מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובריםרותי28/09/2010
האם זה הגיוני וסביר שפונדקאית שכל מערכת הפוריות שלה תקינה לחלוטין עוברת תהליך IVF של החזרת עוברים טריים (מתרומת ביצית) לאחר טיפול הורמונלי מסיבי לא נקלטת כלל לאחר שלוש ניסיונות?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאית
ד''ר דוד ישי28/09/2010לדעתי לא. אם איכות העוברים טובה ( ככל שניתן להעריך ) זה מעבר לסבירות הרגילה. יתכן שצריך לשקול להחליף פונדקאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונדקאית
רותי28/09/2010הפונדקאית נבדקה ע"י אחד הרופאים המומחים בתחום עברה את כל הבדיקות בהצלחה מרובה,כל תהליך ההכנה ולאחר ההחזרה דופק כמו שעון וזאת לאחר מעקב בדיקות דם ואולטרסאונד שמוכיחות זאת הוחזרו בפעם האחרונה 3 עוברים שמתחלקים לשמונה מבחורה בת 28 בריאה לחלוטין????יש אפשרות שההחזרה עצמה פיזית לא הוחזרה כראוי כי גם ביום השני אחרי ההחזרה היא דיממה בצורה מוזרה ביותר דימום קל ואח"כ דימום חזק שהפסיק בהדרגה מהירה כאילו לא היה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונדקאית
ד''ר דוד ישי29/09/2010מכיוון שאת הזרע לא ניתן לשנות והביציות מתרומה הן גם דבר נתון ומכיוון שהסיכוי שלאחר 3 החזרות של עוברים טובים יהיה הריון הוא גבוה מאד , אמרתי שיתכן שצריך לשקול את האפשרות שלמרות כל הבדיקות יש בעיה אצל הפונדקאית. מאחר שאתם יודעים פרטים נוספים שאולי צריך לקחת בחשבון , אתם צריכים ( ביעוץ עם הרופא המטפל ) להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה בקלות...
משה28/09/2010להחליף פונדקאית...שנתיים המתנה.
הרי זוג רגיל בגיל צעיר גם נזקק לפעמים ליותר מ 3 ניסיונות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הזרע
משה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,איזה חומר סיכה אינו פוגע בזרע?יעל27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
PRE-SEED
ד''ר דוד ישי28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםתהילה27/09/2010
אני במחזור של מוקפאים המחזור התחיל ב15.09קבעו לי תאריך להחזרהב07.10 רציתי לשאול אם זה לא מאוחר, ועד כמה ימים מתחילת מחזור מחזירים מוקפאים.
בתודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול28/09/2010במחזורי הפשרה בהם מכינים את הרחם עם תרופות יש גמישות רבה מאוד בלוח הזמנים.
התכנית שקיבלת היא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על אוביטרלקרן27/09/2010
שלום
אשמח לדעת יותר על נושא האוביטרל:
מנסה להכנס להריון על בסיס מחזור טבעי.ללא הורמונים.הנני בת 41
1 אם האוביטרל מוזרק כשהזקיק 16 מ"מ בלבד,האם עד הביוץ שזה עוד 36 שעות לערך
הזקיק ימשיך לגדול?ואם ימשיך לגדול,הווה אומר שהביוץ יהיה על גודל אחר של הזקיק?
או שמא אוביטרל מקבע את גודל זקיק מלכתחילה?
2 האם בגיל 41,קוטר זקיק לביוץ, קטן יותרבגודלו, בהשוואה לבחורה צעירה יותר?
הכוונה ,האם בחורה בגיל 41 הקוטר של זקיק שמתאים לביוץ הואבגודל קטן יותר מאשר בחורה צעירה יותר?שאצלה הביוץ יהיה על קוטר זקיק גדול יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
ד''ר דוד ישי28/09/2010יתכן שבשעות הראשונות , עד שהאוביטרל נספג ורמתו עולה בדם , הזקיק ממשיך לגדול מעט .
הנסיון שלנו מראה ( כפי שכתבתי בתשובה הקודמת ) שהסיכוי לביוץ של בייצית בשלה , כאשר האוביטרל ניתן על זקיק של 16 מ"מ הוא קטן יותר באופן משמעותי מאשר כשהאוביטרל ניתן על זקיק של 17 מ"מ או יותר.
אין קשר בין גודל הזקיק הבשל לגיל האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההללויה27/09/2010
שלום לכם רופאים יקרים,
בת 41 ללא ילדים, כבר שנתיים מנסה להכנס להריון. זרע תקין לחלוטין.
חצוצרה סתומה. עשיתי במשך השנה 5 מחזורי IVF . באחד מהם הריתי אך הפלתי בשבוע 7.
הביציות המתקבלות- בין 3-10 לכל מחזור טיפולים. מקבלת 450 גונל / 6 מנוגון. שחלה אחת אינה מתפקדת.
מעונינת לעשות הפסקה של כחצי שנה. ברור הוא שגילי מהווה גורם מאוד משמעותי כאן.
רציתי לשאול: בהתחשב בגילי וברזרבה השחלתית שלי, עד כמה יכולה להיות הדלדלות ביציות בפרק זמן שכזה? במילים אחרות: האם חצי שנה תשנה לכאן או לכאן, או שפרק זמן שכזה אינו כה קריטי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהובה שלום
פרופ' שחר קול28/09/2010בגילך פרק זמן של חצי שנה יכול להיות מאוד משמעותי.
פרט לכך, יש לברר מהות החסימה בחצוצרה, שכן לעתים יש מקום לשקול כריתת החצוצרה כדי לשפר הסיכוי להריון ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין וטיפולי פוריותתינוקמתוק27/09/2010
שלום רב
אני עוברת טיפולי פוריות עם זרע תורם, לאחר מספר הזרעות שכשלו. אבל במקביל יש לי חבר ללא קשר ואני מקיימת איתו יחסי מין שאלתי היא האם בתקופת הזרקת ההורמונים יש צורך להימנע מיחסים או שזה אפשרי. אודה על תשובתכם. בברכת חג שמח
תינוקמתוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' שחר קול28/09/2010לרוב אפשרי, אלא אם התגובה השחלתית מסיבית במיוחד. יש להתייעץ ספציפית עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול ופרוגסטרון-מה טווח?קרן27/09/2010
ברצוני לדעת
מה טווח מינימום שאסטרדיול ופרוגסטרון
אמורים להגיע על-מנת שאפשר יהיה להזריק אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח נורמלי
ד''ר דוד ישי27/09/2010אם מדובר על מחזור טבעי , האסטרוגן צריך להגיע לרמה של 800 ומעלה והפרוגסטרון צריך להיות נמוך מ 2-3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאילנית27/09/2010
שלום . אני בת 28 ואני ובעלי מנסים להרות כבר שנתיים.
עברתי היום צילום רחם והתוצאות הם :
צואר במבנה תקין .
רחם במבנה תקין , עם פגם מילוי פסי .
חצוצרה ימנת הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים .
רציתי לשאול לגבי הערה של הרחם מה זה אומר ?
עדיין לא הצלחתי לקבוע תור אצל הרופא המטפל אצלי ואני מודאגת .
לפי השיחה שהיתה לי עם הרופא לפני הבדיקה נאמר שאם הבדיקה לא תקינה אני אצתרך להתחיל טיפולי IVF האם זה טיפול שיכול לעזור במצב הזה או שעדיף קודם לבצע טיפול אחר ?
תודה
וחג שמח
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
ד''ר דוד ישי27/09/2010צריך לברר מה גורם לפגם המילוי ברחם ( הדבקות , מחיצה ) ולטפל בהתאם. אבל החצוצרות שלך תקינות ולכן אין סיבה שקשורה לתוצאות הצילום , שמחייבת טיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בקליטה להריון לאחר הפלהאתי27/09/2010
שלום רב
אני בת 35 .ילדתי בת בריאה לפני 5 שנים לאחר הזרעה טבעית ראשונה.
הריון שני טבעי הסתיים לפני 10 חודשים בשבוע 23 עקב בעיה בעובר. ההפלה שעברתי בוצעה בשיטת למינרייה. מאז מנסה להקלט להריון ללא הצלחה. צילום רחם תקין, מעקב
זקיקים ובדיקת הורמונים תקינים, ביוץ ע"פ כל הסימנים נראה תקין, בדיקות זרע של בעלי
תקינות (אפילו טובות יותר מלפני 5 שנים אז הייתה בעייה קלה בתנועתיות).
עברתי 6 הזרעות טבעיות ללא הצלחה.
הרופא המטפל המליץ לעבור ל-IVF .
אשמח לשמוע דעה נוספת בנושא לאור העובדה שכל הבדיקות שלי ושל בעלי נראות
תקינות. האם זה לא מוקדם מדי לעבור ל-IVF והאם יש שלב מקדים ל-IVF כגון זריקת
הורמונים לביוץ של מספר זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
ד''ר דוד ישי27/09/2010יש הבדלי גישה . לגישתי , לאור ההסטוריה המילדותית שלך ולאור הבירור התקין , נכון להתקדם בהדרגה דרך טיפולים פשוטים יותר ( איקקלומין , גונדוטרופינים ) ורק אח"כ , אם לא תהרי לעבור ל IVF .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים,מתי יהיה ביוץ?קרן27/09/2010
הנני במעקב זקיקים:בת41
אתמול
אסטרדיול 600
פרוגסטרון 1.1
זקיק 16
היום
אסטרדיול 800
פרוגסטרון 1.2
זקיק 16
מתי אמור להיות ביוץ?
נאמר לי להזריק אוביטרל היום.האם הגיוני?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' אלכס סימון27/09/2010לא הגיוני אולם יתכן ולוקחים בחשבון את סוף השבוע הארוך בו במרבית בתי החולים המעבדות אינן עובדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
קרן27/09/2010ברצוני להבין יותר:
מדוע לא הגיוני?
כי זקיק קטן
כי אסטרדיול נמוך?
או שפרוגסטרון נמוך?
אשמח אם תוכל מעט להרחיב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזקיק קטן
פרופ' אלכס סימון27/09/2010כל ההורמונים עדיין נמוכים. הזקיק הזה עדיין לא בשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
קרן27/09/2010לאיזה טווח מינימום אמור אסטרדיול ופרוגסטרון להגיע?
על מנת שיתרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפריה 5 ללא הצלחה פיפל תקיןקרן27/09/2010
שלום ,
אתמול שאלתי למה אני לא מצליחה להיכנס להריון, אני אחריי חמש הפריות וללא הצלחה למרות שכל הנתונים אופטימלים, עוברים יפים זרע טוב וכו'...
החזרה אחרונה הייתה ב14/9 ואתמול עשיתי בדיקת דם להריון ויצא לי ביטא 2. אני אחרי פיפל והיסטרוסקופיה והכל תקין!!!
מה הבעיה שלי למה אני לא נכנסת להריון?! רופא אחד אמר לי שהבעיה שלי היא שאין שום בעיה...מייאש.
שאלה נוספת היא מתי אני אמורה לקבל מחזור? הפסקתי את האנדומטרין+פרוגינובה+ מיקרופירין אתמול כאמור שהבדיקה יצאה שלילית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
פרופ' אלכס סימון27/09/2010עם הפסקת תרופות וסת מגיעה תוך מספר ימים עד שבוע.
אני נוהג להרחיב את הבירור כמו להפלות חוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון, איך ניתן להרחיב את
אני29/09/2010הבירור? אילו בדיקות יש לעשות כדי להעלות סיבות לכך שההריון לא נקלט למרות התנאים הטובים, לכאורה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אנטיביוטיקה על טיפול IVFחסויה27/09/2010
שלום רב,
לפני שבוע, ביום ה 21 לווסת התחלתי להזריק דקא 0.1 (פרוטוקול ארוך). אתמול לצערי חליתי בדלקת בגרון, המשטח יצא חיובי לסטרפטוקוק וקיבלתי מהרופא אנטיביוטיקה ל 10 ימים. האם מתן אנטיביוטיקה יכול להשפיע לרעה על הדיכוי ו/או הטיפול שאני אמורה לעבור בשבועות הקרובים?
לתשובתך אודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יפריע
פרופ' אלכס סימון27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה ללא הוצאת אווירלימונית27/09/2010
לרופאים היקרים שלום,
שכחתי להוציא היום אוויר מהמזרק בעת הזרקת מנוגון בישבן.
מה יכולות להיות ההשלכות של זה?
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יפריע
פרופ' אלכס סימון27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןלי27/09/2010
שלום לרופאים,
היום יום 12 למחזור:
זקיק 20
רירית 7.6
E - 943
P- קטן מ 0.8
- מה המשמעות של ערך הפרוגסטרון? האם לא מאוד נמוך? האם משהו לא תקין?
- אינני נוטלת הורמונים, אך אמורה לבצע הזרעות מחר ומחרתיים ולקחת אוביטרל היום.
האם מהלך הגיוני לדעתכם? האם הגיוני ביוץ מחרתיים?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשמעות שעדיין לא התרחש ביוץ
פרופ' אלכס סימון27/09/2010ביוץ עוד יומיים שלשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וביוץ טבעיקרן27/09/2010
ברצוני להבין קצת לגבי אוביטרל:
הנני מיועדת להזרעה מתרומת זרע.
הנחו אותי לקחת אוביטרל.(מחזור טבעי)
1 אם הנני מבייצת לבד,מה בעצם אמור לעשות לי האוביטרל?
2 מה יקרה אם אבייץ לפני שקיבללתי אוביטרל?
3 מה יקרה אם אקבל אוביטרל ורק אחרי כמה שעות יהיה ביותץ טבעי שלי?
אשמח לשמוע קצת הסברים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון27/09/2010ניתן על מנת לתזמן טוב יותר את ההזרעה
אני אישית במחזור עצמי משתדל שלא להשתמש באוביטרל.
אבל הנה לפננו דוגמא טובה: נניח שהביוץ העצמי יגיע רק ביום חמישי. האם בחג יש הזרקת זרע תורם? או יום שיש או יום שבת מיד לאחר מכן? האם הרופא זמין בחג או בכלל בסוף שבוע. היות ויתכן והתשובה לשאלות היא "לא" אזי מתזמנים את הביוץ שלך ליום רביעי על ידי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)