מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרה גיל מעבר והקשר לגיל מחזור ראשוןLinoy10/05/2022
אשמח מאוד למענה 🙏🙏
1. אם היתה התפתחות מינית מאוחרת והמחזור הראשון הגיע רק בגיל 16.5 (בעזרת הורמונים הגיע מחזור בפעם הראשונה, אמא ואחיותיה קיבלו מחזור ראשון בגיל 17)
יש מצב בכל זאת שפרה גיל מעבר יתחיל בגיל 42?
2. האם לפי פרופילים הורמונליים אפשר לדעת בוודאות אם נכנסתי לפרה גיל מעבר או שבדיקת AMH היא יותר מדוייקת ?
אשמח מאוד למענה לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.על סמך הנתונים לא ניתן לבצע ספקולציות היות והנושא מושפע מגורמים רבים(גנטיקה,גיל,אורח חיים,מצב רפואי ועוד),בכל מקרה הייתי מציע כדי לבסס אבחנה לבצע בדיקת AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי האם במהלך הפרימולוט נור אפשר לקבל מחזור ?מעיין09/05/2022
או רק לאחר שסיימתי לקחת את הכדורים כפי שהרופא המליץ לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוב מספר ימים אחרי גמר הכדורים יגיע דימום
פרופ` דוד בידר10/05/2022תלוי מה הסיבה שנתן לך, אם זה בשביל לקבל דימום וסתי אז, לרוב, מספר ימים אחרי גמר הכדורים יגיע דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי יום 4 למחזורדורית09/05/2022
היי
בת 28.6
Fsh 3.6 IU/L
Estradiol 210 pmol/l
Progesterone 2.8 pmol/l
Lh 5.8 IU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך ונוצרת ציסטה בזמן הדיכוישירה09/05/2022
שלום רב,
בצעתי כבר לצערי הרבה מחזורי טיפול (ועברתי המון הפלות ולידה שקטה)
בפרוטוקול קצר כמעט ואין לי הפריות.
כאשר אני מתחילה פרוטוקול ארוך שלא ישר אחריי שאיבה אחרת נוצרת לי תמיד תמיד ציסטה בזמן הדיכוי (אפלו שאני משלבת עם גלולות). לעומת זאת אם אני עושה סבבים רצופים (וזה לא משנה אם הסבב הקודם היה ארוך או לא) אז לא נוצרת ציסטה. האם יש לכך הסבר? אם אשלב את הדיכוי עם אספורטם זה יעזור (יצור את אותו אפקט של עליית האסטרוגן כמו בשאיבה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בפרוטוקול ארוך המתחיל בשלב הלוטאלי(אחרי הביוץ) מצמצם משמעותית את היווצרות הציסטות ואינו מצריך שימוש בגלולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה09/05/2022תודה רבה. גם כשהתחלנו אחריי את הדיכוי אחריי ביוץ נוצרו ציסטות וכאמור גם גלולות לא עזרו. האם יש דרך נוספת להמהע מציסטות? האם אסטרופם יעזור? ממש אובדת עצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת אם ניתן לעשות עוד משהו ובפרט הקשר לאסטרופם
ושירה09/05/2022רק מציינת כשהתחלנו דיכוי ישר אחריי סבב שנכשל בתחילת הווסת
אז זה לא קרה. לעומת זאת כשהתחלתי בשלב הלוטאלי לא בשאיבות רצופות אז תמיד נוצרה ציסטה. כנראה שזה משהו אחר אצלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שיש לך ציסטה קבועה שנשאבו בזמן השאיבה ובמחזור הבא היא מתחדשת ללא קשר לטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקלים לאחר החזרת עוברדניס08/05/2022
שלום, האם ניתן להרים את הילדים שלי (פעוט במשקל 15 קילו) לאחר החזרה?
ואם לא, האם זה פוגע משמעותית בסיכויי ההקלטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להרים משקל מעל כ4 ק"ג
פרופ` דוד בידר09/05/2022לעניין המשקל מומלץ בשלושת הימים הראשונים לא להרים משקל מעל כ 4ק״ג.
למרות שאין סימוכין על כך, ההמלצה בשלב זה, היא לפחות לשלושת הימים הראשונים לאחר החזה.
אישית אני לא חושב שסיכוייך ירדו אם הרמת את הבן הפעוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי הריון כימידנה08/05/2022
שלום לך.
בת 44,ולפי ההתכתבות מסוף חודש מרץ שבה היתה השערה לגבי מועד הביוץ-כניראה ניקלטתי והיה הריון כימי.
המחזורים האחרונים היו בין 3 לבין 3 וחצי למחזור כלומר בין 21 ל-24 ימים,והמחזור שהסתיים לפני כשבוע היה 37 ימים.וגם היו כאבי מחזור חזקים מהרגיל.
מכיוון שיש 2 ילדים והגיל מעל 43-אין לי אפשרות לטיפולים בקופת חולים ובפרטי אינני מעוניינת.
לכן מנסה להרות ספונטנית למרות הסיכוי הנמוך.
שאלתי היא-האם בעקבות ההריון הכימי ובהנחה שאכן הוא היה אז הביוץ לא יהיה כנראה בימים 7-10 כמו שכתבת בפעם שעברה והוא יידחה לימים מאוחרים יותר?
או שלמרות ההריון הכימי-המחזור יחזור להיות באורך הרגיל כמו שהיה בזמן האחרון ולכן גם הביוץ יהיה כמו שכתבת בפעם הקודמת בימים 7 עד 10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפשוט ביותר הוא חבצע מערב זקיקים סביב ימים 7-10 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ברצף- האם יש בעיה?אביב07/05/2022
שלום,
לאחרונה ביצעתי הזרעה ראשונה (עם גונאל F ואוביטרל).
האם יש בעיה לבצע סבב הזרעה נוסף מיד לאחריו או שיש צורך בהפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה בתנאי שהשחלה התאפסה לקראת המחזור והיא נעדרת ציסטות מהטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול IVF ארה״במאיה07/05/2022
שלום, אני עוברת כרגע סבב IVF בארהב,
ההנחיה הייתה להתחיל גלולות למניעת הריון החל מהיום השלישי של הוסת למשך 12 יום ותוך כדי (אחרי 8 ימים של גלולות) התחלתי להזריק Lupron 10U,
עברתי 3 סבבים בארץ והפרוטוקול מאוד שונה ממה שאני מכירה, לא היו בכלל בדיקות דם עד לפני שהתחלתי להזריק מונפור ופוליסטים, לשם מה הגלולות?
איך הם ״שולטים״ על המצב בלי בדיקות דם? מדוע זה כל כך שונה מהארץ? צירפתי את הפרוטוקול המלא למקרה שזה עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בסוג של פרוטוקול ארוך הפועל על השחלה כחלק מאיזונה לקראת טיפול עם תכשיר אגוניסטים שמדכא את הפעילות ההורמונלית ומביאה ל נקודת בסיס שלאחריה יתחיל טיפול משולב של דיכוי עם תכשיר להשריית ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת שהפרוטוקול תקין כי הוא מאוד שונה
מאיה08/05/2022וואו זה היה קצת סינית בשבילי אבל בשורה התחתונה זהו פרוטוקול שגרתי?
אני עם בעיית ביציות (איכות), מצליחה להפיק 13 ביציות כל סבב אבל הן לא מתפתחות אחרי יום 3, אני אחרי Prp ואני רציתי לדעת שהפרוטוקול תקין כי הוא מאוד שונה ממה שאני מכירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרוטוקול בהחלט ראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעה כפולה מרגע מתן אוביטרלאופק06/05/2022
היי,
מה התזמון המומלץ להזרעה מרגע מתן אוביטרל בהזרעה כפולה (2 הזרעות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביומיים העוקבים לזריקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון וקבלת מחזורמאיה06/05/2022
כמה זמן מסיום פרוגילוטון מגיע מחזור? לקחתי 21 יום פרוגילוטון, עבר שבוע ועדיין לא קיבלתי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ הוא צפוי תוך 2-5 ימים מהכדור האחרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגילוטון וקבלת מחזור
מאיה07/05/2022מה ניתן לעשות? עבר שבוע ולא הגיע זה מצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם לא תקבלי עוד מספר ימים,בצעי שוב בדיקת דם להיריון+ אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי חצי אוביטרל כתמיכה בהזרעהלירונית05/05/2022
מתי לדעתכם ההשפעה של חצי הזריקה לא תמצא בדם?
לצורך בדיקת בטא כמותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי אוביטרל כתמיכה בהזרעה
פרופ` דוד בידר05/05/20224 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור, הפלות ואנדומטריוזיסיעל04/05/2022
בגיל 42 עברתי הפלה, היסטרוסקופיה תקינה.
בגיל 46 לפני חודשיים עברתי הפלה בשבוע 9 מתרומה, בהיסטרוסקופיה הובחנו הידבקויות ברחם.
צילום רחם תקין, רירית תקינה, אולטראסאונד תלת מימד תקין, קריוטיפ תקין
מאז שהתחלתי טיפולי פוריות התחילו להופיע כאבים לפני ובזמן מחזור. האם יכול להיות שיש לי אנדומטריוזיס? (עד גיל 40 לא הרגשתי כאבי מחזור)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחות סביר שהאנדומטריוזיס תופיע לראשונה בגילך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר הזרעהשני04/05/2022
שלום.
עברתי הזרעה ב24.4 אחר הצהריים, והרופאה אמרה לי לעשות היום בדיקת דם (4.5- 10-11 ימים לאחר ההליך). ביצעתי בבוקר ויצא בטא קטנה מ-2.
האם זה אומר שבאופן וודאי אין היריון או שיש סיבה לבצע את הבדיקה שוב?
הרופאה אמרה שאנחנו בדרך לסבב נוסף ואני קצת מבולבלת כי רשום שיש לבצע את הבדיקה ביום ה-14 לאחר ההליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי בבוקר של בדיקת הדם דופסטון 10 מ"ג
שני05/05/2022לקחתי בבוקר של בדיקת הדם דופסטון 10 מ"ג והפסקתי לאחר תוצאות הבדיקה.
מאידך, בכל האינטרנט מצוין כי יש לבצע את בדיקת ההיריוון 13-14 ימים לאחר ההליך. אני בלחץ שהפסקתי את התמיכה לפני הזמן ושבעקבות זאת, אם יש סיכוי שיש טעות בבדיקה זה יזיק.
אשמח מאוד לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במקומל אם לא תקבלי עוד 3 ימים בצעי בדיקה חוזרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר החזרת בלסטוציסטטל04/05/2022
שלום ! עשיתי בדיקת בטא שבוע לאחר החזרת 2 עוברים
בלסטוציסט. הבטא יצאה 30 (7 ימים לאחר החזרה)
ואחרי יומיים הבטא 45 (9 ימים לאחר החזרה)
עוד יומיים יש לי עוד בידקת בטא . האם זה סימן טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכים לא עלו כמצופה ורק הבדיקה הבאה
פרופ` דוד בידר04/05/2022הערכים לא עלו כמצופה ורק הבדיקה הבאה תראה האם תקין או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא איטיתדנה03/05/2022
היי,
וסת אחרונה 27.3
בטא ראשונה 28.4 - 304
בטא שניה 4 ימים אחרי בתאריך 2.5 - 932
הפרשות חומות מזה כמה ימים וכאבי מחזור עמומים.
היום בבדיקה כמובן שלא נצפה שק, אולם לא שללו לא היריון ולא חוץ רחמי. אמרו לחזור על הבטא מחר, אבל בגלל החג אין איפה לעשות את הבדיקה למעט במיון נשים..האם זה סובל דיחוי ליום ראשון?
מתי ניתן לחזור על בדיקת האולטרסאונד שוב כדי לוודא? ובמידה ואכן מדובר בהפלה, תוך כמה זמן ניתן לצפות להתאפסות הבטא וקבלת וסת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשד הראשוני הוא שההיריון לא ברחם
פרופ` דוד בידר04/05/2022החשד הראשוני הוא שההריון לא ברחם ולכן הייתי שם לב לסימנים של כאבים ודימום ואז לפנות דחוף למיון.
אם מרגישה טוב אפשר לבדוק אחרי החג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)