מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקא ומונופוררקפת30/09/2010
שלום
יש לי בעיה אני מזריקה דקא בשעה 21 והיום אני צריכה להזריק היום מונופור
השאלה באיזה שעה האם לפני או אחרי הדקא להזריק מונופור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעה
פרופ' שחר קול30/09/2010לא עקרוני. אפשר להזריק מנופור ואחרי 5 דקות דקא, או להיפך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 ועיכוב במחזורשרון30/09/2010
לפני שבוע הזרקתי דקפפטיל 3.75 ביום ה- 21 למחזור, האם הדקפפטיל מעכב מחזור? היום הרגשתי בחילות וגודש בחזה ועדיין לא קיבלתי האם אלו תופעות לוואי של הדקפפטיל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל 3.75 ועיכוב במחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015בהחלט יתכן עיכוב ותחושות מהסוג שאת חווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר30/09/2010הדקפפטיל לא מעכב את המחזור הראשון שאחריו אלא הבאים.
תעשי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי מחזור אחרי דקה 3.75
מיכל23/12/2015שלום רב
נטלתי דקהפפטיל 3.75 ב-9.8 וב-9.9. חודש שעבר היה לי מחזור מוזר והרירית היתה דקה. והחודש כבר מאחר לי בשבועיים. האם זה הגיוני ומתי יחזור לי המחזור לפעילות רגילה.
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קיבלתי מחזור אחרי דקה 3.75 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/12/2015השפעת הדקפפטיל הארוך יכולה להשתרע לעיתים על פני תקופה שמעל לחודשיים,במיוחד אם הנל בעלת רזרבה שחלתית נמוכה-כמובן שלא יזיק לבצע גם בדיקת היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות על איכותאיריס30/09/2010
א.האם הריון שהושג בIVF מביציות באיכות C,מעיד על "איכות" העובר ובסופו של יום על איכות הילד?
האם זה מנבא דברים כמו מחלות או "פגמים" ביצור האנושי שהגיע לעולם למרות שתחילתו בביצית לא משהו?
ב.אשמח לדעת מהם הפרמטרים הקובעים את איכות הביצית
ג.ולסיום-האם המעבדה מדרגת את האיכות של ביצית כשהיא מופרית,או לפני שבוצעה ההפריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ` דוד בידר30/09/2010ההריון שהושג לא מעיד על איכות הילד ,אין דבר כזה.
זה לא מנבא כלום היות ואיכות העובר מתקנת את עצמו בהמשך ולכן אין קשר.
הפרמטר הכי חשוב לביצית זה גילך.
האיכות של המעבדה היא לגבי עוברים בלבד.
המעבדה יכולה לתאר גם מצב בציות אם הן חורגות מאוד מהמראה הרגיל בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי שאיבהלולי30/09/2010
היי,
עברתי שאיבה לפני יומיים אני עדיין מרגישה כאבים ונפיחות, האם מדובר בגירוי?
ההחזרה אמורה להיות מחר, האם יש סיכוי שלא יחזירו?
אני עושה הרבה פיפי ושותה המון אך לא ממש מרגישה שיפור מיום ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר30/09/2010מדובר בגירוי שחלתי.
ההחלטה על החזרה היא של הרופא המטפל.
השיפור בהרגשה יכול להחמיר עם יהיה הריון אך בסופו של דבר זה יחלוף לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר נוחות כללי 10 ימים אחרי הזרעהג'יין30/09/2010
מכובדי שלומות,
עברתי הזרעה כפולה ב-20.9 - 21.9 ללא הורמונים. אני מרגישה חוסר נוחות בצידי הגוף (קו בטן תחתונה ומתניים).
זה לא ממש כאב, אבל הרגשת כבדות. נשמע הגיוני?
שאלה נוספת,
עברו 10 ימים מהזרעה - ניתן עשות בדיקת הריון בייתית, או שמוקדם מדי?
ג'ין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר נוחות
פרופ' שחר קול30/09/2010הגיוני.
בדיקה ביתית שבועיים לאחר הזרעה. לפחות. עדיף 16 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג'יין30/09/2010תודה וחג שמיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאים אופטימליים להזרעהאני30/09/2010
שלום,
בהנחה שמדובר בהזרעה ללא טיפול הורמונאלי,
אשמח לדעת מהם התנאים להזרעה מבחינת מצב/גודל הזקיקים, מבחינת עובי הרירית, ומבחינת ערכי בדיקות דם (פרוגסטרון/אסטרדיול)-
כיצד בעצם קובעים מתי נכון לבצע הזרעה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים
פרופ' שחר קול30/09/2010מעקב הזקיקים ובדיקות הדם: אסטרדיול פרוגסטרון ו - LH מאפשר לקבוע את מועד הביוץ.
LH חשוב, שכן נחשול ה - LH הוא הסמן הביולוגי הקלאסי של ביוץ מתקרב. הנחשול מתחיל כ - 48 שעות לפני הביוץ, ומקדים עליית הפרוגסטרון.
תחושות סובייקטיביות של המטופלת אינן אמינות מבחינת קביעת מועד להזרעה.
תמיד עדיף לבצע ההזרעה מעט לפני הביוץ, שכן הזרע שורד ימים בעוד הביצית שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני30/09/2010תודה על התגובה הזריזה!
האם תוכל להפנות אותי לאתר/מקור שבו אוכל ללמוד יותר על הערכים של Lh, פרוגסטרון ואסטרדיול המתאימים לזמן הביוץ?
ולגבי מעקב זקיקים- באיזה גודל של זקיק כדאי ללכת להזרעה?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/09/2010גודל הזקיק אינו המשתנה הקובע, אלא תחילת נחשול ה - LH.
ראי התמונה המצורפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע
יעל01/10/2010שלום ד"ר קול, האם יש גרף המציג מה קורה לתמונה ההורמונלית במידה ויש היריון? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/10/2010כמו התמונה הזו, אך ללא ירידת פרוגסטרון ואסטרדיול לקראת סוף השלב הלוטאלי, אלא הופעת בטא, ובמקביל המשך עליה של ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ivfלילך30/09/2010
שלום רב!
שאלתי היא האם נכון הדבר שבעוברי הפריה חדרי מוח מורחבים היא תופעה שכיחה ואין לה משמעות קלינית למום בעובר?
התגלתה אצלי בעובר התרחבות 10 מ"מ בשני החדרים סימטרית אני בחודש שישי וחצי הופנתי להמשך מעקב בבית חולים ויש לי תור רק עוד שבועיים בנתיים אני מודאגת ושמעתי טענה מרגיעה שכאשר מדובר בעובר מבחנה ההתרחבות אינה מעידה על מום ואפילו לא יפנו אותי לMRI לעובר האם הטענה נכונה?
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר30/09/2010הטענה לא נכונה.
מרגע שיש הריון אין שוני בין העובדה שזה עובר מהפריה או לא.
אין בעוברי הפריה התרחבות חדרי מוח באופן שכיח-זה שטויות.
יש לעקוב בהמשך על ידי אולטרסאונד ו MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה-שאלה נוספתקרן29/09/2010
האם אחרי הזרעה מותר ללכת לבריכה ולשחות?
או שעדיף בימים ראשונים להמנע?על מנת שתתבצע השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד בידר30/09/2010אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לדעת מתי מומלץ להפסיק כדוריםלילך29/09/2010
רציתי לדעת באיזה שבוע מומלץ להפסיק עם כדורי אוטרוגסטן.
לאחר שהודיעו לי שיש דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר30/09/2010ברגע שיש דופק אין צורך באוטרוגסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהגליה29/09/2010
שלום
עברתי הזרעה ב-26/9 השאלה שלי היא מתי עלי לבצע את בדיקת הדם על מנת לאשר את זה שאני בהריון, ב-7/10?
בברכת חג שמח
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר30/09/2010ב 7.10 כמו שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיואשת29/09/2010
ב14.8 קבלתי מחזור אחרון אחרי טיפול חוץ גופני ראשון . קבלתי פירוגון 150 יחידות ביום ל5 יומים ומנוגון יומיים . ושאיבה 8 זקיקים 4 ביציות 2 הופרו רק ולא הצליח קבלתי תמיכה קרינון . עכשיו אנחנו 29.9 ועדיין לא קבלתי מחזור למה? לא עשיתי בדיקה ביתית
אצלי הכל תקין חוץ ממחזור לא מסודר ובעלי זרע נמוך .אני מחכה למחזור כדי להתחיל טיפול חדש
לא עשיתי בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם עדיין
האם צריך לעשות ?ומה זה אומר אם בבדיקה יצא שלילי מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר30/09/2010צריך לבוא וסת.בכל אופן לא הבנתי מה לא הצליח אם לא עשית בדיקת הריון.
אם החזירו עוברים ולא קיבלת עדיין וסת מדוע לא עשית בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון במקום אוטרוגסטןחדשה29/09/2010
שלום רב,
האן ניתן להחליף אוטרוגסטן בקרינון כתמיכה לפני הפחתת עוברים? שבוע 12 משלושה לשניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ` דוד בידר30/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון אחרי הזרעה?קרן29/09/2010
היום ביצעתי הזרעה
האם עלי לקחת קרינון?
כי הבנתי שאחרי הזרעה רצוי לקחת קרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר30/09/2010אין צורך בקרינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה - ד"ר שחר קולנעמי29/09/2010
שלום ד"ר שחר,
אני מטופלת אצל רופא שאמור להיות בחופשה סמוך למועד הביוץ שבו אני רוצה לעשות הזרעה.
האם אני יכולה לקבוע אצלך במרפאה למטרה זו? האם אני צריכה אישור מקופת החולים מאוחדת כי זה יוצא שאני אצל שניכים באותו רבעון?
אודה לתשובתך, חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי שלום
פרופ' שחר קול30/09/20101. כן, אני מקבל ימי שני וחמישי. בימים אחרים - יש צורך בתאום מיוחד.
2. לא, מספיק להביא כרטיס מגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהקרן29/09/2010
כמה זמן אחרי הזרעה מתבצעת ההשרשה ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 - 6 ימים
פרופ' שחר קול29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה-המשך
קרן29/09/2010האם מרגישים משהו בשע השרשה?
או סימנים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרגישים ואין סימנים.
פרופ' שחר קול30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)