מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשרי?מיכלי17/12/2010
שלום
לפני חודש עברתי שאיבה ואחרי שלושה ימים בוצעה החזרה של עוברים. ביום ההחזרה קיימתי יחסי מין, נקלט הריון. האם ייתכן שההריון לא נבע מההחזרה אלא מקיום יחסי המין הטבעיים? במידה וההריון הוא מההחזרה האם יש לו פחות סיכויים להריון תקין מאשר הריון טבעי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי? - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לא סביר שיהיה הריון מיחסים 3 ימים לאחר השאיבה.
הסיכוי להריון תקין הוא זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי IUFDאלה17/12/2010
שלום,
נכנסתי להריון בחודש מאי אחרי סבב אחד של פיוריגון 50 ללא הזרעה.
לצערי הרב, בשבוע 23 היה IUFD כנראה בשל דימום מאחורי השיליה. כעת אני חודשיים וחצי אחרי המקרה. חודש אחרי המקרה קיבלתי מחזור ואז הביוץ הגיע רק אחרי כחודש. קיימנו יחסי מין סביב הביוץ אך לא נכנסתי להריון. האם כדאי לחזור לטיפולים מיד או ששווה לתת לזה עוד הזדמנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי IUFD - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010ראשית חשוב ביותר שתעברי בירור תרומבופיליה כדי לשלול בעיית קרישה. לגבי החזרה לטיפול. אם בעבר עשית טיפול לאחר שנה של נסיונות לא מוצלחים , תתחילי בטיפול ישר בלי לנסות שוב להרות באופן טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלה18/12/2010התחלתי טיפול להשראת ביוץ שלא היה אחרי שמונה חודשים. אך כעת היה ביוץ טבעי, האם להתחיל ישר בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי17/12/2010
ד"ר שלום רב
בת 34.5 מנסה להיכנס להריון 4 חודשים . לפני התכנון להרות קיבלתי איקקלומין עקב 3 מחזורים לא סדירים שהיו בממוצע כל 40 יום.
בנסיון הראשון נקלטתי אך ההריון לא החזיק יותר משבועיים
בנסיון השני עם איקקלומין לא היה הריון וקיבלתי ווסת לאחר 34 יום שזה יחסית ווסת סדיר.(פעם ראשונה לאחר חצי שנה של וסת לא סדיר)
השאלה שלי האם להמשיך עם איקקלומין כי ידוע לי שאין צורך כאשר הווסת סדיר ורק הפעם הזטאת לאחר מס' חודשים שהוסת סדיר . מה לעשות במקרה זה?
בגיל 34.5 האם מומלץ לעבור להזרעות? או להמשיך ולנסות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010אני חושב שאת צריכה לעשות את הדברים בצורה מסודרת . כלומר , לגשת למרפאת פוריות ולעבור בירור . יתכן שהמסקנה תהיה ששווה לנסות כמה חודשים להרות באופן טבעי ויתכן שהיא תהיה שצריך להתחיל בטיפול . בהתאם לכך תתחילי בטיפול מסודר שימקסם את הסיכויים שלך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהליאת17/12/2010
שלום אני לאחר החזרה של 3 עובריים טריים בשיטת AHA+icsi עוברים שהתחלקו 7,6,4 תאים לאחר 3 ימים. אני בעבר נקלטתי להריון לפני 7 חודשים אך לצערי ההריון היה מחוץ לרחם. חצוצרה לא הוצאה אלה עמסה בזריקה. חצוצרה שמאלית תקינה אני בת 31 וזה הטיפול הלא ראשון שלי אלה מספר רב.רציתי לדעת לפי איכות העוברים שהתחלקו האם הטיפול הזה יכול להצליח והאם העוברים הם טובים לאחר 72 שעות של הפריה?האם ההריון שהיה מחוץ לרחם ועצם זה שהחצוצרה השנית תקינהלא מוריד את הסיכוי להצלחת הטיפול הזה? והאם יש סיכוי טוב שאם אהיה הריון הוא אהיה תקין ? תודה רבה אשמח לקבל תשובה ברורה ןוכמה זמן לוקח השרשה מההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/20102 מהעוברים התחלקו יפה . כדי לדבר על איכות צריך נתונים נוספים. יש כמובן סיכוי להריון תקין . לחצוצרה הלא תקינה ובודאי לתקינה , אין קשר לסיכויי ההצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראלה17/12/2010
שלום,
ביום ראשון לפני 12 ימים יצא בבדיקת דם ערך של 1490 - אסטרודיול ושל 2.4 פרוגרסטורון ונראה לי ע"י הרופא שאני בביוץ או קצת לפני. היום (12 ימים לאחר בידקת הדם), התחלי מחזור, האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון ופארילקורד17/12/2010
אני משתמשת בכדורי אלתרוקסין ופארילק.(מיקרואדנומה של ההיפוזה 3 מ"מ)
האם קרינון הולך ביחד עם פארילק?וואלתרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון ופארילק - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010כן. אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- icsiשרון17/12/2010
שלום לרופאים,
עברתי שאיבת ביציות אתמול והיום נאמר לי שהשתמשו בשיטת icsi ולא ivf רגיל. מכיוון שבשיטה זו עוקפים באופן מהותי את הברירה הטבעית ומחדירים זרע לתוך הביצית, כיצד אפשר לדעת שהזרע אינו נושא DNA שאינו תקין? כיצד בוחרים את הזרעון המתאים? האם מקובל לבדוק אותו לפני כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר icsi - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לא ניתן לדעת אם הזרע תקין מבחינת הרכב ה - DNA שלו.
בוחרים לפי המראה במיקרוסקופ.
הזרע לא נבדק לפני הזרקתו לביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבהורד17/12/2010
שלום
אני אחרי שאיבה.-נשאב זקיק אחד יפה ללא צורך בהרדמה.
אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות שמטרידות אותי.
1 נאמר לי להתחיל עם קרינון החל ממחר.
מתי עדיף?בוקר,צהרים,ערב?
מה זה בדיוק הקרינון?מה מטרתו?
2 מה סיכויים שהביצית האחת שנשאבה,תופרה?במה זה תלוי?ומה בד"כ?ביציות מצליחות להפרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/20101. זמן הנטילה לא משנה . קרינון הוא פרוגסטרון שחשוב להתפתחות העובר בשלבים המוקדמים שלו
2. יש כמובן סיכוי שהביצית תופרה ויתפתח עובר ואפילו באיכות טובה. לא ניתן להעריך את הסיכוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד17/12/2010מה הן הסיבות שיכולות להיות שביצית שנשאבה לא תצליח לעבור הפריה?
והאם זה נדיר?
אני ממש במתח עד לתשובה מחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010הסיבה יכולה להיות נעוצה בביצית שאינה בשלה או "זקנה" מדי או בזרע.
אם הביצית בשלה זה לא שכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעאמנון17/12/2010
REMARK ----
INTERVAL eJac-analy. 20 min
SIGNATURE ב
ABSTINENCE DAYS 5
SEMEN APPEARANCE NORMAL
LIQUEFACTION NORMAL
CONSISTENCY NORMAL
SEMEN PH 8
SEMEN VOLUME 8
CONCENTRATION 16
RAPID PROGRES MOTILI 44%
SLOW PROG.MOT 9%
NONPROGRES MOTILITY 10%
MORPHO ABNORMAL 93%
SEMEN WBC 0.5mill/ml
ROUND CELLS 1.4mill/ml
VITALITY ----
האם התוצאות תקינות על מנת להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010נפח הזרע טוב . התנועה מצויינת. הריכוז מעט נמוך מהנורמה ומה שבולט הוא הריכוז הנמוך של התאים הנורמליים. בסה"כ הירידה באיכות היא קטנה-בינונית והנפח הגדול די מפצה. כדאי מאד לחזור על הבדיקה בפער של כמה שבועות. זרע כזה ( אם התמונה תחזור גם בבדיקה השניה ) יכול להפרות באופן טבעי אבל הסיכויים להפריה ישתפרו עם "השבחה" והזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לגבראני17/12/2010
שלום,
אנחנו בטיפולי פוריות בגלל בעיות זרע.
בקריאה באינטרנט נחשפתי למספר שיטות טיפול לגבר שלא עלו בטיפולים שלנו.
האם בבעית זרע אין הכרח לבצע אולטרסאונד לשלול בעיות כמו וריקוצלה?
איך מבקשים את הבדיקה הנ"ל- דרך רופא המשפחה??
האם יש בדיקות או טיפולים נוספים לגבר בנוסף לטיפולי הIVF ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לגבר - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010רופא משפחה יכול לתת הפניה לא.ס אשכים.
יש לייעץ על סמך הנתונים הספציפיים של המטופל.
ממליץ לבצע פרופיל הורמונלי (בדיקת דם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה וביוץנטע17/12/2010
שלום רב,
אני בת 26, מנסה להרות שנתיים, בעלת מחזור סדיר הכולל ביוץ עצמוני.
ביום 2.9 קיבלתי 3/4 אמפולה של דקפפטיל 3.75.
וסת אחרונה, לאחר טיפול הפרייה שנכשל ביום 22.10.
מאז והוכח השפעת הדקא טרם הגיעה וסת, מה שמונע התחלת טיפול נוסף.
היום (17.12), לאחר אולטרסאונד שהראה כי הזקיקים קטנים והרירית 9.7 וכן לאחר בדיקת דם לפיה הפרוגרסטרון 6.5, התחלתי ליטול פרוברה 5 מ"ג- פעמים ביום למשך 10 ימים.
שאלתי היא: האם ייתכן ביוץ בזמן לקיחת הפרוברה?
האם לפי בדיקות דם+ אולטרסאונד כאמור, ניתן לדעת אם כבר בייצתי?
כמה זמן לאחר תום נטילת הפרוברה אקבל וסת, והאם ניתן מיד להתחיל בטיפול הפריה שני?
תודה רבה, שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה וביוץ - תגובה
ד''ר דוד ישי17/12/2010עקרונית , אם נותנים את הפרוגסטרון בשלב שבו הביוץ ממש עומד להתרחש , אפשר שיהיה ביוץ . אבל , אני מניח שאם היית קרובה לביוץ היו רואים את הזקיק.
לפי רמת הפרוגסטרון , לא בייצת. הדימום יהיה עד שבוע מיום סיום הפרוברה. לפני החלטה על התחלת טיפול חדש צריך לעשות הערכה סונוגרפית והורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!
נטע18/12/2010כאמור בהודעה הקודמת אני נוטלת פרוברה 5 מ"ג(פעמיים ביום)- כדור ראשון ביום ה' בערב ולאחריו ביום ו' בבוקר הופיע דימום.
אני ממש מודאגת ולא יודעת האם מדובר בוסת, בייחוד לאור תגובתך כי לפי רמת הפרוגרסטרון לא בייצתי, ו/או האם מדובר בהשפעת הפרוברה.
אני דואגת שמדובר בוסת והיות ועלי להתחיל פרוטוקול קצר ביום השני למחזור, אני אפספס את החודש ולא אוכל להתחיל טיפול חדש.
כמו כן, על פי ההוראות בדף ההוראות של הפרוברה כתוב כי דימום וגינלי ממשוך ו/או דימום בין ויסתי בזמן נטילת הפרוברה, הינן תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת.
מה עלי לעשות?
האם להמשיך וליטול את הפרוברה, ו/או שמדובר בוסת ואז עלי להתחיל טיפול?
אציין כי עד כה המשכתי בנטילת התכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!! - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2010עדכני את הרופא שלך לגבי הדימום ובתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוןדאנה10017/12/2010
בת 26
אין בעיות לשנינו
3 הזרעות
אתמול קבלתי ווסת אחרי טיפול הפרייה ראשון .
אני מיואשת .. איך זה אין בעיות לשניינו הכל תקיין ולא הצליח לנוו הריון בהפרייהה ??
האם אולי יש בעייה שרופאיים לא מגליים או מה ??
יש לאנו שני עובריים בהקפאה האם הסיכויי בהצלחה לעובריים מוקפאיים כמו הטריים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ראשון - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לרופאים אין סיבה להסתיר מכם מידע.
יש לזכור כי רוב טיפולי ההפריה אינם מניבים הריון, כך שכישלון במחזור הראשון אינו בהכרח רומז לכישלון בהמשך.
סיכויי ההריון מעוברים קפואים הם נמוכים יותר בהשוואה לטריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מביכהחסויה17/12/2010
שלום רב, ברוך השם בשבוע 9.
שאלתי היא האם במידה ובקיום יחסי מין אני מגיעה לאורגזמה , האם זה חלילה יכול לפגוע בעובר? מתנצלת, שאלה קצת מביכה, בבקשה לא להפנות אותי לשאלות נפוצות שם רק כתוב אם מותר או לא לקיים יחסי מין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מביכה - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לא יגרום לפגיעה בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול, אני כבר לא יודעת....אחרי החזרה17/12/2010
ביום שלישי בוצעה החזרת 3 עוברים במצב טוב מאוד.
נחתי מנוחה שלמה ביום שלישי ורביעי, ביום חמישי כבר נשברתי, יצאתי לי לטייל ולפרק קצת כסף ובערב מבלי לחשוב הרמתי מיקסר (לא קליל במיוחד).
האם יש סיבה לדאגה? אם אומרים שמותר ללכת הרבה, ומותר להרים דברים, והכל מותר לעשות כרגיל, והרירית ביום ראשון הייה מעל 7.5, אז מה? מה בעצם הסיבה לאי קליטה.
ברור שאני עדיין לא יודעת א לא נקלטתי - אני פשוט כבר לא יודעת מה מותר ומה אסור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר קול, אני כבר לא יודעת.... - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשלי17/12/2010
ד"ר שלום רב
ביוץ לפני שבועיים בדיוק ואיחור בווסת 4 ימים
בדיקת הריון ביתית לפני יומיים שלילית . בדיקת הריון נוספת ממבט ראשוני נראה שלילי לגמרה אך אם רואים באור באופן מעמיק אפשר לראות כאילו פס שעומד לצאת האם זה אומר משהו? אין שום כאבי ווסת ולא מרגישה שום תסמיני הריון
האם לחכות עוד מס' ימים ולעשות בדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' שחר קול17/12/2010בדיקת דם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)