מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרייהדאנה10005/12/2010
ערב טוב
ביום רביעי עשיתי הפרייה חוץ גופית ואני מקבלת תרופות כמו חומצה פולית וכדורים מכניסה לרחם שלוש פעמים ביום היום יום ראשון מרגישה בקושי שאני משתינה האם זה מרמז למשהו שלילי ? וגם מיום ההפרייה מרגישה כאבים בבטן האם זה מרמז למשהו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010ככל הניראה הקושי קשור להגדלה של השחלות לפני וארי הדיקור. בכל מיקרה כדאי גם לבצע תרבית שתן לשלול זיהום בכיס השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף, בבקשה תענו לייוליה05/12/2010
ביום רביעי 01.12 עשיתי בדיקת בטא והתשובה היתה <5 IU/L. הרופאה אמרה לי שיש הריון והיום 05.12 עשיתי בדיקת ביטא חוזרת והתשובה היתה שוב <5 IU/L. מה זה אומר? מחזור אחרון היה בערך 01.11 אם לא יותר מוקדם (לא תיעדתי). השאלה שלי האם בכל זאת יכול להיות הריון? האם כדאי ללכת לרופא נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף, בבקשה תענו לי - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010רמה כזו דווקא אומרת שאין הריון. איני יודע מדוע הרופאה שלך הטעתה אותך.
אם עדיין אין מחזור, ובדרך כלל המחזור שלך סדיר, אז כדאי לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית05/12/2010
שלום. המחזור מאחר לי בדיקת בטא שלילית בדיקת דם lh 7.6
fsh 3.1
e2 453
p30.2
מה אומרות הבדיקות? תמיד מחזור סדיר בעבר שחלות פולציסטיות. כבר 3 שנים המחזור סדיר ומגיע . עכשין איחור של יותר משבועיים. עליתי במשקל האם לזה יכולה להיות השפעה? והאם לפי הבדיקות בייצתי? אשמח לתשובה חג חנוכה שמח מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010לפי הבדיקות אומנם בייצת כי הפרוגסטרון גבוה. המתיני עוד שבוע ואם עדיין אין מחזור חזרי על הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שליליהילה05/12/2010
שלום,
עברתי הפריה חוץ גופית וביום ה 14 לאחר החזרת העוברים בבדיקת דם קיבלתי בטא שלילי (12). רציתי לדעת האם יכולה להיות טעות בבדיקה לאחר 14 ימים מהחזרת העוברים שכן עדין איני קיבלתי את המחזור.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילי - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010ביתא 12 הוא מאוד גבולי. חזרי על בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת החזרת עוברים מוקפאיםמוקפאים יפים05/12/2010
היום יום מחזור 10. היום זה היום ה8 עם 3 אסטרופם (רק ביום הראשון לקחתי 2).
בדיקת דם התבצעה ביום מחזור 3. היום קבעו לי להגיע לבדיקת דם ואולטרא סאונד ביום ראשון הבא (12.12), שזה יהיה יום מחזור 17. וזה יהיה יום 15 עם אסטרופם. אמרו לי שמיום ראשון הבא אוסיף גם אנדרומטין. וההחזרה תהיה ביום שלישי הבא (14.12) .
1. זה לא מאוחר מידי לבצע החזרת עוברים מוקפאים בתאריכים האלה??
2. האם זה אומר משהו על התפתחות העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010בהחלט לא מאוחר. לא יהיה ביוץ והכנת הרירית מתבצעת באופן מלאכותי. בשיטה זו ניתן לקבוע בדיוק באיזה יום רוצים לבצע את ההחזרה ללא קשר לביוץ שלך.
אין זה אומר דבר על התפתחות העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בכל מקרה יהיה ביוץ טבעי נכון?
מוקפאים יפים06/12/2010האם בכל מקרה יתרחש בגוף ביוץ טבעי כמו בכל חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהשלומית05/12/2010
יום 14 לשאיבה - בטא 20
יום 17 - בטא 45
יום 20 - בטא 90
1. האם עדיין יש סיכוי להריון תקין או שניתן כבר להחליט על הפסקת תמיכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי עוד יומיים
משה05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010אל תפסיקי תמיכה והמשיכי מעקב של הביתא. רמות נמוכות תתכנה אם ההשרשה מאוחרת, או שמא ההריון לא תקין וגם אפשרות של הריון מחוץ לרחם. היי במעקב עם היחידה שלך לקבוע מה מבין האפשרויות מתרחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש להריון לא תקין
שלומית06/12/2010במידה וההריון לא תקין (וכפי המסתמן כנראה שזה המצב) האם המשך תמיכה לא מגדיל את הסיכויים לסיבוכים בהמשך ?
מתי ניתן להחליט בוודאות שההריון לא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שלומית06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתורד05/12/2010
שלום
מחזורים וביוץ תקינים.אין מחלות רקע.אך מפאת הגיל 42
אני מועמדת להפריה חוץ גופית.(ללא נסיונות כניסה להריון בעבר)
שאלתי:
אם ישאבו זקיק ותהיה ביצית ריקה שלא ניתן להפרות אותה,האם זה אומר
שבעצם באותו חודש לא יהיה לי מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לחשוב שלילי?
טרודה05/12/2010א. קווי שתהיה ביצית יפה ובע"ה גם הפרייה.
ב. גם אם הזקיק ללא ביצית, הווסת מגיעה לאחר כשבועיים (לפי המחזור שלך), ומתחילים מחדש... (גם לי קרה מקרה כזה).
בהצלחה
ובשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כללית - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010יהיה מחזור גם אם לא הושגה ביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מקיףאני05/12/2010
שלום רופאים יקרים,
יום רביעי גרידה, להריון שלישי לא תקין ברצף.
ההריונות מסתיימים עוד בטרם מגיע הדופק, סביב שבוע 7.
הרופא המטפל שלי שלח אותי לבירור מקיף.
לאחר הבירור בכוונתי להגיע למומחה להפלות חוזרות.
האם הבדיקות הללו מספקות לדעתכם? הייתי רוצה להגיע למומחה עם כל הבדיקות הרלוונטיות.
מה דעתכם? האם הייתם מוסיפים בדיקה?? תודה.
LAC = Lupus anticoagulant
Anticardiolipin antibodies IgG, IgM, IgA
B2 glycoprotein antibodies IgG, IgM, IgA
Protein C
Protein S free = Protein S
Antithrombin 3 acttivity = Antitrombin III
Factor V Leiden = Factor 5 – Leiden
Activated Protein C Resistance Ratio = APCR
Thrombin time (TT)
MTHFR
Factor II (protrombin mutation) = Factor 2 - Prothrombin 20210
Factor 8,9,11 = Factor V?II, IX, XI
Homocystein
Fibrinogen
anti mitochondrial antibodies
נוגדנים כנגד בלוטת התריס:
Anti thyroid antibodies
נוגדנים של לופוס:
ANA
Anti SM
Anti RO=SSA
Anti LA=SSB
RNP
DNA (ds) ab
Complement c3
Complement c4
תפקודי קרישה כלליים:
PT – inr
PT – sec
PT%
APTT – sec* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מקיף - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010יותר ממה שאני הייתי שולח.
הוסיפי גם בדיקת קריוטיפ שלך ושל בן זוגך. זו בדיקה גנטית הבודקת את תבנית המטענים הגנטיים שלכם בתאים (כרומוזומים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוסטרוגוןמודאגת מאוד05/12/2010
שלום רב,
עשיתי בדיקה 7 ימים אחרי ביוץ. (8 ימים מהאוביטרל ו-7 ימים אחרי הזרעה)
יצא לי ערך 44.9
בביוץ טבעי היה לי בסביבות 24.4 בדרך כלל
1. האם זה תקין?
האם זה יכול להעיד אולי על הריון? עוד 4 ימים הבטא... שהטיפול הצליח סבב 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרוסטרוגון - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010ערך הפרוגסטרון תקין ואינו מעיד על הריון או שולל אותו. תצטרכי להמתין לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםעינב05/12/2010
לרופאים שלום,
אני אמורה ב"ה לעבור החזרת עוברים מוקפאים ביום שלישי הקרוב, ביום שישי קיבלתי מרופא המשפחה טיפול אנטיביוטי רספרים או דספיריל
פורטה 500 מ"ג, לטיפול בזיהום בדרכי השתן למשך 10 ימים,וזאת לאחר שטופלתי בצפורל 500 מ"ג שלא כ"כ עזר (לפי בדיקת השתן). התחלתי ליטול התרופה פעמיים ביום
השאלה שלי היא האם זה יכול לפגוע בהצלחת הטיפול? או בעוברים לאחר שמוחזרים?
הרופא אומר שאין קשר בין השניים. לציין שאיני סובלת מכאב כלשהו או מאי נוחות בשתן כרגע.
אשמח לתשובה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים ואנטיביוטיקה
עינב05/12/2010מקפיצה, לא נעניתי על השאלה.
חשוב לי לדעת, האם נטילת דספריל פורטה 500 מ"ג לטיפול בזיהום בדרכי השתן,
יכולה להתנגש עם טיפול החזרת מוקפאים הצפוי ליום ג' הקרוב ב"ה.
תודה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון06/12/2010העלי את מינון החומצה הפולית ל - 5 מג.
בדרך כלל אין אני נוהג לתת רספרים בהריון בתחילתו.
אולי כדאי לנסות אנטיביוטיקה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני החזרת עוברים
עינב06/12/2010פרופסור שלום,
האם במקום רספרים פורטה 500 מ"ג, (שאינך ממליץ לפני החזרת עוברים) זה בסדר
לקבל אנטיביוטיקה מסוג מקרודנטין?
עצרתי בינתיים את הטיפול ברספרים.
תודה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי05/12/2010
ד"ר/פרופ' שלום רב
חודשיים לאחר הפלה טבעית בשבוע 6 , יום רביעי בבדיקת ביוץ ביתית תוצאה חיובית במהלך שישי בלילה ושבת וגם היום כאבים חזקים של ביוץ למטה וכאבי רגליים. האם זה יכול להיות תחילתו של הריון ? אציין כי בהריון הקודם בדיוק אותם תופעות וכאבים כמה ימים לאחר הביוץ וזה נגמר בהפלה טבעית. חוששת שזה יקרה שוב עקב אותם סימפטומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010את בשלב מאד מוקדם של תהליך ההריון ( כזה שעדיין לא ניתן להוכיח את קיומו בשום דרך ) . הסימנים האלה אינם מלמדים על הריון ובודאי לא על הריון לא תקין שיסתיים בהפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהניסיון שלכן ... מיואשת...הריונית :)05/12/2010
היום היום ה11 לאחר ההחזרה , מחר בדיקת בטא ...
היום התחילו לי כאבי מחזור חדים... גב בטן תחתונה וכל התחושות המלוות לפני המחזור ...
יש בכל זאת סיכוי שאלו תחושות של גירוי יתר או הריון ?
אני מיואשת ולא מסוגל יותר זו שאיבה שלישית שלי אחרי כמה תשובות שליליות ...
זה נהיה קשה יותר ויותר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהניסיון שלכן ... מיואשת... - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010יש בהחלט סיכוי להריון. תחושות כאלה מופיעות גם בשלבים מקדמים של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןממי05/12/2010
שלום,
עשיתי בדיקד דם להריון
HCG Qualitative Urgent
התוצאה יצאה 419.1. מה זה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להריון - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010זה אומר שאת בהיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם והפרייהעינב05/12/2010
שלום,
רציתי לדעת אם כך, האם הסיכוי שלי להרות מהפרייה עם רירית 6.5 -7 , זהה לסיכוי
עם רירית 10 מ"מ לדוגמא? או שמנסיונכם העובי כן גורם משמעותי. מה כן יעזור לעבותה?
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם והפרייה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010המחקרים הראו שהסיכוי להריון עם רירית דקה מ 6 מ"מ נמוך יותר. אף מחקר לא הראה שיש קורלציה בין עובי הרירית לסיכוי להריון בריריות של מעל 6 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צסטה בשחלהנטע05/12/2010
בגודל 59/63 חודש ימים נטלתי גלולות והיא לא מתמוססת ביקשו מימני לעבור אולטרסאונד עם זרימת דם מה זה אומר
ובנוסף לבצע בדיקת דם ca-125 האם יש אפשרות שיש לי מחלה בשחלה פוחדת אפילו לכתוב את שמה????? או שזאת בדיקת רוטינה או לשלול את האפשרות תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מודאגת מאוד במחלקה בה אני מטופל
נטע05/12/2010כבר לא עונים .... אגב עברתי לפני שבוע אולטר... בתלת מימד וניקבע שזו צי'סטה צלולה מזה אומר רק שזה לא ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגת מהציסטה
גו'לי05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצסטה בשחלה - תגובה
ד''ר דוד ישי05/12/2010גם ה CA125 וגם האולטרסאונד דופלר עוזרים לנו לסווג את הציסטה ולהחליט מתי אפשר להיות רגועים ולהסתפק במעקב ומתי צריך להוציא את הציסטה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יישר כוח
גו'לי05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)