מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה אחרי החזרת מוקפאיםלי16/12/2010
שלום
ב 9.11 עברתי החזרה של מוקפאים
אני כיום בשבוע 7 +4 ימיים.
בדרך כלל אני יודעת שתמיכה היא עד שבוע 9
הייתי השבוע אצל רופא הנשים שלי (שגם הוא עוסק בפריון) ואמר לי כי אחרי החזרת מוקפאים התמיכה היא עד שבוע 11
אני ממש מבולבלת
מה נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/20109 - די והותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםסיון16/12/2010
שלום רב.
בדיוק 42 שעות מיום השאיבה הוחזרו 2 עוברים בעלי 2 תאים ללא שברים בכלל , לדברי הרופא עוברים יפים מאוד .
נשאר עוד עובר שהתחלק לשש תאים ולטענתו זה עובר לא תקין .
שאלותיי בבקשה:
האם 40 שעות מהשאיבה כך באמת צריכים להיות העוברים רק 2 תאים ?
אייך הגיוני שעובר לאחר כזה קצת זמן התחלק ל6 תאים ואינו תקין?
לוקחת1 אסטרופם , 1דקסמטזון ו2 נרות אנדרומטרין .
האם התמיכה טובה לדעתכם ?
המון תודה מראש ויום מקסים לכם !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/201040 שעות לאחר השאיבה צפויים 2 - 4 תאים.
לכן 6 תאים - עובר לא תקין.
התמיכה טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאני16/12/2010
אני יום מחזר 8
החודש ללא הזרעה (חודש הבא עוברת לרופא פוריות)
אתמול זקיק 19 מ"מ רירית 4 מ"מ
היה טיפה נוזל ברחם (לא בדוגלס) הרופא אמר אולי שאריות מחזור.
מחר אני אמורה להזריק אוביטרל ולקיים יחסי מין טבעי
אני לוקחת מאתמול פרוגינובה פעמיים ביום.
אתמול אחרי יחסי מין קמתי בבוקר וראיתי דימום.
ייתכן מהשאריות שרופא אולי ראה?
האם זה בעייתי? להזריק בכל מקרה את האוביטרל?
חודש הבא יש לי תור לד"ר שחר קול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010כן, להמשיך לפי התכנית.
בהמשך - אם לא יושג הריון - נקבע לפי מידע רפואי ובדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני IFVורד16/12/2010
ביום שישי שאיבה.
אמרו לי להיות בצום 6 שעות
ללא מים וללא אוכל.
מה עושים עם אלתרוקסין של הבוקר?
מותר לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני IFV - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010או לקחת עם מעט מים כשעתיים לפני השאיבה, או להביא לבי"ח ולקחת כשעה לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל צטוטראיד וביוץורד16/12/2010
אני לפני שאיבה..
לקחתי גונאל+צטוטראיד בשעה6:30 יום רבעי בערב.
ואז לקחתי אוביטרל יום ה 2:30 לפנות בוקר
דהיינו אוביטרל נלקח 8 שעות אחרי צטוטראייד
1האם נהוג הפרש 8 שעות בין אוביטרל לגונאל+צטוטראייד?
2 האם הביוץ יחל רק ביום שישי?
או שמא גוף שלי יכול פתאום לבייץטבעי ביום חמישי בלילה?
שהרי צטוטראיד מחזיק 24 שעות.
אז אם לקחתי ביום חמישי 6:30 בערב,מניעת ביוץ תהיה רק עד חמישי בשעה 6:30 בערב.
אז מיוםחמישי 6:30 בערב עד השאיבה שתהיה יום שישי ב2:30 בצהרים אני חשופה לביוץ טבעי שיהרוס את שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל צטוטראיד וביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010אין חשש.
התכנית טובה.
הסיכון לביוץ שלא בזמנו הוא אפסי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום לפני שאיבהורד16/12/2010
האם מותר לקיים יחסים יום לפני שאיבה?
ההפרייה תתבצע עי תרומת זרע.
או שגם במקרה כזה אסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום לפני שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010האיסור נובע מהשחלות המוגדלות ומגורות ביתר.
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי אוביטרלshla816/12/2010
לפני שלושה ימים קיבלתי אוביטרל, אחרי חודשיים איקקלומין. בUS נראו 3 זקיקים: 18, 20 ו-22 מ"מ. קיימתי יחסים באותו ערב ובערב למחרת.
1. האם התזמון נכון?
2. יום למחרת הזריקה התחילו כאבי בטן ונפיחות (בדומה לעצירות..) שלא חולפים. האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/20101. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך..
shla816/12/20101. מתי כאבי הבטן אמורים לחלוף?
2. אני מאוד פעילה בתחום הספורט ומרגישה מוגבלת בגלל הכאבים. האם יש סכנה באימונים (ריצה, אירובי, קיקבוקסינג) כל עוד נמשכים הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
shla817/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקהאנונימית15/12/2010
שלום רב,
בהוראות להזרקת גונאל (ואולי גם יתר הזריקות?) כתוב בפירוש להחזיק את המחט בגוף לפחות 10 שניות אחרי סיום ההזרקה. אני משתדלת, באמת, אבל כשאני מזריקה לעצמי אני כמו באינסטינקט מרגישה צורך בלתי נשלט להוציא את המחט שנייה אחרי שמיעת הקליק האחרון.
אני מקפידה להזריק לאט, וסופרת את כל הקליקים (כרגע שמונה במינון של 300, אז זה לא כל כך קצר), ורואה שהחומר נכנס, אבל עדיין אני שולפת את המחט מיד אחרי.
השאלה: האם נגרם לי נזק? האם ייתכן שהחומר לא נכנס כמו שצריך? למה בכלל צריך להשאיר את המחט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010מציע להתייעץ בקו החם של סרונו-ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין אחרי IVFשלומית15/12/2010
אחרי טיפול IVF. שאיבה והחזרת 3 עוברים טריים.
בטא שבועיים לאחר שאיבה - 20.
בטא בשבוע 5 + 6 ימים - 1390
אולטרהסאונד שבוע 6 + 2 :
נצפה שק קטן (2,3 מ"מ). לא נראה עובר. נאמר לי שזה לא שולל לחלוטין הריון חוץ רחמי.
כמו כן נאמר לי שללא ספק ההריון אינו תקין ולהפסיק תמיכה.
האם אכן הסיכוי שבכל זאת יתפתח הריון שווה לאפס ?
האם בדיקות בטא בשלב זה משנות משהו או מעידות על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין אחרי IVF - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010בשבוע 7 חייבים לראות עובר עם דופק, לכן ההריון אינו תקין, לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי א ס בשבוע 7 ו8 כדי להיות בטוחה
רפי16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום לפני שאיבהורד15/12/2010
האם יום לפני שאיבה מותר לקיים יחסים?
ומה בדבר יומיים לפני שאיבה?
השאיבה תתבצע עי תרומת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום לפני שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול16/12/2010אין קשר לזרע.
הכל תלוי בעוצמת התגובה השחלתית שלך, שכן בשלב הזה השחלות מוגדלות ופגיעות.
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שאלה לפרופ' בידרשלי15/12/2010
פרופ' בידר שלוםרב
בהמשל לתשובתך כי השימוש באיקקלומין הינו 5 מחזורים . אני בת 34.5 ,3 מחזורים אחרונים לראשונה בחיי לא היו סדירים בערך כל 37 יום הרופא נתן לי איקקלומין .
התחלתי איקקלומין כבר בניסיון הראשון שלי להרות בחיים והיה הריון אך לא תקין.
טיפול שני באיקקלומין לא הצליח.
שאלתי היא מה לעשות עקב הגיל עוד כמה מחזורים עליי להשתמש באיקקלומין?
האם רצוי ללכת להזרעה? קצת בלחץ עקב הגיל
אציין שוב כי ניסיתי פעמיים בלבד להרות עם איקקלומין כבר בפעם הראשונה היה הריון (לא תקין)
פעם שנייה לא היה הריון עם איקקלומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2010יש לנסות עוד פעמיים עם הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי IVFליאת15/12/2010
הי
עשיתי טיפול IVF שנכשל, התחלתי לקחת דקפפטיל 0.1 ומחכה למחזור כדי להתחיל סבב שני, אני לוקחת דקפפטיל כבר 13 יום אבל החודש לא קיבלתי מחזור...
מחר אלך לעשות בדיקת דם (פרוגרסטון ואסטרוגן ) האם יש אפשרות שאני בהריון??!!
אם כן הדקפפטיל לא יכול להזיק?
ואם לא האם יש סיבה הורמונלית שעדיין לא קיבלתי?
אשמח מאוד לקבל תשובה , לא יודעת מה קורה איתי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר15/12/2010לאחר תשובת אסטרוגן ופרוגסטרון נגיד לך מה קורה .
הדקהפפטיל לא פוגע בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםאחרי הזרעה15/12/2010
אני אחרי טיפול הזרעה. אתמול עשיתי הזרעה אצל רופא אחר, מאחר והרופא שלי לא עבד, והיום עשיתי הזרעה אצל הרופא המטפל.
השאלה שלי כזאת, זה החודש השני שאני מנסה הזרעה, וגם בחודש שעבר הרופא שלי "הסתבך" להכנס אל צוואר הרחם, ובאמצע הטיפול היה חייב להחליף למוביל קשיח כדי להכנס את צצוואר הרחם. בשני הטיפולים אצלו הרגשתי שמשהו נכנס לי אל חלל הבטן והרגשתי כאבים.
מוזר הוא שאתמול אצל הרופא האחר, הוא לא נתקל בשום בעיה להכנס ישירות אל צוואר הרחם עם המוביל הגמיש (לא יודעת איך בשפה הרפואית, אבל זהו הדבר שאיתו מזריקים את הזרע אל צוואר הרחם). לא היו לי כאבים נלווים ואפשר לומר שלא הרגשתי דבר.
שאלתי היא כזאת - האם ייתכן כי הרופא של אתמול לא נכנס אל צוואר הרחם ופספס אותו? ובגלל זה לא הרגשתי כאבים והוא מצידו לא נתקל בבעיה להכנס - כמו שקרה פעמיים לרופא המטפל?
אני לא יודעת מה לחשוב. ואני חוששת שאולי הזרעה של אתמול התפספסה והיה לחינם.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/12/2010אי אפשר לדעת אך יש רופאים מיומנים יותר בהזרעה ביחוד הרופאים שעוסקים בהפריות.
נקווה שתהיה בהריון ואם לא תלכי לרופא שיודע להחזיר עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשלי15/12/2010
ד"ר / פרופ' שלום רב
ידוע לי כי בדיקת ביוץ ביתית מזהה עלייה בהורמון - LH , שאלתי היא כאשר מופיעים שני קווים כהים בבדיקת ביוץ ביתית האם זה ביוץ באותו יום של ביצוע הבדיקה או שזה אומר שהביוץ אמור להתרחש בטווח של בין 24 שעות ל- 36 שעות לאחר התוצאה החיובית של הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר15/12/2010בטווח שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל15/12/2010
אני מטופלת IVF בגלל שחלות פוליציסטיות וזרע חלש, החודש לא עשיתי טיפול קיבלתי מחזור אחרון ב15.11ואחרי שבועיים עשיתי בדיקת ביוץ והבדיקה היתה חיובית וקיימנו יחסים סביב הבדיקהביום ראשון היה לי הפרשה עם פס דק שנראה כמו דם וביום ראשון התחילו לי הפרשות צמיגיות וחלקן בצבע חום מאתמול בלילה אין לי כלום אציין שהמחזור שלי אף פעם לא סדיר האם זה סימן שיכול להעיד על הריון ב"ה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול15/12/2010מציע בדיקת דם להריון, ובנוסף לבדוק גם E2 P
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)