מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים-רופ חוות דעתכםשואלת02/09/2010
שלום
בת 43,מנסה לראשונה להרות
בדיקות יום שני למחזור
E2-158
PROGESTRON-5.8
LH-5.20
FSH-7.80
הזרעה ראשונה- בסיס מחזור טבעי זקיק אחד 18 מ"מ-הזרעה לא צלחה
הזרעה שנייה- עם גונאל F זקיק אחד 18 מ"מ-הזרעה לא הצליחה
כעת לפני הזרעה שלישית:
הזרקתי מונופור מינון 6 אמפ' כל יום
יום 8 למחזור פרוגסטרון 1.3,אסטרדיול 142
יום 11 למחזור פרוגסטרון1.6,אסטרדיול 482
יום13 למחזור פרוגסטרון 1.1אסטרדיול 1,067
יום 15 למחזור פרוגסטרון 3.6,אסטרדיול 824
צד ימין 3 זקיקים 10,12,11
צד שמאל 3 זקיקים 14,12,10
שאלות:
1 האם מינון היה יותר מדיי?
2 האם יהיה ביוץ?מתי??????
3 מדוע אסטרדיול ירד ופרוגסטרון עלה?
4 מתי אפשר לבצע הזרעה?או שטיפול נועד לכישלון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר03/09/2010המינון אומנם גבוה אך התגובה לא גבוהה.
את נזקקת למנות גבוהות של הורמונים על מנת להגיב וזה מראה שהשחלה שלך כבר לא מגיבה טוב.
לפי הבדיקות היה ביוץ אך על זקיקים קטנים וזה נקרא ביוץ מוקדם שהוא לא צפוי ומופיע ב20% מהמטופלים.
לפי דעתי,אם לא ילדת בעבר,את צריכה לעבור לטיפולים אחרים ולא להזריק כמויות גדולות של הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר-בהמשך לתשובתך,
שואלת03/09/2010לאמה כוונתך לעבור לטיפולים אחרים?
ולא להזריק כמויות גדולות?
איזה טיפולים אחרים אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת03/09/2010איך יודעים שהיה ביוץ על הזקיקים הקטנים?
האם הבדיקת דם מראה זאת?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ` דוד בידר03/09/2010בדיקת הדם מראה עליה בפרוגסטרון.זה בדרך כלל ביוץ של זקיקים.
אני מציע לעבור לתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר-אשמח להבין,
שואלת03/09/2010אם בדיקות יום שני למחזור
מראות עדיין על רזרווה שחלתית :
אז מדוע ישר לרוץ לתרומת ביצית?
יום שני למחזור:
E2-158
PROGESTRON-5.8
LH-5.20
FSH-7.80
אשמח להבין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר04/09/2010
נשים שלא ילדו בעבר והן בגיל 43 ומעלה לא מצליחות בטיפולים.
את צעירה וחבל למשוך עוד שנתיים ואז יגידו לך שזהו.
מניסיון רב שנים נשים שמקבלות בגילך כמיות כאלו של הורמונים הסיכויי ללידה אפסי.
במקום להגיע לתרומה בעוד שנתיים , אם את מעונינת , אזי כדאי כעת.
זה לא קשור להורמונים אלא לטיב הביציות בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני שהתרחש ביוץ תקין?מעיין02/09/2010
שלום,
האם הגיוני שהתרחש ביוץ תקין על פי הערכים הבאים:
יום 12 E2<200, פרוגרסטרון=2.3
יום 19 E2=304 פרוג' = 2.1
יום 26 E2=473.8, פרוג'= 13.2
יום 33 E2<200, פרוג'=6
יום 34 דימום וסת
תודה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה על הביוץ
מעיין02/09/2010חשוב לציין שאני ללא טיפולים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר03/09/2010עלית הפרוגסטרון מראה שהיה תהליך ביוצי אך היה צורך לבדוק גם זקיקים וללמוד על טיב התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודקאפפטילנורית02/09/2010
שלום
בטיפול IVF בפעם השלישית נאמר לי לשתות גלולות גנריה וביום ה20 לגלולה להזריק
דקאפפטיל 0.1
זה ניראה סביר בזמן נטילת גלולות להשתמש בדיכויי ?
אשמח לתגובה אני לא מצילחה להשיג את המרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכוי
פרופ` דוד בידר03/09/2010כן.
הגלולה עושה כביכול חיקוי של תהליך אחר ביוץ ותחת זה מתחילים דקפפטיל כאילו שזה יום 21 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה02/09/2010
ערב טוב, אנחנו לפני טיפולי הזרעה הרופא אמר לי לעשות בדיקות דם 10 ימים אחרי המחזור ,האם הוא התכוון 10 ימים מהיום האחרון של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר03/09/2010מהיום הראשון של הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין - תמיכהרונית02/09/2010
שלום
רציתי לשאול אם לאנדומיטרין יש תופעות לוואי כמו עיפות, חולשה או שזה סתם הרגשה מהתהליכ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
פרופ` דוד בידר03/09/2010בדרך כלל האנדומטרין לא עושה תופעות אלה אבל הכל יכול להיות.
יותר יתכן שזה מהתהליך אך רצוי לדווח לרופא המטפל ולשאול לעיצתו היות והוא זה שצריך להכיר אותך הכי טוב ולייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא שנייהיעל02/09/2010
שלום לרופאים,
הייתי אמורה לעשות היום בדיקת בטא שנייה, אך היתה לי הפנייה לא נכונה.
הרופא אמר לי לבצע את הבדיקה מחר, אך בקופ"ח מאפשרים את ביצוע הבדיקה הזו רק ביום א'.
האם קריטי לבצע את הבדיקה מחר דווקא (ואז אעשה אותה באופן פרטי) או שאפשר לחכות ליום א'?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר03/09/2010את יכולה לחכות ליום א,אין שום בעיה להסיק מסקנה גם לאחר מספר ימים.
ההריון לא מתפתח בגלל הבדיקות.אין שום עניין "קריטי" פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושנה טובה!
יעל03/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בבקשה על זקיקחסויה02/09/2010
אני עוקבת במעקב זקיקים מזה ורציתי לשאול אם בחודשים קודמים זקיק מוביל בייץ בערך ב גודל של 22 מ"מ בכל החודשים האם יש חודשים שהוא יכול לבייץ ב 18 וחצי או ב 19 מ"מ??? או האם זה דבר עקבי וכל חודש אני יכולה להסיק שהוא יבייץ באותו גודל?
תודה ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר03/09/2010אם יש לך וסת סדיר מאוד הביוץ בדרך כלל יהיה באותם זמנים ואם יש איחורים או מידי פעם הקדמה של וסת זה סימן שהביוץ קורה בזקיקים 19-21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות מאוחרתחסויה02/09/2010
כמה מאוחרת יכולה להיןת ההשתרשות בימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון ההשרשה צר עד 4 ימים
פרופ' אלכס סימון02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא אוביטרלגלגל02/09/2010
האם ניתן לעשות שאיבה ללא אוביטרל?
בגלל ערכי E2 גבוהים 9509 ו 13 זקיקים בגדלים שונים
פוחדת נורא מגירוי יתר שהבנתי שעלול להיגרם מהאוביטרל.
האם ניתן לעשות שאיבה ללא הזרקת אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן ללא אוביטרל
פרופ' אלכס סימון02/09/2010הפעולה הטכנית כמובן אפשרית אולם ללא אוביטרל לאיושגו ביציות בשלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להזריק למרות החשש מגירוי יתר??
גלגל02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רופא מטפל והוא מחליט!!!
פרופ' אלכס סימון02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR (C677T) HETEROZYGOTETIMI02/09/2010
אני אחרי הריון אקטופי, הפלה טבעית, והריון כימי .
בבירור התברר שיש לי את הגן MTHFR (C677T) HETEROZYGOTE
האם עדיף ליטול מיקרופירין או קלקסאן ביחד עם חומצה פולית.
בהפלות הקודמות נטלתי מיקרופירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרוזיגוטיות זו מחייבת
פרופ' אלכס סימון02/09/2010נטילת ח.פולית 5 מג בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית מבחנהאבי02/09/2010
שלום רב
אני מתחילה תהליך לקראת הפריית מבחנה וקבלתי הוראה מהרופא להזריק דקאפפטיל 3 ימים לפני קבלת הוסת.
שאלתי היא האם הזריקות עלולות לגרום לכך שלא אקבל וסת? והאם זה טוב?
בנוסף רציתי לדעת באיזה שעה מומלץ להזריק את הדקפפטיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקבלי וסת כרגיל
פרופ' אלכס סימון02/09/2010עדיך בשעות אחר צהריים. בדרך כלל יחד עם הזריקות האחרות שתורן יגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק להגיד תודה רבה ושנה טובהקורן02/09/2010
בתור מטופלת פוריות מזה שלוש שנים, וכמשתמשת כבידה בפורומים למיניהם, רציתי להביע את מלוא הערכתי ותודתי העמוקה לתשובות המקצועיות , האדיבות , תשומת הלב והמהירות במענה לשאלות. מחזה יוצא דופן שאינו נפוץ במחוזותינו. ועל כך שאפו!
מאחלת לכל צוות הפורום שנה טובה, שנה פוריה, שתזרעו ותקצרו הרבה הצלחה בכל (תרתי משמע).
ושתהיה לכולכם שנה מאושרת.
קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף המון תודה לכל הצוות
חסוייה02/09/2010אני נעזרת בכם המון, זוכה תמיד למענה מקצועי ומהיר ורציתי להגיד תודה רבה לכולם וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל אחרי החזרהrona02/09/2010
הרופא ממליץ על הזרקת אוביטרל שלושה ימים אחרי ההחזרה. עד עכשיו הכל היה במסלול טבעי. מה המשמעות של אוביטרל, מה הוא מוסיף, והאם הוא יכול לגרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אעוביטרל
פרופ` דוד בידר02/09/2010לא מוסיף כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא -הכפלהשרון02/09/2010
שלום
יום 12 להחזרה -166
יום 14 להחזרה-284
האם תקין ?
עד מתי לבדוק המשך הכפלות ?
תודה רבה ושנה טובה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלה
פרופ` דוד בידר02/09/2010זו לא ממש הכפלה אך צריך לחזור וראות מה קורה ביום 16 ואז נוכל להיות יותר חכמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןהילה02/09/2010
עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה- 21 למחזור
תוצאות:
פרוגסטרון NMOIL\L - 2.1
ערכי יחוס:
FOLLICULAR>3
LUTEAL 8-68
POSMEROPAUSAL>1.3
האם זה אומר שהיה כבר ביוץ?
הרופא חושד שאני בכלל לא מבייצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר02/09/2010לא היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)