מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מונוגוןורד09/12/2010
האם מונוגון שונה מגונאל וממונופור?
במה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוגון - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010מנופור ומנוגון מיוצרים משתן של נשים ומכילים LH ו FSH.
גונל מיוצר במעבדה וכולל רק FSH.
כולם טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליותורד09/12/2010
1 האםניתן לקחת פארילק וצטוטרייאד ביחד?
2 האם אפשרי IFV בהרדמה חלקית?
3 האם לפני IVF צריל ךהפסיק אלתרוקסין ופארילק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות כלליות - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010אפשר לקחת התרופות ביחד ולא צריך להפסיק לפני IVF אין הפריה בהרדמה חלקית.אפשר או בהרדמה או בלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה ללא הרדמה
ורד10/12/2010האם שאיבה לא הרדמה כואבת?
האם כאב נסבל?
אני ממש חוששת מהרדמה מלאה...
האם מקובל לשאוב ביציות ללא הרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה ללא הרדמה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010שאיבה בהרדמה לא מסוכנת. אני שואב כבר יותר מ 20 שנה ולא היתה לי אף פעם בעיה בהרדמה.
אפשר לעשות גם ללא הרדמה זה מעט כואב ותלןי מי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה לא נכונה של גונל-פשרון09/12/2010
שלום,
בת 30, סבב IVF ראשון, מזריקה גונל-פ למשך 9 ימים עד כה (כולל היום), 5
ימים 112.5 ו4 ימים 150מ"ל. היום קלטתי שלא הזרקתי נכון- ושהזרקתי הרבה פחות מהכמות הרצויה (לא לחצתי מספיק חזק על המזרק).. האם זה אבוד? זה בהחלט מסביר למה התגובה שלי לטיפול עד כה חלשה. כרגע יש 2-3 זקיקים בגודל 10.חשוב לציין שיש לי PCOD. אני רוצה לדעת האם הסבב הזה אבוד או שאם ממחר אקפיד על הזרקה נכונה יש סיכוי להציל את המצב?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה לא נכונה של גונל-פ - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010זה לא אבוד תמשיכי להזריק נכון ויהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שד אחרי IVFlili09/12/2010
אני אחרי 4 טיפולי פוריות עם הזרעות( גונל f' +אביטרל+ אוטרוגסטן) לא מוצלחות. לפני כחודש עשיתי טיפול ivf ובעזרת השם כנראה הוא הצליח. שאלתי היא כזאת: איזה בדיקות רפואיות כדאי לי לעבור אחרי טיפולים האלו( כמו בדיקות שד או שחלות) , אצל איזה רופא ומתי. האם ניתן לעבור בדיקות שד למשל בזמן ההיריון. אני מאוד רוצה להיות אמא בריאה.
מודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שד אחרי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010יש לבדוק שד לפני טיפולים וכמובן שניתן לבדוק בהריון.
חוץ מזה אין צורך בשום בדיקות מיוחדות אחרי טיפולים הם לא גורמים לשום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת עובריםגלי09/12/2010
ערב טוב,
אחרי החזרת עוברים (2) ב - 16.11 בטא היום 6625, מה המשמעות? האם הגיוני לזמן שעבר? האם יכולים לדעת אם עובר אחד או יותר נקלטו?
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010הבטא נראה בסדר אך עבר כבר זמן רב לכן תעשי אולטרה-סונד ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה AMHאור09/12/2010
שלום,
תוצאות בדיקת AMH 2 micg/l
נעשתה במעבדה בתל השומר
מה משמעות התוצאה?
האם תקינה? מהו טווח הערכים התקין?
אני בת 38 לאחר מס' נסיונות IVF כושלים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה AMH - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010הבדיקה מראה ערך תקין .
הבדיקה מבוצעת על מנת לדעת מה היא הרזרבה השחלתית.
פחות מ 0.5 זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימודאגת09/12/2010
שלום רב,
נשלחתי לבצע בדיקות דם ביום 3-5 למחזור
LH
FSH
TESTOSTRONE
PROLACTIN
האם זה מספיק?
הפרוסטרוגון שלי תקין
תמיד ביום ה-21 הוא סביב ה-25-45* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010זה לא הפרופיל המלא יש להוסיף TSH וE2 וגם DHEAS.
הפרוגסטרון מראה שהיה ביוץ בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטאשלומית09/12/2010
אחרי טיפול IVF.
הוחזרו 3 עוברים טריים 3 ימים אחרי שאיבה.
מעקב בטא:
14 יום אחרי שאיבה - 20
17 יום אחרי שאיבה - 45
20 יום אחרי שאיבה - 92
24 יום אחרי שאיבה - 475
1. האם להפסיק או להמשיך תמיכה ?
2. האם יש סיכוי להריון תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010להמשיך ויש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פוריגוןאני09/12/2010
שלום,
אני מתחילה פרוטוקול קצר עם פוריגון.
האם זה בסדר להזריק את התרופה בשעות הערב כמו עם הגונאל?
שאלה נוספת, אם קיבלתי את המחזור בלילה בין חמישי לשישי, ונאמר לי להתחיל להזריק ביום השני למחזור, אני צריכה להתחיל להזריק בשבת, נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת פוריגון - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010פוריגון זה כמו גונל.
לגבי ההזרקה תלכי לפי התאריך אם זה הגיע בתאריך של יום שישי תתחילי שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי לעלות על הבעיהsloda09/12/2010
אני בת 28 מנסים להרות 7 חודשים. זרע תקין בדיקות הורמונליות תקינות. תוצאות מעקב זקיקים:ביום ה21 למחזור: עובי רירית הרחם:5.3 מ"מ כתוב רירית סדירה. נוזל דוגלס: מעט נוזל. גודל זקיק שחלה ימינית:10 מ"מ. שחלה שמאלית: זקיקים קטנים מרובים. היא נתנה לי לעשות בדיקה ביום ה14,16 ו21. המחזור החודשי שלי נמשך42 יום בממוצע. ולפי הבדיקת ביוץ שעשיתי ראיתי שביום ה28 2 קווים(כלומר ביוץ) אף על פי שזה לא הראה ביום ה21. מה דעתכן? למה בכל זאת אני לא נקלטת?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי לעלות על הבעיה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010מחזור של 42 יום הוא לא רגיל ולכן יש לך בעיות ביוץ ויש לטפל בבעיה על מנת להעלות סיכויי הריון.יש להתחיל בכדורים ולראות התגובה לטיפול ואחר כך להמשיך לפי התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ואיכות הזרע בגוף הגבראורית09/12/2010
שלום רב ,
שאלתי היא האם במקרה שהחשק המיני של הגבר מאוד מאוד נמוך ( בחור צעיר בן 29 )
ברמה של מסוגל להסתפק ביחסי מין פעם בחודש-חודש וחצי
1), האם זה יכול להצביע על כמות / איכות הזרע שלו ?
2) האם זה יכול להצביע על היכולת שלו להגיע לזיקפה תקינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ואיכות הזרע בגוף הגבר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010אין קשר בין זיקפה לאיכות וכמות הזרע.
אין קשר בין חשק מיני לכמות ואיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילשרה09/12/2010
שלום,
קבלתי דקפפטיל 3.75 בים 2 לווסת (26.11.10) ועד היום אני מדממת,האם זה טבעי?
אני צריכה לחזור יום ראשון לעשות אולטראסונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010זה לא משהוא רגיל לכן יחד עם האולטר-סאונד תעשי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון ונדע מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםחסוי09/12/2010
לאחר 3 ימי גונל 75. להלן בדיקות דם( אחרי דקפפטיל ארוך)
E2 247
PROG 0.9
LH 1.1
האם תקין?
האם להמשיך בזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010אומנם צריך להמשיך בזריקות. על המינון והבדיקה החוזרת צריך להחליט הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונליאיריס09/12/2010
שלום,
בת 31, מנסה 9 חודשים, הבדיקה נעשתה ביום 3 למחזור, לאחר 2.5 שעות ערות, אשמח לחוות דעתכם:
TESTOSTERON-TOTAL 1.2
SHBG 50.4
FREE ANDEROGEN INDEX 2.4
ESTRADIOL ׂE-2 146
TSH 1.5
LH 5.3
FSH 3.9
PROLACTIN 174
PROGESTERON 1.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010פרופיל הורמונאלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני שאיבהאור09/12/2010
שלום ,
אני כנראה אמורה לעבור שאיבה ביום ראשון .
האם כדאי להימנע מקיום יחסי מין במהלך הסופ"ש כדי לא "לבזבז" זרע ( למרות שאין לנו בעיות זרע ) או שלהיפך כדאי לקיים יחסים כדי שיהיה מלאי טרי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים לפני שאיבה - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010המנעות יחסים יומיים לפני השאיבה די בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)