מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרשלי18/12/2010
פרופ' בידר שלום רב
אסביר את עצמי שוב מכיוון שני לא בטוחה שהבנתי אותך נכון
אני בת 34 ניסיתי להרות פעמיים עם איקקלומין עקב 3 מחזורים שלא היו סדירים
בפעם הראשונה עם איקקלומין היה הריון שהסתיים לאחר 5 שבועות.
בפעם השנייה לא היה הריון אך המחזור חזר להיות סדיר.
שאלתי האם עקב הגיל האם להמשיך עם איקקלומין עוד מס' פעמים או ללכת להזרעה?
תשובתך היתה, פעמים עם הזרעה . האם הכוונה היתה שימוש באיקקלומין+ הזרעה יחד?
בעקבות זה שהרתי בנסיון הראשון בכלל בחיים (עם איקקלומין) האם יש לי סיכוי טוב להיקלט בהזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/12/2010בגיל הזה. עדיף לעבור לזריקות הורמונליות עם הזרעה הסיכויים טובים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלרויטל18/12/2010
שלום רב
אני עוברת טיפולי פוריות באמצעות פיורגון ואוביטרל. בחודש נוב' קיבלתי 2 פעמים מחזור בהפרש של 25 ימים. היום היה לי דימום קל כאשר עברתי 2 הזרעות ב - 8 ו 9 בחודש. האם יכול להיות שזה דימום השתרשות ?
האם יכול להיות שהמחזור שוב התקצר ? כי זה יוצא שעתה הפרשי הימים הינם 22 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל - תגובה
פרופ' שחר קול18/12/2010דימום מהשרשה קורה באורח נדיר. ואם קורה - צפוי כ - 6 ימים לאחר ההזרעה.
שלב לוטאלי קצר מאפיין טיפולים שאת עוברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל18/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרצרונת..ורד18/12/2010
האם אחרי החזרה של עובר אחד,ניתן לחזור לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרצרונת.. - תגובה
פרופ' שחר קול18/12/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות כלליותורד18/12/2010
1 כמה זמן אחרי ההחזרה יש לחכות על מנת לבצע בדיקת דם?
2 אם מצב הרחם תקין ,מה סיכויים שההפרייה תקלט?ואם לא,מה יכולות להיות סיבות לאי קליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות כלליות - תגובה
פרופ' שחר קול18/12/20101. שבועיים לאחר השאיבה.
2. תלוי בגיל האישה. הסיבה העיקרית לכישלון: איכות ירודה של העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד18/12/2010האם ניתן לחזות את איכות העוברים עוד לפני ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומצבם של העוברים תלוי במה?
הריון צעיר19/12/2010באיכות הזרע והביצית?
אוףףףףףףף כשנכנסים לכל התהליך הזהזה נרה כאילו להשיג הריון זה דבר בלתי אפשרי ונדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קלים בבטן בבקשה לענות תודהליאת18/12/2010
שלום אני אחרי החזרה שבוצעה ביום שישי של 3 עוברים מדי פעם יש לי כאבי בטן קלים. אך לא ככה שאני לא יכולה לעמוד או ללכת.רק מדי פעם שאני נשכבת זה בחלק התחתון.זה התחיל לי אחרי השאיבה שהתבצעה ביום שלישי הכאבים לא יתגברו אלה נשארו כפי שהם. רציתי לדעת ממה הכאבים האלה יכולים להיות? ומה צריך כדי למנוע אותם? והאם זה יכול להעיד על כישלון הטיפול הוא שאין קשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים בבטן בבקשה לענות תודה - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010אין טעם לשאול את השאלה שוב ושוב . כשנתפנה נענה עליה גם אם תופיע רק פעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
שרי19/12/2010גם אני עשיתי שאיבה והחזרה וגם לי היו כאבי בטן כאלו והוסבר לי שזה חלק מהתהליך, כיוון שהשאיבה היא טראומה לגוף וגורמת למעין פצע עד שזה עובר.
כיום ברוך השם אני אמא לתינוקת קטנה וחמודה. אז אין לך מה לדאוג.
מאחלת לך בהצלחה מכל הלב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוס?shla818/12/2010
צפיתי בסדרת תכניות של ה-BBC במסגרתה צוות מומחים לפריון והריון עקבו אחר 100 זוגות שניסו להיכנס להריון. באחת התכניות הסבירה אחת המומחיות לפריון כי רוק עלול לגרום לפגיעה בזרע, ולכן לא מומלץ לקיים מין אורלי לפני חדירה. זה נשמע לי מופרך לחלוטין, אבל מצד שני אני נוטה לייחס אמינות ל-BBC.. האמנם יש אמת בדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוס? - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010אכן יש מחקרים שמראים שרוק מזיק לזרע. כמובן שיש לזה משמעות גדולה יותר במצבים שבהם איכות הזרע אינה טובה מלכתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרהליאת18/12/2010
שלום אני אחרי החזרה שבוצעה ביום שישי של 3 עוברים מדי פעם יש לי כאבי בטן קלים. אך לא ככה שאני לא יכולה לעמוד או ללכת.רק מדי פעם שאני נשכבת זה בחלק התחתון.זה התחיל לי יומיים לפני השאיבה שהתבצעה ביום שני הכאבים לא יתגברו אלה נשארו כפי שהם. רציתי לדעת ממה הכאבים האלה יכולים להיות? ומה צריך כדי למנוע אותם? והאם זה יכול להעיד על כישלון הטיפול הוא שאין קשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010לכאבים אין השפעה על הסיכוי להרות . יכולות להיות סיבות רבות כמו שחלות מוגדלות , דימום קצת מוגבר לאחר השאיבה ועוד. אם הכאבים קלים ונסבלים אין צורך להתיחס אליהם. אם יתגברו לכי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר לאחר החזרת עובריםרביטל18/12/2010
שבת שלום...
בתאריך ה 8/12 עברתי שאיבה של 17 ביציות לאחר טיפול בגונל+ זריקת אוויטרל. בתאריך 10/12 הוחזרו 2 עוברים. כרגע עם תמיכה של אוטרוגסטן
עד אתמול סבלתי מגירוי יתר ברמה בינונית ללא אפשרות לעמוד על הרגליים ליותר מ 3 דקות... אתמול חל שיפור ואני מרגישה פחות כאבים רק נפיחות בבטן לכל אורך הבטן..
שאלתי היא האם זה מעיד על כישלון בטיפול? מאחר והרופאה אמרה שאם זה הריון אז כנראה שהגירוי רק יחמיר...
אני ממש מיואשת וצריכה לחכות עד יום רביעי לבדיקת הדם...
בבקשה מעוניינת לדעת אם זה נכון שהטיפול נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול18/12/2010לא ניתן לקבוע.
הרי לא ניוושע מספקולציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרעורד17/12/2010
1 האם תרומת זרע שהולכת ל IFV גם אמורה לעבור השבחה כמו בהזרעות?
2 יש מצב שתרומת זרע תהיה לא איכותית מספיק כדי להפרות ביצית?
או שמא תרומת זרע עברה אינספור בדיקות קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת זרע - תגובה
פרופ' שחר קול18/12/20101. אין דבר כזה "השבחה". סתם מילה...הזרע עובר הכנה לקראת IVF. כמות מדודה של זרע מוספת לצלוחית בה הביציות.
2. אם לא תהיה הפריה - לא סביר "להאשים" את הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרת עובריםאלה17/12/2010
שלום רב, ביום ו' לפני שבוע החזירו לי 3 עוברים מוקפאים באיכות טובה מאוד. הרופא אמר שהייתה חסימה בצוואר הרחם ויהיה לי דימום קל כי הוא נגע בצוואר הרחם, וכן היה לי טיפה דם. ביום ב' 4 ימים אחרי החזרה התחילו גלים של דימום כבד (דם אדום כהה) עם הפסקות בין לבין. אתמול יום ה' לא היה דימום כל היום אבל הרגשתי עייפות חזקה והיה חום 37.4 בערב שוב הופיע דימום חזק שהגיע בגל אחד שדם. היום זה כנראה נגמר - לא היה דם עד הרגע. זה לא טיפול הראשון שלי ואף פעם לא היה כך. כל זה בגלל חסימה בצוואר הרחם? או שאפשר לשכוח מהריון הפעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי החזרת עוברים - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010אני לא יודע להסביר את הדימום . כמו שאת מתארת אותו , לא סביר שמקורו בפציעה של הצואר אם כי לא ניתן לשלול זאת. אבל אני יכול להגיד בודאות שהדימום לא שולל שיהיה הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי?מיכלי17/12/2010
שלום
לפני חודש עברתי שאיבה ואחרי שלושה ימים בוצעה החזרה של עוברים. ביום ההחזרה קיימתי יחסי מין, נקלט הריון. האם ייתכן שההריון לא נבע מההחזרה אלא מקיום יחסי המין הטבעיים? במידה וההריון הוא מההחזרה האם יש לו פחות סיכויים להריון תקין מאשר הריון טבעי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי? - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לא סביר שיהיה הריון מיחסים 3 ימים לאחר השאיבה.
הסיכוי להריון תקין הוא זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי IUFDאלה17/12/2010
שלום,
נכנסתי להריון בחודש מאי אחרי סבב אחד של פיוריגון 50 ללא הזרעה.
לצערי הרב, בשבוע 23 היה IUFD כנראה בשל דימום מאחורי השיליה. כעת אני חודשיים וחצי אחרי המקרה. חודש אחרי המקרה קיבלתי מחזור ואז הביוץ הגיע רק אחרי כחודש. קיימנו יחסי מין סביב הביוץ אך לא נכנסתי להריון. האם כדאי לחזור לטיפולים מיד או ששווה לתת לזה עוד הזדמנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי IUFD - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010ראשית חשוב ביותר שתעברי בירור תרומבופיליה כדי לשלול בעיית קרישה. לגבי החזרה לטיפול. אם בעבר עשית טיפול לאחר שנה של נסיונות לא מוצלחים , תתחילי בטיפול ישר בלי לנסות שוב להרות באופן טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלה18/12/2010התחלתי טיפול להשראת ביוץ שלא היה אחרי שמונה חודשים. אך כעת היה ביוץ טבעי, האם להתחיל ישר בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי17/12/2010
ד"ר שלום רב
בת 34.5 מנסה להיכנס להריון 4 חודשים . לפני התכנון להרות קיבלתי איקקלומין עקב 3 מחזורים לא סדירים שהיו בממוצע כל 40 יום.
בנסיון הראשון נקלטתי אך ההריון לא החזיק יותר משבועיים
בנסיון השני עם איקקלומין לא היה הריון וקיבלתי ווסת לאחר 34 יום שזה יחסית ווסת סדיר.(פעם ראשונה לאחר חצי שנה של וסת לא סדיר)
השאלה שלי האם להמשיך עם איקקלומין כי ידוע לי שאין צורך כאשר הווסת סדיר ורק הפעם הזטאת לאחר מס' חודשים שהוסת סדיר . מה לעשות במקרה זה?
בגיל 34.5 האם מומלץ לעבור להזרעות? או להמשיך ולנסות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010אני חושב שאת צריכה לעשות את הדברים בצורה מסודרת . כלומר , לגשת למרפאת פוריות ולעבור בירור . יתכן שהמסקנה תהיה ששווה לנסות כמה חודשים להרות באופן טבעי ויתכן שהיא תהיה שצריך להתחיל בטיפול . בהתאם לכך תתחילי בטיפול מסודר שימקסם את הסיכויים שלך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהליאת17/12/2010
שלום אני לאחר החזרה של 3 עובריים טריים בשיטת AHA+icsi עוברים שהתחלקו 7,6,4 תאים לאחר 3 ימים. אני בעבר נקלטתי להריון לפני 7 חודשים אך לצערי ההריון היה מחוץ לרחם. חצוצרה לא הוצאה אלה עמסה בזריקה. חצוצרה שמאלית תקינה אני בת 31 וזה הטיפול הלא ראשון שלי אלה מספר רב.רציתי לדעת לפי איכות העוברים שהתחלקו האם הטיפול הזה יכול להצליח והאם העוברים הם טובים לאחר 72 שעות של הפריה?האם ההריון שהיה מחוץ לרחם ועצם זה שהחצוצרה השנית תקינהלא מוריד את הסיכוי להצלחת הטיפול הזה? והאם יש סיכוי טוב שאם אהיה הריון הוא אהיה תקין ? תודה רבה אשמח לקבל תשובה ברורה ןוכמה זמן לוקח השרשה מההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/20102 מהעוברים התחלקו יפה . כדי לדבר על איכות צריך נתונים נוספים. יש כמובן סיכוי להריון תקין . לחצוצרה הלא תקינה ובודאי לתקינה , אין קשר לסיכויי ההצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראלה17/12/2010
שלום,
ביום ראשון לפני 12 ימים יצא בבדיקת דם ערך של 1490 - אסטרודיול ושל 2.4 פרוגרסטורון ונראה לי ע"י הרופא שאני בביוץ או קצת לפני. היום (12 ימים לאחר בידקת הדם), התחלי מחזור, האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)