מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכל חדירה 25 אחוז כפול שלוש?3221/12/2010
שלום
אשתי היתה בזמן ביוץ ביומיים האחרונים.
ביומיים האלה קיימנו יחסי מין שלוש פעמים.
אני מבין שהסיכוי להיכנס להיריון בפעם אחת זה בערך 25%.
האם זה אומר שאחרי היומיים האלה הסיכוי שלה להיכנס להיריון הוא 75% ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה -לא
פרופ' אלכס סימון21/12/2010התשובה היא לא.
ואם הייתם מקיימים 6 פעמים האם זה אומר 150%?
לאותו ביוץ בחודש הסיכוי 20%-25%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אני התכוונתי....
3221/12/2010אם במסגרת היומיים האלה, הסיכוי באותו ביוץ להגיע ליותר מ 25 אחוז עקב כמות הזרע (פי שלוש)
הבנתי שאי אפשר להגיע ל 75% אבל אולי לקצת יותר מ 25 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשחלות...הריונית :)20/12/2010
ב21.11 עברתי שאיבה , שאיבה שלישית של 14 ביציות לאחר 11 יום בטא 5 אחרי יומיים בטא 5 ... לא הושג הריון ...
קיבלתי מחזור קצר ומוזר...
התחלתי טיפול לקראת מוקפאים , בדרך כלל משתמשת בהסטרופם בטיפול הזה החלפתי לפרוגינובה , הררית 7.2 , החזרה מיועדת ליום שישי הקרוב.
שאני מתאמצת יש לי כאבים בשחלות כמו דקירות , היום התחילו לי כאבים שבאים והולכים חזקים יותר , הכאב הוא ממש לכמה שניות ונעלם .
הייתי אצל הרופא שלי והוא אמר לי שהוא לא רואה כלום ואולי נפצעתי מהדקירות .
מה זה יכול להיות ?
מזה אומר נפצעתי מהדקירות ?
השחלות יכולות להיפגע מטיפול ivf ? (בטיפול השני נשאבו לי 23 ביציות ב8.8)
האם להתעקש לעוד בדיקות , חשוב לציין שאני מיועדת להחזרת מוקפאים ביום שישי .
עוד שאלה לא קשורה ,
הביוץ צריך להיות לפני או אחרי ההחזרה של מוקפאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשחלות... - תגובה
פרופ' אלכס סימון21/12/2010נתחיל בסוף - בטיפול אסטרופם אין ביוץ. הכל מלאכותי
יתכן כי הטיפול למוקפאים נעשה מוקדם מידי לפני הבראה סופית של השחלות מהדיקור. כמו כן כדאי לחזור על בטא לוודא אומנם שלא התפתח הריון מאוחר שאינו ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אני ממש מבולבלת! עזרה דחוף
הריונית :)21/12/2010מזה אומר מוקדם מידי ? זה יכול להזיק לקליטה ?
אם הרופא רואה את הרירית (7.2) ועושה אולטרסאוד לא רואה כלום זה לא אומר שאין קליטה? (ההחזרה היתה ב25.11)
היום הכאבים התחזקו וזה מרגיש כמו כאבי ביוץ (אני בטוחה שזה כאבי ביוץ), הרופא אמר לי שאולי בגלל שהתחלתי אתמול אנדומטרין י(4ביום)ש לי כאבים ...
ביום שישי מועד ההחזרה של 2 עוברים מוקפאים (בתקווה שישרדו ),
אם הכן זה ביוץ לא כדי לבצע את ההחזרה ?
אני ממש מבולבלת ומרגישה שהרופא שלי מטעה אותי ( בעצב רב אני כותבת את זה !)
מה אתה מייעץ לי לעשות ?
נציין שלא עשיתי שום בדיקת דם מהבטא האחרונה (5)...רק אולטרסאונד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסו אותי ... בבקשה
הריונית :)22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המקרה שלי +תודותחסויה20/12/2010
אני בת 41, בשבוע 6 להריון שהושג ב-IVF.
הסתייעתי בפורום המדהים הזה לאורך כל הדרך (ברמה של כמעט התמכרות...) ולכן אני קודם כל מרגישה חובה להודות לרופאים שמקדישים את זמנם לתת מענה מהיר ומקצועי לבנות, ולסייע ככל שניתן דרך הפורום. דבר שני, רציתי להודות מקרב לב לפרופ' סימון מבי"ח הדסה שהיה הרופא שלי וטיפל בי בצורה מקצועית, יסודית, עניינית, עם הרבה הסברים ובגובה העיניים.
ועכשיו קצת על המקרה שלי- אני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, כזו שמצביעה על סיכוי כנראה יחיד להריון דרך תרומת ביצית. אחרי ההלם הראשוני התחלתי הזרעות. במקביל הגעתי ליוסי פטאל-מטפל מדהים בשיטת הרפואה הסינית מרמת השרון. יוסי באופטימיות האופיינית לו ובנסיון רב השנים הצליח לעודד אותי ולהוריד משמעותית את רמת ה-FSH. הטיפול כלל דיקור, צמחי מרפא, חימום לבטן והנחיות לתזונה (בין השאר הרבה סלק ובטטה...). בנוסף הקפדתי לעשות הליכה לפחות 2-3 בשבוע וכמובן להפסיק לעשן (חוץ מסיגריה אחת אחרי כשלונות...). החלטתי שהדרך ארוכה, אני מזריקה בכייף ומקבלת את מה שיקרה. עברתי כשנה של טיפולים, 6 הזרעות ו2 IVF. ב-IVF השני קיבלתי פרוטוקול קצר- 0.05 דקא, 6 מנופור ואוביטרל לביוץ. לקחתי גם מס' חודשים DHEA. שאבו 5 זקיקים אבל מהם יצאה רק ביצית אחת. להפתעתי ההפריה נקלטה והושג הריון...עדיין מתקשה להאמין, ומקוה שהכל ימשיך תקין וקל. בהצלחה לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה רבה רבה!
שרה20/12/2010וואו ברוך השם איזה מרגש
הריון קל ותקין בע"ה ולידה בידיים מלאות ושמחה
את מקסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חסויה20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מפסיק 10 ימים אחרי IVFמאיה20/12/2010
בחמישי לדצמבר עברתי החזרת עוברים.
כשישה ימים לאחר מכן הגיעו דימומים חזקים מאד.
הנחתי שזה מחזור וכעבור מס' ימים של דימומים חזקים וכאבי מחזור, הפסקתי את התמיכה(על דעת עצמי).
12 יום אחרי ההחזרה ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית.
מאז תחילת הדימום ועד היום כבר עברו 10 ימים והדימום עדיין לא פסק לחלוטין.
אמנם כרגע יש רק הכתמות חומות אבל בד"כ המחזור שלי נמשך כ 6 ימים בלבד.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהדימום לא פסק לחלוטין והאם יש צורך לעשות משהו בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שלא מפסיק 10 ימים אחרי IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון21/12/2010ככל הניראה לא מתפתח ביוץ חדש באופן עצמוני. בצעי על קול ובדיקת אסטראדיול ופרוגסטרון לוודא מה קורה מבחינה הורמונאלית. הטיפול בדרך כלל הוא מתן כדורים להסדרת המחזור - גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתורד20/12/2010
כמה ימים אחרי ההחזרה מתבצעת השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2010יום עד שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לבצע בדיקת הריוןלחוצה וסקרנית20/12/2010
שלום אני לאחר הזרעה בטיפול של גונאל אף וכרגע נוטלת פעמיים ביום דופסטון.
ההזרעה התבצעה ב-13.12 רציתי לדעת האם אני יכולה כבר ביום הקרוב לבצע בדיקת הריון ביתית? האם התוצאות יהיו נכונות או שכדאי לחכות עוד כמה ימים עד שאסיים ליטול את הדופסטון.
תודה לחוצה וסקרנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לבצע בדיקת הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010ניתן לדעת רק לאחר 14 יום מההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון בבקשהליאת20/12/2010
שלום אני ביום שישי עשיתי החזרה של 3 עובריים טריים של 7 6 4 תאים אני נקלטתי להריון לפני 8 חודשיים שהיה מחוץ לרחם.שהסתיים בזריקה בחצוצרה הימינית . חצוצרה שמאלית תקינה.בעבר בזמן הניגוב היה לי הפרשות חומות ואמרו לי שיתכן שזה בגלל ההריון החוץ רחמי אני לאחר 4 ימים לאחר ההחזרה וברוך השם כרגע הכול תקין ללא שום הפרשות ודימום. שאלתי היא האם בהשרשה אמור להיות איזה דימום או לא ואם כרגע במצבי זה ממשיך כך אז זה יכול להעיד על כישלון או הצלחת הטיפול הוא שאין קשר? האם אני צריכה להרגיש איזה שהוא תופעות של הריון או כלום? מתי מתרחשת ההשרשה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטארויטל20/12/2010
ערב טוב, האם בטא 5 הינה הריון ? או לא ? 11 יום אחרי הזרעה. מטופלת בפיורגון + אוביטרל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010לא הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתאישה לחוצה20/12/2010
שלום
אני בת 26 נשואה מזה שנתיים ללא ילדים עם עבר של הפלה טבעית בשבוע 7 אחרי שנה ו 3 חוד' של נסיונות טבעי.
אין לי בעיות בכל הבדיקות (צילום רחם,פרופיל הורמונלי,מעקב זקיקים..) חוץ מהומוזיגוטיות לפקטור 2 שבעקבותיה מזריקה קלקסן, ובדיקת זרע של בעלי בתחום הנורמה.
אני אחרי 4 טיפולי הזרעה (2 עם איקקלומין ,2 זריקות גונאל אף) והחודש התחלתי עוד טיפול עם פירויגון.
אני ביקשתי החודש לעבור הפריה חוץ גופית אך הרופא המטפל סירב בטענה שלפני הוראות משרד הבריאות צריך לנסות לפחות 3 מחזורי זריקות.
מה הסיכוי שאכן אצליח החודש להיקלט?איך אני יכולה להתחילה הפריה חוץ גופית במקרה ולא מקלטץי החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה שלי
אישה לחוצה20/12/2010איזה בדיקות אני כן יכולה לעבור חוץ מצילום רחם וכל הבדיקות שעושים בהתחלה לפני שאני עוברת להפריה חוץ גופית?
אם אין לי בעיה ואין לבעלי אז למה אין הריון?למה קשה באמת להשיג הריון ואיך נוכל לגלות את מקור הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שלי - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010אם לא תצליחי החודש יש לעבור להפריה ושם נוכל לעמוד על הבעיה אחרי שנראה את הביציות את ההפריות ומה קורה עם העוברים.
יש טופס של בדיקות להפריה בכל יחידת הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושחלות פוליציסטיותמיכל20/12/2010
שלום רב,
אני בעלת שחלות פוליציסטיות והחודש האחרון (כלומר מחזור אחרון שהחל ב- 25/11) התחלתי לקחת איקקלומין, ב- 13/12 הייתי אצל הרופא נשים והוא אמר לי שיש זקיק בשחלה השמאלית ורירית רחם בעובי 13 מ"מ והביוץ צפוי להתרחש מחר, כלומר ב-14/12, השאלה שלי האם יכול להיות שהביצית לא תופרה בגלל סיבה גופנית שלי, או שעכשיו זה תלוי רק בזרע של בעלי?, אני היום שישה ימים לאחר הביוץ, הסקרנות והמתח בטח לא מוסיפים אך יש לי טיפה הרגשה לא נעימה בבטן התחתונה.
שאלה נוספת האם לקיחת איקקלומין יכולה לגרום לבדיקות ביוץ להיות חיוביות שישה ימים לאחר הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ושחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010איקכלומין לא גורם לבדיקה להיות חיובית.
אין סיבה שהביצית לא תופרה ויש לחכות בסבלנות עד לבדיקת הריון.
אם הזרע תקין אזי ההריון הוא עניין של סיכוי. בטיפול עם איקכלומין זה נע סביב 20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריוןליאת20/12/2010
שלום אני ביום שישי עשיתי החזרה של 3 עובריים טריים של 7 6 4 תאים אני נקלטתי להריון לפני 8 חודשיים שהיה מחוץ לרחם.שהסתיים בזריקה בחצוצרה הימינית . חצוצרה שמאלית תקינה.בעבר בזמן הניגוב היה לי הפרשות חומות ואמרו לי שיתכן שזה בגלל ההריון החוץ רחמי אני לאחר 4 ימים לאחר ההחזרה וברוך השם כרגע הכול תקין ללא שום הפרשות ודימום. שאלתי היא האם בהשרשה אמור להיות איזה דימום או לא ואם כרגע במצבי זה ממשיך כך אז זה יכול להעיד על כישלון או הצלחת הטיפול הוא שאין קשר? האם אני צריכה להרגיש איזה שהוא תופעות של הריון או כלום? מתי מתרחשת ההשרשה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010השרשה מתרחשת ביום יומיים להחזרה ולא חייבים להיות סימנים ויש לחכות בסבלנות לבדיקת הריון.
בהשרשה לא צריך להיות דימום ואין קשר לכלום וטוב שלא היתה הףפרשה חומה זה פחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטאמוריה20/12/2010
שלום רב אני ביום 12 אחרי החזרת עובר קפוא היום אמרו לי שזה חיובי הבטא169.3 האם זה תקין בסדר או אפילו מצויין מה הסיכוי שזה הריון כימי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010הבדיקה טובה מאוד. זה לא הריון כימי אלא אם בעוד יומיים הערך ירד.
בשלב זה הבדיקה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מוריה20/12/2010תודה על המהירות איך אפשר לשלול הריון מחוץ לרחם? אני בלחץ מזה
למרות התוצאה הטובה עד מתי ממשיכים בתמיכה? אני משתמשת בנרות (סליחה לא זוכרת את השם) איך מתחילים לחשב גיל אני אחרי החזרת עובר מוקפא אחד שאיבה עברתי לפני כמעט חודשיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מוריה21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2010לא נראה מחוץ לרחם לפי התוצאה.
תמיכה עד שרואים דופק.
החזרת עוברים זה שבועיים הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת ציטרוטיידאני20/12/2010
שלום,
אני מטופלת ביחידת IVF בב"ח.
בעיקרון יש לי רופא שאחראי על הטיפול, אך כל קבלת המרשמים,ההוראות אחרי בדיקות הדם וה U/S - נעשות כל הזמן ע"י רופא אחר שבתורנות.
היום התחלתי פרוטוקול קצר. הרופאה שהייתה היום הסבירה לי איך לנהוג, אך משהו קצת מוזר לי..
קיבלתי הוראות להתחיל להזריק את הפרוגון בשעות הערב מהיום(שזה מובן..) .
ובעוד חמישה ימים להתחיל את הציטרוטייד 0.25 בשעות הבוקר.. האם זה הגיוני להזריק את הזריקה הנ"ל בבוקר?? ממה שקראתי בדר"כ מזריקים את כל הזריקות בערב..
בנוסף היא אמרה שביום של האוביטרל (שיוזרק בערב) הם ירצו עוד זריקה של ציטרוטייד ולכן טוב שזה יהיה בבוקר..
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת ציטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010אפשר ככה ואפשר בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוביטרל חייב קירור בכל עת?אנונימית20/12/2010
האם זה בסדר שאקח את מזרק האוביטרל איתי לעבודה מחר ללא קירור? (אני עובדת עד מאוד מאוחר מחר, ויש סיכוי שאקבל הוראה טלפונית בערב להזריק כבר).
בוודאות אצטרך להזריק אותו באחד הימים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוביטרל חייב קירור בכל עת? - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010יש לקרוא הוראות היצרן.לרוב יש לשים במקום קריר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד שאיבה - ייתכן שפספסתי?אנונימית20/12/2010
IVF ראשון.
דיברתי עכשיו עם הרופאה שלי. מסתבר שלא הבנתי אתמול נכון את הוראות המרפאה (פעם ראשונה בחצי שנה של טיפולים), והייתי אמורה לעשות הבוקר בדיקות אחרי ההזרקה של אתמול. לא עשיתי.
היא אמרה לי עכשיו להמשיך להזריק הערב כמו בימים האחרונים (צטרוטייד + מנוגון 5 אמפולות) והרגיעה אותי שהיא לא מאמינה שקילקלתי כלום, ושהיא בכל מקרה התלבטה אם לבקש ממני לעשות בדיקות היום או מחר.
התוצאות אתמול בבוקר (כלומר בבדיקות האחרונות שעשיתי), יום 9 למחזור, היו:
זקיק 16 מ"מ
זקיק 16 מ"מ
זקיק 13 מ"מ
(ועוד זקיקים קטנים)
אסטרדיול - 3,427 (הנתון הזה תמיד על הצד הגבוה אצלי)
פרוגרסטרון - 0.9
אציין עוד שלעומת הבדיקה יומיים קודם, ביום 7 למחזור, הזקיקים גדלו ב-1-1.5 מ"מ ביממה.
האם ייתכן שאגלה מחר בבוקר שפספסתי את המועד??? אם הזקיקים יהיו מחר, נניח, 21-22, האם הרסתי חלילה את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד שאיבה - ייתכן שפספסתי? - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010זה תלוי מה יצא בבדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)