מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת זרעחנה13/12/2010
קבלנו תוצאות של בדיקת זרע. צריכה את עזרתכם בפענוח. הבנתי כביכול שיש בעיה עם התנועה. עד כמה הבעיה חמורה?
concentration: 38 milion
total count :114 milion
motility: 11%
total motile count 12.5 milion
motile progressivity : Rapid 4%, slow 4%, non progressive 3%, Immotile 89%
morphology :
Normal forms: 7%
abnormal forms: 93% - head 51%, mid piece 51%, tail 26% multiple abnormalities 14%
agglutination: none
seman classification: Teratozoospermia, Asthenozoospermia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010התנועתיות מאוד נמוכה למרות שרוב הזרע תקין ולכן יש לחזור על הבדיקה ולראות מה קורה.
אך בגדול הזרע צריך לתת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופורורד13/12/2010
לפני 3 שנים כריתת בלוטת תריס.
מאז נוטלת אלתרוקסין.
כעת בטיפולי הפרייה.
התחלתי בהזרקות של מונופור.
ע"ג רצפט כתוב שזה אסור למי שסובל מבלוטת תריס.
האם בעקבות זה שאין לי בלוטת תריס,אזיי אסור לי להשתמש במונופור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונופור - תגובה
פרופ' שחר קול14/12/2010מותר, אם את מאוזנת היטב מבחינת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF-כמה שאלותורד13/12/2010
מועמדת ל IVF לראשונה.
.בת 42
נוטלת גונאל 375 ליום.+צטוטראיד
היום יום 10 למחזור:
ימין- זקיק 14 מ"מ
שמאל -זקיק 13 מ"מ
אסטרדיול 1060
פרוגסטרון 1
1 האם שווה כעת להחליף מגונאל למונופור?הוחלט שאתחיל מהיוםמונופור 6 אמ ליום במקום גונאל.
2 מתי לערך תתבצע שאיבה?
3 האם זה נכון כי לשאיבה אסטרדיול חייב להגיע ל 10,000,אחרת אין סיכוי להפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF-כמה שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010עניתי על השאלה ולגבי 10000 זה לא נכון וזה תלוי כמה זקיקים יש ובגיל האישה.בגילך הערכים נמוכים עקב מספר זקיקים נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הריון מחוץ לרחםאני13/12/2010
בת 34, לאחר IVF שלישי נקלטתי להריון לראשונה אך היה מחוץ לרחם (טופלתי במטוטרקסט).
אילו בדיקות מומלץ לבצע לאחר הריון כזה? (הטיפולים בהפריה בשל בעיית זרע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הריון מחוץ לרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010לא צריך בדיקות אלא להמשיך בהפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהפאני13/12/2010
שלום רב
אני נמצאת ביום 11 לאחר החזרה. כבר כמה ימים יש לי סחרחורות ובחילות חזקות,היום יש לי חתיכות חומות של שאריות של קרינון.מחר בטא. האם זה אומר שהטיפול נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010בלי בדיקת בטא לא נידע אם הצלחת או לא.
לגבי סחרחורת ובחילות יש להבדק על מנת לאבחן הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר החזרת עוברים מוקפאים, האם מותרמוקפאים יפים13/12/2010
האם מותר לנהוג מיד לאחר ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחר החזרת עוברים מוקפאים, האם מותר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010מותר רק בזהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותאני13/12/2010
לאחר שאיבת ביציות קיימת רגישות יתרה בבטן התחתונה , כאבים בישיבה ובשכיבה אך כאבים נסבלים..
מהן התופעות השכיחות לאחר שאיבה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010יכולות להיות כל הדברים שציינת.כאבים והרגשת אי נוחות בבטן עד לתופעות יותר גרועות כמו דימום או זיהום אך זה פחות שכיח.כמו כן יש מצב שנקרה גירויי יתר שחלתי ואז הבטן מאוד נפוחה ומלאת נוזלים.גם שכיחות נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לאחר הזרעהמאושרת13/12/2010
שלום,
רציתי לדעת מדוע נותנים אוביטרל 5 ימים אחרי הזרעה?
מה זה נותן? האם זה חובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010לא נותן כלום.
הסיבה שנותנים כאילו תמיכרה בגופיף הצהוב ולדעתי זה שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע נגמר הטרימסטר הראשון?שלומית13/12/2010
ואם עוברים אותו בשלום מה הסיכוי שהכל יעבור בשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 או 13
שלומית13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שבוע נגמר הטרימסטר הראשון? - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/201012 שבעות מלאים כלומר 11 ושבעה ימים.
שבוע 13 זה 12 שבועות ויום וזה ההתחלה של 13.
ברגע שרואים דופק עוברי זה כבר בסדר ולא קשור לשבוע 12 או 13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFאפרת13/12/2010
מועמדת ל IVF לראשונה.בת 42
נוטלת גונאל 375 ליום.+צטוטראיד
היום יום 10 למחזור:
ימין- זקיק 14 מ"מ
שמאל -זקיק 12 מ"מ
אסטרדיול 1060
פרוגסטרון 1
1 האם שווה כעת להחליף מגונאל למונופור?
2 מתי לערך תתבצע שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010ההחלפה של התרופות תלויה בהחלטה של המטפל יש כאלה שמעדיפים לעבור ויש שלא. לפי הנתונים יש רק שני זקיקים שמתפתחים ועוד 3 ימים יגיעו כנראה לגודל מתאים ויומיים אחרי גודל של 17-20מ"מ אפשר לשאוב אחרי לקיחת האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר
ורד14/12/2010אתה אישית,היית מחליף מגונאל למונופור,לאור הנתונים הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/12/2010אני לרוב משתמש בתרופה אחת וזה יותר נוח למטופלת .אני לא חושב שהשילוב נותן תוצאות טובות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר
אפרת15/12/2010יש מצב שמונופור לא מתאים לגוף וגונאל כן?
עם הזרקה של 8 ימים גונאל נוצרו 3 זקיקים 12,12,11
לאחר מכן הזרקה של יומיים מונופור יש רק זקיק אחד 16 מ"מ
1 הייתכן שמונופור הרס את 2 זקיקים אחרים?אחרת,לאן נעלמו?
2 מה יקרה אם אחזור לגונאל?יהיה שיבוש בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/12/2010אין דבר כזה שמנופור יקלקל.אם כעת יש תגובה של זקיק אחד זה היה גם קודם.תרופה לא הורסת זקיקים
אפשר אם את רוצה להזריק גונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-בהמשך לתגובתך
ורד15/12/2010אז לאן להערכתך נעלמו 2 הזקיקים הנוספים שהיו לפני יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-לפרופ בידר
ורד15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-בהמשך לתגובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2010זה צריך לשאול את הבודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בפעם הראשונהליטל13/12/2010
שלום, אני בת 18 וחצי ומעוניינת להתחיל ליטול גלולות בפעם הראשונה. השאלה שלי היא האם יש הבדל בין הגלולה פליים לבין הפמינט? אני בקופ"ח מכבי והרופאה שלי אמרה שהיא נותנת מרשם רק לפמינט או ליסמין. עכשיו חברה שלי קיבלה מהרופא שלה (דוד ישי) את הפליים. לכן פניתי אלייכם כאן כדי לדעת איך אוכל לבחור את הגלולה הטובה ביותר עבורי??? גלולה שלא תגרום להשמנה ולשיעור כמו שאומרים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בפעם הראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010אין הבדל ויש לנסות ולראות אם אין תופעות לואי ואז את ממשיכה אפ הגלולות.תנסי מה שהרופאה נתנה לך ותראי מה קורה ואם את מרגישה בסדר אז תמשיכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני מחזוריעל13/12/2010
שלום,
המחזור מאחר (אני לא בהריון). תוצאות הבדיקות: E2=248 . פרוגסטרון קטן מ-0.64.
האם אני אמורה לקבל את הווסת בימים הקרובים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010לפי הנתונים עדיין את רחוקה מביוץ כך שאין סיבה שתקבלי וסת.הבדיקות מתאימות ליום 5 של המחזור החודשי כך שתחזרי על הבדיקות בעוד 3 ימים ונראה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת..
יעל14/12/2010שלום
בתחילת נובמבר הייתי בטיפול של דקפפטיל 0.1 מ"ג ומנופור מתחילת הווסת עד להפסקת הטיפול (לא קיבלתי אוביטרל). מאז אין לי ווסת, על אף שהמחזורים שלי סדירים. הסיבה היחידה שנראית לי זה הדקפפטיל היומי (שלא אמור להשפיע כך!). כעת אני מודאגת שהדקה שיבש לי את המחזור. האם זה אמור להסתדר? מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת.. - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010הכל אמור להסתדר לחכות עוד קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל15/12/2010שלום,
תוצאות הבדיקות מהיום: אסטרדיול 354, פרוגסטרון 1.3. עובי רירית 7 מ"מ. ציסטה צלולה בשחלה בגודל 25 מ"מ.
קיבלתי גינרה למשך 14 יום.
1) האם הגלולות אמורות לגרות שוב את המנגנון של הביוץ? מה השפעתן במקרה שלי?
2) האם אפשר לקחת את הגלולות למשך 16 יום כדי לתזמן את הווסת בתאריך נוח יותר או שלא מומלץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2010הגלולות מדכאות הפרשת הורמונים וצריכים לעזור בספיגת הציסטה. אפשר לתזמן וסת עם הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץלי13/12/2010
שלום לרופאים,
ב 5.11- שאיבה עקב הריון שלא התפתח (שבוע 7)
2.12- מחזור
13.12- יום 12 למחזור:
זקיק 17, E 690, פרוג קטן מ 0.8
רירית-5
נתבקשתי לחזור למעקב מחר.
לא נוטלת הורמונים פרט לאוביטרל לתזמון הזרעה.
האם הרירית תתאים בהנחה שמחר אתבקש לקחת אוביטרל בערב
ולבצע הזרעה ביום ה?
האם גופי טרם התאושש מהשאיבה ועדיף להמתין עוד מחזור?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010הזרעה היא פעולה פשוטה ואין מה להפסיד למרות הרירית.ואם לא ילך אפשר שוב לראות מה קורה במחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים עם שבריםאורטל13/12/2010
בס"ד.
שלום,
עברתי כ- 2 IVF ב איקסי אשר לא צלחו, כתוצאה מבעיית זרע חמורה אצל בעלי.
ב- 2 הטיפולים הופרו עוברים עם לא מעט שברים.
השאלה היא ממה נובעים השברים, האם זה יכול להיות בעיה בביציות?
ואם אכן זו בעיה בביציות איזו בעיה זו והאם ניתן לפתור אותה?
או האם איכות העוברים קשורה לזרע?
איך אפשר לבדוק זאת?
הרופאשלי לא ממש עונה לי על השאלות הנ"ל ולכן אני גם שוקלת לעבור ממנו.
כאשר אני שואלת על זה הוא אומר כי אי אפשר לדעת למה תמיד יש שברים.
בבקשה תעזרו לי.
תודה מראש,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים עם שברים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010יש דרוג של עוברים ושברים ככל שאחוזם עולה העוברים באיכות פחות טובה.
הסיבה תלויה או בזרע או בביציות. לא ציינצ את גילך אך אם את צעירה ויש בעיה בזרע כפי שציינת אז יתכן שזה בזרע ואפשר בפעם הבאה להפרות מספר ביציות בזרענ של תורם ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה בטיפולי פוריותמיה13/12/2010
שלום רב
לאחר ביקור אצל כירוג שד והופנתי לממוגרפיה ואולטרסאונד האם זה בסדר לבצע בזמן הווסת? ולאחר טיפולי פוריות הזרעות? בגלל זמן ההמתנה האחרון לתורים אני אהיה באחד מהמצבים הנל. אשמח לקבל תשובה יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה בטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2010אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)