מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין הריון- לד"ר שחר קולגל27/09/2010
היום בדיקם דם אין הריון אחרי החזרת עוברים מתרומת ביצית
e2 1906
פרוגסטרון 34
בטא, : קטן מ- 2
lh -2.9
1. תוך כמה ימים בערך אקבל את הווסת?
2. בזמן שאקבל את הווסת אפשר יהיה להתחיל לקחת גלולות ע"מ להתכונן להחזרה הבאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול28/09/20101. ימים ספורים לאחר הפסקת התרופות.
2. אפשר להכין הרחם למחזור טיפול נוסף, רצוף, ללא צורך בנטילת גלולות. אם רוצים לדחות בחודש, יש להתחיל עם גלולות ביום קבלת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפרייה ראשונהשיר27/09/2010
טופלתי החודש בסינראל בוקר וערב וגונאל F 300 בכל ערב.
היום (יום 14 ) לתחילת הטיפול ביצעתי בדיקת זקיקים ויש 4 זקיקים בגדלים שונים.
לצערי הרופא המטפל בי נמצא בחו"ל ויש לי תחושה שהמחליף שלו פשוט מושך אותי עד ליום שישי יום חזרתו מחול.
ביקש ממני להמשיך סינראל וגונאל עד יום רביעי (יום 16) לתחילת הטיפול ולהגיע שוב לבדיקת דם ואולטרא סאונד במרפאה ואז כפי הנראה יאמר לי להזריק אוביטרל וביום שישי לבצע את פעולת שאיבת הביציות (ביום ה-18)
לי זה נראה רחוק מידיי ואני חוששת שהביוץ יעבור והטיפול החודש לא יצליח בשל כך.
אנא אמרו לי האם זה הגיוני לבצע שאיבה ביום ה-18 למחזור?
המחזור החודשי שלי הוא נורמאלי של 28 יום בממוצע.
תודה מראש..
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסירי דאגה מליבך
פרופ' אלכס סימון27/09/2010הסינרל ימנע ממך כל ביוץ עצמי. רק עם אוביטרל יהיה ביוץ ולכן ניתן למשוך את השאיבה ליום ראשון, שני או אפילו שלישי הכל בהתאם לגודל הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
שיר27/09/2010האם הגיוני ביום ה18 הפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים-מתי יהיה ביוץ?קרן27/09/2010
הנני במעקב זקיקים:בת41
אתמול
אסטרדיול 600
פרוגסטרון 1.1
זקיק 16
היום
אסטרדיול 800
פרוגסטרון 1.2
זקיק 16
מתי אמור להיות ביוץ?
נאמר לי להזריק אוביטרל היום.האם הגיוני?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר דוד ישי27/09/2010לא ניתן לנחש , לפי הנתונים שמסרת , לדעת מתי יהיה הביוץ. העליה באסטרוגן טובה. יתכן שעדיף היה להמתין שהזקיק יגדל עוד מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוד ישי
קרן27/09/2010אז זהו,שלא ניתן לחכות שזקיק יגדל
כי אזיי ההזרעה תיפול על יום ה' שלא עובדים בבי"ח.
שאלותי:
1 האם כשמזריקים אוביטרל על זקיק בגודל 16 מ"מ,הווה אומר שהוא לא ייגדל
עד הביוץ?שהרי הביוץ יהיה רק עוד יום וחצי מרגע זריקת האוביטרל.אז אולי עד אז
זקיק יגיע לגודל 18 מ"מ?
2 האם יש מצב להכנס להריון בביוץ של זקיק בגודל 16 מ"מ?
תודה על תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק
ד''ר דוד ישי28/09/2010יש סיכוי שזקיק בגודל 16 מ"מ לא יבייץ בעקבות האוביטרל או שהבייצית לא תהיה בשלה. אבל אם אין אפשרות אחרת , צריך לתת לזה צ'אנס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורגילי27/09/2010
אני בת 40, מחזור בדרך כלל סביב 28 יום, הזרקתי הורמונים, היה היריון כימי והגיע מחזור אחרי כמה ימים. בחודש שלאחר מכן הביוץ הגיע רק אחרי 19 יום, האם זה בגלל הטיפול וסביר שהחודש הביוץ יחזור למועד שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול27/09/2010סביר כי זה על רקע ההריון הכימי שהיה.
בהמשך יש לשער כי הביוץ יחזור לשיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
גילי27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 89טניה27/09/2010
שלום רב! אני פוליציסטית, החודש לא עשיתי טיפולים, אבל קיבלתי תוצאה חיובית
ברצוני לברר האם בטא 89 אחרי יום אחד של איחור, זה תקין?
וגם בדקתי פרוגסטרון זה יצא - 43.7 nmol/L
האם אני עדיין צריכה תמיכה להריון? האם 43 של פרוגסטרון זה תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
פרופ' אלכס סימון27/09/2010אומנם הריון. צריך לעקוב ואין צורך בתמיכה נוספת.
בטא נוספת ביום ראשון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בטא 8 ימים אחרי ביוץ האםדניאלה27/09/2010
היא אמינה?
הייתי במעבדה ולקחו לי בטעות גם בטא למרות שבאתי לעשות רק בדיקת פרוגסטרון
(היתי אמורה לעשות בטא רק שבוע הבא)
היא יצאה שלילית האם יש עוד סיכוי להריון-והאם יש טעם לעשות עוד שבוע עוד אחת?
אני אמורה לקבל עוד שבוע.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות
פרופ' שחר קול27/09/2010הבדיקה לא אמינה, שכן בוצעה מוקדם מידי.
יש טעם לחזור בעוד שבוע אם לא יגיע מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלות בטא האם תקין?גלגל27/09/2010
שבוע 5 הריון IVF
שאיבה 6/9
החזרה 9/9
21/9 בטא 105
24/9 בטא 385
27/9 1526
האם תקין? האם אפשר לדעת כמה עוברים ? 1 או 2?
אמורה לעשות א.ס. רק ב- 10/10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול27/09/2010תקין, אפשר לעשות א.ס. כבר ב - 6.10
עד אז לא ניתן לדעת מספר העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמיכל27/09/2010
רציתי לדעת, האם כאבי מחזור וכאבי תחילת הריון הם אותם כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול27/09/2010כן, לרוב זה מתואר כך ע"י המטופלות, אך הדבר מאוד סובייקטיבי, ולכן לא קבוע אצל כל אישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכניס להריון - בלי להידבקראובן27/09/2010
יש אנשים שמקבלים טיפול שמדכא את המערכת החיסונית,
יש אנשים שסובלים ממערכת חיסונית בעיתית,
אני אחד מאלו, שסובל מרגישות קיצונית
מניסיון, קיום יחסי מין ללא קונדום
גורם לי להתפרצות קשה של מחלה כרונית מאובחנת בכליות
אני רוצה ילדים, אבל לא רוצה להגיע למצב של התקף
של מחלת הכליות, שעלול להיגמר בצורך בהשתלת כליה
איזה דרך יש לי להכניס להריון - בלי לקיים יחסים "לא מוגנים" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראובן שלום
פרופ' שחר קול27/09/2010מתן זרע באוננות, או בקונדום "הילכתי" , ושימוש בו לצורך הזרעה תוך רחמית אצל בת הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות כלליותקרן27/09/2010
שלום
1 האם מקובל להזריק אוביטרל בזקיק בגודל 16?
או שזה לא יניב פרי?
2 האם אחרי הזריקה של האוביטרל,הזקיק יכול לגדול עוד?או שהזריקה כבר מקבעת את גודל הזקיק?
אשמח לתשובה על 2 השאלות הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2
פרופ' שחר קול27/09/20101. לרוב מחכים ל - 17, אך גם ב- 16 ממ הסיכוי לקבלת ביצית בשלה הוא גבוה. ככל שגיל המטופלת עולה , יורד קוטר הזקיק בו מתחיל הנחשול הפיזיולוגי של LH, כך שזה שיקול חשוב בהחלטה. בנוסף, יש הבדל אם מדובר במחזור טבעי, מושרה, או IVF.
2. יכול, אך אין לכך משמעות פיזיולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון IVF ראשון נכשל/כריתת חצוצרות?a27/09/2010
נסיון IVF ראשון נכשל/כריתת חצוצרות?
קודם הקדמה קצרה,
אני בת 30 ובעלי בן 31.
לפני שנתיים עברתי ניתוח לפרוסקופיה במטרה לפתוח את שתי החצוצרות, בניתוח הוסרה חסימה מחצוצרה שמאלית ונפתחה אך הרופא המליץ שהסיכויים הריון קלושים מאוד משום שהחצוצרה ככל הנראה לא מתפקדת.
החצוצרה הימנית לא נפתחה בכלל משום מצבה הפגום אין סיכוי לשיקום בעתיד.
---------
כעת,ניסינו IVF עקב כשלון כניסה להריון טבעי.
הרופא ראה בבירור נוזל הידרו מהחצוצרה הימנית נכנס לרחם ולדעתו מפריע להצלחת והשתרשות EMBRYO
לדעתו כדאי לכרות את שתי החצוצרות על מנת להצליח בהריון IVF.
אני מבולבלת ובספק האם לכרות את שתיהן?
אולי כדאי להשאיר את הפחות פגומה?
מצד שני,
הרופא IVF ממליץ להוריד את שתיהן בטענה שבדרכ שתיהן פגומות (הוא צודק) ואפילו אם רופא בלפרוסקופיה לא יראה נוזל הידרו,ככל הנראה ישנו או יהיה נוזל שאי אפשר לראות בעין בלתי מזויינת.
עצתך\חוות דעתך בבקשה בהסתמך במה שרשמתי לעיל.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ' שחר קול27/09/2010לדעתי, עדיף לכרות את שתי החצוצרות שכן הן בעוכרייך באשר לסיכויי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון במקום גסטון?לימור27/09/2010
שלום,
אני אמורה לעבור הפחתת עוברים בשבוע הבא, מ - 2 ל - 1. הרופא ביקש שארכוש גסטון אבל נאמר לי שהתרופה חסרה בשוק כבר זמן מה. השאלה היא אם ניתן להחליפה בקרינון שנשאר לי מהטיפולים, ואם כן - האם צריך 2 מהיום שקודם או יותר או פחות.
(הרופא שאמור לבצעלי את הפעולה בחו"ל...)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ` דוד בידר27/09/2010אם ההפחתה בשבוע 11-12 אז קרינון אחד יום לפני מספיק ואפשר גם ביום הפעולה לפני או אחרי.
אם זה בשבוע פחות מ 7 שבועות אזי הפעולה נעשית דרך הנרתיק ורצוי בזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיעל27/09/2010
שלום,
אני אחרי 11 ימים החזרה
הרופא שלי נתן לי חומצה פולית 0.5 זה עושה לי כאבי בטן חזקים מאוד
האם יש סיבה לחשוש??
האם אפשר להפסיק ולקחת 0,4???
מתי התאריך הקרוב ביותר לבדיקת ביטא??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול27/09/2010המינון המומלץ ע"י משרד הבריאות הוא 0.4 מ"ג. בשוק יש עשרות מוצרים של חומצה פולית. מציע לנסות ולהחליף ליצרן אחר.
יש לשלול סיבות אחרות לכאבי בטן חזקים מאוד, ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
בדיקת בטא - שבועיים מהשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב,קרן27/09/2010
אני בטיפולי פוריות כבר מספר חודשים, אחרי הזרעה חמישית כושלת+תגובת יתר לגונל ומספר ציסטות בשלחות.
יש לי שתי שאלות, האם הציסטותבדרך כלל עוברות במחזור אחד או שאאלץ להמתין יותר? הרופא שלי לא נתן לי שום טיפול עבורן.
השניה, אני עושה הסרת שיער בלייזר בבתי השחי וכן ....במפשעות ובשיערות הערווה(סליחה על התאור) האם עלי להמנע במשך הטיפולים ולעשות רק בחודשי הפסקה? או שזה לא יכול לפגוע? תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול27/09/20101. הציסטות חולפות מעצמן בתוך מחזור אחד.
2. לייזר להסרת שיער לא מפריע. אפשר להמשיך בטיפול הפריון כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בתא-מהימן ?שואלת26/09/2010
שלום רב,
עברתי שאיבה ב-16.9 והחזרה ב-19.9
אני מתכוונת ללכת לעשות בדיקת דם לבטא ביום רביעי, ערב החג 29.9 שזה היום ה-11 להחזרה כי לא תהיינה בדיקות עד ליום ראשון... ואני לא יכולה לחכות
האם התוצאה תהיה מהימנה דיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר27/09/2010ה 29 זה יום 10 לאחר ההחזרה.
את יכולה לבצע בדיקת דם למרות שאנו ממליצים 12 יום לאחר החזרה ולפי התשובה ב29 נוכל ליעץ מה הלאה.
אם יש הריון תתכן בדיקה חיובית ברוב המיקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)