מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי החזרת מוקפאיםעינב20/12/2010
לרופאים שלום רב,
אתמול 12 יום לאחר החזרת 3 מוקפאים בטא:259 , אסטרדיול:1087 ופרוגסטרון 21.6
(ננומול ) אני נוטלת תמיכה של 3 אנדומטרין ביום+2 פרוגינובה ליום. האם ערך פרוגסטרון נמוך מדי?? שבוע אחרי ההחזרה בדקתי ערכים ופרוגסטרון עמד על 41 (ננומול) אסטרדיול 923 .למה ירד? ומה עלי לעשות? אני מאוד מודאגת.
תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010להמשיך אותו טיפול. לא צריך לבדוק אסטרוגן ופרוגסטרון כשהבטא חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר...
עינב20/12/2010אתה מקסים כתמיד...
ממש הרגעת אותי, חשבתי כבר להעלות מינון ל-4 ביום.
תודה, ויישר כח
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע?שרה20/12/2010
ב5.12 החזרת 2 עוברים בני 3 ימים. איזה שבוע אני עכשיו? חלק אמרו לי 4 וחלק 5 בבקשה אל תפנה לשאלות נפוצות. לא הצלחתי להכריע לפי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרה20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שבוע? - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010ב 5.12 זה שבועיים הריון.בבדיקת בטא ראשונה את 4 שבועות הריון אם הבטא חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאגלי20/12/2010
שלום רב,
ב - 16.12 (יום 12 מהחזרה של עובר) בטא 48
ב - 19.12 בטא 79
האם יש אפשרות להריון תקין עם ערכים כאלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010בהחלט יש אפשרות. המשיכי לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא הצלחהמזל20/12/2010
שלום אני בת 28 נ+1 הריון ספונטני.עברנו טיפול IVF
נשאבו 23 ביציות 13 עוברים התפתחו.
היתה החזרה של 2 עוברים 3 ימים לאחר השאיבה והטיפול ללא הצלחה.קיבלתי וסת לאחר שבועיים.בטא שלילי
אני ביאוש מה עושים האם יצליח משהו?
(אנחנו אחרי 2 טיפולי IVF)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא הצלחה - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010יש קרוב לוודאי מוקפאים וצריך לנסות להשיג הריון עימם.
בטיפולי ההפריה הסיכוי לחודש אינו 100% אלא בגילך בסביבות 40%. דהיינו היה סיכוי של 60% שלא תהרי. אולם אם היו אומרים לך שיש לך סיכוי לזכות בפייס בסיכוי של 40%, לא היית קונה כרטיס? זה שיעור הריון גבוה מאוד לטיפול. על כן אין סיבה להתפס ליאוש ונכות רוח, ממשיכים לנסות ואני משוכנע שההריון יושג.
הנה הבטחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה חמה על ד"ר ישיקרנושה20/12/2010
ברצוני להביע את המלצתי הכנה והחמה על ד"ר דוד ישי מחיפה, רופא משכמו ומעלה שהאמנתי בו מהרגע הראשון ואיתו הגעתי להריון המיוחל, לאחר 4 IVF כושלים בבי"ח ממשלתי החלטתי לעבור לטיפולו של ד"ר ישי באופן פרטי מהרגע הראשון האמנתי בו רופא מקצועי, אנושי, קשוב למטופלים, והיחס כל כך חם ואנושי. והנה ההריון המיוחל הגיע ובגדול טפו טפו... בעזרתו המקצועית של ד"ר ישי!!
בקיצור לכל מי שמעוניינת כדי להצליח בטיפול לא לחשוב פעמיים לשלם לרופא פרטי ולרופא טוב שמאמינים בו והכל כבר יראה שונה!!!
בהצלחה לכולן מחזיקה לכן אצבעות ורב תודות לרופא הדגול - ד"ר ישי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכרתי אותו בבנק הזרע. באמת זן נדיר
אמא20/12/2010בשעה טובה להריונך.
בקרוב אצלי, אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה על ד"ר ישי - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010כל מילה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להרותרונה20/12/2010
אני בת 39, אחרי 4 נסיונות של IVF שלא הצליחו. הבעיה היה בעיית זרע. יש לי שני ילדים מהריונות ספונטנים ועברתי שני ניתוחים קיסריים. לפני ההריונות הקודמים נטלתי תק' ארוכה גלולות למניעת הריון, ומיד כשהפסקתי אותן נכנסתי להריון. לאחר הילד השני הייתי עם התקן מירנה כ-5 שנים, ולאחר הוצאתו ועד היום( כשנתיים) איני מצליחה להרות. האם יתכן שהגלולות עזרו בעבר להריונות וההתקן משום מה פגע ביכולת שלי להרות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להרות - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010הגלולות לא אמורות היו להשפיע.
ההתקן עלול היה לגרום לדלקת סמויה שלא חשת בה אפילו ועל כן מומלץ צילום רחם. אם זה תקין, אזי להמשיך בטיפול לפי הכוונה של מרפאת הפוריות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רונה20/12/2010הדלקת יכולה להיות גם אם עברו שנתיים מאז שהוצאתי את ההתקן, או שזה כבר לא רלוונטי אחרי שנתיים ואפשר לוותר על הצילום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה המשך שאלה
רונה21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקמישהי20/12/2010
באיזה גודל זקיק מקובל להזריק אוביטרל לקראת שאיבה? והאם זה הולך לפי הזקיק המוביל בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010מגודל של 17 ממ אפשר להזריק אוביטרל. ההחלטה האם להמשיך בטיפול לקבלת זקיקים נוספים או אף גדולים יותר, נתונה בידי הרופא המכיר את כל מחזורי הטיפול שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםהודיה20/12/2010
היי אני בת 24 שנתיים לאחר הפלה טבעית בהריון טבעי ומאז אני מנסה ולא הלך
ב16.12
נשאבו 12 ביציות מתוכם 2 הופרו ב19.12 הוחזרו 2 עוברים טריים מה הסיכויי שיהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון20/12/2010בגיל הסיכוי משתנה מיחידה ליחידה אולם נע סביב 40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהורד20/12/2010
יום שישי-שאיבת ביצית אחת
יום ראשון-החזרה
1 האם יום ראשון נחשב כיום השני או השלישי?
2 אם ביום ראשון (אתמול) היו רק 2 תאים,מה זה אומר?
תהיה התפתחות?או אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/20101. יום 2
2. תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים-שאלת פרוטוקולרבקה20/12/2010
בת 22 שחלות פוליציסטיות.
ivf ראשון-גונאל 75 נשאבו רק 2 ביציות והוחזרו 2 -הטיפול נכשל.
ivf שני - גונאל 112. האי 2 הגיע מעל 10000 עם זקיקים בגדלים של 18 19 נשאבו 7 ביציות ולצערי לא הופרתה שום ביצית.
בפרוטוקול הבא נאמר לי להזריק יום 75 יום 112 ולחזור על פעולה זו. ולשאלתי: מדוע נאמר לי להזריק יום ככה יום ככה? מהו השיקול? האם זה תקין?
ועוד שאלה שמציקה לי: מדוע לא מגיעים למצב של טיפול נורמלי בו שואבים כמה ביציות ושיש כמה הפריות???
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים-שאלת פרוטוקול - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/2010את אישה צעירה, עם שחלות פוליציסטיות, ולכן בסיכון לגירוי יתר.
מציע פרוטוקול מבוסס אנטגוניסט, וביוץ ע"י אגוניסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילי, אך יש בחילותסיגל19/12/2010
שלום
בת 39, טיפול ivf ראשון,
לאחר החזרת עובר טרי, קיבלתי לתמיכה קרינון+ כדורי אסטרפם.
היום בוצעה בדיקת בטא - לצערי שלילית.
השאלה שלי, עד היום, מדוע יש לי מידי פעם בחילות למרות הבטא השלילי?
האם זה נובע מהתרופות תמיכה קרינון ואסטרפם?
לאחר כמה ימים הווסת אמורה להגיע?
אודה מראש לתשובתך: עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילי, אך יש בחילות - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/2010אסטרופם עלול לגרום לבחילה.
המחזור יגיע ימים ספורים לאחר הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה ..חסוי19/12/2010
ככה.. אני אחרי הפריה ,
ב-10 ימים יש לי כאבים של מחזור זה טבעי? .
אני מקווה שיהיה לכם תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה .. - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאמרב19/12/2010
ב3.12 הוחזר לי עובר אחד לרחם. 12 יום אחרי החזרה הבטא הייתה 19
5 ימים אחרי התוצאה היתה 74.5 האם קצב עליית הבטא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/2010לא לגמרי.
יש להתמיד במעקב.
לשלול אפשרות להריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהשיר319/12/2010
שבועיים אחרי החזרה של עוברים טריים, ביתא 97, כאבים בשני צידי הבטן התחתונה, שמוחמרים אחרי הליכה/ישיבה.
האם נורמלי ?
מה יכולה להיות הסיבה?
עד מתי יימשך?
תודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' שחר קול20/12/2010זה לא נדיר, אך מחייב בדיקה של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלומין והריוןרותם19/12/2010
שלום,
קיבלתי לקחת את הכדור איקקוקלומין החל מחודש הבא. נאמר לי, לקחת 1 כדור
למשך 5 ימים מהיום ה- 5 למחזור.
ברצוני לדעת :
1 - מהם סיכויי ההצלחה של הכדור והאם יש לו תופעות לוואי מלבד ציסטות ו/או הריון מרובה עוברים?
2 - האם הוא יכול לגרום להשמנה? הבנתי שזה סוג של הורמון...
3 - האם מלבד מעקב זקיקים צריך לעשות בדיקות דם ( כי לא קיבלתי הפנייה מהרופא).
4- מה יכול להיות הסיבה לכך , כי הריתי באופן טבעי אפילו לא בדקתי זקיקים..מה קרה לביוץ?
רקע:
בת 32 נשואה שנה ו 3 חודשים. לפני 3 חודשים עברתי הפלה (גרידה ) מהריון ראשון טבעי, שבוע 11 עובר ללא דופק. את ההריון השגנו באופן טבעי תוך 4 חודשים.
אחרי ההפלה הספקתי לקבל 3 וסתות, ועשיתי מעקב זקיקים. מסתבר שהביוץ
חלש/ ו או ויש לו רגרסיה. חודש אחד היו זקיקים בגודל 14X15 ואז היה רק זקיקים קטנים, חודש שני היו זקיקים בגודל 11X13 ואז שוב רק זקיקים קטנים. בכל המעקבים עובי הרירית היה תקין ( סביבות 10 - 12 עובי אנדרומיטום).
בעלי עשה ספירת זרע (פעמיים ) והמורפולוגיה שלו עלת מ 3% ל 8% שאר המדדים היו תקינים.
גם הפרופיל ההורמונלי שלי תקין.
איננו מטופלים במרפאת פוריות, רוצים להיות כבר הורים :-)
תודה לרופא שיענה
וסליחה סליחה על האורך
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקוקלומין והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2010הכדור גורם להפרשת יתר של הורמון הFSH שגורם לתהליכי ביוץ.
הכדור לא גורם להשמנה ותופעת לואי העיקרית היא גלי חום המופיעים ב 10%.
סעכיויי ההצלחה נעים סביב ה20%.
הזרע של בעלך בסדר ועובדה שנתן הריון.
באם את לא מצליחה להרות ב 3 טיפולים יש לעבור לזריקות הורמון הFSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)