מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקה AMHאור09/12/2010
שלום,
תוצאות בדיקת AMH 2 micg/l
נעשתה במעבדה בתל השומר
מה משמעות התוצאה?
האם תקינה? מהו טווח הערכים התקין?
אני בת 38 לאחר מס' נסיונות IVF כושלים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה AMH - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010הבדיקה מראה ערך תקין .
הבדיקה מבוצעת על מנת לדעת מה היא הרזרבה השחלתית.
פחות מ 0.5 זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימודאגת09/12/2010
שלום רב,
נשלחתי לבצע בדיקות דם ביום 3-5 למחזור
LH
FSH
TESTOSTRONE
PROLACTIN
האם זה מספיק?
הפרוסטרוגון שלי תקין
תמיד ביום ה-21 הוא סביב ה-25-45* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010זה לא הפרופיל המלא יש להוסיף TSH וE2 וגם DHEAS.
הפרוגסטרון מראה שהיה ביוץ בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטאשלומית09/12/2010
אחרי טיפול IVF.
הוחזרו 3 עוברים טריים 3 ימים אחרי שאיבה.
מעקב בטא:
14 יום אחרי שאיבה - 20
17 יום אחרי שאיבה - 45
20 יום אחרי שאיבה - 92
24 יום אחרי שאיבה - 475
1. האם להפסיק או להמשיך תמיכה ?
2. האם יש סיכוי להריון תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010להמשיך ויש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פוריגוןאני09/12/2010
שלום,
אני מתחילה פרוטוקול קצר עם פוריגון.
האם זה בסדר להזריק את התרופה בשעות הערב כמו עם הגונאל?
שאלה נוספת, אם קיבלתי את המחזור בלילה בין חמישי לשישי, ונאמר לי להתחיל להזריק ביום השני למחזור, אני צריכה להתחיל להזריק בשבת, נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת פוריגון - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010פוריגון זה כמו גונל.
לגבי ההזרקה תלכי לפי התאריך אם זה הגיע בתאריך של יום שישי תתחילי שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי לעלות על הבעיהsloda09/12/2010
אני בת 28 מנסים להרות 7 חודשים. זרע תקין בדיקות הורמונליות תקינות. תוצאות מעקב זקיקים:ביום ה21 למחזור: עובי רירית הרחם:5.3 מ"מ כתוב רירית סדירה. נוזל דוגלס: מעט נוזל. גודל זקיק שחלה ימינית:10 מ"מ. שחלה שמאלית: זקיקים קטנים מרובים. היא נתנה לי לעשות בדיקה ביום ה14,16 ו21. המחזור החודשי שלי נמשך42 יום בממוצע. ולפי הבדיקת ביוץ שעשיתי ראיתי שביום ה28 2 קווים(כלומר ביוץ) אף על פי שזה לא הראה ביום ה21. מה דעתכן? למה בכל זאת אני לא נקלטת?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי לעלות על הבעיה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010מחזור של 42 יום הוא לא רגיל ולכן יש לך בעיות ביוץ ויש לטפל בבעיה על מנת להעלות סיכויי הריון.יש להתחיל בכדורים ולראות התגובה לטיפול ואחר כך להמשיך לפי התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ואיכות הזרע בגוף הגבראורית09/12/2010
שלום רב ,
שאלתי היא האם במקרה שהחשק המיני של הגבר מאוד מאוד נמוך ( בחור צעיר בן 29 )
ברמה של מסוגל להסתפק ביחסי מין פעם בחודש-חודש וחצי
1), האם זה יכול להצביע על כמות / איכות הזרע שלו ?
2) האם זה יכול להצביע על היכולת שלו להגיע לזיקפה תקינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ואיכות הזרע בגוף הגבר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010אין קשר בין זיקפה לאיכות וכמות הזרע.
אין קשר בין חשק מיני לכמות ואיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילשרה09/12/2010
שלום,
קבלתי דקפפטיל 3.75 בים 2 לווסת (26.11.10) ועד היום אני מדממת,האם זה טבעי?
אני צריכה לחזור יום ראשון לעשות אולטראסונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2010זה לא משהוא רגיל לכן יחד עם האולטר-סאונד תעשי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון ונדע מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםחסוי09/12/2010
לאחר 3 ימי גונל 75. להלן בדיקות דם( אחרי דקפפטיל ארוך)
E2 247
PROG 0.9
LH 1.1
האם תקין?
האם להמשיך בזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010אומנם צריך להמשיך בזריקות. על המינון והבדיקה החוזרת צריך להחליט הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונליאיריס09/12/2010
שלום,
בת 31, מנסה 9 חודשים, הבדיקה נעשתה ביום 3 למחזור, לאחר 2.5 שעות ערות, אשמח לחוות דעתכם:
TESTOSTERON-TOTAL 1.2
SHBG 50.4
FREE ANDEROGEN INDEX 2.4
ESTRADIOL ׂE-2 146
TSH 1.5
LH 5.3
FSH 3.9
PROLACTIN 174
PROGESTERON 1.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010פרופיל הורמונאלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני שאיבהאור09/12/2010
שלום ,
אני כנראה אמורה לעבור שאיבה ביום ראשון .
האם כדאי להימנע מקיום יחסי מין במהלך הסופ"ש כדי לא "לבזבז" זרע ( למרות שאין לנו בעיות זרע ) או שלהיפך כדאי לקיים יחסים כדי שיהיה מלאי טרי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים לפני שאיבה - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010המנעות יחסים יומיים לפני השאיבה די בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לקראת הזרעהשיר09/12/2010
שלום, רציתי לדעת האם לקראת הזרעה יש להימנע מקיום יחסי מין? האם בזמן טיפולי פוריות מסוג זה כולל איקקלומין ואוביטרל ממשיכים עדיין לנסות טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לקראת הזרעה - תגובה
פרופ' אלכס סימון09/12/2010המנעות מיחסים יומיים לפני ההזרעה די בה.
גם בטיפולי איקקלומין משולב באוביטרל אפשר לנסות להרות באופן טיבעי. אין הכרח להזריק את הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןשיר09/12/2010
שלום
סיימתי לקחת דופסטון(פעמיים ביום למשך חמישה ימים) לצורך קבלת מחזור.
עברו חמישה ימים וטרם קיבלתי מחזור - האם סביר? מתי אני צפויה לקבל? ומה לעשות אם לא אקבל? (אני לקראת טיפול 1 באיקקלומין. שחלות פוליציסטיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון - תגובה
פרופ' שחר קול09/12/2010אפשר להתחיל טיפול גם בלי מחזור.
רצוי לבצע א.ס. לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת TSHמטופלת09/12/2010
האם מדד של 4.8 או 5.15 הוא מדד לא רצוי בזמן טיפולי פוריות. שוחחתי עם רופא מומחה והוא אמר לי כי המדד הינו בתחום הנורמה, לעומת זאת במחלקת פוריות הם מבקשים להוריד את המדדים לכדי 2.5. שאלתי היא מה עליי לעשות, האם זה משפיע על תקינות הטיפול וההריון העתידי? האם זה מסכן אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת TSH - תגובה
פרופ' שחר קול09/12/2010רצוי להוריד לכיוון 1.5 - 2.5
משיקולי בריאות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאשי09/12/2010
שלום,
12 יום אחרי החזרה נמדדה לי בטא 121.
14 יום אחרי ההחזרה, נמדדה בטא 356.
האם זה תקין?
האם יש מקום שבו ניתן לקרוא על משמעות הערכים, מה נחשב תקין ומה הצעדים הבאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא - תגובה
פרופ' שחר קול09/12/2010תקין.
א.ס. עוד 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - האם מוקדם מידי בתהליך?דנה09/12/2010
הי,
אני בת 36.5. מבייצת תקין ופרופיל הורמונלי תקין. אנחנו מנסים להיכנס להריון 3 חודשים. בעלי (42) עשה בדיקת זרע אך עדין אין תוצאות. קיבלתי הפניה לצילום רחם מפאת גילי (הרופא אמר שחבל לבזבז את הזמן). הבנתי שישנם סיכונים לבדיקה ואני מתלבטת אם זה לא מוקדם מידי בתהליך.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - האם מוקדם מידי בתהליך? - תגובה
פרופ' שחר קול09/12/2010אפשר להמתין לתוצאות בדיקת הזרע.
אם תקין - להמתין עוד 3 חודשים ולנסות ספונטאנית, לפני בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם לא תקין?
דנה09/12/2010ראשית תודה ד"ר קול על התגובה המהירה.
במידה ותוצאות הזרע לא תקינות האם כדאי לבצע את בדיקת צילום הרחם בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דנה
חסויה09/12/2010אני בדיוק בגילך, וגם אני התלבטתי , בסוף ביצעתי את צילום הרחם לאחר 5 חודשי נסיונות כושלים...רציתי להגיד לך שביצעתי את דר' שחר קול, עבר בקלילות במהירות ובלי טיפת כאב....הייתי ממליצה לך לחכות עוד חודשיים....במידה והזרע לא תקין יומלץ לך על הזרעה (ולשם כך את לא צריכה עדיין צילום רחם) כל עוד לא משתמשים בהורמונים...
בכל מקרה רציתי רק להגיד לך שזה לא כל כך נורא...היו לי חששות מאד גדולים לפני הצילום...בכלל בכלל לא כאב לי כלום...למעשה הבדיקה כמעט לא הורגשה....
נסי עוד חודשיים שלושה...ואולי לא תצטרכי..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם-החודש או לחכות לחודש הבא?
דנה10/12/2010בוקר טוב,
בהמשך לשאלה (ביוץ תקין ופרופיל הורמונלי תקין). גיל שלי 36.5 בעלי 42. 3 חודשי נסיונות כושלים.
קיבלנו את תוצאות בדיקת הזרע. ממה שהבנתי הריכוז גובה מאד (68 מליון) אך התנועתיות נמוכה (32% ו-TMC 7 מליון). כמובן שאפנה לרופא מטפל אך צילום הרחם שלי נקבע ליום שני. האם לאור הנ"ל כדאי בשלב זה לבצע את הצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם מחר?
דנה12/12/2010הי,
האם לאור תוצאות בדיקת הזרע לגשת לצילום הרחם מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת
דורית12/12/2010אני מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני מגיבה להודעה אבל אני הייתי שמחה אם היו אומרים לי לפני שנתיים את הדברים הבאים ....
אני הייתי עושה את צילום הרחם מחר ולא רק על מנת לשלול/לאשש בעיה בחזית זו.
אם יש בעיה של חסימת שתי החצוצרות למשל, יחסכו ממך חודשים של טיפולים מיותרים ומפרחים ותשלחי ישר ל IVF. חבל על הזמן וכאבי הלב.זאת, ללא קשר לתוצאות בדיקת הזרע.
אני דחיתי את צילום הרחם כי חששתי ואחרי 6 הזרעות (על בסיס מחזור טבעי ואחר כך עם איקקלומין) עשיתי את הצילום וגילו ששתי החצוצרות שלי סתומות! שלחו אותי ל IVF ונכנסתי להריון במחזור הטיפול הראשון.
אם כבר נקבע לך תור למחר, לכי ותגמרי עם זה. ממש ממליצה לך בחום.
גם אצלי הבדיקה עברה בקלות וללא כאבים וכך גם אצל כל הבנות שעברו את הבדיקה ואיתן אני בקשר.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)