מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יהיה?דניאלה03/10/2010
בעקבות רירית עברה(כ16 מ"מ)לפני החזרת עוברים מוקפאים ואחרי נטילת פרוגינובה בוצע פיפל ,זה היה לפני שבועיים וחצי בערך ועדיין לא קבלתי תשובות,
בעברי הריון ולידה תקינים מהפריה והפלה מהריון ספונטני בשבוע 9(וכן טיופילם רבים כושלים אחרים)
קבלתי פרוגינובה לעיבוי הרירית שלוש פעמים ביום
אני כבר שבועיים וחצי בסרטים,(יש לי קנסרפוביה ואני בטופלת בקלונקס)מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר03/10/2010הסיפור לא ברור.אם לקחו בדיקת תאים עקב רירית גדולה יש לחכות לתשובה שהיא תהיה ללא ספק תקינה ולכן את צריכה לשאול את הרופא המטפל מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה חשובהאנה03/10/2010
רציתי לשאול כמה זמן מסיום נטילת פרוברה אמור להופיע דימום?
תוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר03/10/2010בין 3 ל7 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן הריון??מודאגת03/10/2010
שלום רב רופאים יקרים,
היום אני ביום האיחור הראשון שלי.
ב-16/9 קיבלתי זריקת אוביטר, לאחר שראו זקיק 24 מ"מ ורירית 6מ"מ
וכנראה שהביוץ היהביום שבת 18/9
עברו 14 אחרי הביוץ
אני פוחדת עדיין לבדוק?
יש סיכוי שזה הריון??
יכול להיות עם נתונים כאלה גם סתם איחור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר03/10/2010יש סיכוכ י שזה הריון.האם האוביטרל ניתן על מחזור טבעי והאם בדקו גם דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן על מחזור טבעי ולא עשיתי בדיקת דם
מודאגת03/10/2010עדיין יש סיכוי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
מודאגת03/10/2010חודש קודם כן עשיתי והיה לי תוצאות טובות של ביוץ
החודש העדיף לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי
פרופ` דוד בידר03/10/2010אז תעשי בדיקה להריון.בדרך כלל שאין וסת והיה ביוץ צריך להיות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשה...דניאלה02/10/2010
ערב טוב,
בת 35, נסיום להריון ראשון, לאחר הפריה אחת שלא צלחה מלפני חצי שנה. כרגע בטיפול לקראת הפריה נוספת (+שאיבה-לא הוקפאו ביציות). הרופא הנוכחי טוען כי הביציות חלשות לאחר שבדק מול הנתונים של ההפריה הקודמת. תוכנית הטיפול שלי הוכנה ע"י הרופא לפי קבלת מחזור ב-2.10. לפני שבוע ב-25.9 היה לי דימום וחשבתי שהקדים המחזור. הודעתי לרופא והוא שינה לי את תכנית הטיפול. ביום ראשון 26.9 בלילה הסנפתי SYNAREL ומאז 3 פעמים ביום ועדיין. כמו כן מיום שני 30.9 התחלתי בהזרקה של "מנופור" - יומיים 4 אמפולות ולאחר מכן 3 אמפולות, היום זה היום השישי של ההזרקות. היום בבוקר מסתבר קיבלתי את המחזור (כפי שהיה אמור להיות מלכתחילה וחשבתי שהקדים לי) עם כאבי בטן עזים שאין לתאר. הרופא טלפונית הורה לי להמשיך הטיפל מנופור+סינרל ולבצע מחר בבוקר בדיקת דם וU.S. בבדיקת ה-U.S שביצעתי אתמול נמצא כך: בשחלה ימנית זקיקים קטנים עד קוטר של 8 מ"מ. בשחלה שמאלית זקיקים בגודל 10X10 מ"מ. הערות: בנוסף נמצא ממצא היפואקוגני בתמט בקוטר של 11 מ"מ, עובי אנדומטריום 10 מ"מ, קדמי, רירית-תלת שכבתית, דוגלס-נוזל בכמות קטנה.
אני בלחץ מכל הבלאגן שנוצר ואשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה עשוי להיות ממצב זה?
מה אומרת תוצאת האולטראסאונד? ומה עליי לעשות?
תודה תודה!!! דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר דוד ישי03/10/2010מידע על מצב ההורמונים אתמול היה מאד עוזר כדי להבין מה קרה. אין לך מה לעשות אלא להמשיך בזריקות ולראות שהזקיקים מתפתחים , רמת האסטרוגן עולה והרירית מתעבה . זה אפשרי למרות הדימום שהיה תוך כדי התחלת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןרונה02/10/2010
שלום רב,
אני לאחר החזרה ומקבלת תמיכה של אנדומטרין. האם המחזור יכול להגיע למרות התמיכה או שכמו זריקות הגסטון הוא יגיע רק לאחר הפסקת התמיכה?
אני לוקחת את התמיכה 3 פעמים ביום, האם יש חשיבות לאותן שעות בדיוק?
תודה על ההתייחסות,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר דוד ישי03/10/2010חשוב להקפיד על שעות קבועות פחות או יותר. הדימום יכול להופיע בזמן למרות התמיכה . לרוב הוא נדחה בכמה ימים או עד הפסקתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני גרידה??יעל02/10/2010
שלום לרופאים,
לצערנו הרב ביום ראשון שעבר (כשהייתי לפי המניין בשבוע 8.2 ) גילו שאין דופק לעובר (את הדופק ראו בשבוע 6.2).
באותו יום עשו לי בדיקות לפני גרידה. אחת הרופאות הראתה לי "טבעת" שמקיפה את שק ההריון ואמרה שהיא מראה על הצטברות דמים, ושעלי לצפות לדימום.
בינתיים לא היה לי דימום (במשך השבוע האחרון) והגרידה נקבעה ליום שלישי הקרוב.
האם מותר לקיים יחסים?
האם קיום היחסים עלול לגרום לדימום?
(אנו שומרים טהרת המשפחה ואיני רוצה להיאסר לפני הגרידה)
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר דוד ישי03/10/2010יחסי מין יכולים לזרז את הופעת הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםהללויה02/10/2010
שלום לכם ושבוע טוב,
ב-5 מחזורי IVF קיבלתי גונל/ מנוגון במינונים של 450-375 (או 5-6 אמפולות).
הייתי בעלת עודף משקל של כ-35 ק"ג. בת 41.
לאחרונה הורדתי ממשקלי כ- 15 ק"ג. האם יתכן כי הדבר ישפיע לטובה באופן שאצטרך ליטול מינונים נמוכים יותר בשל ההורדה במשקל, או שאין קשר בכלל.
תודה רבה
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ' שחר קול02/10/2010כן, הירידה במשקל עשויה לשפר התגובה השחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, מה דעתך על טיפול
הללויה02/10/2010על בסיס שאיבת הביצית הטבעית שלי? וכך לחסוך ממני להתנפח כתוצאה מההורמונים?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
הללויה02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי המקסיםלימונית02/10/2010
ד"ר ישי שלום,
מוזמנת מחר (יום א') לבדיקה ראשונה לאחר הגירוי. בינתיים נראה לי שבייצתי, על פי ההפרשה. האם ייתכן דבר כזה למרות הדקאפפטיל? (התחלתי הגירוי ב27/9).
אני מודאגת מאוד.
ואף על פי מה שכתבתי למעלה, (וכאילו קצת בסתירה לזה) אני מאוד מודאגת, כי כשבאתי לפני שבוע לבדוק דיכוי, המתמחה שבדק אותי אמר לי בזמן הבדיקה שהוא "לא רואה את השחלות שלי", אך לאחר מכן, כשאמרתי לו שזה קצת מדאיג אותי, כי בדרך כלל בשלב הזה מציינים "זקיקים קטנים" אז הוא אמר: "טוב, אז אכתוב זקיקים קטנים, לזה התכוונתי".
לפי הבנתי, אלו הזקיקים שגודלים אחר כך בזמן הגירוי.
האם ייתכן וזו היתה בעיה בהגדרה? איך ייתכן שמ"לא רואה את השחלו"ת זה מגיע "לזקיקים קטנים" (שבשבילם הרי חייבים לראות את השחלות), האם זו נראית לך באמת בעית הגדרה בלבד?
אשמח לשמוע את חוות דעתך על שני העניינים שהעלו:
1) לגבי ביוץ אפשרי למרות הדקאפפטיל?
2) לגבי ההגדרות שנאמרו בבדיקה?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
לימונית02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
ד''ר דוד ישי03/10/2010יש מצבים , לא שכיחים , שבהם יש ביוץ למרות הדיכוי. ( ההזרקה לא טובה , החומר לא פעיל , הספיגה לא טובה וכו' ) . אני מקווה שאת טועה בהרגשתך ושיהיה דיכוי.
אני מעדיף להאמין לרופא שבדק אותך שהוא באמת התכוון להגיד שהוא ראה זקיקים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמוטרדת מאוד02/10/2010
האם יש אפשרות לבצע טיפול IVF ללא דקפפטיל במידה והמחזורים סדירים ואני סובלת מרחם שרירני .פשוט אחרי המחזור להתחיל ישר עם המונוגון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול02/10/2010כן, ניתן על בסיס מחזור "קצר".
באופן טבעי מידי חודש אישה מבייצת ביצית אחת בלבד. כדי לשפר את הסיכוי להריון, נעשה שימוש בתרופות המגדילות את מספר הביציות שניתן לאסוף ולהפרות. תהליך זה מתבצע תוך כדי מעקב קפדני וצמוד ע"י בדיקות אולטרסאונד ("מעקב זקיקים"), ובדיקות דם. על סמך בדיקות אלו קובעים את המועד האופטימלי לביוץ. הביוץ עצמו מושג אף הוא ע"י שימוש בתרופות. כ - 35 שעות לאחר מתן הזריקה לביוץ נשאבות הביציות . פרוטוקול גירוי השחלות נקבע לפי משתנים רבים: גיל האישה, פרופיל הורמונאלי, ניסיון עבר, זמינות התרופות מבחינת סל הבריאות (יש לזכור כי תרופות אלו יקרות מאוד), לוח הזמנים המתאים למטופלים ולמטפלים. באופן כללי מבחינים 2 פרוטוקולים: "פרוטוקול ארוך" ו"פרוטוקול קצר". הטיפול הקצר מתחיל ביום 2 – 3 למחזור, במתן יומי של תרופה לגירוי השחלות, כאשר לאחר 5 ימים (לרוב) מוסיפים תכשיר שהוא אנטגוניסט ל – GnRH ותפקידו למנוע ביוץ מוקדם. ממשיכים בטיפול המשולב עד השגת זקיקים בקוטר של 17 מ"מ ויותר. מקובל כי זקיקים בקוטר זה מכילים בציות "בשלות" עם סיכוי טוב לעבור הפריה תקינה. הפרוטוקול הארוך מתחיל לרוב ביום ה – 21 למחזור (כשבוע לאחר הביוץ) במתן אגוניסט ל – GnRH . תפקידו של האגוניסט לנטרל את בלוטת יותרת המוח ובכך למנוע ביוץ מוקדם. בניגוד לאנטגוניסט הפועל בתוך שעות ספורות, האגוניסט מגיע להשפעה הרצויה רק לאחר כשבועיים. בתום פרק זמן זה בודקים רמות הורמונאליות, ובודקים באולטרסאונד כדי לוודא שאומנם הושג נטרול של בלוטת יותרת המוח. רק לאחר מכן מתחילים בגירוי השחלות. משך הטיפול בפרוטוקול זה הוא כ- 4 שבועות, וזה חסרונו העיקרי. לעומת זה, המידע בספרות הרפואית מצביע על יתרון מסוים של הפרוטוקול הארוך מבחינת הסיכוי להשגת ההריון. כאמור, אין פרוטוקול "טוב" ופרוטוקול "רע". תפקיד הרופא להתאים למטופלת את הפרוטוקול המתאים לה לפי הנתונים הרפואיים הספציפיים שלה. לכן, אין טעם להשוות לפרוטוקול שניתן למטופלת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF או לא?מוטרדת מאוד02/10/2010
אני סובלת מרחם שרירני אחרי 2 טיפולי IVF כושלים וניתוח לכריתת שרירנים (21 במספר) אחרי התנה של 6 חודשים מאז הניתוח ניסנו להכנס להריון ללא טיפולים במשך 4 חודשים וכשלא הצלחנו חזרנו ל-UVF השאלה אם כדאי להמשיך לנסות או להתחיל טיפול אף על פי שידוע לנו שההורמונים יגרמו לגדילה מחודשת של השרירנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול02/10/2010ההחלטה חייבת להסתמך על מלוא הפרטים הרפואיים הרלוונטיים.
במקום ראשון יש לקחת בחשבון את גילך.
ככל שהגיל גבוה, כך עדיף להמשיך ב - IVF.
אולם, יש להמליץ על יעוץ מסודר מול הרופא המטפל, המכיר את כל הפרטים האישיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מוטרדת מאוד02/10/2010בת 28 לאחר שני ניסיונות IVF כושלים עם רחם שרירני מאוד -בוצע ניתוח כריתת שיררנים הגדולים אך עדיין נשארו בגדלים 1-2 ס"מ
אני מפחדת שלקיחת הורמונים כגון דקהפפטיל מונגון וחבריהם יגרמו לגדילה מזורזת של השרירנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרית02/10/2010
ד"ר שלום
בהמשך לתשובתך כמו שציינתי שבוע5+5 ימים לפני יומיים בבדיקת דם בטא 171 פרוגסטרון 9.8 אציין שהתוצאה התקבלה ממעבדה בארצות הברית אני לא יודעת אם זה כמו המספרים בארץ אך הבנתי שמדובר בבטא נמוכה לשבוע זה וגם פרוגסטרון די נמוך
אציין כי מחזור אחרון 22.8 בבדיקת דם לאיתור ביוץ הביוץ התרחש בין 11.9ל-13.9 ב-27.9 דימום שהסתבר ככל הנראה כתוצאה מהשרשה כלומר ביוץ 3 שבועות לאחר תחילת המחזור שזה למעשה בדיוק שבועיים לפני בדיקת ההריון האם זו הסיבה שהבטא והפרוגסטרון נמוכים לשבוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול02/10/2010בשלב זה לא ניתן לדעת האם ההריון תקין או לא.
הכל יתכן, הכל פתוח.
לכן יש צורך בהמשך מעקב, שמטרתו לוודא שההריון תקין.
מעקב כזה חיוני גם כדי לשלול אפשרות של הריון מחוץ לרחם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץשירשיר02/10/2010
שלום רב ושבת שלום,
קצת קשה לי לנסח את השאלה, ובכל זאת:
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכך שביום 10 לאחר ביוץ, בדיקת ביוץ (מקלונים) לא
יוצאת אמנם חיובית, אך לצד פס הביקורת מופיע פס די ברור (כמו פס שמופיע יום לפני בדיקת ביוץ חיובית).
מה בעצם המשמעות של הפס הנוסף בשלב זה של כ-4 ימים לפני מחזור?
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ
ד''ר דוד ישי03/10/2010לא ברור לי למה בכלל עשית את הבדיקה. הבדיקה אינה מדוייקת ונעשית חיובית גם להורמונים אחרים דומים. כך או כך. חבל לחפש תשובות לתוצאות בדיקות שלא נלקחו בזמן הנכון. חכי עוד כמה ימים ותדעי אם את בהריון או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF הריון ומעקב אחר הבטארונית02/10/2010
שלום רב
ההריון הזה הוא "הריון יקר" כל כמה זמן וכמה פעמים מומלץ לעשות בטא ולעקוב שחלילה לא יהיו הפתעות? אחרי 2 הפלות רצופות.
תודה נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר דוד ישי03/10/2010פעמיים או שלוש. מעבר לזה התועלת קטנה ואין מנוס , למרות הקושי הבלתי נסבל שבהמתנה , לחכות עד לבדיקת האולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתשובתךשרית02/10/2010
ד"ר שלום
בהמשך לתשובתך אני כמו שציינתי בשבוע 5+4 בטא 171 פרוגסטרון 9.8
אציין שהמחזור היה ב- 22.8 והביוץ היה בין-10.9 ל-13.9 כלומר 21 יום אחריי המחזור וביוק שבועיים אחרי יום חמישי גיליתי שאני בהריון והיה לי דימום שכנראה כתוצאה מהשרשה לפני 5 ימים
האם יתכן שבגגל שמדובר בהריון צעיר אומנם שבוע 5 +5 ימים אבל ביוץ היה מאוד מאוחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דוד ישי03/10/2010במידה שאין ביטחון מלא בגיל ההריון , יש אפשרות שמדובר בהריון צעיר יותר. חשוב לכן לעקוב אחר רמת הבטא בהפרשים של יומיים בין בדיקה לבדיקה כדי לדעת מה קורה. לגבי הפרוגסטרון , הוא נמוך בכל גיל הריון ואינו מעודד. הרעיון של תמיכה עם פרוגסטרון עד שתתבהר התמונה הוא רעיון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטיה וספורט אחרי החזרהשואלת02/10/2010
שלום רב
התחלתי דיאטה מאוזנת אחרי ייעוץ עם דיאטנית בעקבות עלייה במשקל עקב השימוש בתרופות IVF, ואני עושה הליכה מהירה כל יום במשך שעה.
אני צפוייה לעבור החזרת מוקפאים בשבוע הבא ואני שואלת אם אני יכולה להמשיך לעשות הליכה מהירה (על הליכון) אחרי ההחזרה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
שואלת02/10/2010והאם זה גיוני שהעליתי 7 ק"ג בעקבות הזריקות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ספורט לא יפריע.
פרופ' שחר קול02/10/2010לגבי השפעת הטיפול על המשקל ראי דיונים נרחבים בנושא בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)