משקל שאני לא רגילה אליו? זה היה משהו שסחבתי מקדימה ולא על הגב.
ושאלה נוספת, במקרה שאישה עושה נזק להריון ולעובר, תוך כמה זמן רואים סימנים שמבשרים על הפלה קריבה/הפלה ממש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק להיריון תקין הוא דבר נדיר ביותר
פרופ` דוד בידר03/06/2022לא יהיה שום נזק .
נזק להריון תקין הוא דבר נדיר ביותר ותלוי למה חושבים שיש אםשרות לנזק.
כל נזק לאן ולעובר יתבטא אחרת.
במקרה שאת מציינת לא יקרה עלום לעובר או להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםדנה01/06/2022
אשמח לקבל חוות דעת
היום עשיתי פעולת החזרת עוברים
בדרך חזרה מהפעולה , בעלי היה צריך לבצע בלימה חזקה ברכב בגלל משאית.
לא קיבלתי מכה רק הגוף עבר טלטול לא מאוד חזק
האם יכול לפגוע בסיכוי קליטה ?
בגלל שזה מאוד טרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)