מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטאמודאגת29/09/2010
שלום רב
מאיזה יום אחרי ביוץ אמורה לעלות הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אם יש הריון
פרופ' אלכס סימון29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה ופוליציסטיותאנה29/09/2010
שלום,
מנסה להכנס להריון (שני) בסה"כ כחודשיים.
מחזורים בד"כ סדירים 29-31 ימים.
בחודש האחרון איחור של שבוע (בדיקות הריון שליליות) הלכתי לרופא שעשה אולטרסאונד וקבע כי יש לי שחלות פוליציסטיות. נתן לי פרוברה (2 כדורים ביום למשך 5 ימים) כדי שיגיע המחזור. ולחזור למעקב זקיקים.
נוראר נלחצתי.
מה זה אומר לגבי ההריונות הבאים, האם תהייה לי בעיה להכנס כי בראשון נכנסתי מאוד בקלות?
האם פרוברה לא יעקב כניסה להריון ותוך כמה זמן מרגע ההפסקה אני אמורה לקבל?
תודה רבה,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "פוליציסטית"
פרופ' שחר קול29/09/2010המונח "פוליציסטית" בשימוש נרחב מידי, ולא תמיד בצדק.
אם המחזור שלך סדיר יש לשער שהביוץ תקין. רצוי לוודא זאת ע"י בדיקת פרוגסטרון כשבוע לפני המחזור.
לא נדיר שיהיה שיבוש חד פעמי בביוץ לאורך חיי האישה.
לכן אין מקום ללחץ.
סביר מאוד כי תזכי להריונות נוספים, ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמאיה29/09/2010
שלום,
עשיתי בדיקות דם ביום ה-25 למחזור. E2- 450
פרוגסטרון -53.2
מה משמעות הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר דוד ישי29/09/2010המשמעות היא שהחודש היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתמודאגת29/09/2010
אני 11 יום מהביוץ.(13 יום אחרי אוביטרל)
עשיתי הבוקר בדיקה ביתית שמזהה מבטא 10
יס אור נו (פרפישיונל)
יצאה לי שלילית.
האם עדיין יש תקווה?
זה היה מוקדם מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דוד ישי29/09/2010תחזרי על הבדיקה בעוד יום יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צילום רחם באמת כל כך כואב?חסויה29/09/2010
אני צריכה לעשות ומאד חוששת מהסיפורים מסביב....
תודה, יש משהו שאפשר לקחת להקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ' שחר קול29/09/2010זה מאוד סובייקטיבי. יש נשים שלא מרגישות כלום, ויש שכואבות מאוד.
אפשר ליטול תרופה נגד כאבים כשעה לפני הצילום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה נובע הכאב?
חסויה29/09/2010עשיתי בעבר צילומים שונים מעולם לא חוויתי כאב, מה הגורם לכאב בצילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפירת הרגעה - לא כל כך כואב
אנונימית29/09/2010חסויה יקרה,
עשיתי צילום רחם לפני כחודש (ואתמול כבר עשיתי הזרעה ראשונה!), וזה ממש ממש ממש לא היה נורא. ותאמיני לי, אני פחדנית גדולה מכל פרוצדורה רפואית. אפילו כל בדיקת דם כואבת לי.
בכל מקרה, הכאב מצילום רחם, אם קיים, מחולק לשלושה גורמים:
1) עצם הרחבת צוואר הרחם בספקולום - שזה כמו כל בדיקה גיניקולוגית. לי לא כאב בכלל.
2) הזרמת היוד לרחם כדי להדגים את פיזור החומר בין החצוצרות לרחם - זה השלב שמתואר על ידי רבות ככאבי מחזור קשים. השלב הזה אכן כאב לי , אבל זה היה כל כך קצר, שעד שהספקתי להגיד איי ולנסות להתכופף אינסטנקטיווית (אסור כמובן), זה נגמר. באמת.
זה באמת דומה לכאב מחזור, מין התכווצות של הרחם כנראה, כי ממלאים אותו בנוזל או משהו כזה. אבל זה קצרצר-קצרצר.
3) פתיחת סתימות אם יש - לא יכולה לומר על זה כלום כי לא היו לי סתימות, תודה לאל, אבל למיטב הבנתי בשלב הזה אפשר לבקש משהו מקומי נגד כאבים, אם רוצים.
מה שכן, לקחתי כשעה לפני הבדיקה 50 טיפות אופטלגין, בהמלצת הרופאה שלי, ויכול להיות שזה עזר. לקחתי גם ואליום כדי להירגע, אבל זה כבר עניין אישי.
אל תתמהמי עוד עם הבדיקה. פשוט חבל,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת ובהצלחה!
חסויה29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכובדיי הרופאים זה כואב
חסוי29/09/2010חג שמח,
עברתי צילום רחם לפני כשבועיים . נכון זה פרוצדורה קצרה.
אך לי זה מאוד כאב במיוחד כאשר נאלצו להזריק גם לשחלה הימנית.
מדוע שלא תתנו באופן מסודר משהו נגד כאבים. מה - אני משאירה לכם.
(דר"א אני עוד לא נתקלתי במישהי שלא חשה כלום.. )
כולנו אומרות שזה נסבל, אך למה לסבול ?
הרי כשיש כאבי מחזור קשים - שזה בערך התיאור היותר שכיח בצילומי הרחם- רובינו ניקח כדור נגד כאבים.
אז דווקא אתם הרופאים, שרובכם גברים, קחו יוזמה ותעשו משהו מסודר.
בברכה, ובתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווא אני ממש חוששת....
חסויה29/09/2010אני לא יודעת למה אבל מהסיפורים זה נשמע נורא...אבל אני אעשה את זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי כאב נורא
נעמי29/09/2010ונמצאה חצוצרה אחת חסומה, הוסבר לי שבגלל החסימה כאב לי, אם לא הייתה חסימה אז היה זורם בדרכו ולא נעצר.
כך שלדעתי בצילום שלא כאב סביר אין חסימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/09/2010כמה תיקונים:
1. הספקולום משמש להסטת קירות הנרתיק כדי לחשוף את הצוואר. הוא אינו משמש להרחבת הצוואר.
2. בצילום רחם אין צורך להרחיב את הצוואר. נכון ל - 99% מהנשים.
3. לא מזריקים יוד כי אם חומר ניגוד, המכיל גם יוד כיסוד כבד, ולכן אטום לקרני X.
4. בצילום רחם לא מדגימים את השחלות.
5. הצילום מבוצע ע"י רופאות נשים, ורופאי נשים.
6. הכאב נובע מעליה פתאומית בלחץ השורר בחלל הרחם. יש קורלציה גסה בין עוצמת הלחץ לבין עוצמת הכאב. לכן, אם החצוצרות פתוחות ומעבירות החומר ללא קושי לא צפוי כאב. ולהיפך, אם החצוצרות חסומות.
7. מומלץ ליטול כדור נגד כאבים (כל אחת לפי העדפותיה) כשעה לפני הצילום.
8. הצילום אורך כ - 30 שניות.
9. לצילום ערך אבחנתי ברור, אך גם ערך טיפולי. זוגות רבים משיגים הריון ספונטני בחודשים שלאחר הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' קול על התשובה המפורטת
חסויה30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רליאור29/09/2010
אני לאחר 7 כשלונות של IVF יש לי אנדומטריוזיס, פוליצסטית,
הזרע יחסית בסדר התנועתיות קצת נמוכה
עברתי 5 טיפולים כושלים חייבת לציין שבכולם היו עוברים טובים שאבו לי בדרך כלל בין 12 ל15 ביציות מתוכם 8 עוברים, ולאחר מכן הוחלט לעשות לפרסקופיה הורידו חצוצרה שמאל ניקו את האנדו שהיה בצד שמאל צד ימין היה תקין
החלטתי לעשות שינוי מקום ועברתי יחידה
הטיפול השישי עשיתי פרוטוקול ארוך שהניב 5 ביציות מתוכם היו 2 עוברים שלא התפתחו לא היה החזרה
הטיפול השביעי היה קצר שאבו 4 ביציות מתוכם לא היה עובר אחד
אני מאוד מתוסכלת לא מקבלת כל כך הסבר ממה זה נגרם
איך זה הגיוני?
חייבת לציין שביחידה הקודמת קיבלתי בכל הפרוטוקולים רק גונל ודקא
ובשני הטיפולים האחרונים הוסיפו לי את המונוגון האם יש מצב שהיא יכולה לגרום לתופעה הזאת?
לאחר הניתוח צד שמאל גם לא מתפקד יש בו רק ציסטות וזקיק אחד שלא מתפתח
אשמח עם תוכל לכוון אותי ?
ממה יכוללהיגרם מצב כזה
אני ממש שבורה ומרוסקת 3 שנים מתישות לא יודעת כבר מה לחשוב
אשמח לתשובה ותודה לכם על עזרתכם
שהיה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר שלום
פרופ' שחר קול29/09/2010אין הבדל גדול מבחינת פעילות בין גונל למנוגון. לכן, לא סביר "להאשים" המנוגון בירידה בתגובה השחלתית.
ניתוח באזור האגן בכלל, והשחלה בפרט, עלול לגרום לירידה ברזרבה השחלתית, וכנראה זו הסיבה לירידה בתפקוד השחלה משמאל.
כל זאת לא מסביר את הירידה החדה באחוז ההפריות, לכן, מציע לזמן פגישה עם רופא היחידה, ובמסגרתה לעבור בצורה מדוקדקת וקפדנית אחר גורלה של כל ביצית וביצית, ולנסות למצוא הסיבה. לעתים ניתן להוציא מסקנות לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ליאור29/09/2010עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחםאיריס29/09/2010
האם עובי רירית הרחם,וצילום רחם שמעידים על תקינות-הם הפרמטר היחיד שמעיד על יכולת הרחם לקלוט ולשאת הריון?
האם יש בדיקות המצביעות לא רק על מבנה ורירית,אלא גם על גמישות/רכות/חוזק של הרחם?
אגב-רחם זה זכר או נקבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ' שחר קול29/09/2010כן, אם כי יש המוסיפים היסטרוסקופיה אבחנתית לברור.
מבנה הרירית נבחן בא.ס. וכן בהסתכלות ישירה בהיסטרוסקופ.
לעתים נוטלים דגימה לבדיקה במיקרוסקופ (ביופסיה).
מושגים כגון חוזק, רכות וגמישות אינם בעלי משמעות פיזיולוגית, לכן לא ניתן לבדוק אותם.
רגע של עברית:
משונה, אבל איברים נשיים מובהקים כגון רחם ושד הם זכר. עברית קשה שפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה עצמיתאיריס28/09/2010
שלום ד"ר.
במהלך IUI שעשיתי הזרקתי לעצמי לבד כל הזמן,בתחילה גונאל (קלי קלות) ואח"כ מנוגון 2 אמפולות (גם עם זה הסתדרתי).
בפעם האחרונה בIVF הוכפלו לי המינונים (4 אמפולות של מנוגון בכל יום). הרופא אמר שצריך בישבן וכך רצתי מחדר אחיות לחדר מיון ולמוקד חרום כל יום..ודי לי!
הייתי מבקשת לדעת האם יש מניעה להזריק לבטן 4 אמפולות מהנ"ל? (הרופא שלי אמר לא בבטן,אחרים אמרו-בטח שכן).
כמו כן-האם יש הבדל בספיגה/השפעת החומר כאשר מזריקה בבטן לעומת הישבן?
גם על זה שמעתי דעות רבות ושונות.ומושיע אין..
אולי אתם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה
פרופ' שחר קול29/09/2010כן, אפשר להזריק 4 אמפ' מנוגון לתת עור הבטן, בדיוק כמו שעשית בעבר.
מציע להמס עם 2 אמפ' מים בלבד, כדי לשמור על נפח הזרקה סביר.
יש מקום לשקול לעבור למנופור, שכן מבחינת הפעילות הוא די זהה למנוגון, אך נוח יותר להזרקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איריס29/09/2010גם על התשובה הרפואית וגם על השיעור בדקדוק.
רק שואלת שוב-האם יש הבדל בספיגת החומר/השפעתו על פי מקום ההזרקה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון - מתי?אנונימית28/09/2010
שלום רב,
הזרקתי אתמול בערב (שני) אוביטרל, ועברתי היום (שלישי) בצהריים הזרעה.
מה הכי מוקדם שאפשר יהיה לעשות בדיקת דם להריון כך שהתשובה תהיה ודאית וללא ספקות?
האחות אמרה לי לעשות אחרי שבועיים, אבל הבנתי מהפורום ש-12 יום מספיק? והאם זה 12 יום מהזריקה של האוביטרל או מההזרעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מההזרעה.
פרופ' שחר קול29/09/2010לא לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעישלומית28/09/2010
שלום לרופאים
הנני מיועדת להזרעה ביום ד'
יום ב'-הזרקתי אוביטרל
יום ג'-כלום
יום ד'-מיועדת להזרעה.
הבעייה שאני מרגישה שהיום ,יום ג' אני מבייצת טבעי.
1 מה זה אומר לגבי הזרעה שמתוכננת מחר?תיכשל?
2האם האוביטרל לא היה אמור להחזיק את ביוץ הטבעי שלי, עד למחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול29/09/20101. כאבי הביוץ לרוב מקדימים הביוץ בפועל. לכן, סביר כי לוח הזמנים הוא טוב.
2. כן, אלא אם נחשול LH ספונטאני החל את דרכו שעות רבות לפני מתן האוביטרל. זאת ניתן לדעת ע"י מדידת LH בדמך ביום מתן האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה ובלחץלחוצה28/09/2010
הי
בת 34 בטיפול IVF שני שלי.
עברתי החזרה של 2 עוברים ב22.9 וב4.10 אני צריכה לעבור בדיקת בטא.
אני סובלת מכאבים הולכים ובאים (התכווצויות לא קיצוניות) ונפיחות מלאה בבטן .
החזה לא כואב כ"כ , פרט לרגישויות קלות בפיטמה.
חשוב לציין שבשאיבה מצאו אנדומטריאזיס בשחלה (שלטענת הרופא לא מצריך ניתוח )ולאורך כל הטיפול כנראה שלא הגבתי כצפוי להורמונים והחזה לא התנפח גם אז.
בדרך כלל החזה היה מתנפח והיתה רגישות גם בטיפול הראשון וגם במחזורים.
אני בלחץ נוראי ומשתדלת להרגיע והייתי רוצה לדעת אם זה מצביע על משהו? והאם זה שאני לא מרגישה רגישויות כמו במחזור בחזה מעיד על משהובאופן כללי ולגבי הצלחת הטיפול הזה?(-פרט לרגישות בפטמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
פרופ' שחר קול29/09/2010כאב בטן קל ורגישות בפטמות אופייניים לשלב הטיפול בו את נמצאת.
אין בכך כדי להצביע על סיכויי הצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהחסוייה28/09/2010
בת 36, מנסה להכנס להריון שני, ביוצים סדירים, זרע תקין...תחת מעקב זקיקים כ 3 חודשים ללא הצלחה...רציתי לשאול, לידה לפני שנתיים עם הפרדות שליה , בשבוע 33 (הכל בסדר היום הילדה מקסימה) רציתי לדעת האם יכול להיות נזק כתוצאה מהפרדות השליה?? לא בוצעה שום פעולה כירורגית והתינוקת יצאה בלידה ספונטנית לבסוף...אני פשוט שוקלת האם לפנות לצילום רחם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוייה
פרופ' אלכס סימון28/09/2010ההחלטה לנחיצות הצילום היא על ידי הרפא המטפל. מה החיפזון?
לדעתי חשוב יותר לברר נושא של טרומבופיליה לברר את נושא הפרדות השליה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אלכס סימון
חסוייה28/09/2010עשיתי את כל הבדיקות לטרומבופילה הכל היה תקין, נאמר לי שזה פשוט קרה...אני רק פתאום חשבתי שאולי משהו ברחם נפגע או נסתם....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
חסוייה28/09/2010עשיתי את כל הבדיקות לטרומבופילה הכל היה תקין, נאמר לי שזה פשוט קרה...אני רק פתאום חשבתי שאולי משהו ברחם נפגע או נסתם....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני מסכים לצילום רחם
פרופ' אלכס סימון28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אז עכשיו אני רגועה :)
חסויה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס וIVFאורית28/09/2010
שלום,
גילו לי אנדומטריוזיס בשלב מתקדם לפני כשישה חודשים. מאז עברתי לפרוסקופיה במסגרתה הוצאה חצוצרה. לאחר מכן נאמר לי שהסיכוי להריון טבעי נמוך ביותר ושיש צורך בהפריה חוץ גופית. לאחר שני טיפולים (בראשון 6 ביציות הוחזרות 4 עוברים, בשני 11 ביציות הוחזרו שני עוברים ושלושה הוקפאו) הטיפולים לא צלחו. שאלתי:
1. כיצד משפיע האנדומטריוזיס על טיפולי הפריה וההפך? האם יש מאמר כלשהו בנושא (גם אנגלית)?
2. האם ניתן להמליץ לי על רופא שמתמחה הטיפולי פוריות לנשים עם אנדו מטריוזיס
3. מבדיקות האולטראסאונד הבנתי כי יש אנדריומה חדשה בגודל 4.5 ס"מ במידה ואני עושה הפסקה בטיפולים האם היא קטנה?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אורית28/09/2010שאני בת 37 עם ילדה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה אישית
טלי28/09/2010אורית שלום, איני רופאה. קראתי במקרה את שאלתך. ד"ר דוד סוריאנו הוא מומחה עתיר נסיון בכל הנוגע לאנדומיטריוזיס. אם תגיעי אליו - את בידייים אמינות ומקצועיות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
פרופ' אלכס סימון28/09/2010סיכום כל הספרות שיש בנושא מגיעים למסקנות הבאות:
1. בנתונים שאת מציגה - IVF הוא הפתרון היעיל ביותר
2. באנדומטריוסיס משיגים פחות ביציות בדרך כלל. שיעורי הריונות מדווחים להיות נמוכים יותר מהממוצע. (לדעתי בגלל מיעוט ביציות). אצלך משיגים 11 ביציות וזה טוב ועל כן לא הייתי ממהרלאמר שלך סיכויי הריון פחותים יותר מאחרות
3. אם תקלידי בגוגל endometriosis and IVF תקבלי אין ספור מאמרים והתייחסויות
נסי גם endometriosis and ESHRE
4. לדעתי להתעלם בשלב זה מהאנדומטריומה ולהמשיך בטיפול כרגיל. הפסקה בטיפול לא תגרום לנסיגת הציסטה.
5. כפי שכבר הבנת יציעו לך טיפולים שונים. המנתחים יציעו לנתח ואלו העוסקים בטיפולי פוריות יציעו להמשיך ולטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מומלץ
אורית28/09/2010תודה.
האם יש רופא שמתמחה גם בIVF וגם באנדומטריוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא המתמחה
אורית28/09/2010האם אתה יכול להמלית על רופא המתמחה גם באנדומטריוזיס וגם בIVF? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על רופאים מתמחים
פרופ' אלכס סימון28/09/2010מהכרותי האישית עם הרופאים העוסקים במלאכה זו אני ממליץ בחום על:
ד"ר שחר קול - רופא בכיר ביחידת IVF רמב"ם ואלישע.
ד"ר דוד ישי רופא בכיר ביחידה לפוריות בכרמל
פרופ' דוד בידר רופא בכיר ביחידה להפריה בתל השומר ובאסותא
כולם דרך אגב רופאים המשיבים לשאלות בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאו אצלי אנדומטריאזיס בזמן שאיבה
לחוצה28/09/2010הי
איך ניתן לדעת מה האבחנה ובאיזו רמה נמצא אצלי האנדומטריאזיס , אם עלו על זה באמצע שאיבה של ביציות ולטענה הרופא זה בשחלה, ומה ההשלכות לגבי אותו טיפול אשר בגינו עברתי את השאיבה?
חשוב לי לדעת באיזה מצב נמצא כדי למנוע הידבקויות. איך הרופא יכול להסיק שאין הידבקויות ו/או ניתן להמשיך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיז
פרופ' אלכס סימון28/09/2010א. הייתי סומך על הרופא
ב. יש דרגות חומרה שונות לבעיה. דרגה I בהן הממצאים קלים באגן או בשחלות. השחלות ניידות וללא הדבקויות סביבן. אני מניח כי הרופא שלך הגיע למסקנה שזה מה שיש לך. הטיפול בהפריה פותר את בעיית האי פיריון.
ג. לגעת בוודאות מחייב לפרוסקופיאה. במקרה שלך ממש מיותר. הרי ממלא הטיפול אצלך הרפיה חוץ גופית ולכן אין טעם לברר מה קורה בחלל הבטן.
ד. לא ניתן למנוע הדבקויות וזה תלוי בהתנהגות האנדומטריוזיז. זו שונה בין מטופלת למטופלת. לא ידוע למה בשלב זה. למנוע התקדמות המחלה מחייבת מתן דקםםטיל ממושך, אולם אז אין וסת ואין ביוץ וכמובן אין יכולת להרות.
על כן הטוב ביותר להמשיך בטיפול שלך ונאחל לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה(-:
לחוצה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםגילי28/09/2010
שלום, מה יכולה להיות הסיבה לכך שכמעט בכל חודש מעט אחרי הביוץ יש לי הכתמות במשך כמה ימים? פרוג'סטרון נמוך? בדיקה גיניקולוגית היתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתמות
פרופ` דוד בידר28/09/2010לפעמים אנו חושבים שזה סימן לתהליך ברירית הרחם כגון נפילת רירית עקב תהליכי ביוץ ושינויים הורמונליים ולפעמים אנו מיחסים זאת להשרשה של עובר .
בכל אופן צריך לעשות חודש מעקב של ביוץ ולבדוק החתמות מהיכן זה בא.
כמו כן לבדוק רמות הורמונים.ואז אפשר להגיע למסקנה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF הבאיעל28/09/2010
שלום
ב-6.9 קיבלתי ציטוטק. יומיים היה דימום ואח"כ התמעט, אבל המשיך. ב-17.9 הדימום גבר ונראה לי שזו היתה הווסת. האם הווסת יכולה לבוא כשעדיין יש רמה של בטא בדם ( ב-14.9 היה 890 היום 80)? שלשום עשיתי אולטרא' ונצפה זקיק בקוטר 15 מ"מ כשביום קבלת הציטוטק ראו בשחלה זו ממצאים נוזליים עד קוטר 12 מ"מ (שאריות של הגירוי השחלתי).האם הדימום המוגבר היה הווסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר28/09/2010כל עוד ההורמון חיובי זה לא וסת אלא המשך תהליך הפסקת ההריון.
מרגע שבדיקת הדם שלילי ויקרה בהמשך הביוץ אזי תגיע הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)