מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תנאים אופטימליים להזרעהאני30/09/2010
שלום,
בהנחה שמדובר בהזרעה ללא טיפול הורמונאלי,
אשמח לדעת מהם התנאים להזרעה מבחינת מצב/גודל הזקיקים, מבחינת עובי הרירית, ומבחינת ערכי בדיקות דם (פרוגסטרון/אסטרדיול)-
כיצד בעצם קובעים מתי נכון לבצע הזרעה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים
פרופ' שחר קול30/09/2010מעקב הזקיקים ובדיקות הדם: אסטרדיול פרוגסטרון ו - LH מאפשר לקבוע את מועד הביוץ.
LH חשוב, שכן נחשול ה - LH הוא הסמן הביולוגי הקלאסי של ביוץ מתקרב. הנחשול מתחיל כ - 48 שעות לפני הביוץ, ומקדים עליית הפרוגסטרון.
תחושות סובייקטיביות של המטופלת אינן אמינות מבחינת קביעת מועד להזרעה.
תמיד עדיף לבצע ההזרעה מעט לפני הביוץ, שכן הזרע שורד ימים בעוד הביצית שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני30/09/2010תודה על התגובה הזריזה!
האם תוכל להפנות אותי לאתר/מקור שבו אוכל ללמוד יותר על הערכים של Lh, פרוגסטרון ואסטרדיול המתאימים לזמן הביוץ?
ולגבי מעקב זקיקים- באיזה גודל של זקיק כדאי ללכת להזרעה?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/09/2010גודל הזקיק אינו המשתנה הקובע, אלא תחילת נחשול ה - LH.
ראי התמונה המצורפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע
יעל01/10/2010שלום ד"ר קול, האם יש גרף המציג מה קורה לתמונה ההורמונלית במידה ויש היריון? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/10/2010כמו התמונה הזו, אך ללא ירידת פרוגסטרון ואסטרדיול לקראת סוף השלב הלוטאלי, אלא הופעת בטא, ובמקביל המשך עליה של ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ivfלילך30/09/2010
שלום רב!
שאלתי היא האם נכון הדבר שבעוברי הפריה חדרי מוח מורחבים היא תופעה שכיחה ואין לה משמעות קלינית למום בעובר?
התגלתה אצלי בעובר התרחבות 10 מ"מ בשני החדרים סימטרית אני בחודש שישי וחצי הופנתי להמשך מעקב בבית חולים ויש לי תור רק עוד שבועיים בנתיים אני מודאגת ושמעתי טענה מרגיעה שכאשר מדובר בעובר מבחנה ההתרחבות אינה מעידה על מום ואפילו לא יפנו אותי לMRI לעובר האם הטענה נכונה?
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר30/09/2010הטענה לא נכונה.
מרגע שיש הריון אין שוני בין העובדה שזה עובר מהפריה או לא.
אין בעוברי הפריה התרחבות חדרי מוח באופן שכיח-זה שטויות.
יש לעקוב בהמשך על ידי אולטרסאונד ו MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה-שאלה נוספתקרן29/09/2010
האם אחרי הזרעה מותר ללכת לבריכה ולשחות?
או שעדיף בימים ראשונים להמנע?על מנת שתתבצע השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד בידר30/09/2010אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לדעת מתי מומלץ להפסיק כדוריםלילך29/09/2010
רציתי לדעת באיזה שבוע מומלץ להפסיק עם כדורי אוטרוגסטן.
לאחר שהודיעו לי שיש דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר30/09/2010ברגע שיש דופק אין צורך באוטרוגסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהגליה29/09/2010
שלום
עברתי הזרעה ב-26/9 השאלה שלי היא מתי עלי לבצע את בדיקת הדם על מנת לאשר את זה שאני בהריון, ב-7/10?
בברכת חג שמח
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר30/09/2010ב 7.10 כמו שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיואשת29/09/2010
ב14.8 קבלתי מחזור אחרון אחרי טיפול חוץ גופני ראשון . קבלתי פירוגון 150 יחידות ביום ל5 יומים ומנוגון יומיים . ושאיבה 8 זקיקים 4 ביציות 2 הופרו רק ולא הצליח קבלתי תמיכה קרינון . עכשיו אנחנו 29.9 ועדיין לא קבלתי מחזור למה? לא עשיתי בדיקה ביתית
אצלי הכל תקין חוץ ממחזור לא מסודר ובעלי זרע נמוך .אני מחכה למחזור כדי להתחיל טיפול חדש
לא עשיתי בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם עדיין
האם צריך לעשות ?ומה זה אומר אם בבדיקה יצא שלילי מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר30/09/2010צריך לבוא וסת.בכל אופן לא הבנתי מה לא הצליח אם לא עשית בדיקת הריון.
אם החזירו עוברים ולא קיבלת עדיין וסת מדוע לא עשית בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון במקום אוטרוגסטןחדשה29/09/2010
שלום רב,
האן ניתן להחליף אוטרוגסטן בקרינון כתמיכה לפני הפחתת עוברים? שבוע 12 משלושה לשניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ` דוד בידר30/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון אחרי הזרעה?קרן29/09/2010
היום ביצעתי הזרעה
האם עלי לקחת קרינון?
כי הבנתי שאחרי הזרעה רצוי לקחת קרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר30/09/2010אין צורך בקרינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה - ד"ר שחר קולנעמי29/09/2010
שלום ד"ר שחר,
אני מטופלת אצל רופא שאמור להיות בחופשה סמוך למועד הביוץ שבו אני רוצה לעשות הזרעה.
האם אני יכולה לקבוע אצלך במרפאה למטרה זו? האם אני צריכה אישור מקופת החולים מאוחדת כי זה יוצא שאני אצל שניכים באותו רבעון?
אודה לתשובתך, חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי שלום
פרופ' שחר קול30/09/20101. כן, אני מקבל ימי שני וחמישי. בימים אחרים - יש צורך בתאום מיוחד.
2. לא, מספיק להביא כרטיס מגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהקרן29/09/2010
כמה זמן אחרי הזרעה מתבצעת ההשרשה ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 - 6 ימים
פרופ' שחר קול29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה-המשך
קרן29/09/2010האם מרגישים משהו בשע השרשה?
או סימנים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרגישים ואין סימנים.
פרופ' שחר קול30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מאוד....שרון29/09/2010
הי
אני אחרי הפריה חוץ גופית שניה, לאחר ההחזרה של שני עוברים באיכות גבוהה התפתח חום גבוה, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה והחום ירד.
בסופו של התהליך, נקלט עובר אחד, אך לאחר שבוע התגלה כי אינו מתפתח והרופא אמר כי מדובר בהריון לא תקין (בטא נמוכה, פרוגסטרון גדול מ-127 ו- E2=1500)
שאלתי: האם העובר לא התפתח בגלל הזיהום? בשאיבת הביציות, הרופא שאב גם ציסטה שהייתה בשחלה שמאלית, האם נכון הדבר? אם כן, האם היה צורך במתן אנטיביוטיקה טרם השאיבה?
נותרו 2 עוברים מוקפאים, מה הדרך הנכונה להגדלת הסיכויים איתם לאחר הזיהום?
האם ישנה בדיקה שיכולה לוודא כי הרחם והשחלות תקינות?
מאוד מוטרדת מהמצב...
מתנצלת על המלל הרב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
פרופ` דוד בידר29/09/2010אחד מהסיבוכים של הפריה חוץ גופית הוא זיהום.
בדרך כלל לא נותנים אנטיביוטיקה לפני שאיבה אלא אם יש בעיה בחצוצרות ידועה כמו חסימה והדבקיות.
אם העובר לא התפתח בגלל זה אי אפשר לדעת כי הוא יכול להתפתח טוב למרות הזיהוםץ
עצם העובדה שהחום עבר מהר סימן שהיה זיהום קל.שאיבת ציסטה לא מצריכה אנטיביוטיקה.
הזיהום שהיה לך לא גרם לסיבוכים משמעותיים והמצב הזה לאחר הטיפול נחשב על ידנו שלא פוגע בטיפולים עתידיים ולא צריך לבדוק כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה-שאלה נוספתקרן29/09/2010
כמה זמן אחרי הזרעה ניתן לשטוף את המקום?
צריך כמה שעות עד שהזרע ייקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשטוף כשמגיעים לבית
פרופ' אלכס סימון29/09/2010הרי הזרע בחל הרחם. שטיפה לא מגיעה לחלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ופרוברה- מה בעצם קרה?אני29/09/2010
שלום,
ההזרעה האחרונה בוצעה ב-8.9. (קודם לזאת, לקחתי איקקלומין במשך חמישה ימים, כדור אחד ליום, מהיום החמישי של הווסת, ב-7.9 הזרקתי אוביטרל).
בתאריך 24.9 הופיע דימום (זהה מבחינתי לווסת) במשך חמישה ימים, מלווה בהתכווצויות חזקות באזור הבטן התחתונה.
באולטרסאונד שבוצע בתאריך 22.9 התוצאות:
מנח רחם- קדמי
גודל רחם: 40*60 מ"ר
רירית הרחם: 6.2 מ"מ, סדירה
דוגלס: ללא נוזל
שחלה ימנית - הודגמה
גודל 23*29 מ"מ, בתוכה נצפה מבנה ציסטי צלול בגודל 20*22 מ"מ
שחלה שמאלית- הודגמה
גודל 16*24 , נצפו מספר זקיקים קטנים.
תוצאות בדיקות דם שביצעתי ביום 27.9:
פרוגסטרון: 3.5 nmol/l
אסטרדיול: 2111 pmol/l
הרופא טוען שהדימום איננו ווסת, אלא דימום אחר, בלתי מוסבר. לכן מבחינתו, יש לייצר ווסת באופן מלאכותי. הוא הנחה לקחת פרוברה 5 מ"ג, 2 כדורים ביום, למשך 10 ימים.
שאלותיי:
1. האם הגיוני שזה באמת לא ווסת?? מה בעצם קרה בתהליך הזה? האם ההזרעה בוצעה בזמן לא נכון?
2. באיזה הפרש לקחת את כדורי הפרוברה במהלך היום? האם שני כדורים בו זמנית?
ולאחר מכן, מתי אמורה להופיע הווסת?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני חושב
פרופ' אלכס סימון29/09/2010לדעתי היה וסת 24/9. נותרה ציסטה מפרישה אסטרוגן.
הייתי ממשיך לעקוב אחריה ואחר בדיקת הדם עד להעלמותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשוהתך..
אני30/09/2010תודה.
אם כך, בעצם אין צורך בפרוברה...
אילו בדיקות היית מציע כדי להמשיך לעקוב? אולטרסאונד? אילו בדיקות דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהE2 + P ועל קול
פרופ' אלכס סימון30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה ופוליציסטיותאנה29/09/2010
תודה רבה על התשובה המהירה.
מה בקשר לפרוברה, יש לכדור זה איזשהן השפעות על המחזור הבא ותוך כמה ימים מלקיחת הכדור האחרון אני אמורה לקבל מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה
פרופ' שחר קול29/09/2010התרופה מכילה פרוגסטרון סינטטי.
המחזור אמור להגיע ימים ספורים לאחר הכדור האחרון אלא אם כן:
1. יש הריון.
2. היה ביוץ מאוחר, ויש פרוגסטרון טבעי במערכת.
3. לא הייתה השפעה אסטרוגנית מקדימה כדי לעבות את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה-שאלה קצרה מאודקרן29/09/2010
כמה זמן אחרי הזרעה צריך לשכב עם רגלים למעלה?
האם מספיק רק 10 דק?
או צריך יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך לשכב עם רגליים למעלה
פרופ' אלכס סימון29/09/2010הזרע בחלל הרחם ואינו יוצא משם ולא חשובה התנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה המשך בבקשה
חסויה29/09/2010גם אני עברתי הזרעה לפני כמה ימים, נאמר לי שאין צורך לשכב עם רגליים למעלה ומיד אחרי ההזרעה שוחררתי...העניין הוא שהרגשתי מיד כשקמתי נזילה....אם הכל נמצא בחלל הרחם ולא יכול לצאת אז מה בכל זאת פשר הנזילה? כמו לאחר קיום יחסים?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה שנוזל
פרופ' אלכס סימון29/09/2010להחדרת הספקולום לפני ההזרקה משתמשים בשמן או מסכך אחר. ההרגשה שמשהו נוזל הוא נזילת המסכך ולא הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
נעמי30/09/2010האם החומר המסכך שמשתמשים בו בעת הזרעה יכול לעכב את תנועת הזרע? כמו כל ג'ל אחר?
מה הפתרון במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שיפריע???
פרופ' אלכס סימון30/09/2010המסכך בנרתיק, הזרע בחלל הרחם. אז למה שיפריע לתנועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)