מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכהאני16/12/2010
ערב טוב,
אני בהריון לאחר IVF ראשון. שבוע 5.
אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 300 - 3פעמים ביום.
שאלה :
1. עד איזה שבוע הריון ממשיכים לקחת תמיכה ?
2. מה הוא תפקיד התמיכה שאני מקבלת בכלל? פשוט לא הוסבר לי ואני רוצה להבין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010הפרוגסטרון שמאד חשוב להתפתחות של העוברים בשלב המוקדם של ההריון , מופרש ע"י השחלה. בגלל שכל התהליך של ה IVF עלול ללגרום לכך שהפרשת הפרוגסטרון לא תהיה טובה מספיק , אנחנו מוסיפים פרוגסטרון מבחוץ. משבוע 6-7 העובר אינו זקוק יותר לתמיכה . אנחנו לוקחים טווח ביטחון נוסף ובד"כ מפסיקים בשבוע 8 . יש רופאים שממשיכים מעבר לשבוע 8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעה נוספת - קלומיד והזרעהענבל16/12/2010
אני בת 34 ומתגוררת בארה"ב. עברתי בחצי שנה האחרונה שתי הפלות בשלב מוקדם מאוד - יש חדש שהיו אקטופיים, אך אין ודאות בנושא. לאחרונה התברר בבדיקת HSG שיש לי חצוצרה אחת סתומה.
לאחר בדיקת הזרע התקינה של בעלי, המליצה לנו הרופאה לנסות 3-4 מחזורים של שימוש בקלומיד והזרעה בעת ביוץ מהצד שאינו סתום. במידה ולא אכנס להריון במהלך ארבעת החודשים הבאים, היא ממליצה להעבור ל-IVF.
רציתי לשאול אם המלצותיה מקובלות עליכם - האם זוהי גם המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ענבל17/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעה נוספת - קלומיד והזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010פחות או יותר.
בארץ משתמשים יותר בגונדוטרופינים לגירוי השחלות. אולי מחירם הגבוה בארה"ב מוריד מהאטרקטיביות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום המאושר בחיילינוש16/12/2010
שימחת אותי ד"ר\ זה היה ניסיון אחרון לפני IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
אני16/12/2010שיהיה בהצלחה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלינוש16/12/2010
קיבלתי זריקת אוביטרול ב-30/11 לאחר איקוקלומין, היום עשיתי בדיקת דם הריון
תוצאה 71.0 mIU/mL האם זה אומר שאני בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010אומנם כן , הבדיקה מעידה על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות מהבטאשרה16/12/2010
יום 9 להחזרה ,בטא 23 לאחר יומיים בטא 53 עכשיו אני חוששת לבדוק שוב כדי לא לגלות שאולי זה הריון כימי. מה הסיכוי להריון כימי לאחר הכפלה אחת???יש לי כאבי בטן חזקים. כמו כבי מחזור לכן החשש. אם ההכפלה היא יותר מכפול 2 האם זה מעיד על קליטת 2 עוברים?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות מהבטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010לא ברור לי מדוע נעשתה בדיקה כה מוקדמת. בכל מקרה צריך לעקוב. אין בשלב זה תשובות ברורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמרב16/12/2010
12 יום לאחר החזרה קיבלתי בטא- 19 לאחר יומיים התוצאה היתה בטא -0 לאחר שקיבלתי את התוצאה השלילית עשיתי בדיקת הריון ולהפתעתי היא יצאה חיובית איך זה יתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשית בדיקה בשתן
רפי16/12/2010תחזרי על בדיקת הדם.יתכן שהבדיקה השניה היתה של מישהוא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010כדאי לבצע בדיקות דם ולא שתן. רמות משתנות שאינן עולות בצורה תקינה יכולה להעיד על טעויות מעבדה או הריון בלתי תקין. וכמובן גם הריון תקין.
מצריך המשך מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטישי16/12/2010
אני בטיפול ivf שלישי. בכל הטיפולים שעשיתי עד עכשיו הזרעות והפריות עם מינונים שונים(שהלכו וגדלו) היו לי 2 זקיקים מובילים והשאר קטנים לקראת ההבשלה הזקיקים הקטנים "נזכרו" לגדול. בטיפול הנוכחי הרופאה אמרה שנחכה (השארת ביוץ?) אפילו אם נאבד את הגדולים.
אתמול יום 11 למחזור -פרוטוקול ארוך זקיק גודל 16 והשאר קטנים. קיבלתי הוראה לשנות מפירוגון למנוגון והאחות אמרה שהרופאה השאירה לי הפנייה ליעוץ גנטי.
לא הספקתי לדבר עם הרופאה והאמת שעכשיו אין לי כל כך את מי לשאול
האם החלפת ההורמונים פרושה שלא מתכונים לחכות שהזקיקים הקטנים יגדלו?
מה הקשר ליעוץ גנטי? הפרופיל ההורמונלי שלי תקין גם ה fsh וכן כל שאר הבדיקות.אני בת 33.
בנוסף עשיתי כבר בדיקות גנטיות האם קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010את מהות הבדיקה הגנטית צריך לשאול את הרופאה. אולי מבקשת לבדוק X שביר שקשור לתגובה שחלתית ומינון עולה של תרופות?
שינוי התרופה בא לנסות אולי לשפר את התגובה ולהגדיל את מספר הזקיקים המגוייסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר
שי16/12/2010תודה על תגובתך.
לפני החתונה עשיתי בדיקות גנטיות.
X שביר נמצא תקין.
נמצאתי נשאית רק לגן אחד למחלת canavn ( בעלי לא נשא)
האם קשור לתגובה שחלתית ואיכות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/12/2010לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ גנטי - תגובה
ד''ר דוד ישי16/12/2010אני מניח שהמשך הטיפול עם תכשיר אחר , הוא אכן מתוך תקווה שתהיה תגובה שחלתית טובה יותר והזקיקים הקטנים יתפתחו. לגבי הסיבה ליעוץ הגנטי , תצטרכי לשאול את הרופאה ששלחה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי החזרת מופשריםעינב16/12/2010
לדר' קול ולרופאים שלום,
שבוע אחרי החזרת 3 מופשרים פרוגסטרון 41 ו- E2 900 , קיבלתי תמיכה של 2 אנדומטרין (בוקר וערב) ו2 פרוגינובה , האם תמליץ להעלות ל- 3 אנדומטרין?
האם יכול לגרוע? יש לי תחושות של לחץ בטן תחתונה, ושתן בתכיפות, מתי ממליץ על בדיקה, האם 11 יום אחרי החזרה זה בסדר?
תודה,
המשך יום טוב,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
עינב16/12/2010יש לי מהיום ( שבוע ויום אחרי ההחזרה) מעין כתם ורדרד, האם מעיד על דימום וסת,
היום זה בדיוק 13 יום מהביוץ, ההכתמה אינה דמית, אלא ורדרדה ויחד עם שאריות
תמיכה.
אודה לתשובה
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה אחרי החזרת מופשרים - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010בדיקה לפחות 12 יום מההחזרה. בדיקות מוקדמות רק מעלות שאלות ומחמירות את הלחץ ולא לומדים מהן כלום.
הרמות תקינותאז למה להעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון
עינב16/12/2010פרופסור סימון שלום,
ראשית, תודה על המענה, שאלתי על הגדלת מינון אנדומטריןמ-2 ל 3 ביום, משום
שממה שהבנתי כשיש הפרשות ורודות, בדר"כ מדברים על הגדלת מינון אנדומטרין, מתוך
הנחה שמא התמיכה אינה מספקת. האם זה אומר משהו על השתרשות? זה 9 ימים מההחזרה?
אשמח לדעת מה דעתך, לאור זאת?
תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010שוב, הרמות מספיקקות ואין בשלב זה להעלות את המינון.
האם השרשה? אני יודע את התשובה בדיוק כמוך. תחילת שבוע הבא נדע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון תקין ???תתיאנה16/12/2010
שאיבה 24/11
החזרת 2 עוברים 26/11
בטא 8/12 173
בטא 10/12 410
בטא 16/12 5,830
האם ההריון תקין ???
הרופא בקש לבוא לאולטראסאונד עוד שבועיים.
למה כל כך מאוחר האם הוא יכול לצפות בעובר והדופק כבר עכשיו ובכלל לדעת כמה עוברים ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההריון תקין ??? - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010נראה מצוין!
היום ניתן לדעת כמה שקי הריון יש.
אפשר לצפות בדופק עוברי עוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שואלתאפרת16/12/2010
עדיין לא ברור לי..
אם לקחתי צטוטראיד יום רבעי 6:00 בערב
הרי שהוא ימנע ביוץ עד יום חמישי 6:00 בערב.-24 שעות אמרו לי.
אז מה יקרה ביון יום חמישי 6:00 בערב עד יום שישי ב 2:30 בצהרים?שזה יום שאיבה?
השפעת צטוטראייד תפוג.לא?אניחשופה ללא צטוטראיד
אמנם הזרקתי אוביטרל בין יום רבעי בלילה לחמישי (2:30 לפנות בוקר של חמישי)
אבל גוף שלי יודע לבייץ לבד.
האם ייתכן שגוף ייבץ לבד בין חמישי בערב לשישי בצהרים?:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שואלת - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010לא. תהליך הביוץ הטבעי אורך 48 שעות, כך שזה לא רלוונטי בלוח הזמנים שלך.
הסירי דאגה מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ - חשובנורית16/12/2010
שלום
אני במעקב זקיקים ללא הורמונים
יום 11 למחזור
U/S
רירית 5.3 תלת שכבתית
שחלה ימין זקיקים קטנים
שחלה שמאלית זקיק 15/17
בדיקת דם
E2- 767
P- 1
LH - 3.4
1. מתי הביוץ ?
2. מתי להזריק אוביטרל ?
3. מתי לקיים יחסים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ - חשוב - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010חזרי על הבדיקות ביום ראשון ואז נהיה יותר חכמים.
בכל מקרה כדאי לבצע מה שהופא המטפל המליץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?אפרת16/12/2010
יום ד
גונאל 450
צטוטראיד
זקיק ימין 16
אסטרדיול 1700
פרוגסטרון 1.2
ב 2 לפנות בוקר הזרקתי אוביטרל
יום ה
זקיק ימין 17
זקיק שמאל 16
אסטרדיול 1509
פרוגסטרון 2.9
מתוכננת מחר בצהרים שאיבה.(סביבות 2 בצהרים)
1האם יהיה מאוחר מדי?
2מתי היוץ אמור להתרחש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ביוץ? - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010התכנית טובה.
לוח הזמנים מדויק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול-תודה רבה על תשובה מהירה
אפרת16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני16/12/2010
שבועיים לאחר זריקת מטוטרקסט בשל הריון חוץ רחמי הבטא שלי שלילית.
אך עדיין יש לי כאבים, בצד שמאל (החצוצרה שבה היה ההריון), בבטן התחתונה ובגב התחתון מצד שמאל.
התור שלי לרופא הנשים הוא בשבוע הבא. (למעקב אולטראסאונד).
האם זה נורמלי שיש עדיין כאבים?
האם קיים עוד חשש לקרע בחצוצרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אני16/12/2010שבועיים לאחר זריקת מטוטרקסט בשל הריון חוץ רחמי הבטא שלי שלילית.
אך עדיין יש לי כאבים, בצד שמאל (החצוצרה שבה היה ההריון), בבטן התחתונה ובגב התחתון מצד שמאל.
התור שלי לרופא הנשים הוא בשבוע הבא. (למעקב אולטראסאונד).
האם זה נורמלי שיש עדיין כאבים?
האם קיים עוד חשש לקרע בחצוצרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/12/2010כאבים חזקים מחייבים לפנות שוב לבדיקה. לעיתים בטא שלילי הופך שוב לחיובי, ותוארו מקרים מאוד נדירים בהם החצוצרה פקעה למרות בטא שלילי.
לכן, אם כאבים מחמירים פני לבדיקה ובצעי שוב בתא לפני העל קול בשבוע הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול צנחשני16/12/2010
פוליציסטית,מטופלת בפיורגון מינון 50,סבב שני לפני הזרעה.
ביום 13 למחזור היו:
זקיק מוביל 13 ו12 ואסטרדיול 970 פרוגסטרון 1.8. רירית 8.1
ביום 15 למחזור היה:
זקיק מוביל 15.5 אסטרדיול 670 ופרוגסטרון 1.1
היום יום 17 לאחר יומיים שהעליתי מעט את המינון לי הוראות הרופא, יש:
שני זקיקים מובילים 15.5 ועוד נוספים והרירית 5.5.!!! בנוסף, האסטרדיול 290 ופורגסטרון 1.4.
כיצד זה ייתכן שהגבתי יפה ולפתע החלו ההורמונים לצנוח והזקיקים עדיין גדלים??
עדיין אפשר להציל את הטיפול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול צנח- הבהרה
שני16/12/2010במהלך הטיפול החלפתי את האמפולה ואז החלה הירידה. האם ייתכן קשר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול צנח- הבהרה - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010אולי תקלה בהזרקה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול צנח - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010זה קורה, ולא נדיר.
הירידה החדה ברמת האסטרדיול אינה מבשרת טובות למחזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןק16/12/2010
שלום רב,
טופלתי החודש בגונאל אף, 112.5. ביום שני בבוקר בדיקות הדם הראו E2 1860, פרוגסטרון 5.2. הרופא אמר לי להזריק אוביטרל בערב, ולהגיע ביום שלישי בבוקר להזרעה. במהלך יום שני גם התחילה לי הפרשה שקופה. ביום שלישי בבוקר עשיתי הזרעה, הרופא אמר שנראה כי אני בדיוק בביוץ. הוא אמר לי להזריק קרינון ביום רביעי בבוקר. מאחר והיה לי חשש שטרם היה הביוץ, בעלי ואני קיימנו יחסי מין גם בשלישי בערב וברביעי בבוקר. בצהריי יום רביעי שמתי קרינון.
אני מוטרדת שאולי פספסנו את הביוץ והוא היה ביום רביעי ולא שלישי - ובעצם זה ששמתי קרינון "נהרס" הכל. הסיבה שאני חושבת שייתכן שהביוץ היה ביום רביעי היא, שבדיקת ביוץ ביתית הראתה ביוץ מובהק.
האם בדיקת ביוץ יכולה להיות מוטית מהאוביטרל?
האם קרינון במהלך הביוץ פוגע בזרע שכבר ברחם? מוריד את הסיכוי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010הביוץ מגיע כ - 40 שעות לאחר האוביטרל.
אין טעם לבדוק בערכה ביתית. רק מבלבל, מעורר חששות מיותרים, חרדות ופחדים.
חבל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגשה
ק16/12/2010אוקיי, תודה. אבל בעיקר רציתי לדעת: אם שמתי קרינון ביום רביעי בצהריים, ונניח שהביוץ טרם הסתיים באותו שלב - האם זה פוגע/הורס את הסיכוי להפריה/השתרשות? כלומר, בהנחה שהרופא טעה והביוץ לא היה יום שלישי, אלא רביעי בבוקר (40 שעות מהאוביטרל) - האם הקרינון פגע בביוץ?
ועוד שאלה -
אחרי אוביטרל הביוץ מגיע כ-40 שעות לאחר מכן. אבל אם ממילא הגוף התכוונן לביוץ "עצמוני" מוקדם יותר - האוביטרל בכל מקרה מקבע ביוץ ל-40 שעות אחרי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגשה - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010הקרינון ששמת לא יגרום לנזק.
אוביטרל לא יאחר ביוץ עצמוני.
למשל - אם נחשול LH החל היום ואוביטרל ינתו מחר, הביוץ יהיה לאחר 24 שעות, לא 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ק16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)